山东省商河县第一中学2020-2021学年高二英语期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 商河县 第一 中学 2020 2021 学年 英语 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省商河县第一中学2020-2021学年高二英语期中试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why is it hard to see Tom?A. He is busy this semester.B. He quit the tennis team.C. He move
2、d somewhere else.2. Who is the most famous film star in the mans eyes?A. Joan. B. Miss Green. C. Austen.3. At what time does the second film start?A. 6:45. B. 8:15. C. 8:20.4. What does the man suggest the woman do?A. Keep on trying.B. Leave the cake there.C. Learn cooking from him.5. What does the
3、woman imply?A. The party should have ended sooner.B. They dont need to cook food today.C. The man has to spend much time cleaning.第二节(共15题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What
4、s the relationship between the speakers?A. Co-workers. B. Classmates. C. Manager and client.7. What does the woman think of the task?A. Its rather boring.B. Its very hard to finish.C. Its easy and interesting.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. Why did the woman call Mary?A. To arrange a meeting. B. To get an a
5、ddress. C. To write the sales report.9. Where are the speakers?A. In an office. B. At the mans house. C. At a restaurant.10. What was the woman doing when Spoulos occurred to her mind?A. Talking with her assistant. B. Traveling in Greece. C. Taking a bath.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. What did Zoe do in
6、 the summer vacation?A. She moved. B. She studied at school. C. She went to Disney.12. What makes Zoe feel regretful?A. She didnt help Johanna.B. She missed Johannas party.C. She will leave the summer school.13. What does the boy advise Zoe to do?A. Meet Johanna in personal.B. Write to Johanna often
7、.C. Go to Johannas school.听下面一段对话,回答第14至第17四个小题。14. When did John have his own room?A At the age of 15. B. At the age of 18. C. At the age of 20.15. How many people were there in the girls family?A. 3. B. 5. C. 8.16. How did John celebrate having his own room?A. He shared it with his sister.B. He to
8、ld all his friends.C. He wrote a diary.17. Whats the womans attitude to letting a small baby sleep alone?A. Opposed. B. Indifferent. C. Supportive.听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。18. What is “Big Brothers”?A. A club. B. A movie. C. An organization.19. Why do most clubs use students as volunteers?A. They get a
9、long well with children.B. They are young and energetic.C. They have much free time.20. What do volunteers believe?A. The happiest people are those who join some clubs.B. Bringing happiness to others makes people the happiest.C. The happiest people are good at finding happiness in life.第二部分 阅读理解(共两节
10、,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFor Stevens Point locals in the US, the city is flooded with delicious fried fish. Here are four top choices for the community to have a try.Hilltop Pub&GrillHilltop Pub&Grill first opened in the 1980s and took the Stevens Point com
11、munity by storm with its delicious food and unique decoration style. Its fried fish are beloved due to the use of “high-quality North Atlantic fish, with a light beer batter (面糊)”.The Final Score Bar&GrillThe Final Score Bar&Grill aimed to become a local hot spot in 2001 when Jim Billings, the owner
12、, took charge of the business. Billings feels that their five batter choices set them apart from their neighboring bars. Besides, various wines are available.Point After Pub&GrillPoint After Pub&Grill started serving delicious food and cold beers in a welcoming environment in 2009. But its history r
13、uns much longer. “Before it was Point After Pub&Grill, it had been Northside Bar for 30 plus years,” explained Molski, the owner. Molski feels that the pubs four special batter choices and other fish specials are what help make it an area landmark.Two Harps PubThis Irish pub opened its doors to the
14、public in 2017 and has been drawing fans and locals ever since. “I had done my career for a long time and was kind of bored with it,” said Nick Moore, the owner. “And this opportunity fell into my lap, so I went with it. It really made sense to open up an Irish bar.” The growing pub advises guests t
15、o try a cold beer with their Friday fried fish.1. What makes Hilltop Pub&Grill popular with customers?A. The convenient location.B. The special food.C. The high-quality service.D. The unique wine.2. What do The Final Score Bar&Grill and Point After Pub&Grill have in common?A. They are both run by th
16、e same company.B. They are both famous for great wines.C. They both feature some particular batter.D. They were both founded ten years ago.3. What is special about Two Harps Pub?A. It is the newest among the four pubs.B. It offers free cold beers to customers.C. It only provides fried fish on Friday
17、s.D. It has a unique decoration style.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了美国Stevens Point的几家特色烤鱼吧。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“Its fried fish are beloved due to the use of high-quality North Atlantic cod, with a light beer batter (面糊).(它的炸鱼很受欢迎,因为它使用了“高质量的北大西洋鳕鱼和淡啤酒面糊”)”可知,这种特殊的食物使Hilltop Pub&Grill深受顾客的欢迎。
18、故选B。【2题详解】细节理解题。根据The Final Score Bar&Grill部分的“Billings feels that their five batter flavors set them apart from their neighboring bars.(Billings觉得他们的五种面糊口味使他们与邻近的酒吧与众不同)”和Point After Pub&Grill部分的“Molski feels that the pubs four special batter choices and other fish specials are what help make it an
19、 area landmark.(莫尔斯基认为,酒吧的四个特殊的面糊选择和其他鱼类特色使它成为一个地区地标)”可知,这两家烤鱼吧有独特的面糊,这让它们与众不同。故选C。【3题详解】推理判断题。通读全文,根据Two Harps Pub部分的“This Irish pub opened its doors to the public in 2017 and has been drawing fans and locals ever since.(这家爱尔兰酒吧于2017年向公众开放,自那以后一直吸引着粉丝和当地人)”可知,Two Harps Pub于2017年开始营业,是四家烤鱼吧中最新的。故选A。
20、BEver since I graduated from high school Ive worked in the factories surrounding my hometown every summer. However, making the transformation between school and full-time blue-collar work during the break never gets any easier. For a student like me who considers any class before noon to be unaccept
21、able, getting to a factory by 6 oclock each morning is suffering. My friends never seem to understand why Im so relieved to be back at school or that my summer vacation has been anything but a vacation.There are few people as self-confident as a college student who has never been out in the real wor
22、ld. People of my age always seem to overestimate the value of their time and knowledge. In fact, all the classes did not prepare me for my battles with the machine I ran in the plant, which would jam whenever I absent-mindedly put in a part backward or upside down.The most stressful thing about blue
23、-collar life is knowing your job could disappear over might. Issues like being laid off and overseas relocation had always seemed distant to me until my co-workers told me that the unit I was working in would shut down within six months and move to Mexico, where people would work for 60 cents an hou
24、r.After working 12-hour shifts (轮班) in a factory, the other optionshave become only too clear. This job pays well, but its hell on the body, said one co-worker. Study hard and keep reading. she added. When Im back at the university, skipping classes and turning in lazy re-writes seems too irresponsi
25、ble after seeing what I would be doing without school. All the advice and public-service announcements about the value of an education that used to sound stale (陈腐的) now ring true.My experiences in the factories have inspired me to make the most of my college years before I enter the real world for
26、good.4. What does the author think of his summer holiday?A. It was no holiday for him at all.B. It brought him nothing but suffering.C. It was a relief from his hard work at school.D. It offered him a chance to make more friends.5. What can we infer about most college students?A. They do better in t
27、he real world.B. They are confident when they work.C. They think too highly of themselves.D. They are expert at handling machines.6. What is the biggest pressure for blue-collar workers?A. A low incomeB. The lack of securityC. An unstable locationD. Less break7. How did the working experiences chang
28、e the author?A. He became responsible for his work.B. He learned to be more practical at work.C. He began to respect blue-collar workers.D. He came to appreciate his college education.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者通过暑假在工厂的工作经历,让他意识到了大学教育的重要性,更加珍惜大学时光。【4题详解】细节理解题。根据第一段关键句“Ever since I gra
29、duated from high school Ive worked in the factories surrounding my hometown every summer.”可知,自从作者高中毕业,每年暑假都在家乡周围的工厂工作。再根据第一段关键句“My friends never seem to understand why Im so relieved to be back at school or that my summer vacation has been anything but a vacation.”可知,作者每次暑假结束回到学校的时候都感觉很放松,因为他的暑假不是真正
30、的假期,而是需要工作。由此可知,作者认为暑假对他来说,根本不是假期。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第二段关键句“There are few people as self-confident as a college student who has never been out in the real world.”可知,很少有人能够像从未进入过现实世界的大学生那样自信。再根据第二段关键句“People of my age always seem to overestimate the value of their time and knowledge.”可知,他们总是高估自己的时间和知
31、识的价值。由此可知,大多数大学生都自视甚高,太高估自己了。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第三段关键句“The most stressful thing about blue-collar life is knowing your job could disappear over might.”可知,蓝领生活中最让人紧张事情就是你的工作会随时消失。再根据后文可知,我突然得知自己工作的地方会在六个月后关闭。由此可知,对于蓝领工人来说,最大的压力是缺乏安全感,因为可能随时会失去工作。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段关键句“My experiences in the factor
32、ies have inspired me to make the most of my college years before I enter the real world for good.”可知,作者在工厂的工作经历激励他充分利用他的大学时光,在他进入真正的工作之前。由此可推断出,工厂的工作经历改变了作者对大学的态度,让他更加重视他的大学教育。故选D项。CUS author Henry Rollins once wrote: “Loneliness adds beauty to life. It puts a special burn on sunsets and makes night
33、 air smell better.” Indeed, in the eyes of artists, loneliness never seems to go out of style. There are paintings that portray loneliness, songs that are inspired by loneliness, and many works of literature that center around this theme.In the eyes of UK economist Rachel Reeves, however, loneliness
34、 is far from romantic (浪漫的). Instead, its a “giant evil” thats become a serious problem in the country.So just how serious is it? On Jan 17, UK Prime Minister Theresa May appointed politician Tracey Crouch as the countrys very first “Minister for Loneliness”. Her job is to tackle (处理) the loneliness
35、 that the countrys been feeling a problem which, according to UK government research, is affecting more than 9 million people in the country, and is more harmful to ones physical and mental health than smoking 15 cigarettes a day.And the problem hasnt just appeared recently. Back in 2014, the UK was
36、 given the title of the “loneliness capital of Europe” by The Telegraph. A survey carried out by the newspaper found that British people were less likely to get to know their neighbors or build strong relationships with people than those from other European countries.“There is something British abou
37、t wanting to deal with problems yourself,” Christian Guy, director of the Centre for Social Justice think-tank (智囊团), told The Telegraph.But this doesnt mean that the problem only affects Britons. In fact, were all suffering from loneliness now more than ever, in spite of most of the world now havin
38、g access to the internet, which has enabled us to be more connected than ever.What we need, according to Kim Leadbetter, sister of the late UK politician Jo Cox, is to have “proper human connections”. “Our lives nowadays are so busy. We spend the vast majority of our time on our phones, on our lapto
39、ps. We need to press pause on that and actually sit down and speak to human beings,” Leadbetter said at an event last year.But the first steps toward fighting this problem are to accept its existence and not be ashamed or intimidated (吓倒) by it. After all, without loneliness, many beautiful painting
40、s, songs, and literary works wouldnt even exist. And “evil” or not, being lonely is simply part of the experience of being human.8. What can we learn about the UKs loneliness problem?A. The UK became the loneliest country in the world in 2014.B. More than half of British people suffer from lonelines
41、s.C. The government is working to solve the problem.D. British people communicate less with their neighbors than ever.9. According to the text, social loneliness _.A has become a problem worldwideB. didnt attract the publics attention until recentlyC. is mainly caused by the wide use of the internet
42、D. does more harm mentally than physically10. What does Leadbetter suggest doing to cope with loneliness?A. Making more phone calls to our friends.B. Stopping the use of electronic products.C. Interacting with the people around us face to face more often.D Accepting its existence calmly.11. Which of
43、 the following would the author probably agree with?A. Loneliness is a giant evil of society.B. Only artists can appreciate the beauty of loneliness.C. It is hard to find a solution to social loneliness.D. Loneliness is just a normal part of our life.【答案】8. C 9. A 10. C 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要讲述孤独已经成
44、为一个世界性的问题,但这并不意味着只有英国人深受这个问题的影响,事实上,尽管现在世界上大多数人都能上网,这使我们比以往任何时候联系更加紧密,但人人都在遭受前所未有的孤独。【8题详解】细节理解题,根据第三段中On Jan17,UK Prime Minister Theresa May appointed politician Tracey Crouch as the countrys very first Minister for Loneliness. Her job is to address the loneliness that the countrys been feeling(1月1
45、7日,英国首相特雷莎梅任命政治家特雷西克劳奇为英国第一位孤独部长,她的工作是解决英国一直感到的孤独感)可知,英国政府正在着手解决这一问题;故选C。【9题详解】细节理解题。第六段提到:But this doesnt mean that the problem only affects Britons. In fact, were all suffering from loneliness now more than ever, in spite of most of the world now having access to the internet, which has enabled us
46、 to be more connected than ever (但这并不意味着只有英国人深受这个问题的影响,事实上,尽管现在世界上大多数人都能上网,这使我们比以往任何时候联系更加紧密,但人人都在遭受前所未有的孤独),由此可知,社交孤独已经成为世界性的问题,A项符合题意,故选A。【10题详解】细节理解题,根据倒数第二段中We spend the vast majority of our time on our phones, on our laptops. We need to press pause on that and actually sit down and speak to hum
47、an beings(我们大部分时间都花在手机、笔记本电脑上.我们需要暂停一下,好好坐下来和身边人交谈)可知,Lead better建议通过与我们周围的人更经常的面对面交流来应对孤独这一问题,选项C符合题意,故选C。【11题详解】细节理解题,最后一段提到:But the first steps toward fighting this problem are to accept its existence and not be ashamed or intimidated by it. After all, without loneliness, many beautiful paintings
48、 songs, and literary works wouldnt even exist. And evil or not, being lonely is simply part of the experience of being simply part of the experience of being human(但解决这个问题的第一步是接受它的存在,而不是感到羞愧或被吓倒。毕竟,没有孤独,就不会有这么多美丽的绘画、歌曲和文学作品,而不论其邪恶与否,孤独都只是生而为人的一种经历罢了).由此可以推断出,作者认为孤独只是我们生活中正常的一部分。选项D符合题意;故选D。DWhen we
49、look at a lovely baby, a puppy or a really cute kitten many of us want to squeeze it. Why is that?According to a study published in the journal Frontiers in Behavioral Neuroscience, its a typical experience of “cute aggression”. The experience results from the fight between the brains “emotion syste
50、m”, which impels (驱使) people to squeeze cute things, and its “reward system” which deals with feelings of “wanting”.In the study, 54 participants between the ages of 18 and 40 were presented with four groups of photos. Two of the groups of photos were of cute human babies and animals and the other t
51、wo were of less adorable adult humans and animals. As the participants looked at the photos, there searchers watched their brain activities.According to the researchers, the participants reward systems were found to be active as they looked at the cute babies, and they seemed to be overwhelmed(征服的).
52、 By contrast, the reward systems of the people looking at the less cute adults were found to be inactive, and they seemed to be less impelled by their reward systems.This suggests that cute things activate their emotion systems in such a way that people are overwhelmed by the experience of cuteness.
53、 But reward systems work against these emotions by creating the desire to protect cute things.As Katherine Stavropoulos, the lead researcher of this study at the University of California in the US told Science Alert, “The cute aggression is the brains way of bringing us back down by balancing our fe
54、elings of being overwhelmed.”Stavropoulos compared this process of balancing to an evolutionary adaptation. Such an adaptation may have taken place to ensure that people are able to continue taking care of creatures they consider particularly cute.So, although cute babies and adorable animals may lo
55、ok completely helpless, their vulnerable( 易受伤害的) appearance may in fact help them to survive.12. According to the text, “cute aggression” refers to .A. the emotion of wanting to protect cute thingsB. the task of emotion system and reward systemC. the adaptation of consistently taking care of cute cr
56、eaturesD. the behavior of squeezing a cute baby or animal when seeing it13. In nature, “cute aggression” is caused by .A. the need of the brain to balance all feelingsB. the photos of cute human babies and animalsC. the vulnerable appearance of babies or animalsD. the conflict between emotion system
57、 and reward system14. Which of the following statements about the study is TRUE?A. Facial expressions of the participants were observed.B. Katherine Stavropoulos conducted this study on her own.C. Cute babies and animals affected brain activities of all the participants.D. The participants were divi
58、ded into two groups in order to make comparison.15. What is the authors purpose in writing this text?A. To persuade readers to protect cute animals.B. To stress the significance of cute aggression.C. To present research findings on cute aggression.D. To share an interesting phenomenon with readers【答
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年小学语文总复习专题课件-常用谚语集锦|人教新课标 (共13张PPT).ppt
