山西省怀仁市第一中学2022届高三上学期8月摸底英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省怀仁市第一中学2022届高三上学期8月摸底英语试题 WORD版含解析 山西省 怀仁 第一 中学 2022 届高三 上学 摸底 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2022届山西省怀仁市第一中学高三上学期8月摸底英语试题注意事项1.本试卷共150分,考试时间120分钟2.本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B.9.15. C.9.18.答案是B。1. Why did the man get a new pho
2、ne?A. His old one was broken.B. He wanted to take good photos.C. He gave his old one to his nephew.2. What is the woman best at?A.Cooking. B.Gardening. C. Doing magic.3. What does the woman want for her birthday?A. Time with her loved ones. B.Something cheap. C. A new car.4. Whats the probable relat
3、ionship between the speakers?A. Bus driver and passenger. B.Co-workers. C. A couple.5. Why is the speakers class size smaller this semester?A. It was broken up into two classes.B. Some students failed the first class.C. There were too many kids last year.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。
4、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6段材料,回答第 6、7 题。6. Whats wrong with the womans gloves?A. They dont fit. B. They are too thin. C. They have holes in them.7. What will the speakers do first?A.Go skating. B. Have a drink. C. Buy som
5、ething.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。8. Who is the man?A.A doctor. B.A banker. C. A personal trainer.9. How often does the man eat meat?A.Every day. B. Twice a week. C. Three times a week.10. What does the woman suggest the man do?A. Eat no more meat. B. Change his habits. C. Come to see her more often.听第 8
6、 段材料,回答第 11至 13 题。11. What will the man do next month?A. Find anew roommate. B. Move out of his apartment. C. Fix the windows and doors.12. What does the woman like about the apartment?A.The rent. B. The roof. C. The position.13. What will the woman probably do next?A. Call the house owner. B. Go ba
7、ck to her office. C. Bargain with the man.听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。14. What is the primary reason the man wants furniture?A.To receive guests.B. To have a place to sleep.C. To make his apartment look nice.15. What does the woman offer to give the man?A. A sofa. B. Two tables. C. A television.16. Where
8、 will the man probably get a wardrobe?A. From garage sales. B. From a furniture store. C. From his parents house.17. Whats the probable relationship between the speakers?A.Friends. B. Brother and sister. C. Husband and wife.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. How do French people feel about their country an
9、d culture?A. Proud. B. Modest. C. Uninterested.19. Where do French Fries come from?A.Italy. B. France. C. Spain.20. How many fashion designers are mentioned in the talk?A. Two. B. Three. C. Four.第二部分 阅读理解 (共两节,满分60分)第一节 (共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOpera at Mus
10、ic Hall: 1243 Elm Street. The season runs August through December, with additional performances in October and November. The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts. Phone: 241-2742.www.cityopera com.Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers se
11、veral concerts from September through December. Call 723-1182 for more information.http: /www. chamberorch. com.Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300, Regular season runs September through May at Music Hall in summer at Riverbend.http:/www.symphonv.or/home.
12、 asp .College Conservatory of Music (CCM): Performances are on the main campus of the university, usually at Patricia Cobbett Theater, CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quartet, CCNTs Philharmonic Orchestra, and various groups of musicians presenting
13、 Baroque through modem music. Students with ID cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 556-4183.http:/wvm. ccm. uc. edu/events/calendar.Riverbend Music Theater: 6295 Kellogg Ave. Large outdoor theater with the closest se
14、ats under cover (price difference). Big name shows all summer long! Phone:232-6220.http: /www.rivwrbendnuisic. com.1. Which number should you call if you want to see an opera?A. 241-2742.B. 723-1182.C. 381-3300.D. 232-6220.2. When can you go to a concert by Chamber Orchestra?A. FebruaryB. October.C.
15、 AugustD. April3. How is Riverbend Music Theater different from the other places?A. It gives shows all year round.B. It offers membership discounts.C. It has seats in the open air.D. It presents famous musical works.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。本文介绍了五个与音乐有关的活动,包括活动的举办时间,地点和活动内容及联系方式等。【1题详解】细节理
16、解题。有关opera的信息,可以在文中找到和opera有关的布告,全文的第一个布告和opera有关,定位到第一个活动,第一个活动的联系电话是241-2742。故选A。【2题详解】细节理解题。根据提问中关键词when,可知需要找出的是时间,由Chamber Orchestra中相关的which offers several concerts from September through December句子,可知,活动举办时间是9-12月,故选B。【3题详解】推理判断题。提问Riverbend Music Theater的相关信息,根据Riverbend Music Theater可定位到最后一
17、个活动,可知,Riverbend Music Theater是一个露天剧院,不同的座位,其价格也不同;由此可知,这间剧院的座位是在室外的;进而可采用排除法,C、D都不是其特点,B的特点不止其所有,College Conservatory of Music(由句子A free schedule of events for each term 可知,每个学期都有)也是。故选C。BThe English language has a lot of words which can be used in many different ways and in many different experien
18、ces.One such example is the word matter. In fact, matter can mean just about anything. It could be one of the most useful words in the English language.Lets get to the heart of the matter - a matter of principle(原则).If someone says that you owe(欠) him $50, but you dont, a friend might say, “Well, yo
19、u could pay him the $50. Its not that much money. Then you wont have to hear him say it anymore.” But if you do not owe him the money, do not pay him the money. Its a matter of principle.There is another way to use the word matter. But be careful with your choices of words.If you ask someone, “Whats
20、 the matter?”, it shows you are worried about the other person. But saying, “Whats the matter with you?” has a completely different meaning. And it usually sounds rude. In fact, when you say, “Whats the matter with you?”, you are suggesting that the person did something wrong or stupid.Another expre
21、ssion that could sound rude is to say, “It doesnt matter to me.” Here, it depends on the context, and how you say it.Lets say you tell someone that a friend just got a big raise at work. That person answers with, “It doesnt matter to me.” Here, it means he or she does not care. And it sounds rude.Bu
22、t saying, “Oh, you pick where we eat dinner. It doesnt matter to me.” does not sound rude. In the situation, “it doesnt matter” shows you are easy-going.No matter how you look at it and what you say, matter is a very useful word. And its only a matter of time before you will become an expert on the
23、use of matter.4. We can infer from the text that the word matter _.A. has a wide useB. can mean moneyC. is the most used English wordD. has the most different expressions5. What is the authors suggestion in Paragraph 4?A. Every penny counts.B. Stick to what is right.C. Follow your friends advice.D.
24、Be careful when making friends.6. The underlined word “context” in the text probably means _.A. choiceB. personC. situationD. answer7. The author develops the text mainly by _.A. using examplesB. giving instructionsC. describing his experiencesD. discussing research findings【答案】4. A 5. B 6. C 7. A【解
25、析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍了matter一词的主要用法。【4题详解】A推理判断题。根据第一段“The English language has a lot of words which can be used in many different ways and in many different experiences.”(英语有很多单词,可以用在很多不同的方式和不同的经历中。)以及第二段“One such example is the word matter. In fact, matter can mean just about anything. It could be o
26、ne of the most useful words in the English language.”(matter就是一个这样的词。实际上,matter可以表示任何东西。它可能是英语中最有用的词之一。)可知,matter一词用法很广。故选A。【5题详解】B推理判断题。根据第四段最后两句“But if you do not owe him the money, do not pay him the money. Its a matter of principle.”(如果你没有欠他的钱,就不要给他钱,这是一个原则问题)可知,作者觉得在对的事情上要坚持自己的立场,不要轻易做出让步或改变。可知
27、作者的建议是:坚持正确的。故选B。【6题详解】C词义猜测题。根据倒数第二、三段举例说明“It doesnt matter to me”在不同的语境中意思也不同(回复朋友加薪时说意味着粗鲁无理;回复挑选就餐地点时说意味着随和)可知,该表达取决于上下文语境,由此可知划线词词义为“语境、情况”,故选C。【7题详解】A推理判断题。通读全文可知,文中用不同的例子来讲解matter的用法,由此可知,作者主要是通过举例来展开全文的。故选A。CUnhealthy diets are responsible for preventable deaths globally per year, more even
28、than smoking tobacco, according to a major study. “But the biggest problem is not the junk we eat but the nutritious food we dont eat” say researchers, calling for a global shift in policy to promote vegetables, fruit, nuts and beans. While sugar and trans-fats are harmful, more deaths are caused by
29、 the absence of healthy foods in our diet. Heart attacks are the main diet-related causes of death, followed by cancers and diabetes (糖尿病). The study found that eating and drinking better could prevent one in five deaths around the world. “Rather than trying to persuade people to cut down on sugar,
30、salt and fat, which has been the main focus of diet policy debate in the past two decades, it would be better to promote healthy options. Adoption of diets emphasizing beans and other healthy plant sources of protein, for instance, will have important benefits for human health,” note the researchers
31、. The study is the most comprehensive analysis on the health effects of diet ever conducted. It looked at 15 different nutrients, giving detailed knowledge of the analysis and summary of the risk factors of them. Tom Sanders, a professor of nutrition and dietetics (饮食学), said the analysis put too mu
32、ch emphasis on individual components rather than the overall diet. “Overweight is a major driver for risk of diabetes as well as cancer and the health evidence for this relationship is strong. Overweight is caused by eating more food energy than required rather than specific dietary components such
33、as sugar. The trend for populations to sit too much is a major reason why there is an imbalance between energy intake and consumption but Increased availability of foods with high calories makes it too easy to overeat.”8. What do the researchers think is the best way to lower preventable death rate?
34、A. Restricting junk food.B. Trying to eat healthily.C. Avoiding risk factors.D. Adopting high-calorie diets.9. Whats the major concern of the current diet policy?A. The diversity of food.B. The importance of nutritious food.C. The reduction of unhealthy food intake.D. The balance between diet and ex
35、ercise.10. Which of the following does Tom Sanders agree with?A. The analysis overlooks dietary integrity.B. Overweight results from diabetes and cancer.C. People who rarely exercise must diet strictly.D. Particular dietary components lead to overweight.11. Where is the text most likely from?A. A pr
36、oduct brochure.B. A cookbook.C. A medical textbook.D. A health journal.【答案】8. B 9. B 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章引用一项研究的结论,指出不健康的饮食习惯可能导致各类疾病从而增加死亡的风险。建议人们吃营养丰富的食物。【8题详解】细节理解题。根据第二段研究者呼吁的“calling for a global shift in policy to promote vegetables, fruit, nuts and beans.”和第三段第一句“The study found that
37、 eating and drinking better could prevent one in five deaths around the world.”可知,研究发现,改善饮食可以预防世界上五分之一的死亡。所以研究人员发现不健康的饮食习惯带来很多坏处,而只要健康饮食就能降低这种风险,这也正是他们呼吁全世界的人们去做的。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“Rather than trying to persuade people to cut down on sugar, salt and fat, which has been the main focus of diet p
38、olicy debate in the past two decades, it would be better to promote healthy options. Adoption of diets emphasizing beans and other healthy plant sources of protein, for instance, will have important benefits for human health”可知,过去二十年的健康饮食策略强调减少脂肪、糖分和盐的摄入,而现在则要重视有营养、更健康的食物的摄入。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段
39、第一句“Tom Sanders, a professor of nutrition and dietetics (饮食学), said the analysis put too much emphasis on individual components rather than the overall diet.”可知,在Tom看来,这项研究中的分析过分强调饮食中每种独立的部分的作用,但没有从整体角度关注饮食,由此判断出Tom Sanders可能同意“该分析忽略了饮食的完整性”故选A项。【11题详解】推理判断题。根据文章第一句“Unhealthy diets are responsible f
40、or preventable deaths globally per year, more even than smoking tobacco, according to a major study.”一项重大研究表明,在全球范围内,不健康饮食每年造成的可预防死亡,甚至比吸烟还要多。并结合全文内容来看,都在围绕“健康饮食”这一主题在展开。由此判断出短文最可能是摘自健康类杂志。故选D项。DSports can help you keep fit and get in touch with nature. However, whether you are on the mountains, in
41、the waves, or on the grassland, you should be aware that your sport of choice might have great influence on the environment.Some sports are resource-hungry. Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of
42、 energy are used to keep its courses (球场) in good condition. This causes major environmental effects. For example, in the dry regions of Portugal and Spain, golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.There are many environment-friendly sports. Power walking is one
43、of them that you could take up today. You dont need any special equipment except a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your purse. Simple and free, power walking can also keep you fit. If you walk regularly, it will be good for your heart and bones. Experts say that 20
44、 minutes of power walking daily can make you feel less anxious, sleep well and have better weight control.Whatever sport you take up, you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying products made from recycled materials. But the final goal should be “green gyms”. They are
45、better replacements for traditional health clubs and modern sports centers. Members of green gyms play sports outdoors, in the countryside or other open spaces. There is no special requirement for you to start your membership. And best of all, its free.12. Which of the following is the author most p
46、robably in favor of?A. Cycling around a lake.B Motor racing in the desert.C. Playing basketball in a gym.D. Swimming in a sports center.13. What do we know about golf from the passage?A. It is popular in Portugal and Spain.B. It causes water shortages around the world.C. It pollutes the earth with c
47、hemicals and wastes.D. It needs water and electricity to keep its courses green.14. The author uses power walking as an example mainly because _.A. it is an outdoor sportB. it improves our healthC. it uses fewer resourcesD. it is recommended by experts15. The author writes the passage to _.A. show u
48、s the function of major sportsB. encourage us to go in for green sportsC. discuss the major influence of popular sportsD. introduce different types of environment-friendly sports【答案】12. A 13. D 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。运动可以让人保持健康也可以让人们接近大自然。然而不管你是在大山里,还是草地上运动,都应该注意人们对运动的选择都可能会影响到地球的环境。在文章中作者鼓励人们要多
49、进行环保的、不消耗自然资源的运动,比如疾走锻炼或者自行车运动等。【12题详解】推理判断题。由第三段There are many environment-friendly sports. Power walking is one of them that you could take up today. You dont need any special equipment except a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your purse.可知,有许多环保运动。步行是你今天可以做的事情之一
50、。除了一双好鞋子,你不需要任何特殊的设备;你不必担心它需要资源和多花钱。所以A选项“骑自行车环湖”不需要专门的设备和场地,也不污染环境。故判断出作者支持骑自行车环湖。故选A项。【13题详解】细节理解题。由第二段Golf, as you may know, eats up not only large areas of countryside, but also tons of water. Besides, all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses (球场) in good co
51、ndition. This causes major environmental effects.可知,高尔夫不仅消耗大面积的农村土地,还会消耗大量的水。此外,各种各样的化学物质和大量的能量被用来维持球场的状况良好。这造成了重大的环境影响。所以高尔夫球场需要水和电来保持球场的绿色。故选D项。【14题详解】细节理解题。由第三段There are many environment-friendly sports. Power walking is one of them that you could take up today. You dont need any special equipmen
52、t except a good pair of shoes; and you dont have to worry about resources and your purse.可知,有许多环保运动。步行是你今天可以做的事情之一。除了一双好鞋子,你不需要任何特殊的设备;你不必担心它需要资源和多花钱。所以作者以竞走为例,主要是因为竞走消耗的资源较少。故选C项。【15题详解】推理判断题。由最后一段Whatever sport you take up, you can make it greener by using environment-friendly equipment and buying
53、 products made from recycled materials. But the final goal should be “green gyms”. They are better replacements for traditional health clubs and modern sports centers.可知,无论你从事什么运动,你都可以通过使用环保设备和购买由回收材料制成的产品来让它更环保。但最终目标应该是“绿色健身”。它们是传统健身俱乐部和现代体育中心的更好的替代品。所以判断出,作者写短文的目的是鼓励我们从事绿色运动。故选B项。第二节 (共5小题,每小题3分,满
54、分15分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。_16_Today,kids have more worries and face more pressures than ever before. Here are a few tips to help your child focus on and do well in school.Create a personal schedule Recording everything that must be done on a calendar or “to do” list will help him
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浙江省临海市新昌县2021届高三物理下学期5月鸭模拟二模试题PDF202105260193.pdf
