2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:单元综合检测UNIT 4 PROTECING OUR HERITAGE SITES WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:单元综合检测UNIT PROTECING OUR HERITAGE SITES WOR
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Gloria Barron Prize for Young Heroes celebrates inspiring,publicspirited young people from diverse backgrounds all across North America.Here are some of our 2019 winners.Adom AppiahMedia Coverage:WSPATV09/27/201
2、9Adom Appiah founded Ball4Good,a nonprofit that supports communities through sports.In the past three years,he has inspired and led numerous people in raising more than $70,000 for 16 local nonprofits.Ball4Goods signature annual event,the Celebrity Basketball Games,draws soldout crowds to watch comm
3、unity leaders take on Adom and his peers.The 2019 games raised more than $ 30,000 for children.Anna DuMedia Coverage:Andover Townsman10/03/2019Merrimack Valley Magazine09/22/2019Anna Du created the Deep Plastics Initiative campaign (DPI) to educate others about preventing and cleaning up ocean plast
4、ics pollution.Through her DPI presentations around the world,Anna is encouraging scientists to work together in an opensource manner to develop creative technologies.She has written a childrens book,Microplastics and Me.Jamie MargolinMedia Coverage:The New York Times09/20/2019Jamie Margolin founded
5、Zero Hour,an international youth climate justice movement.Her nonprofit provides training,resources,and entry points for young people who want to take concrete action against climate change and environmental injustice.Grace CallwoodMedia Coverage:Cecil Daily09/27/2019Grace Callwood founded the We Ca
6、ncerve Movement,a nonprofit that creates ways for youth to help other children who are homeless and sick.Her group has donated more than $15,000 in cash and another $50,000 in products to youthserving organizations across Maryland,Delaware,and Ohio.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了四个获得格洛里亚巴伦青年英雄奖的人。1Whats the
7、purpose of Ball4Goods signature annual event?ATo raise money for those in need.BTo attract assistants for Ball4Good.CTo inspire childrens interest in sports.DTo select players for Adoms basketball team.A细节理解题。根据Adom Appiah部分中“Ball4Goods signature annual event,the Celebrity Basketball Games,draws sol
8、dout crowds to watch community leaders take on Adom and his peers.The 2019 games raised more than $ 30,000 for children.”可知,Ball4Good年度标志性活动的目的是为那些需要帮助的人筹集资金。故选A。2What do Anna Du and Jamie Margolin have in common?ABoth wrote a childrens book.BBoth care about the future of our planet.CBoth have worke
9、d for the good of the homeless.DBoth have encouraged scientists to work together.B细节理解题。根据Anna Du部分中“Anna Du created the Deep Plastics Initiative campaign (DPI) to educate others about preventing and cleaning up ocean plastics pollution.”以及Jamie Margolin部分中“Her nonprofit provides training,resources,
10、and entry points for young people who want to take concrete action against climate change and environmental injustice.”可知,Anna Du和Jamie Margolin的共同点是他们都关心我们星球的未来。故选B。3Who won recognition from an article by Cecil Daily?AAnna Du.BAdom Appiah.CGrace Callwood.DJamie Margolin.C细节理解题。根据Grace Callwood 部分中“
11、Media Coverage:Cecil Daily09/27/2019”可知,Grace Callwood因为Cecil Daily的一篇文章获得了认可。故选C。BFor the past four decades,Billy Barhe insists his name be written with lower case letters onlyhas been living by himself in Gothic,Colorado,a ghost town deserted since the 1920s,passing the time by recording all sorts
12、 of data,from daily snowfalls,temperatures,snow melting,animal sightings,etc.He never imagined that the results of his 40year hobby would one day help scientists better understand global warming and earn him a cool superhero nameThe Snow Guardian.Billy Bar first came to Gothic in 1972 as a Rutgers U
13、niversity environmental science student doing water chemistry research.He liked the quiet life here so much that he completed his semester to get his degree and became a permanent resident of the mountainous ghost town.He had grown up in New Jersey,but never really liked being surrounded by so many
14、people,so moving to this ghost town was a chance to get away from social pressure.Bar began the winter of 1974 camping in a tent,which is not exactly ideal in a place where snow reaches twentyfive feet a year.Luckily,the owner of an abandoned mining shack was kind enough to let Billy move in,to keep
15、 him from freezing to death.It became his home for the next eight years,and also the place where he started his impressive database on snow.The modernday hermit claims that the sole goal behind his epic journal was to fight boredom.Theres not a lot to do in a ghost town in winter time,so he just sta
16、rted monitoring things like daily snowfalls,snow density,temperature,and anything else he could measure.“I didnt have anything else to do.It was simple curiosity,”Billy says.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Billy Bar独自居住在Gothic,Colorado,他有记录降雪数据的爱好,而他的这些数据对科学家研究天气变暖有很大的帮助。4Why did Billy Bar record all kinds of
17、 data?ATo do research.BTo become a hero.CTo kill his time.DTo enjoy snowfalls.C细节理解题。根据文章最后一段“The modernday hermit claims that the sole goal behind his epic journal was to fight boredom.”可知,他记录各种自然气候的数据是为了打发时间,故选C。5What do we know about the town Gothic?AIt is thickly populated.BIt has many mountains
18、.CIt is a tourist attraction.DIt has a high annual rainfall.B细节理解题。根据文章第二段第二句“He liked the quiet life here so much that he completed his semester to get his degree and became a permanent resident of the mountainous ghost town.”中的“the mountainous ghost town(多山的鬼城)”可知,Gothic,Colorado多山,故选B。6Why did Bi
19、lly Bar settle in the town Gothic?AHe liked its quietness.BIt was a city with much snow.CIt was his hometown.DHe wanted to leave his family.A细节理解题。根据文章第二段第二句“He liked the quiet life here so much that he completed his semester to get his degree and became a permanent resident of the mountainous ghost
20、 town.”可知,他喜欢这里的安静所以定居下来。故选A。7Where did Billy Bar start his database on snow?AAt Rutgers University.BIn New Jersey.CIn a camping tent.DIn a mining hut.D细节理解题。根据文章最后一段“Luckily,the owner of an abandoned mining shack was kind enough to let Billy move in,to keep him from freezing to death.It became his
21、home for the next eight years,and also the place where he started his impressive database on snow.”可知他记录数据的地方是采矿小屋。故选D。CChinese papercutting or “jianzhi” is the art of cutting paper designs,and the cutouts are also used to decorate doors and windows,so they are sometimes called “chuang hua”Papercutt
22、ing has long been a symbol of Eastern charm.There are symmetrical(对称的)designs that are usually created by some folding and cutting.When unfolded,it forms a symmetrical design.Chinese cutouts are normally symmetrical and are usually in an even number series of 2,4,24,etc.The oldest surviving paper cu
23、tout is a symmetrical circle from the early 6th century found in Xinjiang,China.From the 7th to 13th century,papercutting became popular especially during Chinese festivals.The art spread to the rest of the world in the 14th century.Throughout the Qing Dynasty many papercutting skills were developed
24、 including drafting and the use of smoked papers.By the end of the Qing ruling,however,papercutting was once on the decline because new art forms were being introduced.The Republic of China later tried to revive the art in the 1980s.Today,paper cutouts are chiefly decorative.They decorate walls,wind
25、ows,doors,columns,mirrors,lamps and lanterns in homes and are also used on presents or are given as gifts themselves.Entrances decorated with paper cutouts are supposed to bring good luck.Paper cutouts used to be used as patterns,especially for embroidery(刺绣)There are two methods of manufacture:one
26、uses scissors,the other uses knives.In the scissor method,several pieces of paper up to eight are fastened together.The image is then cut with sharp,pointed scissors.Knife cuttings are fashioned by putting several paper on a relatively soft foundation consisting of a mixture of oil and ashes.Skilled
27、 crafters can even cut out different drawings freely without stopping.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国的剪纸艺术。8When can the existing oldest papercutting date back to?AAbout 1 500 years ago.BAbout 1 600 years ago.CAbout 1 400 years ago.DAbout 600 years ago.A细节理解题。根据文章第三段的首句中的关键信息“The oldest surviving paper cut
28、out.from the early 6th century found in Xinjiang,China”可知,该艺术始于六世纪早期,即公元500年左右,故用2021年减去500年,即可推知距今约1 500年。9The underlined word “revive” in Paragraph 3 can be replaced by “ ”AsurviveBrestoreCcopyDfixB词义猜测题。根据画线词前面的“papercutting was once on the decline because new art forms were being introduced.The
29、Republic of China later tried to revive the art in the 1980s.”可判断出此处表示在二十世纪八十年代复兴这一艺术,故restore“重新采用,恢复”符合语境。10Which of the following words can best summarize the last paragraph?AHistory.BOrigin.CUses.DProcess.D段落大意题。最后一段介绍了剪纸的两种方法,具体使用什么工具和怎样操作。由此可推知本段讲的是剪纸的过程,故用process概括此段较为合适。11What may be the bes
30、t title of the text?APaperthe Eastern CharmBThe History of PaperCuttingCA Brief Introduction to PaperCuttingDPaperCuttingUnbelievable Skilled CraftersC标题归纳题。全篇从中国剪纸艺术的历史、用途以及过程等全方位阐述了PaperCutting,故用A Brief Introduction to PaperCutting作为文章标题最合适。DOnline eating shows,or Mukbang(直播吃饭),originated in Sout
31、h Korea and have gained popularity globally.Many hosts of such shows have become popular for their ability to eat large amounts of food.But these shows have also received criticism for their waste of food.While some hosts actually do consume the amount of food shown,others may be faking it.On Aug.12
32、,CCTV exposed several Chinese hosts who were pretending to eat large amounts of food while on camera,but actually later threw it away.To discourage this practice,many video and livestreaming platforms,including Douyin,Kuaishou and Bilibili,have removed videos that show food waste,and have promoted m
33、essages to “stop food waste and eat reasonably.”In June 2020,the United Nations warned that the world is on the verge of the worst food crisis in 50 years.According to the Food and Agriculture Organization of the United Nations,about a third of the worlds food1.3 billion tonsis wasted every year.In
34、China alone,50 million tons of food ends up in landfills every year,according to Beijing News.Recently,campaigns against food waste have been further promoted.In August,President Xi Jinping stressed the need for safeguarding food security and stopping food waste.According to China Daily,restaurants
35、and catering associations in more than 18 provinces and all 4 municipal cities have issued guidelines to control food waste.In Shanxi Province,local restaurants have been asked to serve half portions to avoid waste.The Wuhan Catering Association proposed that restaurants adopt the “N1 mode”For examp
36、le,a group of 10 diners should only order enough for nine people first.More food is only brought to the table if required.In addition,a nationwide “Clear Your Plate” campaign has been launched online.Users of Sina Weibo are encouraged to share photos or videos of empty plates after finishing their m
37、eals.Meanwhile,new laws are also being considered,according to China Daily.“We will make new laws that give clear instructions on avoiding food waste,” said Zhang Guilong from the Legislative Affairs Committee of the National Peoples Congress.The instructions will be detailed in every year of food p
38、roduction,purchasing,storage,transportation,processing and consumption,according to Zhang.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了直播吃饭存在食物浪费的现象,近日直播平台纷纷表态,相关的立法工作也在积极开展,全国各地也积极响应,杜绝“舌尖上的浪费”。12What is CCTVs attitude toward online eating shows?ASupportive.BCritical.CObjective.DUnclear.B推理判断题。根据文章第三段内容“On Aug.12,CCTV expo
39、sed several Chinese hosts who were pretending to eat large amounts of food while on camera,but actually later threw it away.”可知,对online eating shows持“批评”的态度。故选B项。13What can we infer from Paragraph 4?AMost video media are contributing to stopping food waste.BWe should eat up all the food on the table
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459448.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋八年级语文上册人教部编版同步作业课件:双休作业3(共12张PPT).ppt
