2021高三统考外研英语一轮(经典版)课时作业:BOOK 3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三统考外研英语一轮经典版课时作业:BOOK 3MODULE 4SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析 2021 三统
- 资源描述:
-
1、课时作业.阅读理解A(2020河南省八市重点高中联盟高三上期“领军考试”试题)One young lady is being praised for perfect manners for an apology note she wrote to the National Park, after she reportedly took a rock home as a souvenir (纪念品). In expressing her regret, the girl also returned the stolen rock to the park and even gave a donat
2、ion.On Aug. 17, the National Park shared the tale of the note to their Facebook page, where it has since been liked over 5,200 times, and shared about 700.“Dear Park Ranger (护林员), Deep Creek was awesome! I especially liked Tom Branch Falls,” the youngster, named Karina, began her letter, “I loved it
3、 so much. I wanted to have a souvenir to come home with me.”“So I took a rock. Im sorry, and I want to return it,” she said. “Also, heres a donation!”Lucky for Karina, the park rangers were moved by her sincere apologies for the petty theft, and even wrote back.“Dear Karina, Thank you so much for re
4、turning the rock! It has made its way back to Tom Branch Falls. We are so glad you enjoyed your visit,” the park officials wrote in their Facebook post.“Already, you are becoming an amazing steward for the park. Thank you for recognizing that what is in the park should stay in the park. If every vis
5、itor took a rock home, that would mean 11 million rocks would be gone from the park every year!” they shared.The park rangers went on to explain the importance of rocks in the Natural Park as homes for “hundreds” of creatures, including salamanders.“Now that you know to leave nature the way you find
6、 it, we hope you will help share this message with others,” the officials concluded, “It is always a good thing to give another the chance to discover!”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个女孩在自然公园拿了一块石头又幡然悔悟,她归还了石头,写了道歉信, 而且还捐了款。这样“诚实的小偷”,会被原谅吗?1Why did the young lady take the rock home from the natural park?ABec
7、ause its valuable.BBecause she liked Tom Branch Falls and wanted to have a souvenir.CBecause it looks nice.DBecause Deep Creek was so awesome that she wanted to have a souvenir.答案:B细节理解题。根据文章第三段中的“I especially liked Tom Branch Falls”和“I loved it so much, I wanted to have a souvenir to come home with
8、 me.”可知正确答案为B。2Besides writing an apology note, what did the girl do?AReturn the stone and give a donation.BBecome a steward for the park.CShare the note to her Facebook page. DTake the stone back to Tom Branch Falls.答案:A细节理解题。根据文章第一段最后一句中的“the girl also returned the stolen rock to the park and even
9、 gave a donation.”可知正确答案为 A。3From this passage, we can learn that _.Anot all the visitors can take a rock from the natural parkBthe salamanders are a kind of rare plantsCwhen we go to the natural park, we should leave nature the way we find itDits always a good thing to share messages with others答案:
10、C推理判断题。A项的意思是并非所有的参观者都可以从自然公园带走石头,观点错误;根据文章倒数第二段中“. hundreds of creatures, including salamanders”,可知salamanders (蝾螈)是动物,B项错误;D项语义过于笼统,文章的原意为与他人分享保护自然的信息是好的。故选C。4Whats the best title of this passage?AA Pretty ThiefBA Rock from the Natural ParkCA Girl Who Have Perfect Manners DAn Apology Note答案:D标题判断题
11、。文章从一封道歉信开始,然后这封道歉信被分享在网上,最后护林员回信,都说明这篇文章是围绕道歉信展开的,所以最佳标题为D。B(2020安徽六校教育研究会高三第一次素质测试)Breathing dirty air comes at a high price. Air pollution lowers the average life spans (寿命) by a year worldwide and in more polluted parts of Asia and Africa, dirty air shortens lives up to twice that much. Scientis
12、ts shared their new findings in Environmental Science & Technology Letters. The study used data gathered in 2016 as part of a project known as the Global Burden of Disease and was the first major countrybycountry look at the connection between the length of life and whats known as fine PM.Air pollut
13、ion has been linked to many health problems. Most earlier studies had looked at how tiny air pollutants affected rates of illness or death. Joshua Apte is an environmental scientist at the University of Texas at Austin. By looking at life expectancy (预期寿命), his team had hoped to make the threat easi
14、er to understand. PM2.5 is what scientists call tiny particles (颗粒) of pollution in the air. Higher levels of PM2.5 can cause health problems and cut months, if not years, from the average length of life. This analysis shows how pollution affects life expectancy in different parts of the world.The W
15、orld Health Organization (WHO) recommends limiting PM2.5 to 10 micrograms per cubic meter of air. Aptes group calculated how holding pollution to this low level would help people. In countries with very dirty air, meeting this standard would lengthen peoples lives. However, in countries whose air al
16、ready meets this standard, the study shows no gain in life expectancy. In other words, meeting the WHO standard wont reduce health costs resulting from dirty air because even below 10 micrograms per cubic meter, pollution still causes serious risks. Meanwhile, the scientists compared how other threa
17、ts including smoking and cancer shorten the length of life across the globe.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新发现,同时,该研究分析了不同国家居民的寿命与PM之间的关系。5What is special about the study?AIt won recognition from a professional journal.BIt discussed health problems caused by air pollution.CIt gathered lots of data for the G
18、lobal Burden of Disease.DIt analyzed the link between life spans and PM by country.答案:D细节理解题。根据第一段中的“The study used data gathered in 2016 as part of a project known as the Global Burden of Disease and was the first major countrybycountry look at the connection between the length of life and whats kn
19、own as fine PM.”可知,研究的特殊之处是该研究分析了不同国家居民的寿命与PM之间的关系。故选D。6What is Joshua Aptes team trying to do?AHelp people better understand air pollution.BStudy life expectancy in different countries.CKnow how small air pollutants affect health.DDeal with different kinds of health problems.答案:A细节理解题。根据第二段中的“Joshu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515291.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
