山西省太原市第十二中学校2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省太原市第十二中学校2021-2022学年高一上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 山西省 太原市 第十二 学校 2021 2022 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年山西省太原市第十二中学校高一上学期第一次月考英语试题AAirline InfoBook a flightThe Manhattan Regional Airport (MHK) offers daily Regional Jet service to Chicago OHare (ORD) and Dallas/Fort Worth (DFW). With just one connection you can travel to more than 200 domestic and almost 100 international destinations. Just
2、visit airfarewatchdog. com to book your flight today.SchedulePlease check the Flight Status on our main page or with American Airlines (AA. Com) for the latest information.DeparturesFlightDepartsArrivesDestinationDays34435: 50 a.m.7: 29 a.m.Chicago O HareDaily35706: 24 a.m.7: 50 a.m.Dallas / Fort Wo
3、rthDaily ex Tue Wed355411: 05 a.m.12: 29 p.m.Dallas / Fort WorthTue Wed Only41793: 01 p.m.4: 29 p.m.Dallas / Fort WorthMon Thu Fri Sat Only35894: 03 p.m.5: 45 p.m.Chicago O HareMon Thu Fri Sun Only41795: 25 p.m.6: 52 p. m .Dallas / Fort WorthSunday OnlyArrivalsFlightDepartsArrivesFromDays417912: 55
4、p.m.2: 28 p.m.Dallas / Fort WorthDaily ex Sunday35891: 30 p.m.3: 18 p.m.Chicago O HareDaily41793: 15 p.m.4: 44 p.m.Dallas Fort WorthSunday Only35328: 25 p.m.10: 09 p.m.Chicago O HareMon Thu Fri Sat Only35239: 05 p.m.10: 35 p.m.Dallas / Fort WorthDaily ex Tue WedNoticeSchedule Effective July 8thAugus
5、t 4th 2020DFW Service is provided on ERJ-175ORD Service is provided on ERJ-145Please arrive 1hour and 30 minutes before departure time.Ticket counter closes 45 minutes before departure time.Screening starts about 45 minutes before departure time.1. When would you leave on Tuesday from MHK to ORD?A.
6、5:50 a.m.B. 1:30 p.m.C. 4:03 p.m.D. 8:25 p.m.2. Which flight would you take if you go from DFW to MHK on Monday night?A. 3589.B. 4179.C. 3532.D. 3523.3. What should you do if you want to take a flight from MHK to DFW?A. Buy an ERJ-145 ticket ahead of time.B. Follow the schedule after August 4th 2020
7、.C. Check in at least 45 minutes earlier than departure time.D. Arrive at the airport one hour earlier before departure time.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。本文主要介绍了关于MHK机场的一些航班信息。包括它的航班飞往的目的地、出发和到达的时间、飞行的日期安排以及订票的注意事项等等。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“The Manhattan Regional Airport (MHK) offers daily Regional
8、Jet service to Chicago OHare (ORD) and Dallas/Fort Worth (DFW).(曼哈顿地区机场MHK每天提供飞往芝加哥奥黑尔ORD和达拉斯/沃斯堡DFW的支线飞机服务)”以及Departures部分中3443航班信息可知,周二从曼哈顿地区机场飞往芝加哥奥黑尔的航班是上午五点五十分出发。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Arrivals部分中3523航班信息可知3523航班,晚上9: 05从Dallas或Fort Worth出发,晚上10: 35 到达曼哈顿地区机场(MHK),且除了周二和周三,每天都有航班。故如果你星期一晚上要从DFW到MHK,
9、你可以搭乘3523航班。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Notice部分中“Ticket counter closes 45 minutes before departure time.(检票处于出发时间前45分钟关闭)”可知,如果你想乘飞机从MHK飞往DFW,你应该至少提前45分钟办理登机手续。故选C。BOn my first day at senior high, I arrived, and I went to the gym for the pep rally. I felt nervous because I didnt know anybody. I sat down and
10、then made a new friend, Nick.After the pep rally, Nick and I walked out of the gym to our first class, Mr. Malouf s ancient civilization. We walked through the hallways looking for the classroom. As we were walking, I realized all the hallways looked like the inside of a hospital. I wasnt used to be
11、ing in a school without much decoration. My junior high was covered with projects on the hallways walls.When Nick and I met Mr. Malouf we saw that he was of average height and had brown hair. The class could tell from his introduction that he knew how everyone in the class felt. We were comforted af
12、ter Mr. Malouf said Okay, I know that this is your first day at senior high, but I still want this to be a good first class of senior high even though you are all thinking Im so nervous because this is my first class!” Afterwards, our classmates introduced themselves to the other members of the clas
13、s. Next, Mr. Malouf told the class about his background. After the class, Nick and I verbally exchanged schedules and went to our next classes wherever they happened to be.I had pictured my first day at senior high would be like the ones you see in the movies, but it wasnt.The first day at senior hi
14、gh in the movies usually shows a lonely teenager who is sitting by himself at lunch.But my day was so wonderful. It made me realize that people should believe that wonderful things do happen instead of always worrying about the bad things in life. Id like to thank my friends and teachers who gave me
15、 such a good first day at senior high.4. What do we know about the authors senior high?A. It seems very simpleB. It is close to a hospitalC. It has various gymsD. It is similar to his junior high5. What impression might Mr. Malouf leave the author with on the first day?A. He is a learned and strict
16、teacher.B. He is a tall and brown-haired teacherC. He is a talkative and easy-going teacher.D. He is a caring and understanding teacher6. What does the author learn from his first day at senior high?A. Face the loneliness bravelyB. Expect the good things in lifeC. Keep learning and growingD. Believe
17、 in the importance of friendship7. What is the authors purpose in writing the text?A. To introduce the people he met at his senior highB. To introduce the daily activities at his senior highC. To share his experience on his first day at senior highD. To share his plans he made on the first day at se
18、nior high【答案】4. A 5. D 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了作者在高中第一天的所见所闻和所感。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“As we were walking, I realized all the hallways looked like the inside of a hospital. I wasnt used to being in a school without much decoration.(当我们走着的时候,我意识到所有的走廊看起来都像是在医院里。我不习惯在一所没有太多装饰的学校里读书)”可知,作者的高中看起来很简单。故
19、选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“The class could tell from his introduction that he knew how everyone in the class felt. We were comforted after Mr. Malouf said Okay, I know that this is your first day at senior high, but I still want this to be a good first class of senior high even though you are all thinkin
20、g Im so nervous because this is my first class!”(从他的介绍可以看出,他了解班上每个人的感受。Malouf老师说:“好吧,我知道这是你们上高中的第一天,但我仍然希望这是高中的第一堂课,即使你们都在想我好紧张,因为这是我的第一堂课!”)”可知,第一天,Malouf先生给作者留下的印象是他是一个关心和理解的老师。故选D。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中“It made me realize that people should believe that wonderful things do happen instead of always w
21、orrying about the bad things in life.(这让我意识到,人们应该相信美好的事情会发生,而不是总是担心生活中的坏事)”可知,作者从高中的第一天学到了期待生活中的美好事物。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段中“On my first day at senior high, I arrived, and I went to the gym for the pep rally.(在我上高中的第一天,我到了,我去体育馆参加动员大会)”以及最后一段“Id like to thank my friends and teachers who gave me such
22、a good first day at senior high. (我要感谢我的朋友和老师,是他们给了我一个很好的高中第一天)”可推知,作者写这篇文章的目的是分享他在高中第一天的经历。故选C。CTheres nothing like having a best friend foreverthat person who you can have fun with and talk to. July 30 is the International Day of Friendship. Maybe you can keep an eye out for a new friend to get to
23、 know. And while were talking about friends, dont think humans are the only ones who know a thing or two about friendship. Check out these friendly animals in nature who help each other out.An elephant and an olive baboon (东非狒狒) can be friends? It sounds strange, but its true. You can find this pair
24、 of friends in the grasslands of Africa. This unusual pair helps each other out like any good friends would. The elephant uses its front teeth to make a waterhole in the sand, and it lets the olive baboon have a drink from this “well” when it gets thirsty. In return, the baboon tells the elephant wh
25、en danger is near. It climbs up to the treetops and calls out so its friend knows that its time to move on.In the sea world, the goby fish and the shrimp (虾虎鱼和虾) are well-known for their friendship. While the shrimp provides a home for the goby fish, the goby fish provides a guidance service for the
26、 almost blind shrimp. You see, the goby has great eyesight (视力) and stays close to the shrimp. As the shrimp moves around, the shrimp is feeling the goby with its antenna (须) from time to time to make sure its still there. If the goby senses danger, she will return to the home and the shrimp will fo
27、llow.The langur monkey has a very good friendship with the chital deer (花鹿). While the langur monkey eats in a tree, it drops leaves to the ground. This is good for the deer because sometimes theres not much food. The deer will follow the monkey and eat whatever food is dropped. And in return, when
28、the monkey comes down from the tree, the deer will put its foot down heavily to tell the monkey if it senses danger.8. How can an elephant help an olive baboon?A. By providing protection.B. By providing a home.C. By providing water.D. By providing information.9. What does a shrimp do when moving aro
29、und in the sea?A. It never swims far from its home.B. It goes home from time to time.C. It uses its antenna for directions.D. It stays close to the goby fish.10. What do the olive baboon and the chital deer have in common?A. They warn their friends of danger.B. They live together with their friends.
30、C. They have a good sense of smell.D. They have good eyesight.11. What would be the best title for the text?A. Best friends foreverB. Friendships in the animal worldC. Love me, love my dogD. The International Day of Friendship【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了大自然中互相帮助的友好动物。【8题详解】细节理解题。
31、根据第二段中的“The elephant uses its front teeth to make a waterhole in the sand, and it lets the olive baboon have a drink from this “well” when it gets thirsty.(大象用它的门牙在沙子上挖一个水坑,当它口渴的时候,它让东非狒狒从这口“井”里喝水。)”可知,一只大象通过提供水来帮助东非狒狒。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“You see, the goby has great eyesight (视力) and stays close
32、 to the shrimp. As the shrimp moves around, the shrimp is feeling the goby with its antenna(须) from time to time to make sure its still there. If the goby senses danger, she will return to the home and the shrimp will follow.(你看,虾虎鱼有很好的视力,且离虾保持很近。当虾四处移动时,虾不时用它的须感觉到虾虎鱼,以确保它还在那里。如果虾虎鱼感觉到危险,它会回到住所,虾也会跟
33、着。)”可知, 当虾在海里游动时,它离虾虎鱼保持很近。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第二段中的“In return, the baboon tells the elephant when danger is near. It climbs up to the treetops and calls out so its friend knows that its time to move on.(作为回报,当危险来临的时候,狒狒会告诉大象。它爬上树梢大声叫喊,让它的朋友知道是时候离开了。)”和最后一段中的“And in return, when the monkey comes down
34、 from the tree, the deer will put its foot down heavily to tell the monkey if it senses danger.(作为回报,当猴子从树上下来的时候,鹿会重重地放下它的脚,来告诉猴子它是否感觉到危险。)”可知,东非狒狒和花鹿的共同点是,它们警告它们的朋友有危险。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中的“Check out these friendly animals in nature who help each other out.( 看看这些在自然界中互相帮助的友好动物吧。)”以及下文所讲述的三对动物之间的
35、友谊可知,本文介绍了动物界的友谊,故B项“动物世界的友谊”可作本文的最佳标题。故选B。DI am a shy girl.I find it quite difficult to start small talk when I meet someone for the first time.I always wonder how the other kids my age can be so natural when they are introduced to people they ve never met before.On the morning of my first day in h
36、igh school, I was on edge.Id heard lots of the first day in high school stories.Many high schoolers had bad memories that they Just couldnt let go of for quite a while.On the way to school I was thinking about what to do when I walked into the classroom.Shall I wave to those students whore in the cl
37、assroom? Or shall I just give them a smile and nod at them? What if they didnt wave back or didnt smile back? I couldnt stop imagining the worst situation of my first day in high schoolI kept my head down when I got close to my classroom.Hello, little miss, Im Mrs Sccar, would you like to start your
38、 high school life with a game? What a relief (放松的事) it was to hear your new teacher talking to you in such a pleasant way.Sure, Id love to.I answered in a low but happy voiceMrs Sccar gave me a piece of paper and it was a new school Bingo game.On the paper there were 40 squares, with 20 having quest
39、ions and 20 empty.The questions were like Have you ever visited England? Do you have three older sisters? Holding these pieces of paper, we went to the other classmates and asked them the questions.If any of them answered yes to a question, I wrote down his or her name in the empty square following
40、the question.When Id filled in all the empty squares, I knew everyone in my classroom.I quite enjoyed my first day in high school, especially the Bingo game12. What does the underlined part “I was on edge in Paragraph 2 mean?A. I was proud.B. I felt nervous.C. I was at risk.D. I looked unfriendly13.
41、 What did the author do on the way to school?A. She waved to other peopleB. She considered seeing smiling facesC. She imagined some bad situations.D. She nodded to other people14. How did the author feel when Mrs Sccar talked to her?A. WarmB. LostC. AfraidD. Lucky15. What did the author do during th
42、e Bingo game?A. She asked Mrs Sccar questions.B. She talked about her own sisters.C. She collected her classmates names.D She wrote down in the squares【答案】12. B 13. C 14. A 15. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者第一天上高中很紧张,在老师Mrs Sccar的帮助下,通过玩游戏,作者认识了全班的同学。【12题详解】词句猜测题。根据第二段“Id heard lots of the first day in h
43、igh school stories.Many high schoolers had bad memories that they Just couldnt let go of for quite a while(我听过很多高中第一天的故事。很多高中生都有不好的记忆他们很长一段时间都无法释怀)”可知,我害怕自己的高中也会有不好的回忆,因此感到很紧张,因此“I was on edge”的意思是I felt nervous,故选B。【13题详解】细节理解题。根据第二段的“I couldnt stop imagining the worst situation of my first day in
44、high school(我无法停止想象我上高中第一天最糟糕的情况)”可知,在去学校的路上,她想象着一些糟糕的情况,故选C。【14题详解】推理判断题。根据第三段的“What a relief (放松的事) it was to hear your new teacher talking to you in such a pleasant way.Sure, Id love to.I answered in a low but happy voice(听到你的新老师以这样愉快的方式和你谈话,我真是松了一口气。当然,我很乐意。我用低沉而愉快的声音回答)”可知,当Mrs Sccar跟她说话的时候她觉得心
45、里很温暖,故选A。【15题详解】细节理解题。根据最后一段的“When Id filled in all the empty squares, I knew everyone in my classroom(当我填完所有的方格后,我认识了教室里的每一个人)”可知,她在玩宾果游戏的时候收集了同学们的名字,故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项You are not alone if you feel nervous when a teacher tells everyone to introduce you
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-517017.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新物业卫生清洁服务合同书.pdf
