山西省怀仁市2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省怀仁市2020-2021学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析 山西省 怀仁 2020 2021 学年 高二下 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、怀仁市20202021学年度下学期期中高二教学质量调研测试英 语(考试时间120分钟,满分150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What does Jim do
2、?A. A teacher. B. An officer. C. A student.2. What time did Suzy leave home?A. 4:30. B. 5:00. C. 5:15.3. What is the mans suggestion?A. Going to the concert. B. Going to see a show. C. Just walking around.4. How long has the rain lasted?A. 5 days. B. 6 days. C. 7 days.5. What opinion do they hold on
3、 their chemistry course?A. Ifs well organized. B. It is satisfactory. C. It is unsatisfactory.第二节(共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答6、7题。6. Where does this conversation take place?A. In a library. B
4、. In a school. C. In a bookstore.7. Why is William Shakespeare mentioned (提及)in the conversation?A. He gave gifts to millions of people.B. He was a very wealthy man in his times.C. His signature(签名)is worth a lot of money.听第7段材料,回答第8至11题。8. What are the man and woman looking for?A. A comfortable hot
5、el. B. A modem hotel. C. An inexpensive hotel.9. Whom did the man and woman ask for help?A. A policewoman. B. A waitress. C. A passer-by.10. Where could the man and woman find a hotel they needed?A. In the next street. B. Next to a bank. C. Two-minute drive to the west.11. Where did the conversation
6、 most likely take place?A. In a street. B. In a restaurant. C. In a hotel.听第8段材料,回答第12至14题。12. What would the woman like to do this weekend?A. Go climbing. B. Go shopping. C. Go fishing.13. What does the man plan to do on Saturday?A. Check his schedule. B. Stay at home. C. Help his sister move.14. H
7、ow will the man get in touch with the woman?A. By making a phone call to the womans house.B. By making a phone call to the womans mothers house.C. By making a call to her cell phone.听第9段材料,回答第15至17题。15. What is the woman doing?A. Listening to music. B. Seeing a film. C. Writing a letter.16. How long
8、 will the woman stay in Japan?A. For a year. B. For a month. C. For two years.17. What will the woman do before she leaves for Japan?A. Read more Japanese novels. B. Attend a language class.C. Apply for a new program.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the cause of the explosion?Alt is unknown. B. Their t
9、rucks were attacked. C. A tour bus slid off a highway.19. What happened early on Saturday morning?A. A Russian rocket was sent up.B. A tour bus slid off a highway.C. Three aid workers were killed.20. How many people were killed in the gas explosion?A. At least 4. B. About 30. C. Over 40.第二部分 阅读理解(共两
10、节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATraveling to a foreign country can make you frightened if you dont know the local language.Mr.Thibault has a number of tips to help travelers manage in a destination when they dont speak the native tongue, based on his own experience.He
11、re are a few of them.Download a Language Translation AppMr.Thibault tends to rely on Google Translate and suggests that travelers find an app that works for them.Ideally, find one that specializes in the language you need to translate especially if the language uses a character set youre not familia
12、r with, or have difficulty pronouncing.Speak with Your Hands and HeadPointing with your hands and nodding or shaking your head, Mr.Thibault said, are easy ways to communicate with locals in the country youre in.“Gestures are all universally understood,” he said.Learn a Few Key WordsKnowing basic wor
13、ds and phrases like hellothank you” and “Im sorry,I dont speak your language.Do you speak English?” is a must, Mr.Thibault said.Showing that you care enough to learn some of the language before you go, and at least enough to acknowledge that you dont know more, is a form of respect and will make you
14、 go a long way to be liked by locals.Work with a Local Travel AgentIf you feel particularly uncomfortable in the country youre heading to, and you have to go anyway, relying on a local travel agent who knows both your and your destinations languages can be incredibly useful.Hire a Local Tour GuideA
15、tour guide can help you get a better grasp of the local language and is a good person to practice words and phrases with.Whenever Mr.Thibault visits a new country, he books a sightseeing tour with a guide on the first day of his trip.“I use this day to learn about my destination and get familiar wit
16、h the language,”he said.1. In what situation should a language translation app be applied while traveling abroad?A. When you have trouble pronouncing the words.B. When you want to acknowledge your ignorance.C. When you want to practice the local language.D. When you feel uncomfortable in the country
17、.2. What is the easiest way to communicate with foreigners according to the text?A. Downloading a language translation app.B. Learning a few key words.C. Using body language.D. Working with a guide.3. How can you better understand the local language?A. By speaking with your hands and head.B. By lear
18、ning a few key wordsC. By downloading a language translation app.D. By hiring a local tour guide.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章针对不会说外语的旅行者到国外旅游提出了几条建议,包括下载翻译软件、使用肢体语言、出发前学习关鍵词、寻求当地旅行社的帮助以及雇用当 地导游。【1题详解】细节理解题。根据第二段第二句“Ideally, find one that specializes in the language you need to translate esp
19、ecially if the language uses a character set youre not familiar with, or have difficulty pronouncing.”可知,尤其是当地语言是你不熟悉的文字体系,或者发音很困难的情况下,建议下载安装一个主要专长于你想要翻译的语言翻译的应用程序。句中one指代a language translation APP。故选A。【2题详解】推理判断题。根据第三段“Pointing with your hands and nodding or shaking your head, Mr.Thibault said, are
20、 easy ways to communicate with locals in the country youre in.“Gestures are all universally understood,”可知,用手指点,摇头点头是与异国当地人交流的简便方法,手势语是世界通用的。Pointing with your hands and nodding or shaking your head,Gestures都属于body language。所以据此可推知,使用肢体语言是与当地人交流的最简单方式。故选C。【3题详解】细节理解题。根据尾段第一句“A tour guide can help yo
21、u get a better grasp of the local language and is a good person to practice words and phrases with.” 可知,导游可以帮助你更好地掌握当地的语言,而且导游是你与其练习单词和短语的合适人选。故选D。BTo personal trainer Sammy Callari, 13-year-old Parker Seward is more than a client(客户). Hes his “little brother”. Over the past year, the pair have bond
22、ed. They play basketball together, share meals and dance to hip-hop like no ones watching.The trainer was asked to work with the 13-year-old boy, who has Down syndrome(唐氏症), because his coworker who dealt with the boy was out of town last spring. Callari had never worked with someone with a disabili
23、ty before. He was anxious the first day he met Parker. But Parkers big smile and cheery introduction immediately put him at ease. He reminded Callari of himself when he was a teenager. Like Parker, Callari has also faced his fair share of challenges over the years.As a high schooler, Callari describ
24、ed himself as being the weak kid. When it came to sports, he was always overlooked. His dream of playing baseball in college quickly faded away. When he went to college, Callari turned to a new sport. His younger brother trained him to become a boxer. Callari participated in five matches. Out of fou
25、r of those fights he was the underdog, and he won three times. “I know how it feels,” Callari said. “Society tells you that you cant do this, you cant do that.” When it comes to Parker, Callari refuses to accept the word “cant”.The friends meet twice a week to train. They bike, box, run and work on
26、their core with push-ups. Parker has a short attention span, so its Callaris job to keep him focused. “If Parker can do it, if hes having fun, even with his frustration, then people will ask, “Why cant I do that?” Callari said. “Thats the whole task right now.”Callari recalls Parkers mom once thanki
27、ng him for taking a “chance” on her son. Callari told her he never viewed it that way. Parker may be the student, but Callari says hes also the one whos learning.4. Why was Callari asked to train Parker?A. They shared the same interests.B. Parkers parents had faith in Callari.C. Callari took place o
28、f his absent colleague.D. Callari was an expert in Down syndrome.5. What can we learn about Callari when he was in high school?A. He was good at sports.B. He was out of condition.C. He was looked down upon by everyone.D. He was influenced deeply by his brother.6. What attitude does Callari have to P
29、arker?A. Grateful.B. Sympathetic.C. Cautious.D. Critical.7. What is the text mainly about?A. An inspiring story of a disabled boy.B high schooler suffering lots of failure.C. The friendship between a disabled boy and his personal trainer.D. Ways of developing friendship with the boy with Down syndro
30、me.【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述的是一个残疾男孩和他的私人教练之间的友谊。【4题详解】推理判断题。根据第二段第一句The trainer was asked to work with the 13-year-old boy, who has Down syndrome(唐氏症), because his coworker who dealt with the boy was out of town last spring.可知,Callari要训练Parker是因为Callari代替他缺席的同事。故选C。【5题详解】推理判断题。根据
31、第三段中As a high schooler, Callari described himself as being the weak kid. When it came to sports, he was always overlooked. His dream of playing baseball in college quickly faded away.可知,Callari在中学时他的身体状况不佳。故选B。【6题详解】推理判断题。根据最后一段第一句Callari recalls Parkers mom once thanking him for taking a “chance” o
32、n her son.可知,Callari对Parker态度是感激。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段Callari recalls Parkers mom once thanking him for taking a “chance” on her son. Callari told her he never viewed it that way. Parker may be the student, but Callari says hes also the one whos learning.可知,本文讲述的是一个残疾男孩和他的私人教练之间的友谊。故选C。【点睛】弄清文章的大意,
33、关键是找到主题句。主题句的位置:主题句通常在文首、文末或首尾呼应,有时也在文中,或没有主题句,需根据文章所述内容进行归纳。各段的主题句也常在该段的首句或尾句。议论文和说明文一般有主题句,但记叙文通常没有主题句,需要归纳。本题第4小题,根据最后一段Callari recalls Parkers mom once thanking him for taking a “chance” on her son. Callari told her he never viewed it that way. Parker may be the student, but Callari says hes als
34、o the one whos learning.可知,本文讲述的是一个残疾男孩和他的私人教练之间的友谊。故选C。COne spring morning many years ago, I had been prospecting for gold along Coho Creek in southeastern Alaska. Suddenly, no more than 20 paces away was a huge Alaskan timber wolf-caught in a trap.From her appearance, I guessed she had been trappe
35、d for several days. She needed my help, I thought. But if I tried to release her, she would turn aggressive to me. The wolf was clearly suffering. The traps steel jaws had imprisoned two toes. They were swollen and lacerated, but she wouldnt lose the paw (爪子) if freed. Yet each time I moved closer,
36、she would make a frightening growl. If I could only win her confidence, I thought. It was her only hope.Over the next few days, I divided my time between prospecting and trying to win the wolfs trust. I talked gently with her, throwing her some meat. Gradually, I kept edging closer though I was care
37、ful to remain beyond the length of her trap chain.At dusk on the fifth day, I delivered her dinner. Suddenly, I saw a slight wagging of her tail. I moved within the length of her chain. She remained sill. As a towering man, my heart was in my mouth, though. Within her reach, I wrapped my blanket aro
38、und myself and slowly settled onto the cold ground. It was long before I fell asleep.The next morning, I slowly placed my hand on the wolfs injured leg. Unexpectedly; she made no threatening move. Then I applied pressure, the trap sprang open, and the wolf pulled free.My experience told me the wolf
39、would vanish into the woods quickly. But cautiously, she crept toward me and sniffed my hands and arms. This went against everything Id ever heard about timber wolves. Yet, strangely, it all seemed so natural.8. What happened to the timber wolf?A. She was stuck in a trap.B. Her food ran out.C. Her l
40、egs were swollen.D. She was caught in the authors trap.9. What was the only hope for the wolf to be saved?A. Some food.B. The authors care.C. Her trust in the author.D. Winning the authors confidence.10. Why was falling asleep difficult for the author?A. He was too close to the wolf.B. The ground wa
41、s too cold.C. The wolf remained still.D. The wolf wagged her tail.11. How did the author feel about the outcome of the event?A. It was frightening and surprising.B. It was unexpected but natural.C. It was humorous and natural.D. It was terrifying but encouraging.【答案】8. A 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇
42、记叙文。作者看到了受伤的母狼,并想尽办法帮助母狼脱离陷阱,母狼也一点点卸下了戒备之心。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Suddenly, no more than 20 paces away was a huge Alaskan timber wolf caught in a trap.可知,突然,在不到20步远的地方,一只巨大的阿拉斯加森林狼落入了陷阱。由此可知,狼被困在了一个陷阱里。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段中If I could only win her confidence, I thought. It was her only hope.可知,如果我能赢得她的信任
43、,我想。这是她唯一的希望。由此可知,狼得救的唯一希望是她对作者的信任。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段中As a towering man, my heart was in my mouth, though.可知,尽管我是一个高大的男人,但是我还是紧张得心都到了喉咙口。由此可知,作者很难入睡因为他离狼太近了。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中This went against everything Id ever heard about timber wolves. Yet, strangely, it all seemed so natural.可知,这和我听到的关
44、于森林狼的一切都不一样。然而,奇怪的是,一切似乎都那么自然。由此可推知,作者认为这只阿拉斯加森林狼对他如此亲昵的行为完全出乎了他的预料,然而,这一切又似乎是非常自然的。故选B。DThe TV series, The Longest Day in Changan, which was shown on Chinese online platforms last summer became a hit soon. Since then, it has been shown on partnering streaming platforms and TV networks abroad. Some
45、websites overseas also offered the program to their users paying for itthe first time a Chinese series was broadcast as paid content abroad.“I was amazed by the overseas audiences love for this show,” Cao Dun, director of The Longest Day in Changan, told Beijing Review. “I was worried that they woul
46、dnt understand the complex political structure of the Tang Dynasty. But in reality, the show is prompting foreign audiences to research Tang Dynastys history to better understand the plot.”The unique culture in ancient China is not a barrier but a bridge to connect with foreign audiences. In the TV
47、series every figure is given enough space to flesh out his or her character. Telling stories of ordinary Chinese people that resonate (引起共鸣) with the audience might be the way to communicate with the world. “The success of the TV series shows that beauty is a universal language crossing borders,” he
48、 told Beijing Review.His ambition is to distinguish Chinese dramas from the TV shows in the rest of the world. “The TV series is a step in my plan to tell Chinese stories to the world,” Cao said. “After describing the impressive beauty of the Tang Dynasty, I am looking for several plays that tell st
49、ories of todays China. I dont want to copy any countrys production. Chinese dramas have to be built on our rich culture and Chinese peoples everyday life,” Cao added.12. What do we know about the TV series?A. It was first put on overseas.B. It can be appreciated for free.C. It was very popular once
50、it was shown.D. It is about the development of the Tang Dynasty.13. What does the underlined word “prompting” in Paragraph 2 probably mean?A. Requiring.B. Reminding.C. Informing.D. Encouraging.14. What made the TV series a success?A. Recognition of beauty.B. Stories of ordinary people.C. Diversity o
51、f Chinese culture.D. Personalities of every figure.15. What is Cao Duns ambition?A. To make a successful TV series.B. To tell Chinese stories to the world.C. To show Chinas different nationalities.D. To learn the ancient political structure.【答案】12. C 13. D 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。短文讲述了去年夏天在中国很火的
52、电视剧电视剧长安十二时辰,也在国外流媒体和海外网站播放,一些海外网站也向付费用户提供了这个节目,这部电视剧的成功表明,美是一种跨越国界的通用语言。【详解】1.细节理解题。根据第一段第一句第二句“The TV series, The Longest Day in Changan, which was shown on Chinese online platforms last summer became a hit soon. Since then, it has been shown on partnering streaming platforms and TV networks abroa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
