河北省武邑中学2019-2-2020学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省武邑中学2019-2-2020学年高二上学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 武邑 中学 2019 2020 学年 上学 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北武邑中学2019-2020学年上学期高二年级第一次月考英语试卷第一部分 听力第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom.2. How does the woman feel now?A. Relaxed. B. Excited. C. Tired.3. H
2、ow much will the man pay?A. $20. B. $80. C. $100.4. What does the man tell Jane to do?A. delay his appointment. B. Meet Mr. Douglas. C. Return at 3 oclock.5. Why would David quit his job?A. To go back to school. B. To start his own firm. C. To work for his friend.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、
3、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man want the woman to do?A. Check the cupboard. B. Clean the balcony(阳台). C. Buy an umbrella.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Employer and employ
4、ee C. Shop assistant and customer.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the woman go at the weekend?A. The city centre. B. The forest park. C. The mans home.9. How did the man spend his weekend?A. Packing for a move. B. Going out with Jenny. C. Looking for a new house.10. What will the woman do for the man?A
5、. Take Henry to hospital. B. Stay with his kid. C. Look after his pet.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is Mr. Stone doing now?A. Eating lunch. B. Having a meeting. C. Writing a diary.12. Why does the man want to see Mr. Stone?A. To discuss a program. B. To make a travel plan. C. To ask for sick leave.13. W
6、hen will the man meet Mr. Stone this afternoon?A. At 3:00. B. At 3:30. C. At 3:45.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers talking about?A. A company. B. An interview. C. A job offer.15. Who is Monica Stansfield?A. A junior specialist. B. A department manager. C. A sales assistant.16. When will th
7、e man hear from the woman?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did John enjoy doing in his childhood?A. Touring France. B. Playing outdoors. C. Painting pictures.18. What did John do after he moved to the US?A. He did business. B. He studied biology. C. He worked
8、 on a farm.19. Why did John go hunting?A. For food. B. For pleasure. C. For money.20. What is the subject of Johns works?A. American birds. B. Natural scenery. C. Family life.第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AAnyone wanting to throw away their mobile phone c
9、an do it in style(时尚地)and may even win a medalat the Mobile Phone Throwing World Championship.Originally a local event in a small town close to the Russian border,the fifteenth annual contest drew many throwers from as far as Canada,Russia and Belgium.Founder Christine Lund describes the event as a
10、good source of light exercise with an environmentally-friendly activity. “There are a lot of mobile phones on the second-hand market,and we are recycling them(before they become poisonous waste),”she said.The inventive Finns had already given the world the Sauna World Championships and the Wife Carr
11、ying Competition before coming up with a new way to make mobile phones even more mobile.This years gold medal went to Finlands Lassi Etelatalo,who threw a waste Nokia unit a forceful 89.00 meters. “I prepared by javelin(标枪)throwing,I havent really practiced throwing mobile phones,”Etelatalo said.Lun
12、d says competitors all have their favorite throwing brand. “People choose by size,by color or by how it fits in the handSome believe a heavy model will ensure a long throw,some want a light one.”1. According to the passage,we can infer that _.A. the contest originated in RussiaB. the contest it held
13、 every four yearsC. the contest started from the year 2000D. this years gold medal was gotten by Finlands Lassi Etelatalo2. Which of the following mentioned in the passage is NOT the basis to choose the throwing mobile phones?A. The material of the mobile phones.B. The color of the mobile phones.C.
14、The size of the mobile phones.D. The weight of the mobile phones.3. The contest was founded because _.A. there are too many second-hand mobile phonesB. the contest is good for peoples health and environmentC. Finns are inventiveD. the mobile phone throwing activity is popular with a lot of people【答案
15、】1. D 2. A 3. B【解析】本文是一篇说明文,介绍了芬兰的扔手机大赛。【1题详解】细节理解题。根据第五段第一句话This years gold medal went to Finlands Lassi Etelatalo,可知是来自芬兰的Lassi Etelatalo获得了冠军,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中的People choose by size,by color or by how it fits in the handSome believe a heavy model will ensure a long throw,some want a light
16、one.”可知人们根据大小,颜色或者在手里适不适合来选择(手机),有些人认为重点的手机会确保自己扔的远,有些人想用轻一点的。也就是手机的大小,颜色和重量都是人们扔手机时会考虑的,手机的材料在文中并没有提到。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据第三段中的Founder Christine Lund describes the event as a good source of light exercise with an environmentally-friendly activity.可知这个比赛的创始人认为这项比赛既是一种轻度锻炼,也是一种环保型活动。也就是这项比赛对人的健康和环境都有好
17、处,所以创始人创建了这个比赛。故选B项。BA year back I received a full scholarship to attend the University of San Francisco. All of my hard work had paid off. My mom had spent a lot in my attending a private high school, so I made sure to push myself: I volunteered, got involved in various clubs, and graduated with ho
18、nors. I was so excited to start a new chapter(篇章)of my life. I had totally packed two weeks before it was time to leave.Soon enough, the big day came, but it wasnt like what I had thought. The first two weeks were the most difficult days of my entire life. Every night I would cry myself to sleep. I
19、was so homesick and I didnt know how to deal with my broken heart. To distract myself, I threw myself into my studies and I applied for a ton of jobs. In any remaining free time, I started forcing myself to the gym. I wanted to keep every part of my day busy so I wouldnt think how lonely I felt.Soon
20、 after, I began to limit food,and then I became worse. Finally, I went to see a doctor. When the doctor weighed me, I was crazy about the number of my weight. So I continued to lower my goal, and convinced that controlling this number was the solution for my homesickness. But when I was told that I
21、had no choice but to spend time on my studies. I quickly started recovery in my mind.How could I do? I told myself that school was what I was best at. I decided to get rid of my homesickness and took exercise actively. My first term of college had passed by at last and I had gotten straight As. That
22、s why I want to share my storyto help other students feel less lonely.4. How was the author during the two weeks before she left for the college?A. She was as normal as before.B. She couldnt wait to leave for the college.C. She was afraid to leave her home.D. She didnt enjoy her mothers company.5. W
23、hat is the authors problem at the beginning of studying in the university?A. Her weight.B. Her bad study habit.C. Her diet.D. Her homesickness.6. Which can best replace the underlined phrase distract myself in paragraph 2?A. achieve my dreamB. improve my studiesC. take my attention awayD. earn money
24、 by myself7. What is the main purpose of the authors writing the passage?A. To look back at her past life.B. To help girls to lose weight.C. To increase her own confidence.D. To help lonely college students.【答案】4. B 5. D 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章记叙了作者刚开始上大学的经历,从上大学的前两周非常激动迫不及待,到进入大学后最初的想家,再到后来为了转移注意力而
25、全身心地投入到学习中,申请工作,在剩下的空闲时间里强迫自己去健身房。这篇文章的目的是为了帮助孤独的大学生。【4题详解】细节理解题。根据第一段中I was so excited to start a new chapter of my life. I had totally packed two weeks before it was time to leave.(我很兴奋能开始我人生的新篇章。出发前两周我已经收拾好行李了。)可知去上大学前的两周,作者已经等不及要去上大学了。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段中I was so homesick and I didnt know how
26、to deal with my broken heart.(我很想家,我不知道如何处理我破碎的心。)可知作者在大学学习之初的问题是想家。故选D。【6题详解】词义猜测题。根据上文I was so homesick and I didnt know how to deal with my broken heart.可知作者起初很想家,因此为了转移自己的注意力,作者开始专心致志地学习,申请了一大堆工作。故划线短语意思为“转移注意力”,故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一句Thats why I want to share my storyto help other students fee
27、l less lonely.(这就是为什么我想分享我的故事来帮助其他学生感觉不那么孤独。)可知作者写这篇文章的主要目的是帮助孤独的大学生。故选D。CThe U. S. Thanksgiving holiday is symbolized (象征) by its traditional food-roast turkey. But turkey is certainly not from Turkey. In fact, its English name is based on one big mistake. We could say it is a case of mistaken iden
28、tity. The word Turkey has meant the land of the Turks since ancient times. In the mid-1500s, the word turkey was first used to refer to the bird in the English language.The misunderstanding over the word happened because of two similar-looking kinds of birds.There is an African bird called the guine
29、a fowl(珍珠鸡). It has dark feathers with white spots and a patch of brown on the back of its neck. Traders brought the guinea fowl to Europe through North Africa. This foreign bird came to Europe through Turkish lands. So, the English thought the bird as a Turkish chicken.When Europeans came to North
30、America, they saw a bird that looked like the guinea fowl. This bird was native to the North American continent. But they thought that it was the guinea fowl,which. at that time, was called the “turkey cock,so they gave it the same name.Hundreds of years later, we continue to call this North America
31、n bird turkey, even though it has no connection at all with the country Turkey, or even with Europe.But English is not the only language with interesting names for this North American bird.The Turkish call turkey “hindi”, the Turkish name for India. The reference(涉及)to India probably conies from the
32、 old. wrong idea that the New World was in Eastern Asia.The French call it dinde, a name that also connects the bird to India. Dinde means from India in the French language. Turkey has similar names in several other languages.8. What can we know from paragraph 1?A. The word turkey appeared in modern
33、 times.B. Turkeys English name is based on correct identity.C. Americans like eating turkey in Thanksgiving holiday.D. Both Turkey and turkey have similar meanings in English.9. Where did the guinea fowl come from?A. Europe.B. Africa.C. America.D. Asia.10. What does it in the last paragraph refer to
34、?A. Eastern Asia.B. The French language.C. The New World.D. The bird turkey.11. What can be the best title for the text?A. How did Thanksgiving turkey get its name?B. How did Americans spend their Thanksgiving holiday?C. Why was the guinea fowl so popular with Americans?D. Why was the guinea fowl di
35、fferent from American turkeys?【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了美国的感恩节传统食物“火鸡”名字的历史由来。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句The U. S. Thanksgiving holiday is symbolized by its traditional food-roast turkey.(美国的感恩节以传统食物烤火鸡为象征。)可知美国人喜欢在感恩节吃火鸡。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段第一句There is an African bird called the guine
36、a fowl(珍珠鸡).(有一种非洲鸟叫珍珠鸡。)可知珍珠鸡是来自非洲。故选B。【10题详解】词义猜测题。根据下文a name that also connects the bird to India. Dinde means from India in the French language. Turkey has similar names in several other languages.可知法国人将火鸡称为dinde这个名字也将这种鸟与印度联系起来。“Dinde”在法语中是“来自印度”的意思。“火鸡”在其他几种语言中也有类似的名字。可知it指代火鸡,故选D。【11题详解】主旨大意题
37、。根据第一段中But turkey is certainly not from Turkey. In fact, its English name is based on one big mistake. We could say it is a case of mistaken identity. The word Turkey has meant the land of the Turks since ancient times. In the mid-1500s, the word turkey was first used to refer to the bird in the Eng
38、lish language.(但土耳其肯定不是来自土耳其。事实上,它的英文名字是基于一个大错误。我们可以说这是认错人了。“土耳其”这个词自古以来就是“土耳其人的土地”的意思。16世纪中期,“火鸡”一词首次在英语中用来指这种鸟。)以及文章主要内容为感恩节“火鸡”名字的由来,故选A。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义。如文中常用refer to,be called或thats to say,such as等。 逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly,the same as,but,howev
39、er,while,on the other hand,since ,because等,所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。 语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。 语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。 指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。如第三小题,根据下文a name that also conne
40、cts the bird to India. Dinde means from India in the French language. Turkey has similar names in several other languages.可知法国人将火鸡称为dinde这个名字也将这种鸟与印度联系起来。“Dinde”在法语中是“来自印度”的意思。“火鸡”在其他几种语言中也有类似的名字。可知it指代火鸡,故选D。DChrysanthemums (菊花) are to the fall what tulips are to the spring.In ancient China chrysan
41、themums (or mums for short) were first planted thousands of years ago. People chose the chrysanthemum as their Flower for October a symbol of the rest and ease that followed the seasons final harvest. Then they symbolized a scholar in retirement (隐居) and were one of the four noble(高贵的) plants along
42、with bamboo, the plum flower( 梅) and orchid(兰).The Japanese hold the chrysanthemum as a symbol of the sun. They consider the orderly unfolding of its petals(花瓣) to be a symbol of perfection. They also think that a single chrysanthemum petal placed in the bottom of a wine glass encourages a long and
43、healthy life. The Japanese even have a National Chrysanthemum Day on September 9 known as the Festival of Happiness.In the United States during colonial times its popularity grew such that mums now reign as Queen of the Fall Flowers. Mums remain the most widely grown pot plant in the country and the
44、 largest commercially produced flowers. Chrysanthemums generally represent cheerfulness and rest. So they are welcomed throughout the British Isles and North America for any occasion such as football games and parties.In other countries such as Italy Belgium and Austria however their association wit
45、h the dead makes chrysanthemums acceptable only for funerals and graves.12. Why did people in ancient China choose the chrysanthemum as their Flower for October a symbol of _?A. having a month of celebration.B. having relaxation after one years of hard work.C. loving this kind of flowers during this
46、 month.D. having another good harvest the next year.13. The Japanese consider the chrysanthemum as a symbol of the sun because_.A. people like the flower just as they like the sunB. the flower with its nice petals represents a symbol of perfectionC. people find the flower having no perfect petals wh
47、en it is unfoldingD. the flower unfold its petals orderly just like the sun14. Mums are loved not only in the Unite States but in the British Isles as they stand for _.A. cheerfulness and restB. happiness and joyC. wealth and healthD. luck and chance15. In some European countries people use chrysant
48、hemums to express their feeling of _.A. regretB. coldC. sorrowD. agreement【答案】12. B 13. B 14. A 15. C【解析】本文是一篇说明文。介绍了菊花在不同国家具有的象征意义。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的People chose the chrysanthemum as their Flower for October a symbol of the rest and ease that followed the seasons final harvest.可知古代中国人将菊花选做十月之花,象征
49、着硕果累累的丰收季节之后的休息和悠闲,故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的The Japanese hold the chrysanthemum as a symbol of the sun. They consider the orderly unfolding of its petals(花瓣) to be a symbol of perfection.可知日本人认为菊花象征着太阳。他们把菊花花瓣齐整有序的绽放看作是完美的象征。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第四段中的Chrysanthemums generally represent cheerfulness an
50、d rest. So they are welcomed throughout the British Isles and North America for any occasion such as football games and parties.可知菊花往往代表着愉悦和休息,因此在大不列颠岛和北美,菊花在任何场合比如足球比赛和聚会上都很受欢迎。故选A项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的In other countries such as Italy Belgium and Austria however their association with the dead mak
51、es chrysanthemums acceptable only for funerals and graves.可知在意大利、比利时和奥地利这些欧洲国家,菊花却和死亡联系在一起,只能在葬礼和墓地出现。用在葬礼和墓地这种场合的花一般是为了表达悲伤,故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four Habits to Help You SucceedNobody would like to experience failure. We all want to succeed. For those wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-523987.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
核心课堂六年级下册英语PEP版答案.pdf
