《原创》《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破42.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 阅读理解特训:3真2模含解析
- 资源描述:
-
1、【KS5U原创】阅读理解特训:3真2模含解析2014届高三英语二轮突破42阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A When Luca first heard of the Island of Inventions, he was still very young. But its wonders sounded so incredible that they were forever burned in his memory. From that moment, he never stopped s
2、earching for clues which might lead him to the island. He read hundreds of adventure books, histories, volumes of physics and chemistry, even music. Over time, he pieced together his idea of what the Island of Inventions was like. It was a secret place, where all the great wise men of the world woul
3、d meet to learn and invent together. Access to the island was totally restricted. To join, you had to have created some great invention for humanity. Only then could you receive the special invitation which came with directions to the island. So Luca spent his youth studying and inventing. Every new
4、 idea he got, he made it into an invention, and if there were something he didnt understand, hed seek others to help him. Soon he met other young inventors and he told them about the Island of Inventions. They too dreamed of one day receiving an invitation letter. As years passed, the disappointment
5、 of not receiving their invitation made Luca and his friends work harder and co-operate more. They would meet in Lucas house, share their ideas and build new machines. Their inventions became known throughout the world, and improved the lives of millions. But still, no invitation came. They didnt lo
6、se heart. They continued learning and inventing every day, trying to come up with more and better ideas. Fresh young talent joined their group, as more inventors dreamed of getting to the island. One day many years later, Luca, already very old, was speaking with a brilliant young man named Roberts,
7、 who had written to him, asking him to join the group. Luca started telling the man of the wonderful Island of Inventions, and of how he was sure that some day they would receive an invitation. Surprised, the young inventor interrupted: “You mean this place isnt the Island of Inventions? Isnt the le
8、tter you sent me the real invitation?” It was only then that Luca realised that his dream had become true in his very own house. No island could exist which would be better than where he was now. No place of invention would be better than what he and his friends had created. Luca felt happy to know
9、that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.26. Lucas picture of the Island of Inventions was mainly based on _.A. scientific researchB. his imaginationC. reports of others D. history books【答案】B【解析】细节理解题。根据Over time, he pieced together h
10、is idea of what the Island of Inventions was like.他主要根据自己的想象画出了图画,故选B。27. Why did Luca and his colleagues probably never receive an invitation to the island?A. Their ideas were not considered worthy enough.B. They were too concerned with acquiring fame.C. The organization had already broken up.D. Th
11、e island was not a real place.【答案】D【解析】推理判断题。根据“You mean this place isnt the Island of Inventions?No island could exist which would be better than where he was now.那个岛根本就不存在,故选D。28. What was Roberts reaction to Lucas story of the island?A. He thought he had already arrived at the island.B. He was di
12、sappointed to discover it didnt exist.C. He was excited about receiving an invitation.D. He expressed surprise that Luca believed in such fairy tales.【答案】A【解析】细节理解题。根据“You mean this place isnt the Island of Inventions? Isnt the letter you sent me the real invitation?” 他原认为他来到了真正的那个Island of Inventio
13、ns岛,故选A。29. What did Luca learn at the end of the story?A. The island of inventions did not exist. ks5uB. He had wasted most of his life.C. He had unknowingly built his own dreamland.D. He finally would receive his invitation.【答案】C【解析】推理判断题。根据No place of invention would be better than what he and hi
14、s friends had created. Luca felt happy to know that he had always been on the island, and that his life of invention and study had been a truly happy one.他已经不知不觉地创造了自己的梦境。故选C。30. Which of the following best describes Luca?A. Aggressive.B. Trusting. C. Creative.D. Easy-going.【答案】C【解析】细节理解题。aggressive
15、有进取心的; trusting信赖的; creative创造性的;easy-going随和的。根据短文的内容可知Luca根据自己的想象画出来了图画,并且创造了许多发明,故选C。B Imagine putting a seed in a freezer, waiting 30,000 years, and then taking the seed out and planting it. Do you think a flower would grow? Amazingly, scientists have just managed to do something very similar. T
16、hey found the fruit of an ancient plant that had been frozen underground in Siberia a region covering central and eastern Russia for about 31,800 years. Using pieces of the fruit, the scientists grew plants in a lab. The new blooms have delicate white petals. They are also the oldest flowering plant
17、s that researchers have ever revived from a deep freeze. “This is like regenerating a dinosaur from tissues of an ancient egg,” said University of California, Los Angeles biologist Jane Shen-Miller. The plant has a long history. Back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an Arctic g
18、round squirrel buried seeds and fruits in an underground chamber near the Kolyma River in northeastern Siberia. The ground became permafrost, a layer of soil that stays frozen for a long time. Recently, Russian scientists dug out the old squirrel hole and found the plant remains 38 meters below the
19、surface. Back at the lab, the team fed nutrients to tissue from three of the fruits to grow shoots. Then the scientists transferred the shoots to pots filled with soil. The plants produced seeds that could be used to grow even more of them. Its important for scientists to know that plant tissues can
20、 still be revived after being frozen for a long time. Thats because many researchers are trying to preserve the seeds of modern plants by freezing them and then storing them in giant lockers at various spots around the globe. One such endeavor, an underground facility in Norway, is called the Svalba
21、rd Global Seed Vault. It stores hundreds of thousands of frozen seeds. If a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the Svalbard or other storage lockers. “No one knows how long they are able to live for, but freezing is basically the format for many plant co
22、nservation attempts nowadays.” Shen-Miller said. Its a good thing that at least some plants are tough enough to survive the experience. 31. How did the fruit originally get underground?A. It was placed there by an animal.B. It was trapped there during the ice-age.C. It was planted there by ancient f
23、armers.D. It was buried there after the earthquake.【答案】A【解析】细节理解题。根据Back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an Arctic ground squirrel buried seeds and fruits in an underground chamber near the Kolyma River in northeastern Siberia.可知最初的时候是有动物放在地下的,故选A。32. Which of the following wa
24、s NOT used to recreate the ancient plant? A. Modern nutrients. B. Parts of its fruit. C. Its frozen seeds. D. Plant pots with soil.【答案】C【解析】细节理解题。根据Russian scientists dug out the old squirrel hole and found the plant remains 38 meters below the surface. Back at the lab, the team fed nutrients to tis
25、sue from three of the fruits to grow shoots. Then the scientists transferred the shoots to pots filled with soil.从果实的一部分取组织,然后给这些组织一定的营养,然后把嫩芽放在有土壤的盆里就能再重新栽培出古代的植物,这里没有提到冻了的种子,故选C。33. Why are scientists interested in this discovery?A. It helps them learn how plant life has changed in the past 30,000
26、 years.B. It can help guide future efforts to protect endangered plant-life.C. It can provide directions for where to look for other ancient plants.D. It proves that all plant life can survive for thousands of years when frozen.【答案】B【解析】细节理解题。根据Thats because many researchers are trying to preserve t
27、he seeds of modern plants by freezing them and then storing them in giant lockers at various spots around the globe. If a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the Svalbard or other storage lockers.有了这个重要的发现有助于帮助我们未来去保护频临灭绝的植物,故选B。34. The underlined word “t
28、hey” in the final paragraph refers to _.A. plantsB. seedsC. scientists D. storage lockers【答案】B【解析】词义猜测题。根据If a plant ever goes extinct, scientists could bring it back by taking its seeds from the Svalbard or other storage lockers.及able to live for应该指的是种子能够活多长,故选B。35. The purpose of the passage is to
29、 _. A. discuss a plant conservation effort B. introduce some ancient plants C. outline some causes of global warmingD. describe a scientific research project【答案】D Ks5u【解析】作者意图题。纵观全文的内容可知短文介绍了一个科研项目,故选D。 C As thousands of communities in the USA especially in the South became booming gateways for immi
30、grant families from Central and South America during the 1990s and the early years of the new century, public schools struggled with the unfamiliar task of serving the large numbers of English learners arriving in their classrooms. Education programs needed to be built from scratch. “We had no teach
31、ing resources suitable for English learners here before. We had to develop them all ourselves,” a Texas principal said. Throughout the country, districts had to train their own teachers to teach English to non-native speakers or recruit teachers from elsewhere. School staff members had to figure out
32、 how to communicate with parents who spoke no English. But even as immigration has slowed or stopped in many places, and instructional programs for English-learners have matured, serving immigrant families and their children remains a work in progress in many public schools, especially those in comm
33、unities that are skeptical, or sometimes unwelcoming, to the newcomers. One of the biggest challenges educators face, is communicating effectively with parents who dont speak English an issue that, in part, has contributed to recent complaints of discrimination by Latino students in some cities. “Th
34、e parents role is very important for the success of these students, but its also one of the most difficult things weve had to tackle,” said Jim D. Rollins, the president of the Springdale school district, where the 19,000-student school system has gone from having no English-learners 15 years ago to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
