分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2021高三统考外研英语一轮(经典版)课时作业:BOOK 2 MODULE 5 NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:515289
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:74.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高三统考外研英语一轮经典版课时作业:BOOK 2MODULE 5NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含解析 2021 三统 考外研 英语 一轮 经典 课时 作业
    资源描述:

    1、课时作业.完形填空(2019贵州省遵义航天高级中学第一次模拟)Have you ever heard of an old saying? Intelligence is a born gift while goodness is a choice of people. Gifts are easytheyre _1_ after all. But choices can be hard.I got the idea to start Amazon many years ago. I _2_ the fact that the Internet usage was growing at 2,30

    2、0 percent per year. Id never seen or heard of anything that grew that fast, and the _3_ of building an online bookstore with millions of titles was very _4_ to me. I told my wife MacKenzie that I wanted to _5_ my job and go to do this _6_ thing that probably wouldnt work _7_ most startups dont and I

    3、 wasnt sure what to _8_. MacKenzie told me I should _9_ it, and she wanted me to follow my passion.I was working at a financial firm in New York City and I had a brilliant boss. I went to my _10_ and told him I wanted to start a company selling _11_ on the Internet. He _12_ me for a long walk in Cen

    4、tral Park, listened _13_ to me, and finally said, “That sounds like a really good idea, but it would be an even better idea for someone who didnt _14_ have a good job.” That logic made some _15_ to me, and he _16_ me to think about it for 48 hours before making a final decision.It really was a diffi

    5、cult choice, _17_ finally, I decided I had to give it a _18_. I didnt think Id regret trying and failing. After much consideration, I took the less _19_ path to follow my passion, and Im _20_ of that choice. For all of us, in the end, we are our choices.篇章导读:本文是一篇记叙文。互联网的使用量大大增加启发了作者建立一个网上书店的想法,尽管妻子

    6、十分支持,但他的老板却对此提出了异议,在深思熟虑后作者选择跟随自己的心意去做,即使失败了也不后悔。1A.appreciated Bchosen Cgiven Dbought答案:C根据“Intelligence is a born gift”“Gifts are easy”可知,天赋是生来被赋予的,故选C。2A.came across Bmade upCturned into Ddreamed of答案:A由语境并结合选项可知,此处指“我”偶然发现,互联网的使用每年增长2,300%。come across “偶然发现”,故选A。3A.decision Bplan Cproject Didea答

    7、案:D由下文的叙述可知,此处指建立一个拥有数百万种图书的在线书店的想法,故选D。4A.frightening BexcitingCdisappointing Dpractical答案:B此处指建立在线书店的想法令“我”非常兴奋,故选B。5A.change Bimprove Cquit Dincrease答案:C“我”告诉“我”的妻子MacKenzie,“我”想辞掉“我”的工作,故选C。6A.crazy Bgrateful Cintelligent Dflexible答案:A由下文的“probably wouldnt work _7_ most startups dont and I wasnt

    8、 sure”可知,“我”将做一件很疯狂的事情,故选A。7A.while Bsince Calthough Dtherefore答案:B由语境可知,设空处前后为因果关系,故选B。8A.find Bsay Coffer Dexpect答案:D此处指“我”不确定该期待什么,故选D。9A.look through Bknock onCgo for Dbelieve in答案:C由下文的“she wanted me to follow my passion”可知,妻子让“我”去努力争取。go for it “好好争取”,故选C。10A.friend Bboss Ccolleague Doffice答案:

    9、B“我”去找“我”的老板,告诉他“我”想创办一家公司,在网上卖书,故选B。11A.keys Bhobbies Cbooks Dideas答案:C由上文提到的“building an online bookstore”可知,此处指在网上开店卖书。12A.asked Badvised Ctook Dbegged答案:C此处指他带“我”在中央公园走了很长一段路。take sb. for a walk “带某人去散步”,故选C。13A.cautiously BimpatientlyCgenerously Dcarefully答案:D此处指老板仔细地听着“我”说话,故选D。14A.instead Bal

    10、so Cotherwise Dalready答案:D由语境可知,此处指对于那些还没有找到好工作的人来说,这是一个更好的主意,故选D。15A.effect Bsense Cprogress Dpower答案:B这种逻辑对“我”来说有些道理。make some sense “有一定的意义”,故选B。16A.forced Brefused Creminded Dconvinced答案:D他说服“我”考虑48小时再作决定。convince sb. to do sth.“说服某人做某事”,故选D。17A.so Bthen Cbut Dnext答案:C这真的是一个艰难的选择,但最后,“我”决定“我”必须试

    11、一试。前后之间表转折,故选C。18A.try Bhope Cthought Dsense答案:A“我”决定“我”必须试一试。give it a try “试一试”,故选A。19A.painful Bsafe Cprofitable Dattractive答案:B由上文的“probably wouldnt work”“I wasnt sure what to _8_”可知,此处指经过再三考虑,“我”选择了不那么安全的道路来追随“我”的激情,故选B。20A.sad Baware Cshamed Dproud答案:D由下文的“we are our choices”可知,“我”为自己的选择感到骄傲,故

    12、选D。.阅读理解AMagazines have been around for many years. The actual history of magazines can date back to the newspaper industry. The newspaper industry wanted to do more indepth articles and articles that needed much more research. From time to time, the larger newspapers included weekly insert sections

    13、 (插入版块) that were smaller. These inserts would include longer stories, indepth interviews, and of course, photographs. It was in these inserts that the first magazines were born. Of course, this was an idea that soon took off. The readers loved having these small inserts which were convenient for th

    14、em to take and read when they were free. As time went by, people became more interested in the world around them. Magazines began to realize that they would benefit (受益) from being specialized. For example, as voting numbers grew in the United States, magazines that were only about election news and

    15、 politics began to come out. Nowadays, magazines can be found on many different topics. Schools put out magazines for various reasons, so do companies and businesses. The industry has completely grown and succeeded. The other side of the magazine industry is known as gossip magazines. These are maga

    16、zines that focus on the people that are well known. These magazines sometimes contain correct information about their private lives, and sometimes contain information that doesnt come from facts.All in all, magazines work together to fill an important position. Unlike nonfiction books that can take

    17、months to be put out into the market, and unlike newspapers that need to be put out each day, magazines are put out each week, every two weeks, each month, or in longer periods. This means that they can still put out news that is fresh, but that their reporters can take the time that they need to pr

    18、ovide their readers with wellwritten stories.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了杂志的形成、发展以及杂志的种类等。1We can learn from Paragraph 1 that the magazine _.Awas difficult for the reporters to researchBstarted from the inserts of some newspapersCexperienced the same history as the newspaperDdeveloped as fast as the newspa

    19、per in the past答案:B细节理解题。根据第一段最后三句可知,一些大型的报纸特设了插入版块,而最初的杂志就是由此演变而来的。2Why did specialized magazines about political news appear in the United States?ATo educate the public.BTo introduce great leaders.CTo draw readers attention.DTo get support from famous leaders.答案:C推理判断题。根据第二段内容可知,杂志(经营者)开始意识到专门化的内容

    20、更能够吸引读者购买杂志,进而从中受益(挣更多的钱)。所举的美国开始出现专门刊登政治新闻的杂志的例子正是为了证明这一点。3Gossip magazines are the ones that _.Ainclude nothing but untrue informationBare mainly about important election newsCmake more people become famous quicklyDmainly introduce famous peoples private lives答案:D细节理解题。根据第三段最后一句可知,八卦杂志主要介绍一些名人的私生活

    21、。4Compared with newspapers, magazines _.Afocus more on politicsBhave many more readers Cprovide readers with betterwritten stories Dtake a shorter time to be put out into the market答案:C细节理解题。根据文章最后两句可知,与报纸相比,杂志的记者在报道新闻时会花费更多的时间以保证新闻内容更充实。B(2019全国卷)Before the 1830s, most newspapers were sold through

    22、annual subscriptions in America, usually $8 to $10 a year. Today $8 or $10 seems a small amount of money, but at that time these amounts were forbidding to most citizens. Accordingly, newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades. In addition, most newspapers had little i

    23、n them that would appeal to a mass audience. They were dull and visually forbidding. But the revolution that was taking place in the 1830s would change all that.The trend, then, was toward the“penny paper”a term referring to papers made widely available to the public. It meant any inexpensive newspa

    24、per;perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the street.This development did not take place overnight. It had been possible(but not easy)to buy single copies of newspapers before 1830, but this usually meant the reader had to go down to the printers offic

    25、e to purchase a copy. Street sales were almost unknown. However, within a few years, street sales of newspapers would be commonplace in eastern cities. At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of the older wellknown papers charged five or s

    26、ix cents. But the phrase “penny paper” caught the publics fancy, and soon there would be papers that did indeed sell for only a penny.This new trend of newspapers for“the man on the street” did not begin well. Some of the early ventures (企业) were immediate failures. Publishers already in business, p

    27、eople who were owners of successful papers, had little desire to change the tradition. It took a few youthful and daring businessmen to get the ball rolling.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了美国报纸大众化的发展过程。5Which of the following best describes newspapers in America before the 1830s?AAcademic. BUnattractive.CInexpen

    28、sive. DConfidential.答案:B细节理解题。根据第一段倒数第二句可知,当时的美国报纸既枯燥又在视觉上令人生畏,故选unattractive “不吸引人的”。6What did street sales mean to newspapers?AThey would be priced higher.BThey would disappear from cities.CThey could have more readers.DThey could regain public trust.答案:C推理判断题。根据第二段和第三段可知,报纸当时的变化趋势是越来越面向大众,变得更便宜,而

    29、且在街上就可以买到一份报纸,由此可推断报纸的街头销售意味着“报纸可以拥有更多的读者”,故选C项。7Who were the newspapers of the new trend targeted at?ALocal politicians. BCommon people.CYoung publishers. DRich businessmen.答案:B细节理解题。根据第二段第一句可知,报纸发展的新趋势的目标读者是普通人,故选B项。8What can we say about the birth of the penny paper?AIt was a difficult process.BI

    30、t was a temporary success.CIt was a robbery of the poor.DIt was a disaster for printers.答案:A推理判断题。根据最后一段可知,报纸的大众化新趋势进展得并不容易,经过了早期一些企业的失败,然后通过一些年轻而勇敢的商人的努力才成功,由此推知,大众报的出现不是一帆风顺的,故选A项。.短文改错(2019全国卷)I became interesting in playing football thanks to a small accident. One afternoon where I was in primar

    31、y school, I was walking by the school playground. Suddenly football fell just in front of me but almost hit me. I stopped the ball and kicked it hardly back to the playground. To everyones surprising, the ball went into the net. All the football player on the playground cheered loudly, say that I ha

    32、d a talent for football. From now on, I started to play my football with classmates after school. I am a good player now.答案:1第一句:interestinginterested考查形容词。become interested in “变得对感兴趣”。2第二句:wherewhen考查定语从句的引导词。先行词one afternoon是表示时间的名词,后面的定语从句应用when引导。3第三句:football前加a考查冠词。此处是泛指“一个足球”,应用不定冠词a。4第三句:bu

    33、tand考查连词。“一个足球正好落在我面前”与“差点儿打到我”之间是顺承关系,故用并列连词and。5第四句:hardlyhard考查副词。此处表示“用力把足球踢回操场”,应用副词hard “用力地”。hardly也是副词,但意为“几乎不”。6第五句:surprisingsurprise考查固定搭配。to ones surprise “令某人惊讶的是”。7第六句:playerplayers考查名词。根据前面的all可知,player应用复数形式players。8第六句:saysaying考查非谓语动词。分析句子结构可知,cheered是谓语动词,say前没有并列连词,所以say只能用非谓语动词形式;主语与say之间是主动关系,故用现在分词短语作状语。9第七句:nowthen考查副词。文章讲述的是过去发生的事情,应该用from then on,意为“从那时起”。from now on意为“从现在起”。10第七句:去掉my考查动词。play football “踢足球”。“play球类名词”,固定搭配,中间不加冠词或形容词性物主代词。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高三统考外研英语一轮(经典版)课时作业:BOOK 2 MODULE 5 NEWSPAPERS AND MAGAZINES WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515289.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1