扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(21)及答案解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 扬州市 2014 高考 英语 阅读 理解 精品 训练 21 答案 解析
- 资源描述:
-
1、扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(21)及答案解析(一) 2013衡阳八中高三六次月考I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate “Yes!”. As I planned the meal in my head,
2、I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart.But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A
3、 woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain.Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my twoyea
4、rold daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our so
5、uls. When you hear people talking about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need.1. The auth
6、or has given lots of food to others because_A. she is poor at cooking Bshe is a church memberCshe is friendly to others Dshe has received others food2. We can learn from the first paragraph that the author_A. had to stay in bed for several weeks Bknew the family in need very wellCwas glad to be able
7、 to lend a hand Dwas tired of preparing food3. Which of the following is TRUE about the author?A. Her mother died when she was in hospital.B. She didnt get enough food during her pregnancy.CShe received food as well as comfort in her hard times.DShe thinks offering food is the best way to show love.
8、4. What do we know about the authors family?A. Her family is too poor to buy enough food.B. Her family lives not far from a church.C. Her husband is not good at cooking.DShe has a babysitter taking care of her twins.5. According to the passage, which of the following conclusions can we get?A. A good
9、 beginning makes a good ending.BOne good turn deserves another.CActions speak louder than words.DEvery man has his faults.【语篇导读】 作者的母亲过世的时候,社区教堂中的女人给她带过食物;作者怀孕的时候,社区教堂中的女人也同样给她带过食物,并帮她照顾她两岁的女儿。因此,今天有人需要帮助的时候,作者也非常愿意伸出援手。1. D细节理解题。根据第二段第一句“But the truly amazing thing is that I have received double ov
10、er the course of my life.” 可知,作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经收到他们的许多馈赠,故选D项。2. C推理判断题。根据第一段第三句“Of course, I responded with an immediate Yes!.”可推断作者非常高兴能帮助别人,故选C项。3. C细节理解题。根据第二段第二句“When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks.”和第三段第一、二句“Later in my life, when I was on bed rest
11、during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my twoyearold daughter, and brought lovely dinners to our house.”可知作者在她自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾,由此判断选C项。4. B推理判断题。根据第二段第三句“A woman from the church of our community stopped by each evening with some
12、 food.”可知教堂在作者生活的社区里面,即离她家不远,故选B项。5. B推理判断题。通过上下文可知,作者在自己困难的时候接受过别人的帮助,故如今她也非常乐意帮助别人,由此可得出这么一个结论:善有善报。故选B项。C82012湖南卷 Harvard researchers have created a tough, lowcost, biodegradable(可生物降解的) material inspired by insects hard outer shells. The materials inventors say it has a number of possible uses a
13、nd someday could provide a more environmentally friendly alternative to plastic. The material, made from shrimp (虾) shells and proteins produced from silk, is called “shrilk.” It is thin, clear, flexible and strong. A major benefit of the material is its biodegradability. Plastics toughness and flex
14、ibility represented a revolution in materials science during the 1950s and 60s. Decades later, however, plastics very durability (耐用性) is raising questions about how appropriate it is for onetime products such as plastic bags, or shortlived consumer goods, used in the home for a few years and then c
15、ast into a landfill where they will degrade for centuries. What is the point of making something that lasts 1,000 years? Shrilk not only will degrade in a landfill, but its basic components are used as fertilizer (肥料), and so will enrich the soil. Shrilk has great potential, the inventors said. Mate
16、rials from which it is made are plentiful in nature, found in everything ranging from shrimp shells, insect bodies to living plants. That makes shrilk lowcost, and its mass production possible should it be used for products demanding a lot of material. Work on shrilk is continuing in the lab. The in
17、ventors said the material becomes flexible when wet, so theyre exploring ways to use it in wet environments. Theyre also developing simpler production processes, which could be used for nonmedical products,like for computer cases and other products inside the home. Theyre even exploring combining it
18、 with other materials,like carbon fibers, to give it new properties. 66. Paragraph 1 of the passage is mainly about shrilks _. Aremarkable design Binteresting name Cmajor features Dbasic elements67. What has become a concern about plastic? AUsing it properly. BProducing it cheaply. CDeveloping its p
19、roperties quickly. DEvaluating its contributions fairly.68. According to the inventors,shrilk has great potential partly because _. Ait can help plastic degrade Bit can be found in living things Cits mass production has been realized Dits raw materials are abundant in nature 69. What are the invento
20、rs doing in the lab? AReplacing carbon fibers with shrilk. BTesting shrilks use in wet conditions. CMaking shrilk out of used household goods. DImproving shrilks flexibility for medical purposes.70. Which of the following can be the best title for the passage? ARecent Progress in Environmental Prote
21、ction BBenefits of Insects in Scientific Research CThe Harm of Onetime ProductsD.A Possible Alternative to Plastic【要点综述】本文是一篇科普说明文。介绍了科技新发现:从动物外壳提炼的具有可生物降解特性的材料以及它的广泛用途。66. C段落大意题。考查对段落主题的理解和判断能力。根据第一段Harvard researchers have created a tough, lowcost, biodegradable可以推知,选项C符合文意。67. A细节理解题。考查对文章特定细节的理
22、解和判断能力。根据文章第二段however, plastics very durability is raising questions about how appropriate it is for onetime products可以推知,选项A符合文意。68. D细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据文章第四段Materials from which it is made are plentiful in nature, found in everything可以推知,选项D符合文意。69. B细节理解题。考查对文章特定细节的理解和判断能力。根据文章最后一段so theyr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
