分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型2022年新教材高考英语一轮复习 综合测试卷14(含解析)新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:515019
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:43.68KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年新教材高考英语一轮复习 综合测试卷14含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 综合测试 14 解析 新人
    资源描述:

    1、综合测试卷十四(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How does the man come to the school?A.By car.B.On foot.C.By bike.2.How much should the man pay for the show?A.$6.B.$8.C.$16.3.Where is the boys boo

    2、k?A.In his schoolbag.B.On his desk.C.On his bed.4.What are the speakers talking about?A.The mans weekend plans.B.The mans school life.C.The mans friends.5.What does the man mean?A.The woman is a good soccer player.B.He isnt interested in soccer.C.He must watch the soccer game.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.

    3、5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How long is Mabels Cafe open?A.For 7 hours.B.For 9 hours.C.For 10 hours.7.Where is Mabels Cafe?A.Beside the Windsor Diner.B.Opposite Garden underground station.C.Next t

    4、o Pyramids Mexican Restaurant.听第7段材料,回答第8、9题。8.What are the speakers talking about?A.The road sign in a town.B.A piece of news in the newspaper.C.The Victoria Transport Accident Office.9.Why does the town decide to change its name for a month?A.To attract more tourists.B.To become famous on the Inte

    5、rnet.C.To call drivers attention to safety.听第8段材料,回答第10至12题。10.What do we know about Mason?A.He loves spicy food.B.He isnt a good cook.C.Hell eat out tonight.11.Why did Jenny choose the sandwich shop?A.Its Brians favourite place.B.She can save some money.C.She only likes sandwiches.12.What does Jenn

    6、y love to eat?A.Bacon.B.Lettuces.C.Tomatoes.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where does the conversation probably take place?A.At home.B.In a hotel.C.In a meeting room.14.What is the woman probably doing now?A.Making a complaint.B.Expecting an apology.C.Asking for some advice.15.What could the man probably be?A.

    7、A repairman.B.A cleaner.C.A manager.16.What is the man like?A.Unfriendly.B.Patient.C.Careless.听第10段材料,回答第17至20题。17.When did it rain last time in Ju􀅡rez?A.Three days ago.B.A month ago.C.A year ago.18.What season is it now in Ju􀅡rez?A.Spring.B.Summer.C.Autumn.19.What are the elderly

    8、advised to do?A.Take a walk in the afternoon.B.Keep their homes cool.C.Drink plenty of water.20.What is the speaker doing?A.Hosting a radio programme.B.Conducting a seminar.C.Forecasting the weather.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AJohn von Neumann was the

    9、 oldest of three children of a banker, and his speed of learning new ideas and handling problems stood out early. At 17, his father tried to persuade him not to become a mathematician because he might lead a poor life, so Von Neumann agreed to study chemistry as well. In 1926, at 23, he received a d

    10、egree in chemical engineering and a PhD in mathematics. From then on, mathematics provided well enough for him, and he never had to turn to chemistry.In 1930, Von Neumann visited Princeton University for a year and then became a professor there. His first book was published in 1932. In 1933, the Ins

    11、titute for Advanced Study was formed, and he became one of the six full-time people (Einstein was one of the others).World War hugely changed Von Neumanns areas of interest. Until 1940 he had been a great pure mathematician. During and after the war, he became one of the best mathematicians who put

    12、mathematics theories into practice. During the last part of the war he became interested in computing machines. After the war, Von Neumann continued his work with computers, and was generally very active in government service. He received many awards, was the president of the American Mathematical S

    13、ociety and was a member of the Atomic Energy Commission. He died in 1957 of cancer.Von Neumann made several great contributions and any one of them would have been enough to earn him a firm place in history. He will be remembered as one of the greatest minds of the 20th century.21.According to the t

    14、ext, Von Neumanns father believed that .A.a mathematician couldnt earn a lot of moneyB.a mathematician needed a good memoryC.Von Neumann had the ability to learn two subjects at the same timeD.Von Neumann had the gift for solving problems at a high speed22.Von Neumann published his first book at the

    15、 age of .A.23B.26C.29D.3223.How did World War affect John von Neumann?A.He realised the importance of engineering.B.He began to research how to put mathematics into practice.C.He left college and served at the government department.D.He lost interest in chemistry.BAbout 20 months ago I started colle

    16、ge and just struggled with everything, such as classes and friends. I quickly became depressed and angry at myself for not being able to do better in school, in addition to lack of friends due to poor social and communication skills.This went on for months until my 19th birthday. My parents sent me

    17、a cake, which was a great cake. But I remember having this large cake with absolutely no one to share it with. I ended up throwing the cake after having one piece, with about 90% of it leftover. That night I was so depressed that I decided to go outside to the freezing temperature of the winter and

    18、run. I put my earphones in, went outside and ran about 2 miles at 11 p.m. on my birthday.When I got back inside I was content. I was proud of what I was able to do. The next night I did the same. I wasnt quick or fit but I went outside and did something. This continued for about 2 months until I fin

    19、ally worked up the courage to go to the gym, where I started swimming again as I used to in high school. A month went by and I started lifting weights and kept running.Looking back I can see that exercise helped cure my depression but it didnt only do that. At the gym I met new friends and back at m

    20、y dorm I grew confidence to go to the end of the hall seeing people playing video games and ask if I could join in.Now I exercise every day and look forward to that hour and a half I get daily to do what I love with people who love it as well. I hope this helps someone who may be or have been in a s

    21、imilar situation.24.What made the author decide to run at night?A.His 19th birthday.B.His parents cake.C.His loneliness.D.His friends.25.Which of the following best describes the author?A.Traditional.B.Determined.C.Humorous.D.Generous.26.What is the biggest benefit of the authors running?A.Regaining

    22、 his confidence.B.Losing his weight.C.Playing with his brothers.D.Joining in other activities.27.Why do you think the author wrote this passage?A.To recall his life in college.B.To show his gratitude to his parents.C.To emphasise the importance of friendship.D.To share his experience of dealing with

    23、 hardship.C(2019河南中原名校二次质检)Young people in the United States do not have a strong understanding of the world and their place in it.Two US-based groups, the Council on Foreign Relations and the National Geographic Society, conducted an online survey. They wanted to know what young people in American

    24、colleges knew about geography, US foreign policy, recent international events, and economics.The survey was given to over 1,200 Americans between the ages of 18 and 26. All of them currently attend, or formerly attended, 2- or 4-year college or university.The average test score, out of 75 total poss

    25、ible answers, was 55 percent. The study identifies a few important problems. For example, only 30 percent knew that the only part of the US government that can declare war is Congress. Only 60 percent of those taking the survey could identify Brazil on a world map.Part of the problem, argue the orga

    26、nizers of the survey, is the Internet. They say it is becoming harder to find high-quality information about world events amongst all the fake news and trivia(琐事) which swamp the web. Forty-three percent of those questioned said they read about the news on the Internet.Another problem is that most c

    27、ollege courses do not require students to learn about international issues. If such information is not required, Richard Haass from the Council on Foreign Relations said, then the United States could have leaders like Gary Johnson. He was a presidential candidate who did not know about the Syrian ci

    28、ty of Aleppo when a reporter asked him about it.The survey results were not all bad. The young people also demonstrated a good understanding of climate change and renewable energy. And the majority of them said that international issues were becoming more important to them.Haass says these findings

    29、suggest the need to find ways to get good information to students, both in school and online. To help, the Council on Foreign Relations is creating a new program called CFR Campus, designed to help build knowledge about global issues.28.What can we learn about the survey? A.All the participants were

    30、 recent university graduates.B.It was an online survey conducted by two US universities.C.Its aim was to figure out what the young people knew about America.D.It was given to over 1,200 American people aged from 18 to 26.29.Whats one reason the survey organizers give for young peoples lack of knowle

    31、dge? A.Young people are unwilling to travel abroad.B.Young people find it harder to get high-quality information on the Internet.C.The US university system is of poor quality.D.Young people lack interest in knowing more about the world.30.According to the survey, what topic did the young Americans u

    32、nderstand best? A.Environmental matters.B.Geographic information.C.Foreign relations.D.Government organizations.31.In which column of a newspaper could we find this article? A.Economics.B.Entertainment.C.Politics.D.Education.D(2018浙江温州普通高中高考适应性测试)In todays households where both parents go to work an

    33、d kids have busy schedules with homework and many afternoon activities, finding time for a gathering at the table seems all but impossible. Yet, studies have shown time and again that eating together has multiple benefits for family members, especially for children.According to reports issued by the

    34、 National Center on Addiction and Substance Abuse at Columbia University(CASA), children who eat more with their family are at lower risk of developing poor eating habits, weight problems or alcohol dependency. They tend to perform better academically than those who frequently eat alone. Family meal

    35、s came into American life in the mid-20th century.In the 1960s and 1970s, social, economic and technological changes quickly dissolved the short-lived way of family meals.Restaurant visits, takeout and TV dinners have since become the norm(常态).There are indications, however, that the old customs are

    36、 coming back. According to the latest CASA reports, 59% of surveyed families said they ate dinner together at least five times a week, a significant increase from 47% in 1998. Whatever drives this trend, it is a development that should be welcomed.Eating together as a family is not just about food a

    37、nd nutrition. It is about teaching children how to become members of their society and culture. Food has become so easily and cheaply available that we no longer appreciate its significance. We have to rediscover its importance and its value. Sharing a meal with loved ones should be considered a spe

    38、cial event, which can almost take on the form of a ceremony, as it was practiced by our ancestors for whom finding food was a constant struggle.Of course, there is no guarantee that the simple act of eating at home surrounded by family may make children more virtuous or socially more responsible. Bu

    39、t it can lay the groundwork for a lot of things that point them in the right direction.32.What does the underlined sentence suggest? A.This practice of family meals started to change.B.Dining at home would enjoy great popularity.C.The society was to develop at a rapid speed.D.Americans would attach

    40、importance to takeout.33.What is the writers attitude toward eating together as a family? A.Favorable.B.Disapproving.C.Reserved.D.Objective.34.From the passage we learn the ancestors possibly .A.valued the education of childrenB.liked struggling with each otherC.cared much about food nutritionD.appr

    41、eciated the importance of food35.Which of the following can be the best title for the passage? A.Good Eating Habits MatterB.Family Dinners Benefit KidsC.Meals Take on New MeaningsD.Old Customs Are Coming Back第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Research clearly shows t

    42、hat leaders who are positive, inspiring, and who can develop followers are better leaders.36 As a result, it would make sense that some people try hard to improve leadership skills. Consider these four tips on how to improve your leadership skills.Keep a positive attitude. No one respects a negative

    43、 person. With a positive attitude you are looking at the bright side of life. People naturally come close to you when you have a positive attitude. By being positive, you will lead a happier life, as well as be surrounded by other positive people.37Improve communication skills. Having great leadersh

    44、ip skills means you are able to clearly communicate your ideas, skills and goals to others.38 To become a great communicator, you should continually try hard to improve your verbal(口语的), non-verbal, and listening skills.39 No one is perfect, and everyone will make mistakes in their lives! The most s

    45、uccessful leaders know that the key to success is not to avoid falling or failing, but to benefit from their mistakes. As a strong leader, you will also be able to communicate your faults to your team.Continue to educate and improve yourself. Great leaders show effective leadership skills, but most

    46、importantly, they continue to improve themselves in every possible way. The person who thinks he or she is an expert has a lot more to improve.40 Always try to grow.A.Serve as a role model.B.So never stop learning.C.They are more valued by other people or teams.D.This also includes your ability to l

    47、isten to others.E.Be willing to admit and learn from your weaknesses.F.You will also attract exciting offers and possibilities.G.So listen to your heart when making important decisions.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。When I was a teenager I volunteer

    48、ed to pass out water at a local race. I was so excited to 41 all the different runners who passed by and quickly took a cup of water. Some walked past, some jogged past and a few 42 past.Watching so many 43 of people doing it, I thought maybe I could do it too! The next year I decided to run for the

    49、 race. With 44 running practice, I just wanted to finish.On the day of the race, it was terribly hot. Only after 2 miles, I felt sweat 45 off me and my legs swelling. I began to doubt,“Why am I doing this? What was I thinking? I must be 46.” For the following miles, I jogged and walked. At times, I

    50、wondered if I could 47.Near the end, a 70-year-old man rushed past me, very 48, and I felt a little embarrassed that I was more than 50 years younger than him and I couldnt 49 keep up with him. But then I realised something: he was running his race and I was running mine. How often in life do we 50

    51、ourselves to others and feel disappointed in ourselves when we really shouldnt?We are all unique human beings with unique 51. Its really no good focusing on others race. I decided that I would not 52 running and that one day I would be one of those 53 people who were still running races.As I crossed

    52、 the finishing line, I was proud of myself. I didnt regret having such an experience. If you dont 54 others but get the lesson and grow, you are truly a 55.41.A.seeB.inspectC.stareD.notice42.A.struggledB.draggedC.rushedD.moved43.A.stylesB.ranksC.typesD.races44.A.someB.littleC.muchD.any45.A.pouringB.

    53、takingC.meltingD.blowing46.A.friendlyB.crazyC.generousD.tired47.A.winB.stopC.makeD.finish48.A.slowlyB.gentlyC.heavilyD.fast49.A.justB.evenC.stillD.already50.A.compareB.devoteC.recommendD.show51.A.significanceB.paceC.principleD.concept52.A.insist onB.look up toC.put up withD.give up53.A.elderlyB.prof

    54、essionalC.internationalD.educated54.A.persuadeB.changeC.beatD.follow55.A.learnerB.winnerC.dreamerD.competitor第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国)In ancient China lived an artist 56. paintings were almost lifelike. The artists reputation had made him proud. One day the em

    55、peror wanted to get his portrait(画像) done so he called all great artists to come and present their 57.(fine) work, so that he could choose the best. The artist was sure he would 58.(choose), but when he presented his masterpiece to the emperors chief minister, the old man laughed. The wise old man t

    56、old him to travel to the Li Riverperhaps he could learn a little from the greatest artist in the world.Filled with 59.(curious), the artist packed his bags and left.60. he asked the villagers on the banks of the river where he could find the legendary(传奇的) artist, they smiled and 61.(point) down the

    57、 river. The next morning he hired a boat and set out 62.(find) the well-known painter. As the small boat moved 63.(gentle) along the river he was left speechless by the mountains being silently reflected in the water. He passed milky white waterfalls and mountains in many shades of blue. And when he

    58、 saw the mists rising from the river and the soft clouds 64.(surround) the mountain tops, he was reduced to tears. The artist was finally humbled(谦卑) by the greatest artist 65. earth, Mother Nature.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华, 你的美国笔友Tom发来邮件抱怨父母给他定了很多家规, 如晚上10点前回家, 不得与父母顶嘴等。请给他写封回信, 要点包括: 1.家规的

    59、重要性;2.你对他家的家规的看法; 3.你家的家规。注意: 1.词数80左右; 2.可适当增加细节, 以使行文连贯; 3.开头和结尾已给出, 不计入总词数。Dear Tom, Looking forward to your reply.Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。John Carpenter did not like to buy toys that somebody else had made. He liked the fun of making them himself

    60、. The thought that they were his own work delighted him. Tom Austin, one of his playmates, thought a toy was worth nothing unless it cost a great deal of money. He never tried to make anything, but bought all his toys.“Come and look at my horse,” said Tom one day.“It cost a dollar, and it is such a

    61、beauty! Come and see it.”John was soon admiring his friends horse, and he was examining it carefully to see how it was made. The same evening he began to make one on his own. He went into the woodshed, and picked out two pieces of woodone for the head of his horse, the other for the body. It took hi

    62、m two or three days to shape them to his satisfaction.His father gave him a bit of red leather for a bridle, and a few brass nails, and his mother found a bit of old fur with which he made the mane and tail for his horse. But what about the wheels? This puzzled him. At last he thought he would go to

    63、 a turners shop, and see if he could get some round pieces of wood which might suit his purpose.He found a large number of such pieces among the shavings on the floor, and asked permission to take a few of them. The turner asked him what he wanted them for, and he told him about his horse.“Oh,” said

    64、 the man, laughing,“I will make some wheels for your horse, if you wish. But remember, when it is finished, you must let me see it.”John promised to do so, and he soon ran home with the wheels in his pocket.Thenextmorning, hewenttotheturnersshopwithhishorseallcompleted.Hestudiedhardinschool.答案:附:听力原

    65、文(Text1)W: What a terrible traffic jam! It took me an hour to drive to the school. Maybe I should have walked here.M: You should do what I do every day and use a bike.(Text2)W: There is a show on Saturday May 8th. We can see clothes made by young people.M: How much does it cost?W: $6 for under 16.M:

    66、 Oh, were so lucky.(Text3)M: Mum, did you see my maths book? Ive checked my schoolbag and it isnt there.W: Is it on your bed? You always put your things everywhere.M: Ive already looked and its not there.W: Look, here it is! You left it on your desk.(Text4)W: What are you going to do at the weekend?

    67、M: Im going to have music lessons. Im also going to see a film with my friends.(Text5)W: You dont mind if we dont watch the soccer game, do you?M: You must be joking. My sister is one of the greatest players.(Text6)W: Hello, this is Mabels Cafe, home of the best sweet food in town. How can I help yo

    68、u?M: Id like to know when youre open.W: Were open from 10:30 a.m.until 7:30 p.m.M: Do you serve sandwiches or pizza?W: No. We only serve coffee and sweet food.M: OK, I see. Id like to make a reservation for tomorrow at 2:30 p.m. for six people. And can you tell me how to get there?W: Were easy to fi

    69、nd. Were at 1168 River Avenue, next to the Windsor Diner. Were near the No.18 bus station and the Garden underground station. You can get here conveniently. And we have a big car park right beside our cafe.M: Are you near Pyramids Mexican Restaurant?W: Yes, were right across the street.M: Thank you.

    70、(Text7)W: Whats so funny in the newspaper, dear?M: Look here! A small town in Australia decides to change its name for a month.W: Really? Just for a month? Why?M: The town, which is in Victoria, is called Speed. Now, the people living there want to change it into Speed Kills. They hope the drivers p

    71、assing the town will slow down a bit when they see the road sign.W: That sounds like a really good idea, doesnt it?M: Yes, it does.W: So who came up with it?M: The idea was put forward by the Victoria Transport Accident Office. They even made a video, which has already become a hit on the Internet!

    72、Now, many tourists want to visit it.(Text8)W: Hi, Brian. Want some chips?M: No, thanks, Jenny. Im not really hungry. Ill just wait for dinner.W: Oh, whats for dinner?M: I dont know. Its Masons turn to cook. So, well probably have something spicy.W: He is a really good cook, but Im not in the mood fo

    73、r spicy food. Maybe Ill go out tonight.M: Oh? Where are you thinking of going?W: Im not sure. maybe that new sandwich shop on Oak Street. I heard they had a special on Tuesdays: buy one, and get the second one for half price.M: Wow, it sounds like you need some company.W: Yeah, lets go. Let me guess

    74、. youll have a ham and cheese sandwich with bacon, lettuces, and tomatoes.M: Sounds good, but no tomatoes.W: Really? I love tomatoes. And a sandwich just isnt a sandwich without hot peppers.M: Hot peppers? No, thanks. Hey, I thought you said you werent in the mood for spicy food!(Text9)M: Can I help

    75、 you, madam?W: Yes. Did you have this room checked before we moved in? The toilet doesnt seem to have enough power and the water doesnt flow in the shower.M: Im extremely sorry to hear that. Ill deal with it right away. We usually check every room before new guests move in. But recently, weve been b

    76、usy with a large meeting.W: I can understand that the mistakes are unavoidable. But no one expects to meet this sort of thing here.M: Yes, madam. I do apologise. We do try to check the room as completely as possible. Anything else?W: Well, your air conditioner doesnt seem to be working so well. Its

    77、so hot up here.M: Im so sorry about that, madam. Ill just try to make it work better and youll find it a little cooler in a short time. Also Ill send someone right away to look at the toilet and shower. Is it convenient for us to come now?W: Yes, please.(Text10)W: Hello, everyone. Welcome to our pro

    78、gramme. Im Jenny Jackson. The weather here in Ju􀅡rez has become unbearable. With no rains for over a year, the city is suffering from unusually hot weather. Some light showers have been forecast since last month, but all of them have been effective in surrounding areas. Summer has not even

    79、started yet, but temperatures have reached 40 degrees centigrade in the past three days. And people have been warned not to go out of their homesnot if you walk on foot, at leastbetween 11 in the morning and 7 in the evening. Little kids and the elderly are the ones who have suffered the most from t

    80、his extreme heat wave. They must drink water all the time. To help our audience have a better understanding of this extreme weather, we have invited Professor Torres from the University of Mexico to our studio this evening.1.C2.A3.B4.A5.C6.B7.A8.B9.C10.A11.B12.C13.B14.A15.C16.B17.C18.A19.C20.A【语篇导读】

    81、本文是一篇记叙文。文章主要介绍了约翰冯诺依曼的生平事迹以及他为人类社会做出的重大贡献。21.A细节理解题。根据第一段中的“.hisfathertriedtopersuadehimnottobecomeamathematicianbecausehemightleadapoorlife.”可知,他父亲认为数学家的生活会很贫穷。故选A项。22.C推理判断题。根据第一段中的“In1926,at23,hereceivedadegreeinchemicalengineering”可知,他出生在1903年。根据第二段中的“Hisfirstbookwaspublishedin1932.”可以计算出,他的第一本

    82、书是在他29岁时出版的。故选C项。23.B细节理解题。根据文章第三段中的“Duringandafterthewar,hebecameoneofthebestmathematicianswhoputmathematicstheoriesintopractice.”可知,在战争期间和战后他开始把数学理论应用于实践。故选B项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。在大学里,作者因为社交能力差而没有朋友。通过坚持跑步,他不仅治愈了自己的抑郁而且恢复了自信心。24.C细节理解题。根据第一、二段内容可知,作者因为社交能力差而没有朋友,甚至连自己19岁的生日蛋糕也没人与他分享,于是作者决定出去跑步。由此可知作者是因

    83、为孤独才去跑步的。故选C项。25.B推理判断题。根据第三段内容可知,作者在晚上跑步坚持了大约2个月,直到自己终于鼓起勇气去健身房。在那里他开始练习游泳。一段时间以后,他又开始举重并继续跑步。由此可判断出作者是一个意志坚定的人。故选B项。26.A推理判断题。根据第四段“LookingbackIcanseethatexercisehelpedcuremydepressionbutitdidntonlydothat.AtthegymImetnewfriendsandbackatmydormIgrewconfidence.”可知,作者坚持好几个月的跑步,不仅治愈了自己的抑郁而且让自己恢复了自信。故选A

    84、项。27.D推理判断题。由最后一段末句“Ihopethishelpssomeonewhomaybeorhavebeeninasimilarsituation.”可知,作者希望这能帮助那些可能或者已经处于类似情况中的人。由此可以推断作者的写作目的就是与他人分享自己应对困难的经历。故选D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。美国的两个组织做了一项网上调查,以了解美国的年轻人对于地理、美国的外交政策、最近的国际事件和经济的认知程度。28.D细节理解题。根据第三段第一句“Thesurveywasgiventoover1,200Americansbetweentheagesof18and26.”可知,答案为

    85、D项。29.B细节理解题。根据第五段可知,本次调查的组织者针对美国年轻人缺乏知识所给出的原因是他们很难从网上找到高质量的信息。故选B项。30.A细节理解题。根据倒数第二段第二句可知,美国年轻人对于环境问题了解得最好。故选A项。31.D推理判断题。文章开头作者提出了美国年轻人对于世界及他们在世界中的位置了解很少,然后分析了造成这种现象的原因。在最后一段中,Haass建议要找到一些方法使学生获得好的信息。由此可推知本文应该在报纸的“教育”栏目中。【语篇导读】本文是一篇议论文。文章主要介绍了在当今社会父母忙于工作,孩子忙于学习的情况下,家人一起用餐的重要性。32.A推理判断题。根据画线句子后的“Re

    86、staurantvisits,takeoutandTVdinnershavesincebecomethenorm.”可知,社会、经济和技术的变化改变了家人在一起用餐的传统习惯。故选A项。33.A推理判断题。根据第三段最后一句“Whateverdrivesthistrend,itisadevelopmentthatshouldbewelcomed.”可知,作者对家人一起用餐的做法是持赞成态度的。故选A项。34.D推理判断题。根据第四段中的最后一句可知,在以前一起用餐在人们心目中是一种近乎仪式性的特别的事件。由此可推知,食物在祖先们的心目中占很重要的地位。故选D项。35.B标题归纳题。最后一段点明

    87、了主题,指出了一起用餐能够起到正确指引孩子的作用。故选B项。36.C37.F38.D39.E40.B【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者第一次参加长跑比赛的经历,以及从中得到的启示。41.A此处表示当“我”看见所有不同的运动员经过并很快拿走一杯水时,“我”很兴奋。故选A项。42.C一些人走过去,一些人慢跑过去,还有一些人迅速地冲过去。此处表示速度上的递进。故选C项。43.C根据上文的allthedifferentrunners以及“Somewalkedpast,somejoggedpastandafew.”可知,此处表示各种类型的人。故选C项。44.B根据“.Ijustwanted

    88、tofinish.”可知,“我”训练得很少,所以只是想完成比赛。故选B项。45.A根据上文itwasterriblyhot可知,当时“我”汗如雨下。故选A项。46.B此处表示“我”开始怀疑,“我为什么这样做?我是怎么想的?我一定是疯了。”故选B项。47.D根据上文的“.Ijustwantedtofinish.”可知,此处表示有时候“我”想知道“我”是否能完成比赛。故选D项。48.D根据下文的andIcouldntkeepupwithhim可知,老人跑得很快。故选D项。49.B此处表示“我”比老人年轻50多岁,但“我”甚至都赶不上他。故选B项。50.A根据上文的“ButthenIrealised

    89、something:hewasrunninghisraceandIwasrunningmine.”可知,作者联想到了生活中和别人的比较。故选A项。51.B根据下文中的“Itsreallynogoodfocusingonothersrace.”可知,此处表示“我”们都是具有独特步速的独一无二的人。故选B项。52.D此处表示“我”决定不放弃跑步。故选D项。53.A此处表示有一天“我”将是仍然参加比赛的老年人之一。故选A项。54.C根据butgetthelessonandgrow可知,此处表示如果你不是打败别人而是吸取教训并成长。故选C项。55.B如果你不是打败别人而是吸取教训并成长,那么你是一个真

    90、正的获胜者。故选B项。56.whose57.finest58.be chosen59.curiosity60.When/As61.pointed62.to find63.gently64.surrounding65.on写作第一节Dear Tom, Im sorry to hear that you are bothered by your family rules. However, I cant be on your side this time. Family rules which let us know how to behave properly are essential for

    91、 us. For example, “Come home before ten at night” is for your safety and “Never talk back to your parents” is teaching you good manners. In fact, I benefit a lot from my family rules, such as “Be gentle with everyone” and “Apologise if you hurt others feelings”. Sometimes family rules make us uncomf

    92、ortable, but thats the price we have to pay for a successful life. Am I right? Looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节Thenextmorning, hewenttotheturnersshopwithhishorseallcompleted. Proud of the turners praise, John ran to his friend Tom, crying,“Now then, Tom, here is my horselook!”“Well, tha

    93、t is a funny horse,” said Tom with interest.“Where did you buy it?”“I didnt buy it,” replied John,“I made it.”“You made it yourself! Oh, well, its a good horse for you to make. But it is not so good as mine. Mine cost a dollar while yours cost nothing.”“It was real fun to make it, though.” said John

    94、, and away he ran with his horse rolling after him.Hestudiedhardinschool. He was the top student in his class and was still crazy about making things on his own. When he graduated, he went to work in a machine shop. Definitely, it delighted him to make amazing things by machine. To his satisfaction, he is now a master workman, and will soon have a shop of his own.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年新教材高考英语一轮复习 综合测试卷14(含解析)新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515019.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1