河北省正定中学2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省正定中学2020-2021学年高一下学期开学考试英语试题 WORD版含解析 河北省 正定 中学 2020 2021 学年 一下 学期 开学 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北正定中学高一开学考试英语试卷第一部分 听力(共两节)第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What time will the speakers leave?A. At about 1:40. B. At about 1:50. C. At about 2:30.2. What is the woman going to do?A. Brush her teeth. B. Wash her hair. C. Have
2、 a bath.3. What does the man think of Jacks French learning?A. Itll be expensive. B. Itll be challenging. C. Itll be easy.4. Where are the speakers?A. In the library. B. In the restaurant. C. At home.5. What are the speakers talking about?A. An action film. B. An adventure story. C. A class task.第二节
3、(共15小题)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where did the woman find the diary?A. Under the sofa. B. Behind the piano. C. Under the clothes.7. What is the man like?A. Untidy. B. Selfish. C. Dishonest.
4、听第7段材料,回答第8至10题。8. Why does the man call the woman?A. To ask where she is.B. To tell her when to meet.C. To change the meeting place.9. Where do the speakers usually meet?A. By the statue. B. By the post office. C. By the cash machine.10. How long did the woman wait for the man?A. 20 minutes. B. 30
5、minutes. C. 60 minutes.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the mans project about?A. The animals. B. The deserts. C. The rainforest.12. What makes the woman feel uncomfortable?A. The spiders. B. The snakes. C. The sloths.13. Whats the possible relationship between the speakers?A. Couples. B. Classmates. C.
6、 Colleagues.听第9段材料,回答第14至17题。14. What does the woman usually do on weekends?A. Go shopping with the man.B. Look after her fathers store.C. Do a part-time job in a bike shop.15. What is the weather like now?A. Its cold. B. Its cool. C. Its warm.16. How does the man usually go to work?A. By bike. B. B
7、y bus. C. By car.17. What will the man buy probably?A. A racing bike. B. A mountain bike. C. A second-hand bike.听第10段材料,回答第18至20题。18. Who is the Rock Club for?A. Music lovers. B. Rock collectors. C. Rock climbers.19. How often do the members of the Mountaineering Club meet?A. Once a week. B. Twice a
8、 week. C. Three times a week.20. What dancing will the Dance Club do in the summer?A. Indian dancing. B. Scottish dancing. C. Spanish dancing.第二部 分阅读理解(共两节)第一节(共15小题)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。AYou probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstand
9、ing ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams (18601935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community by creating shelters and pr
10、omoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson (19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the danger
11、s of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor (1930present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona s
12、tate senator and, in 1981, the first woman to join the U. S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks (19132005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a passenger. Her
13、simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,” said Parks.1. What is Jane Addams noted for in history? A. Her social work.B. Her lack of prope
14、r training in law.C. Her efforts to win a prize.D. Her community background.2. What is the reason for OConnors being rejected by the law firm?A. Her lack of proper training in law.B. Her little work experience in court.C. The discrimination against women.D. The poor financial conditions.3. Who made
15、a great contribution to the civil-rights movement in the US?A. Jane Addams.B. Rachel Carson.C. Sandra Day OConnor.D. Rosa Parks.4. What can we infer about the women mentioned in the text?A. They are highly educated.B. They are truly creative. C. They are pioneers. D. They are peace-lovers.【答案】1. A 2
16、. C 3. D 4. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四位伟大又有影响力的女性:Jane Addams,Rachel Carson,Sandra Day OConnor以及Rosa Parks。【1题详解】细节理解题。根据Jane Addams(1860-1935)部分的“Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. (任何曾经得到社会工作者帮助的人都要感谢Jane Addams) ”可知,Jane Addams在历史上主要以她的社会工作而出名。故选A。【2题详解】细节
17、理解题。根据Sandra Day OConnor (1930-present)部分中“When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman.( 1952年,Sandra Day Oconnor在斯坦福大学法学院以全班第三名成绩毕业,她在一家律师事务所找不到工作,因为她是女性)”可知,Sandra Day OConnor被律师公司拒绝是因为对妇女的歧视,故选C
18、。【3题详解】细节理解题。根据Rosa Parks (1913-2005)部分中“It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.(它持续了一年多,并引发了民权运动)”可知,因为在公共汽车上拒绝为白人让座而拉开了民权运动的序幕,Rosa Parks对美国民权运动做出了巨大的贡献,故选D。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.(1931年,亚当斯成
19、为第一位获得诺贝尔和平奖的美国女性)”;第三段中“Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.(她在1962年出版的畅销书寂静的春天唤起了人们对污染的危险以及化学品对人类和世界湖泊和海洋的有害影响的关注)”;第四段中“She became an Arizona state senator and, in 1981,
20、the first woman to join the U. S. Supreme Court.(她成为亚利桑那州参议员,并在1981年成为第一位加入美国最高法院的女性)”以及第五段中“It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement.(它持续了一年多,并引发了民权运动)”由此可推断四位女性都是历史上的先驱。故选C。BA friend of mine met with an accident driving in the darkness. His legs were so hurt that he
21、 couldnt move. What was the worst was that he found himself unable to ask for helphis mobile phone went out of work. Nothing could be done but to wait in cold wilderness. 8 hours later, day broke, and then the rescue arrived.It is almost unimaginable that he could stand the horror in the darkness fo
22、r so long. Even more surprising was his explanation: “First of all I checked up my physical conditions and found myself not in fatal danger. As there was no way to call for help, I leaned back in my seat trying my best to keep the wound from bleeding. In this way I dozed off.”His story put an end to
23、 my regret for the failure of an exploration adventure that happened last year. A group of young men tried to explore a mountain cave and got lost. Unable to find a way out in the dark cave they were frightened and ran anxiously without a sense of direction. Finally they fell dead in fear and exhaus
24、tion. The place where they got lost was only about 10 meters away from the opening of the cave! If they tried to calm themselves, they would probably sense a faint light shining not far away.Dont you think that you can compare it with life itself? When you meet with obstacles in life and work, you a
25、re lost in darkness. Mind you its unclear yet and you neednt put up struggle immediately. But a person who can afford to do so must have foresight as well as a great courage.5. What was the greatest trouble for the writers friend?A. It was very dark.B. He was hurt and couldnt move.C. He couldnt get
26、help with his mobile phone.D. It was very cold.6. What did the writers friend do when he was waiting for help?A. He checked his physical conditions.B. He tried to keep his wound from bleeding.C. He slept for a while.D. All the above.7. How did the writers friend feel when he was waiting for help?A.
27、Horrible.B. Worried.C. Angry.D. Calm.【答案】5. C 6. D 7. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章中作者通过两个事例的对比,说明无论是在生活中还是在工作中,当人们处于困境或危急状况时,不轻举妄动、保持镇静是智慧和勇气的表现。【5题详解】细节理解题。根据第一段中“What was the worst was that he found himself unable to ask for helphis mobile phone went out of work.(最糟糕的是,他发现自己无法寻求帮助他的手机坏了)”可推知,作者朋友面临的最大困难是
28、手机无法与外界取得联系获取帮助。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第二段中“Even more surprising was his explanation: “First of all I checked up my physical conditions and found myself not in fatal danger. As there was no way to call for help, I leaned back in my seat trying my best to keep the wound from bleeding. In this way I dozed
29、off.”(更令人惊讶的是他的解释:“首先,我检查了自己的身体状况,发现自己并没有生命危险。由于没有办法呼救,我靠在座位上,尽力不让伤口流血。就这样,我睡着了。”)”可知,作者的朋友在等待帮助时,检查了他的身体状况、试图不让伤口流血以及睡了一会儿。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第二段中“Even more surprising was his explanation: “First of all I checked up my physical conditions and found myself not in fatal danger. As there was no way to
30、call for help, I leaned back in my seat trying my best to keep the wound from bleeding. In this way I dozed off.”(更令人惊讶的是他的解释:“首先,我检查了自己的身体状况,发现自己并没有生命危险。由于没有办法呼救,我靠在座位上,尽力不让伤口流血。就这样,我睡着了。”)”可推知,作者朋友事故之后所做的事情可以推出他当时很镇静。故选D。COne Australian state government has become the first in the world to carry o
31、ut a statewide camera program to automatically detect (探测) drivers using their cell phones while driving.The program came into effect in the state of New South Wales on December 1 following a six-month trial earlier this year, which the government claims caught over 100,000 drivers. Similar technolo
32、gy has been tested in England and Saudi Arabia, but the NSW program marks the first time it has been widely carried out.There wont be any signs signalling the cameras presence, either. “We have to unfortunately use the element of surprise to get people to think well, I could get caught at any time,”
33、 said NSW Roads Minister Andrew Constance. “I want behaviour to change and I want it changed immediately.”The cell phone detection camera cant actually discover people using their phones in time. Instead, it takes photographs of every single vehicle that passes by it, using artificial intelligence (
34、AI) to analyse them later. If the software detects a likely offender (违法者), the image is then checked by an employee before a punishment notice is sent out.Drivers will only receive warnings for the first three months the cell phone detection cameras are in operation. After that, drivers who are cau
35、ght will be fined 344 dollars, as well as losing five points from their drivers license.According to the NSW government, if the AI doesnt detect any phone use in a photo it will be deleted without any human seeing it, usually within an hour.8. Why does the NSW government carry out the camera program
36、?A. To detect the number of drivers using cell phones.B. To help drivers avoid being caught in surprise.C. To change drivers behavior of using cell phones while driving.D. To test similar technology like some European countries.9. What does the underlined word “them” in paragraph 4 refer to?A. Camer
37、as.B. Drivers.C. Photos.D. Passers-by.10. What may happen to the offenders detected by the camera?A. Some regular written warnings.B. No punishment in the limited time.C. A heavy fine without point loss.D. A make-up test of the drivers license.11. What is the text mainly about?A. A road Al camera sy
38、stem in Australia.B. A test of world-first AI camera system.C. The behaviors of Australian drivers.D. The development of AI camera system.【答案】8. C 9. C 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。一个澳大利亚的州政府成为世界上第一个实施全州范围内自动检测开车时使用手机的司机的州政府。该程序于12月1日在新南威尔士州生效。【8题详解】细节理解题。根据第一段One Australian state government has bec
39、ome the first in the world to carry out a statewide camera program to automatically detect (探测) drivers using their cell phones while driving.(一个澳大利亚州政府已经成为世界上第一个在全州范围内实施自动检测司机开车时使用手机的州政府。)和第三段的 “I want behaviour to change and I want it changed immediately.”(我希望行为改变,我希望行为立即改变。)可知,实施这个监控计划是为了改变司机开车使用
40、手机的行为。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据划线词上文The cell phone detection camera cant actually discover people using their phones in time. Instead, it takes photographs of every single vehicle that passes by it(手机检测摄像头实际上无法及时发现人们使用手机。相反,它拍摄每一辆经过它的车辆的照片)可知,划线所在部分using artificial intelligence (AI) to analyse them later表示
41、:稍后使用人工智能来分析它们,故them指代上文提的“photographs”,故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段的Drivers will only receive warnings for the first three months the cell phone detection cameras are in operation. After that, drivers who are caught will be fined 344 dollars, as well as losing five points from their drivers license.(手机
42、检测相机运行前三个月司机只会收到三个月的警告,在那之后,被抓住的司机将被罚款344美元,以及驾照扣5分。)可知,限定时间内不处罚。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段One Australian state government has become the first in the world to carry out a statewide camera program to automatically detect (探测) drivers using their cell phones while driving.(一个澳大利亚州政府已经成为世界上第一个在全州范围内实施自动检测
43、司机开车时使用手机的州政府。)并结合下文的介绍可知,文章主要讲述了一项澳大利亚的道路Al摄像机系统。故选A。DFor those who can stomach it, working out before breakfast may be more beneficial for health than eating first, according to a study of meal timing and physical activity.Athletes and scientists have long known that meal timing affects performanc
44、e. However, far less has been known about how meal timing and exercise might affect general health.To find out, British scientists conducted a study. They first found 10 overweight and inactive but otherwise healthy young men, whose lifestyles are, for better and worse, representative of those of mo
45、st of us. They tested the mens fitness and resting metabolic (新陈代谢的) rates and took samples (样品) of their blood and fat tissue.Then, on two separate morning visits to the scientists lab, each man walked for an hour at an average speed that, in theory, should allow his body to rely mainly on fat for
46、fuel. Before one of these workouts, the men skipped breakfast, meaning that they exercised on a completely empty stomach after a long overnight fast (禁食). On the other occasion, they ate a rich morning meal about two hours before they started walking.Just before and an hour after each workout, the s
47、cientists took additional samples of the mens blood and fat tissue.Then they compared the samples. There were considerable differences. Most obviously, the men displayed lower blood sugar levels at the start of their workouts when they had skipped breakfast than when they had eaten. As a result, the
48、y burned more fat during walks on an empty stomach than when they had eaten first. On the other hand, they burned slightly more calories (卡路里), on average, during the workout after breakfast than after fasting.But it was the effects deep within the fat cells that may have been the most significant,
49、the researchers found. Multiple genes behaved differently, depending on whether someone had eaten or not before walking. Many of these genes produce proteins (蛋白质) that can improve blood sugar regulation and insulin (胰岛素) levels throughout the body and so are associated with improved metabolic healt
50、h. These genes were much more active when the men had fasted before exercise than when they had breakfasted.The implication of these results is that to gain the greatest health benefits from exercise, it may be wise to skip eating first.12. The underlined expression “stomach it” in Paragraph 1 most
51、probably means “_”.A. digest the meal easilyB. manage without breakfastC. decide wisely what to eatD. eat whatever is offered13. Why were the 10 people chosen for the experiment?A. Their lifestyles were typical of ordinary people.B. Their lack of exercise led to overweight.C. They could walk at an a
52、verage speed.D. They had slow metabolic rates.14. What happened to those who ate breakfast before exercise?A. They successfully lost weight.B. They consumed a bit more calories.C. They burned more fat on average.D. They displayed higher insulin levels.15. What could be learned from the research?A. A
53、 workout after breakfast improves gene performances.B. Too much workout often slows metabolic rates.C. Lifestyle is not as important as morning exercise.D. Physical exercise before breakfast is better for health.【答案】12. B 13. A 14. B 15. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一项研究,结果表明对于那些能忍受的人来说,不吃早餐锻炼可能对健康更有益。【12题详
54、解】词句猜测题。根据下文working out before breakfast may be more beneficial for health than eating first可知,早餐前锻炼可能比先吃饭再锻炼对健康更有益,因此推断这里说的是那些不吃早饭先锻炼的人,因此推断划线词与B项“不吃早饭能应付”意思相近。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段的They first found 10 overweight and inactive but otherwise healthy young men, whose lifestyles are far better and wor
55、se, representative of those of most of us.可知,他们首先找到了10个超重的,不活跃但健康的年轻人,他们的生活方式可以说更好,也可以说更糟,代表了我们大多数人。因此可知,实验时选择的10个人的生活方式代表了普通人。故选A。14题详解】细节理解题。根据第六段的As a result, they burned more fat during walks on an empty stomach than when they had eaten first. On the other hand. they burned slightly more calorie
56、s(卡路里), on average, during the workout after breakfast than after fasting.可知,结果,他们空腹散步时燃烧的脂肪比他们首先吃东西时所燃烧的脂肪要多。 另一方面。平均而言,他们在早餐后锻炼时燃烧的卡路里略多于禁食后。因此可知,锻炼前吃早饭消耗更多一点的热量。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段The implication of these results is that to gain the greatest health benefits from exercise, it may be wise to sk
57、ip eating first.可知,这些结果的暗示,为了从运动中获得最大的健康益处,先不吃东西可能更明智。因此推断早饭前的体育锻炼对健康更有益。故选D。第二节(共5小题)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Three Ways to Protect Yourself From Todays Unreal NewsNowadays with so much news available, many people consume media in an automatic, unconscious state-similar to knowing y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-520423.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
