山西省2019-2020学年高二英语6月联合考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 2019 2020 学年 英语 联合 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省2019-2020学年高二英语6月联合考试试题(含解析)考生注意:1.本试卷共150分,考试时间120分钟。2.请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C
2、.1. Where are the speakers?A. In a bookstore. B. At the mans home. C. In a restaurant,2. Whats the weather like today?A. Snowy. B. Cold. C. Windy.3. Where is the mans pain?A. On the left side of his face.B. On the right side of his face.C. In his neck.4. When will the speakers go to see the new movi
3、e?A. Tonight. B. Tomorrow. C. This Saturday.5. What will the speakers do tonight?A. Make dinner together.B. Eat out in a restaurant.C. Go fishing.第二节(共15小题:每小题 1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。6. What happened to
4、the man last night?A. He worked at the office.B. He couldnt sleep well.C. He hurt someones leg.7. What will the man do today?A. Work late. B. See the doctor. C. Play football.听第7段材料,回答第8.9题。8. What is Matt doing?A. Running in a race.B. Watching a race.C. Racing cars.9. How does the woman feel at the
5、 end of the conversation?A. Surprised. B. Worried. C. Bored.听第8段材料,回答第10至12题。10. What will Steven want to be when he grows up?A. A Chinese teacher.B. An office worker.C A hotel manager.11. How does Susan like the job of being a teacher?A Its tiring. B. Its meaningful. C. Its difficult.12. What are t
6、he speakers mainly talking about?A. Their school life.B. Their part-time jobs.C. Their future plans.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is The Sound of Silence?A It is a film. B. It is a song. C. It is a story.14. When was the band most popular?A. In the 1960s. B. In the 1970s. C. In the 1990s.15. What do we
7、know about the woman?A. She doesnt like the band.B. She knows a little about the band.C, She listens to music every day,16. What will the speakers do next?A. See a Movie. B. Buy some CDs. C. Listen to more music.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which countries were hit by the storm?A. Britain and Denmark.B. De
8、nmark and Swede.C. Britain and Holland.18. How many people were killed by the storm?A.5. B.17. C.50.19. Where did the 17-year-old girl live?A. In the southeast of London.B. In West London.C. In the north of London,20. What result did the storm bring to Holland?A. Many buses were pushed out to sea.B.
9、 Trains couldnt get into Amsterdam.C. A gas line exploded.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Best Family Reunion Spot in Every StateThe location for your family reunion could make the event. Choose one of these unique and comfortable spots in every state
10、.AlabamaDoublehead Resort, Town CreekYou cant beat the waterfront cottages available at Doublehead Resort. Each has a washer and a full kitchen. A cottage can sleep ten people, making this resort the perfect relaxing location for your family reunion. This could be the setting for another funny famil
11、y vacation story.ArkansasWhitney Mountain Lodge, GarfieldThis Northwest Arkansas hotel has a breathtaking view of Beaver Lake. Located between the Rockies and the Appalachians, this peaceful site is the perfect place to escape with your family. They have three private dining rooms, all available for
12、 rent for your events. Arkansas might not be the first family reunion destination that comes to mind, but it has one of the coolest hidden sightseeing.CaliforniaThe Alisal Guest Ranch and Resort, SolvangIf budget isnt an issue, book a family reunion at the Alisal Guest Ranch Resort in the Santa Ynez
13、 Valley. This 10,000-acre cattle ranch (牧场) is the ideal reunion spot for horse-back-riding families, and theres also a spa for the family members who would prefer to relax.DelawareCape Henlopen State Park LewesEnjoy a beachside reunion at one of Delawares most scenic state parks. The pavilion (大帐篷)
14、 is available for rent, so make your base camp at the group site as you have fun at the two beaches and 18-hole golf course. You can also climb up to a former military bunker (碉堡) for a brief history lesson.1. What is Doublehead Resort special about?A. The weather.B. The sightseeing.C. Its stories.D
15、. Its cottages.2. Which spot offers history education?A. Doublehead Resort.B. Whitney Mountain Lodge.C. Cape Henlopen State Park.D. The Alisal Guest Ranch and Resort.3. In which section of a magazine can you read the text?A. Daily life.B. Travel guide.C. Entertainment.D. Environment.【答案】1. D 2. C 3.
16、 B【解析】本文是一篇说明文。家庭聚会的地点可能会成为一个重要的因素。文章介绍了美国四个州里最好的家庭团聚场所。【1题详解】细节理解题。根据AlabamaDoublehead Resort, Town Creek部分中的You cant beat the waterfront cottages available at Doublehead Resort.可知,你无法击败Doublehead Resort的水边小屋。由此可知,Doublehead Resort的村舍很特别。故选D。【2题详解】细节理解题。根据DelawareCape Henlopen State Park, Lewes部分中的
17、You can also climb up to a former military bunker (碉堡) for a brief history lesson.可知,你也可以爬上一个曾经的军事掩体来上一堂简短的历史课。由此可知,Cape Henlopen State Park能够提供历史教育。故选C。【3题详解】推理判断题。根据文章标题The Best Family Reunion Spot in Every State(每个州最好的家庭团聚场所)及文章中对美国四个州里最好的家庭团聚场所的介绍可知,你可能会在一本杂志的旅游指南版块读到这篇文章。故选B。BI enjoy life becau
18、se I am endlessly interested in people and their growth. My interest leads me to widen my knowledge of people, and this in turn makes me believe in the common goodness of mankind. I believe that the normal human heart is good since their birth. That is, its born sensitive and feeling eager to be app
19、roved and to approve, hungry for simple happiness and the chance to live.Like Confucius, I am absorbed in the wonder of the earth, and the life on it. With a great faith in the human heart and its power to grow toward the light, I find here are reasons enough for hope and confidence in the future of
20、 mankind. The common sense of people will surely prove that mutual (相互的) support and cooperation are only sensible for the security and happiness of all. Such faith keeps me continually ready to do what one person can toward shaping the environment in which the human being can grow with freedom. Thi
21、s environment, I believe, is based upon the necessity for security and friendship.I take heart in a promising fact that the future world will contain food supplies enough for the entire earth population. Our knowledge of medical science will be sufficient to improve the health of the whole human rac
22、e. Our resources and education, if administered on a world scale, will lift the intelligence of the race.Half a century ago, few people thought of world food, health and education. Many are thinking today of these things. Now I find my only questions about this: Are there enough people now who belie
23、ve? Is there enough time left for the wise to act? It is a contest between ignorance and death, or wisdom and life. My faith in humanity stands firm.4. What results in the authors belief in peoples goodness?A. His understanding of people.B. His desire for happiness.C. His sensitive attitude to life.
24、D. His kindness to people.5. What should people do to build a secure and happy world?A. Get ready to develop more friendship.B. Compete with others in everything.C. Defeat others to get enough freedom.D. Help and cooperate with each other.6. What does the author want to express in paragraph 3?A. His
25、 demand for the present life.B. His expectation of the future world.C. His belief in better environment.D. His hope of human relationships.7. What may be the best title of the text?A. Human Nature Is GoodB. Believe in OurselvesC. Live a Happy LifeD. Help People in Need【答案】4. A 5. D 6. B 7. A【解析】本文是一
26、篇说明文。文章说明了作者对人深入的了解,促使作者相信人性是美好的,并对未来充满了信心。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段My interest leads me to widen my knowledge of people, and this in turn makes me believe in the common goodness of mankind.(这一兴趣使我不停地了解更多的人,而对人的深入了解则促使我相信人之初,性本善)可知,作者对人的了解使他相信人是善良的。故选A。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段The common sense of people will su
27、rely prove that mutual (相互的) support and cooperation are only sensible for the security and happiness of all. (人类的常识一定在未来的某一天向他们证明,互相支持与合作只会对全人类的安全和幸福有实际意义)可知,作者认为,人们只有互相合作与帮助,才能建立一个安全幸福的世界。故选D。【6题详解】主旨大意题。根据文章第三段I take heart in a promising fact that the future world will contain food supplies enoug
28、h for the entire earth population. Our knowledge of medical science will be sufficient to improve the health of the whole human race. Our resources and education, if administered on a world scale, will lift the intelligence of the race.(我对未来充满信心:世界的食物能供养人类;我们的医学知识足以改善人类的健康状况;我们的教育资源,若在世界范围内统一管理,将提高各
29、种族的智力)可知,本段作者表达了他对未来世界的期望。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据全文内容可知,文章说明了作者对人深入的了解,促使作者相信人性是美好的,并对未来充满了信心。所以用Human Nature Is Good(人性是美好的)作为文章标题最为恰当。故选A。CYou may not pay much attention to your daily elevator ride. Many of us use a lift several times during a day without really thinking about it. But Lee Gray, PhD, of
30、 the University of North Carolina, US, has made it his business to examine this overlooked form of public transport. He is known as the “Elevator Guy”.“The lift becomes an interesting social space where etiquette (礼仪) is sort of strange,” Gray told the BBC. “They are socially very interesting but of
31、ten very awkward places.”We walk in and usually turn around to face the door. If someone else comes in, we may have to move. And here, according to Gray, lift-users unthinkingly go through a set pattern of movements. He told the BBC what he had observed.He explained that when you are the only one in
32、side a lift, you can do whatever you want its your own little box. If there are two of you, you go into different corners, standing diagonally (对角线地) across from each other to create distance.Newcomers to the lift will need to size up the situation when the doors slide open and then act quickly. Onc
33、e in, for most people the rule is simple look down, or look at your phone.Why are we so awkward in lifts? “You dont have enough space,” Professor Babette Renneberg, a clinical psychologist at the Free University of Berlin, told the BBC. “Usually when we meet other people, we have about an arms lengt
34、h of distance between us. And thats not possible in most elevators.”In such a small, enclosed space it becomes very important to act in a way that cannot be considered to be threatening or strange, “The easiest way do this is avoid eye contact,” she said.8. What is peoples response to the lift etiqu
35、ette according to Gray?A. Thinking much of it.B. Avoiding it on purpose.C. Researching it continuously.D. Ignoring it unconsciously.9. What does Gray think of riding a lift?A. Its funny and quick.B. Its strange and dangerous.C. Its interesting but awkward.D. Its convenient but boring.10. What may mo
36、st people do if they stay in the lift?A. Talk loudly to each other.B. Keep still and silence.C. Use mobile phones.D. Keep a close distance.11. Whats the authors purpose in writing the text?A. To show how to ride each elevators.B. To introduce some rules of elevator etiquette.C. To show how to break
37、awkwardness of riding lifts,D. To analyze the reasons for keeping elevator etiquette.【答案】8. D 9. C 10. C 11. B【解析】本文是一篇说明文。文章作者介绍了乘坐电梯时,应该注意的一些礼仪。【8题详解】推理判断题。根据第三段中的And here, according to Gray, lift-users unthinkingly go through a set pattern of movements.可知,根据格雷的说法,电梯使用者会不假思索地经历一组动作模式。由此可知,格雷认为人们无意
38、识地忽视了电梯礼仪。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的They are socially very interesting but often very awkward places.可知,这些地方在社交上很有趣,但通常也很尴尬。由此可知,格雷认为乘电梯很有趣,但也很尴尬。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第五段中的Once in, for most people the rule is simple look down, or look at your phone.可知,一旦进入,对大多数人来说,规则很简单低头,或者看你的手机。由此可知,如果人们呆在电梯里,大多数人可能会使用
39、手机。故选C。11题详解】推理判断题。根据第一段中的But Lee Gray, PhD, of the University of North Carolina, US, has made it his business to examine this overlooked form of public transport.(但美国北卡罗来纳大学的李格雷博士却致力于研究这种被忽视的公共交通形式)及第二段“The lift becomes an interesting social space where etiquette (礼仪) is sort of strange,” Gray told
40、 the BBC.(“电梯变成了一个有趣的社交空间,在这里礼仪有点奇怪,”格雷告诉BBC)及下文介绍可知,作者写这篇文章的目的是为了介绍一些电梯礼仪的规则。故选B。DA new paper published in Environmental Research Letters has some warning news for people living in the lower 48 states: You may be at risk from river flooding and not even know it until the water starts to rise.In fac
41、t, the study, estimates of present and future flood risk in the United States, found that 41 million U. S. residents are at risk from flooding along rivers. Thats three times more than current estimates based on the flood maps produced by the Federal Emergency Management Agency (FEMA) , which primar
42、ily maps the areas at risk for 1-in-100-year floods in populous (人口众多的) river basins.Why does the big difference come into being? As always, its all about the data. Generally, FEMA prioritizes risk-assessment areas based on their population; reserving expensive field-work methodologies (研究方法) for th
43、e more populous river basins, but many other rivers have not yet been mapped at all.The size of the USA means that flood maps made in this way are incomplete. It would be too expensive and time-consuming to survey every river basin in America. The national-scale flood maps produced by FEMA leave the
44、 flood risk of many parts of the country unaccounted for.For this research, scientists from The Nature Conservancy adopted a pioneering methodology that avoids the defects of the FEMA approach, where individual catchments (流域) are studied by making use of big data. The study used a new high-resoluti
45、on model, produced by the flood-mapping organization Fathom, which copies floods on all rivers across the entire continental United States.“We were all surprised by how many people are actually exposed to freshwater flooding in the USA,” said Oliver Wing, lead researcher on the study and a PhD stude
46、nt at the University of Bristol. “Its particularly worrisome considering that most of these people arent even aware of the risk they face. This study helps fill that critical information gap.”12. What did the new paper intend to tell readers?A. The mistakes made by FEMA.B. The serious situation of t
47、he flood.C. The populous river basins of the USA.D. The unseen risk of the flood in the USA.13. Why is the map produced by FEMA incomplete?A. Its dangerous to research all the rivers.B. The size of the USA is too big.C. It ignores less populous rivers.D. The efficiency of making it is low.14. What d
48、oes the underlined word “defects” in paragraph 5 mean?A. Shortcomings.B. Potential.C. Consumption.D. Contributions.15. What attitude does Oliver Wing have to the study?A. Critical.B. Supportive.C. Cautious.D. Uncaring.【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了科学家们通过了一项开创性的方法,对美国目前和未来洪水风险作出新
49、的评估,让人们减少遭受洪水的威胁。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段“A new paper published in Environmental Research Letters has some warning news for people living in the lower 48 states: You may be at risk from river flooding and not even know it until the water starts to rise.(发表在环境研究快报上的一篇新论文对居住在美国本土48个州的人们提出了一些警告:你可能面临河流洪水的威
50、胁,但直到洪水开始上涨时你才意识到。)”可推断,这份新报纸打算告诉读者在美国有许多看不见的洪水风险。故选D。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段“A Generally, FEMA prioritizes risk-assessment areas based on their population; reserving expensive field-work methodologies (研究方法) for the more populous river basins, but many other rivers have not yet been mapped at all. (一般
51、来说,联邦应急管理局根据人口对风险评估领域进行优先排序;为人口较多的河流流域保留昂贵的野外研究方法,但许多其他河流还没有绘制地图。)”可推断,联邦应急管理局制作的地图不完整是因为它忽略了人口较少的河流。故选C。【14题详解】词义猜测题。根据文章第五段“For this research, scientists from The Nature Conservancy adopted a pioneering methodology (为了这个研究,美国自然保护协会的科学家采用了一种开创性的方法)”并结合上文可知,原来洪水地图的绘制是不科学的,所以此方法避免联邦紧急事务管理局研究方法的缺陷。可以猜
52、测defects为“缺陷”之意。故选A。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“This study helps fill that critical information gap. (这项研究有助于填补这一关键的信息空白。)”可推断,Oliver Wing对此研究的态度是支持的。故选B。【点睛】阅读理解通常都会出现词义猜测题。设题时,常会考查生词或短语的词义判断题,要求考生从上下文理解中概括出生词或短语的词义。考生作此类题型时,首先要找到所猜测词所在文章的位置,然后在理解文章大意的基础之上,对此词前后句反复研读,最后根据前后句猜测出词义。例如小题3要求猜测出defects的含义,就是根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
