河北省武强中学2020-2021学年高二下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省武强中学2020-2021学年高二下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 武强 中学 2020 2021 学年 下学 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、武强中学2020-2021学年度下学期第三次月考高二英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What might the man want for supper?A. Seafood. B. Steak. C. Noodles.2.What is the woman concerned about?A. Catching a cold. B. Losing her swe
2、ater. C. Standing in a long line.3.Where does the conversation probably take place?A. In a gym. B. In an office. C. In a classroom.4.What is the price of the day flight?A. $360. B. $400. C. $410.5.What does the man think of the story?A. It is too hard to understandB. The beginning is confusing.C. Th
3、e writer tells the story well.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. Whats wrong with the boys?A. They lost a camera. B. They got sick. C. They wasted money.7. What is the family proba
4、bly going to do tomorrow?A. Go shopping. B. Go to a bank. C. Have a birthday party.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What job is the woman applying for?A. A gardener. B. A nurse. C. A teacher.9. How many hours will the woman work per day?A. Two. B. Four. C. Six.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What day might it be ye
5、sterday?A. Monday. B. Tuesday. C. Saturday.11. What did the woman do after hearing the noise last night?A. She went to sleep. B. She turned the light on. C. She went up for a look.12. Who is the woman probably talking to?A. A neighbor. B. Her husband. C. A policeman.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Where
6、did the man go on holiday?A. Paris. B. Bali. C. London.14. What did the man do on the first day of his holiday?A. Go swimming. B. Go boating. C. Play volleyball.15. Whats the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Colleagues. C. Fellow travelers.16. How did the man probably fee
7、l when he visited the small island?A. Tired. B. Excited. C. Disappointed.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Why did the post office in Guyana print their own special stamps?A. They wanted to make more money.B. They had only a few usual stamps left.C. There were no 1-cent or 4-cent stamps then.18. How much
8、was the l-cent stamp sold for in 1980?A. A few dollars. B. Seven thousand dollars. C. Seven million dollars.19. Why are stamps with mistakes so valuable?A. They are very limited. B. They are very beautiful. C. They were made long ago.20. What is the text mainly about?A. The history of the stamps.B.
9、Things learned from stamps.C. Reasons for collecting stamps.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIt can be hard to keep kids busy sometimes, especially when school is out. Whether your kid is in pre-school or high school, there are fun, educational, and eve
10、n some free apps on this list for them.ABCmouse. comABC is available both as an app and a website. It uses fun storyline-based videos, quizzes, and activitiestheres even a virtual map outlining your childs learning path to keep kids engaged.Ages:4-8Cost:One-month free trial, then $ 10/month subscrip
11、tion (订阅).EPIC!Epic! is an app for kids with an e-book library that contains over 35,000 childrens books. This app is a perfect way to take reading wherever your device goes, and its great for families with kids of various ages.Ages: 2-12Cost: onemonth free trial, then $ 8/month.QUIDK MATHKids know
12、that math can be boring, but this app transforms numbers into something more creative and interactive (互动的). Quick Math Jr. is an app for kids with 12 different math games that feature fundamental math skills and concepts.Ages: 4-8Cost: freeBrainPOP Jr. Movie of the WeekFor 20 years, BrainPOP has be
13、en providing kids all over the world with in-depth, yet easy to understand educational videos on everything ranging from Mozart to food allergies. BrainPOP Jr. Movie of the Week is an app that helps younger kids get these videos, plus short quizzes on them.Ages :6-9Cost: free, optional subscription(
14、订阅)is $6.99/month1. How much is it if you want to use EPIC! for the first year?A. $ 120B. $96C. $110D. $ 882. Which app will be suitable if a child wants to improve the skill about number?A. QUICK MathB. EPIC!C. ABCmouse. comD. BrainPOP Jr. Movie of the Week3. What do the four apps have in common?A.
15、 They are interactive.B. They are educational.C. Players have quizzes.D. They are free of charge.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四款有助于孩子教育的应用程序。【1题详解】细节理解题。根据EPIC!中“Cost: onemonth free trial, then $ 8/month.( 费用:一个月免费试用,然后每月8美元。)”可知,因为有一个月免费,所以第一年EPIC!费用是:128-8=88美元。故选D。【2题详解】细节理解题。根据QUIDK MA
16、TH中“Kids know that math can be boring, but this app transforms numbers into something more creative and interactive(互动的). Quick Math Jr. is an app for kids with 12 different math games that feature fundamental math skills and concepts.( 孩子们知道数学可能很无聊,但这款应用将数字转换成更具创造性和互动性的东西。Quick Math Jr.是一款针对儿童的应用程序
17、,有12种不同的数学游戏,以基本的数学技能和概念为特色。)”可知,如果孩子想要提高数字技能,可以选择QUICK Math。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第一段最后一句 “Whether your kid is in pre-school or high school, there are fun, educational, and even some free apps on this list for them.( 无论你的孩子是在学前班还是高中,在这个列表上都有一些有趣的、有教育意义的甚至是免费的应用程序。)”结合下文介绍的四个应用程序可知,本文主要介绍了有助于孩子教育的应用程序,所
18、以这四款应用程序的共同点在于都具有教育意义。故选B。BA teenager in Georgia will no longer have to walk 7 miles to work after school thanks to one womans act of kindness.Jayden Sutton, a high school senior, went on foot each day from school to his job at a restaurant and then back home. Sutton was determined to work and make
19、enough money to eventually buy his own vehicle.Sutton said hed leave school at 3:30 pm, then walk miles to his job at the restaurant. After his work, which usually lasted six to eight hours, he walked home, sometimes not arriving back until almost midnight.That all changed when Myers saw him walking
20、 down the road in the rain in December. “The young man was insistently in a rush walking to work, saying I cant be late,” Myers said. “He begged me to give him a ride. I told him I could take him as far as I was going. I began to create small talk along the way. It was revealed to me that his name w
21、as Jayden, 12th grader, worked 40 hours a week, walked 5 miles to work immediately after school, got off at 10:30 pm at night and walked back home another 5 miles if co-workers didnt offer a ride.”After dropping Sutton off, Myers said his heart and determination filled her with tears. “He was smilin
22、g in good spirits and thats a child worth blessing,” she told Fox News. So, Myers shared Suttons story on the GoFundMe page, which raised more than $ 9, 000 from 186 donors.She surprised Sutton with a new car after she managed to convince the general manager to drop the price of the vehicle to meet
23、the budget.4. Why did Sutton work so hard in his spare time?A. To gain working experience.B. To pay for his education.C. To own a car.D. To support his family.5. What difficulty did Sutton have in his work at the restaurant?A. He worked longer than other workers.B. His work was too tiring.C. His job
24、 was much less paid.D. He had to walk to work.6. What does the underlined word “revealed” in paragraph 4 mean?A. Known.B. Attached.C. Believed.D. Limited.7. What do we know about the money donated online?A. It could buy more than a new car.B. It was not enough to buy a new car.C. It was given to Mye
25、rs to buy herself a new car.D It mainly came from a car sales manager.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了乔治亚州的一名高中生Jayden Sutton在一位善良女士Myers的帮助下拥有了一辆车,他再也不用步行几公里去上班了。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Sutton was determined to work and make enough money to eventually buy his own vehicle. (Sutton下定决心工作并赚足够的钱
26、,最终要买一辆自己的车)”可知,Sutton在业余时间这么努力工作是想拥有一辆车。 故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“Sutton said hed leave school at 3:30 pm, then walk miles to his job at the restaurant. (Sutton说他下午三点半放学,然后步行几英里去餐馆上班)”可知,Sutton在餐厅工作的困难在于 他不得不步行去上班。 故选D项。【6题详解】词义猜测题。根据第四段中“It was revealed to me that his name was Jayden, 12th grader,
27、worked 40 hours a week, walked 5 miles to work immediately after school, got off at 10:30 pm at night and walked back home another 5 miles if co-workers didnt offer a ride. (我revealed,他叫Jayden,12年级的学生,每周工作40个小时,放学后马上步行5英里去上班,晚上10:30下班,如果同事不提供搭车,他得再步行5英里回家)”可知,Myers知道了Jayden那么多的信息,可知,划线词revealed 意为“知
28、道”。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“She surprised Sutton with a new car after she managed to convince the general manager to drop the price of the vehicle to meet the budget. (她设法说服总经理降低车价以满足预算,结果萨顿买了一辆新车,这让她大吃一惊)”可知网上捐赠的钱对于买一辆新车是不够的。故选B项。CA man in Indonesia is walking backwards for 435 miles. Hes making the
29、 trip to encourage the government and others to value and protect Indonesias rainforests.Medi Bastoni is 43 years old. He is an Indonesian. Indonesia is a large country in the world formed by a group of islands. There are over 16, 000 islands there, and most of them are covered with rainforests. But
30、 on Java, where Mr. Bastoni lives, far more forests have been cleared.Mr. Bastoni believes its important to protect forests from being cut down, and to restore (恢复) them when they have been destroyed. Near his home, Mount Wilis is now being restored, but Mr. Bastoni wants to make the protection cont
31、inue. Thats how he came up with the idea of the 435-mile walk.And walking backwards? Mr. Bastoni wants Indonesians to look back at their past. Walking backwards is a good way to get attention. Right now, Mr. Bastonis backward walk is pretty big news in Indonesia.Mr. Bastoni is wearing a frame(框架)tha
32、t supports a large mirror in front of him, above his head. This allows Mr. Bastoni to look behind him while walking backwards. Besides, Mr. Bastoni is carrying a backpack with some clothes and a little food. He is planning on buying more meals from restaurants along the way. He has been sleeping at
33、police stations, security posts, and even strangers homes during the trip. His plan is to cover about 19 miles a day. In early August he was in Sragen - about 100 miles from his home. Its not clear whether Mr. Bastoni is still on track to arrive in Jakarta by August 17.8. What do we know about rainf
34、orests in Indonesia?A. Indonesia has the largest area of rainforests in the world.B. The loss of rainforests is getting serious on Java.C. The islands there are all covered by rainforests.D Local people pay great attention to rainforests.9. Why did Mr Bastoni want to take the 435-mile walk?A With th
35、e purpose of fighting climate change.B. With the aim of becoming a healthy person.C. With the hope of rebuilding rainforests.D. With deep love for traditional sports.10. Whats the function of the large mirror?A. To make sure of Mr. Bastonis safety.B. To show Mr. Bastonis position correctly.C. To all
36、ow Mr. Bastoni to look forwards easily.D. To help Mr. Bastoni enjoy views on the road.11. What can be the best title for the text?A. The difficulty of protecting rainforests in Indonesia.B. The importance of rainforests to Indonesia.C. A trip to recall history and attract attention.D. A walking back
37、wards trip to save rainforests.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】【分析】本文介绍了印度尼西亚人Bastoni先生为了鼓励政府和其他机构重视和保护印尼的热带雨林,进行了一场为了拯救雨林而倒着走的徒步旅行。【8题详解】推理判断题。根据文章第二段“But on Java, where Mr. Bastoni lives, far more forests have been cleared.(但在Bastoni先生居住的爪哇,更多的森林被砍伐。)”可知,热带雨林的损失在爪哇变得越来越严重。故选B。【9题详解】推理判断题。根据文章第一段“Hes
38、making the trip to encourage the government and others to value and protect Indonesias rainforests.(他此行是为了鼓励政府和其他人重视和保护印尼的热带雨林。)”和文章第三段“Near his home, Mount Wilis is now being restored, but Mr. Bastoni wants to make the protection continue. Thats how he came up with the idea of the 435-mile walk.(他家
39、附近的威利斯山正在修复,但巴斯托尼希望继续保护。这就是他提出435英里步行的想法的原因。)”可知,巴斯顿先生想要徒步435英里重建热带雨林。故选C。【10题详解】推理判断题。根据文章第五段“This allows Mr. Bastoni to look behind him while walking backwards.(这使得Bastoni先生在倒着走的时候可以看到自己的身后。)”可知,镜子是为了确保Bastoni先生的安全的。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“A man in Indonesia is walking backwards for 435 miles. He
40、s making the trip to encourage the government and others to value and protect Indonesias rainforests.(印度尼西亚一名男子倒着走了435英里。他此行是为了鼓励政府和其他人重视和保护印尼的热带雨林。)”可知,本文介绍了印度尼西亚人Bastoni先生为了鼓励政府和其他机构重视和保护印尼的热带雨林,进行了一场为了拯救雨林而倒着走的徒步旅行。故选D。DHumans have found an easy way to tell if others are lying. Recent research sh
41、ows that the best way so far is being clever at how you ask questions and listen to the answers.Much of this research is based on the idea that telling a lie is simply harder mental work than telling the truth. Making up a story takes more effort than simply recording something that happened. And li
42、ke a writer, a liar has to keep all the unreal details in his memory and sound believable when he explains them.One method that seems to work is asking them to tell their story in reverse order. This is harder when the story isnt true and makes it easier for you to tell they are lying. An even more
43、basic way that helps is to just ask more questions, especially unexpected ones. Truth-tellers can easily find more to say, but its a challenge for a liar to come up with something thats not in his prepared story.Researchers suggest that you shouldnt lay all your cards on the table at the start, but
44、only gradually present what proof you have. The liars stories may not agree with that proof, making it clear that theyre lying.So it looks like there are ways to increase the chances of catching a liar; weve just been basing our methods on the wrong stories. Low-tech ways of causing people to make m
45、istakes in conversation seem to work better than any science about eye movement or machines used to recognize a liar. To find a liar, watch less and listen more.12. Why does the author mention the writer?A. To show its hard to make up lies.B. To show its hard to recognise a liar.C. To show writers k
46、now liars best.D. To show writers are very clever.13. What do we know about liars?A. They often have much to say.B. They often ask many questions.C. They usually prepare a made-up story.D. They usually feel good about themselves.14. What advice is given to help people catch liars?A. Asking them to s
47、et their stories down.B. Presenting your proof one by one.C. Telling different stories to them.D. Letting them ask questions.15. Which can be the best title for the text?A. Why People LieB. How to Stop People LyingC. Low-tech Ways to Find a LiarD. Liars Are Smarter than Thought【答案】12. A 13. C 14. B
48、15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了最近的研究表明,判断别人是否在撒谎的最好方法是聪明地提出问题,并倾听答案。文章还介绍了这一研究基于的观点和辨别撒谎者的方法。【12题详解】推理判断题。根据第二段中“Making up a story takes more effort than simply recording something that happened. And like a writer, a liar has to keep all the unreal details in his memory and sound believable when he exp
49、lains them.(编故事比简单地记录发生的事情更费力。就像作家一样,撒谎者必须把所有不真实的细节都记在记忆里,在解释这些细节时要听起来可信)”可推知,作者提到作家是为了表明谎言很难编出来。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“Truth-tellers can easily find more to say, but its a challenge for a liar to come up with something thats not in his prepared story.(说真话的人很容易就能找到更多话要说,但对说谎者来说,要在事先准备好的故事里说点什么就很困难了
50、)”可知,说谎者通常准备一个虚构的故事。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第四段“Researchers suggest that you shouldnt lay all your cards on the table at the start, but only gradually present what proof you have. The liars stories may not agree with that proof, making it clear that theyre lying.(研究人员建议,你不应该一开始就把所有的牌都摊开,而要逐渐拿出你掌握的证据。说谎者的
51、故事可能与证据不一致,这表明他们在撒谎)”可知,逐一出示你的证据可以帮助人们发现说谎者。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Humans have found an easy way to tell if others are lying. Recent research shows that the best way so far is being clever at how you ask questions and listen to the answers.(人类发现了一种简单的方法来判断别人是否在撒谎。最近的研究表明,到目前为止,最好的方法是聪明地提出问题,并倾听答案)”及
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-521643.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
太原师范学院附属中学2022~2023 学年高三第一次月考英语答题卡.pdf
