河北省武邑中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省武邑中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 武邑 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年高一年级下学期期末考试英语试题本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共10页。考试结束后,只交答题卡。保存好试卷。第一卷(共三部分, 共计 100分)注意事项:1.答第一卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目用铅笔涂写在答题卡上。2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在试卷上。第一部分听力(共20小题,每小题1.5分,满分30 分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间
2、来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman feel about the test tomorrow?A. Disappointed.B. Confident.C. Worried.【答案】B【解析】【原文】W: Im confident about the test tomorrow. I didnt stay up all night for nothing.M: Well, I hope you can stay awake during the whole thing.2.【此处可播放相关音频,请去附件查
3、看】Where does the conversation probably take place?A. In a park.B. In a school.C. In a hospital.【答案】C【解析】【原文】M: Well, Mrs. Brown, what seems to be the problem with little David?W: He went to the park after school yesterday. Then he started to cough.M: Let me give him a checkup. Take off his coat, ple
4、ase.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will Henry do this weekend?A. Take a trip.B. See a movie.C. Make a travel plan.【答案】A【解析】【原文】W: What about going to a movie this weekend, Henry?M: Sorry, Lisa, but Im going to Lake Cumberland this weekend. Its the largest lake in Kentucky.W: I know that. It is a major tra
5、vel destination in the region.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How did Mike go to work today?A. By subway.B. By taxi.C. By car.【答案】C【解析】【原文】W: Mike, I heard your car was being repaired yesterday.M: Yes. Actually its still being repaired today.W: So did you come to work by subway this morning?M: I planned to call
6、 a taxi, but Tom offered me a lift. His office is in the building across the street.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A A grand hotel.B. A swimming pool.C. A tourist attraction.【答案】A【解析】【原文】W: So where will you stay visiting Niagara Falls?M: Sheraton. It has summer rates starti
7、ng at $161 with an indoor swimming pool thats the largest in the area, and is within walking distance to many of the top attractions.W: It really sounds like a great place to stay at.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独
8、白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What seems to be the mans problem?A. The video projector is broken.B. The computer doesnt work.C. The Internet speed is slow.7. What is the woman going to do?A. Call the technician.B. Go to the conference room.C. Help the man give the presentation.【答案】6. C
9、7. A【解析】【原文】W: Hello. Business Center. This is Christine speaking. How may I help you?M: Im in the main conference room and Ive got a bit of a problem. Ive connected my computer to the video projector and the Internet also seems to be working, but at this speed I wont be able to give my presentation
10、. I need a faster connection.W: Ill call the technician, sir.M: Thank you. And ask him to come immediately. Im getting nervous. The presentation will begin in half an hour.W: Ill get him to come in 10 minutes, sir.M: Thatll be good. Thanks for your help.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is
11、most probably the man?A. A teacher.B. A student.C. A physicist.9. Why doesnt Karen teach physics?A. She has no opportunity.B. She isnt interested in teaching.C. She doesnt think shes qualified.【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: Karen, I heard youre looking for work. What about teaching physics in my school? We
12、re looking for some physics teachers now.W: Are you kidding me? I dont have a physics degree or physics education. How can I do this job well?M: Well, its really hard to find physics teachers in the state now. Dont you know that many high school physics teachers in the US dont have a physics degree
13、or physics education? Two of my colleagues have no physics degree, either.W: Really? Thats hard to believe. But Id rather do something else, though I love teaching. I dont think people without a physics degree or physics education should teach this subject.M: I guess youre right. But its really a bi
14、g problem in our country now. I hope more people will be educated to become physics teachers.W: Me, too.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where is the worlds oldest amusement park?A. In the US.B. In Denmark.C. In the UK.11. What attracted visitors to the park at first?A. The local history.B. It
15、s entertainment.C. Its natural spring.12. What do we know about the park during the region of the royal family?A. It was destroyed.B. It wasnt developed at all.C. It wasnt open to the public.【答案】10. B 11. C 12. C【解析】【原文】W: Mark, do you know where the worlds oldest amusement park is located?M: Isnt i
16、t in the United States?W: No. And it doesnt sit in the UK, either. Its called Bakken and is located in Denmark.M: So when was it opened?W: It was opened in 1583. The first attraction was actually all-natural. The area is home to a natural spring, which was so clean that attracted many people in the
17、early 16th century. Then more and more people came there to chat and play games. Also, lots of entertainers gave their best shows.M: Sounds great! It seems that it was so popular.W: Yes, but it was not always like that. During the region of the royal family, it became a closed area to the public.M:
18、Its a pity!W: But, luckily, under the leadership of King Frederick V, it was developed and reopened to the public in the 18th century. Thats when more performers, businessmen, and rides slowly took over.M: Is it still open?W: Yes. It is still open today with different roller coasters, Ferris wheels,
19、 and other rides. Shall we visit it one day?M: Sounds great.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is the woman doing?A. Hosting a program.B. Chairing a meeting.C. Conducting a job interview.14. What did Mr. Evans want to do?A. Become a full-time athlete.B. Change kids lives through sports.C. O
20、ffer educational resources to kids.15. What was the contest organized for?A. Bettering the local community.B. Increasing Walmarts business.C. Advertising a sports club.16. How much money did Mr. Evans receive besides a gift card?A. $26,000.B. $25,000.C. $1,000.【答案】13. A 14. B 15. A 16. B【解析】【原文】W: W
21、elcome to our program, Mr. Evans. So what did you dream of doing in the past?M: Well, Ive always been passionate about the power of sports to change lives, particularly for kids, but I never had the resources to turn my dream into reality before 2017.W: What allowed you to realize your dream in 2017
22、?M: I won a contest put on by Sams Club that year. The Walmart giant was looking for ideas for ways to help the local community, and I was the winner for my idea for a sports club that would work with local schools to help improve kids physical and mental health.W: So what was the prize?M: The prize
23、 was a $1, 000 gift card plus $25, 000 to put toward the business.W: So how did you use the money?M: I used the money to co-found the Competitive Edge Athletic Performance Center, and the Dale City “Lightning” Track Club. I can develop sports training for kids through them.W: I want to say the real
24、winners are the kids. Well, Mr. Evans, I want to thank you for doing all that for the kids. And thank you again for sharing your story with us.M: The honor is all mine.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why did researchers put a tracking collar on the fox?A. To lead her a right way.B. To force her
25、 to do things.C. To know her whereabouts.18. When did the fox get to Ellesmere Island?A. On March 26.B. On June 21.C. On July 1.19. What helped the fox travel fast in researchers view?A. Human assistance.B. The floating sea ice.C. Her fast running speed.20. What happened to the fox after February, 2
26、019?A. It died.B. It got injured.C. Its unknown.【答案】17. C 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】W: In July, 2017, researchers from the Norwegian Polar Institute placed a tracking collar on a young arctic fox believed to be less than one year old. The collar allowed them to use a satellite to track the fox no mat
27、ter where she went. Until March 24, 2018, the fox stayed on the island of Spitzenberg. Then, suddenly, on March 26, she left the island, traveling across the sea ice. Just 21 days and about 940 miles later, she arrived in Greenland. From Greenland, she carried on, and finally reached Ellesmere Islan
28、d in Canada on July 1, traveling over 2,175 miles in total. Scientists shows that its the longest journey the arctic fox has ever made. In fact, it was probably the moving sea ice that helped the fox travel so quickly on some of the days that she covered great distances. However, scientists are not
29、sure what happened to the fox. Its tracking collar stopped working in February, 2019. So they dont know the fate of the record-setting arctic fox.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATravelling can be a fun way to gain life experiences, but what if youre a
30、student and dont have enough money for a trip? Dont worry. Here are some useful tips.Save: This probably is the most important preparation for travelling. Cut expenses(花费) to fatten your wallet so youll have more choices about where to go and how to get there.Plan ahead: Dont wait until the last min
31、ute to plan your trip. Giving yourself several months to get ready can mean security and savings.Do your homework: No matter where you go, research the places you will visit. Decide what to see.Travel books will provide information on the cheapest hotels and restaurantsPlan sensibly. Write down how
32、much you expect to spend on food and hotels. Stick to(坚持) your plan, or you may not have enough money to cover everything.Travel in groups: Find someone who is interested in visiting the same places. By travelling with others you can share costs and experiences.Work as you go: Need more money to sup
33、port your trip. Look for work in places you visit.Go off the beaten path: Tourist cities may be expensive. You may want to rethink about your trip and go to a less known area. Smaller towns can have many interesting activities(活动) and sights.Pack necessary things: The most important things to take a
34、re not always clothes. Remember to take along medicine in case you get sick and snacks in case you cannot find a cheap restaurant.By planning sensibly, even students can enjoy their travel. Your travel experiences will be remembered for a lifetime.21. Before your trip, the first thing you should do
35、is_A. to make a plan of the routeB. to get information on the InternetC. to save money by spending lessD. to buy tickets ahead of time22. The writer advises you_A. to share costs with any other peopleB. not to go to well-known placesC. not to visit dangerous placesD. to buy anything you want to buy2
36、3. Which of the following can be used as the best title of the passage?A. How to Plan Your Travel WiselyB. Travel Can Be Great FunC. Different Kinds of TravelD. How to Save Money【答案】21. C 22. B 23. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要就如何计划自己的旅行提出了几点建议。21题详解】细节理解题。根据第二段This probably is the most important preparatio
37、n for travelling. Cut expenses(花费) to fatten your wallet so youll have more choices about where to go and how to get there.(这可能是旅行最重要的准备。削减开支来充实你的钱包,这样你就有更多的选择去哪里以及如何到达那里。)可知在你旅行之前,你应该做的第一件事是通过少花钱来省钱。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Go off the beaten path部分You may want to rethink about your trip and go to a less
38、known area.可知,你可能需要重新考虑你的旅行,去一个不太知名的地区。由此可知,作者建议我们不要去那些有名的地方,而是去一些不是很出名。故选B。【23题详解】主旨大意题。根据文章第一段Travelling can be a fun way to gain life experiences, but what if youre a student and dont have enough money for a trip? Dont worry. Here are some useful tips.(旅行是获得人生经验的一种有趣的方式,但如果你是一名学生,没有足够的钱去旅行呢? 别担心。
39、这里有一些有用的建议。)以及文章主要内容可知文章讲述的是如何计划你的旅行。由此可知,选项A“如何明智地计划你的旅行”为短文最佳标题。故选A。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍旅行建议的,该类文章的中心一般就在第一段。因此,考生直接抓住第一段 根据文章第一段Travelling can be a fun way to gain life experienc
40、es, but what if youre a student and dont have enough money for a trip? Dont worry. Here are some useful tips.(旅行是获得人生经验的一种有趣的方式,但如果你是一名学生,没有足够的钱去旅行呢? 别担心。这里有一些有用的建议。)以及文章主要内容可知文章讲述的是如何计划你的旅行。由此可知,选项A“如何明智地计划你的旅行”为短文最佳标题。故选A。BMinutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater, employee
41、s were busy sweeping up popcorns and gathering coke cups. It was a scene that had been repeated many times in the theaters 75-year history. This time, however, the cleanup was a little different. As one group of workers carried out the rubbish, another group began removing seats and other theater eq
42、uipment in preparation for the buildings end.The classic film The Last Picture Show was the last movie shown in the old theater. Though the movie is 30 years old, most of the 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting to say good-bye to the old building. Theater owner Ed Bradford said he
43、 chose the movie because it seemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing to close down.Bradford said that large modern theaters in the city made it impossible for the Plaza to compete. He added that the theaters location(位置) was also a reason. “This
44、used to be the center of town,” he said. “Now the area is mostly office buildings and warehouses.”Last week some city officials suggested the city might be interested in turning the old theater into a museum and public meeting place. However, these plans were abandoned because of financial problems.
45、 Bradford sold the building and land to a local development firm, which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located.The theater audience said good-bye as Bradford locked the doors for the last time. After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie. The theater
46、 will be missed.24. In what way was yesterdays cleanup at the Plaza special?A. It made room for new equipment.B. It marked the 75th anniversary of the theater.C. It was done with the help of the audience.D. It signaled the close down of the theater.25. Why was The Last Picture Show put on?A. It was
47、an all-time classic.B. It was about the history of the town.C. The theater owner found it suitable.D. The audience requested it.26. What will probably happen to the building?A. It will be repaired.B. It will be knocked down.C. It will be turned into a museum.D. It will be sold to the city government
48、.27. What can we infer about the audience?A. They are sad to part with the old theater.B. They are disappointed with Bradford.C. They are supportive of the city officials.D. They are eager to have a shopping center.【答案】24. D 25. C 26. B 27. A【解析】本文是一篇记叙文。讲述了一家具有75年历史的剧院因为不利的地理位置和现代剧院的竞争,而面临着不得不关门,转手
49、出售。在剧院关闭前,老板放映了最后一部电影,观众都来和剧院告别的故事。【24题详解】细节理解题。根据第一段中As one group of workers carried out the rubbish, another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the buildings end.可知当一组工人搬运垃圾时,另一组开始移走座位和其他剧院设备,为大楼退出历史舞台做准备。由此可知,昨天Plaza的大扫除特别之处在于,大扫除意味着戏院要关门了。故选D。【25题详解】细节理解题。根
50、据第二段中Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing to close down.可知影院老板Ed Bradford说,他选择这部电影是因为它看起来很合适。这部电影发生在一个小镇上,那里唯一的电影院正准备关门。由此可知,剧院老板觉得放映The Last Picture Show能反映出the Plaza Theater的现状,很合
51、适。故选C。【26题详解】推理判断题。根据第四段中Bradford sold the building and land to a local development firm, which plans to build a shopping complex on the land where the theater is located.可知Bradford把这栋建筑和土地卖给了当地的一家开发公司,这家公司计划在剧院所在的地方建造一个综合购物中心。由此可推知,这座建筑可能会被推倒的。故选B。【27题详解】推理判断题。根据第二段中Though the movie is 30 years old
52、, most of the 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting to say good-bye to the old building.可知尽管这部电影已有30年的历史,但250个座位中的大部分都坐满了热泪盈眶的观众,他们想要和这座老建筑说再见。由此可推知,要和这个旧剧院分别,观众都很难过。故选A。CThe average American family will spend somewhere around $637 on back-to-school supplies for each elementary scho
53、ol child this year and twice that for a high school student. Add to that the fact that both children and parents feel anxious about the transition (过渡) of going back to school at the end of summer. For this, Jermaine Smith of Cleveland and four other barbers decided to cut hair for about 40 kids and
54、 teens for free last Saturday.In fact, Smith has been giving back to the community in other ways long before this weekend. He cuts hair by day, but in the evenings, after bringing his daughter home from school, he goes to work as a police officer.“A lot of parents bring their kids to me for haircuts
55、 because Im a police officer. They trust me because they think that I teach kids to do the right things in the barber shop. I always tell young men that they always get to stay neat and attractive, and people tend to treat them with respect,” Smith says. “When you get your hair cut, you look good an
56、d feel good.”Maybe a service that would only cost $15 regularly seems like just a drop in the bucket, but child and teen psychologist Dr. Barbara Greenberg sees this as more than just a one-time free service. Other free haircut and school supply events have appeared unexpectedly all across the count
57、ry this month, as organizers have recognized how much parents can use this extra help.Greenberg says, “One of the ways to make a transition easier is to make it fun and introduce something new or unusual, so the whole idea of getting a haircut makes kids feel special and important.” The haircuts wer
58、e just part of the Start School on the Right Foot event, which also handed out about 50 backpacks full of school supplies.28. Why did Jermaine Smith and other barbers cut hair for kids?A. To improve the community service.B. To prepare children for the competition.C. To help children and parents redu
59、ce anxiety.D. To provide back-to-school supplies for children.29. Which of the following can best describe Jermaine Smith?A. Honest and generous.B. Creative and friendly.C. Grateful and thoughtful.D. Reliable and responsible.30. What does Jermaine Smith want young people to do?A. Form a healthy life
60、style.B. Treat people with respect.C. Get along well with others.D. Leave a good impression on people.31. What is Dr. Barbara Greenberg glad to see?A. More parents are willing to work together.B. More people take action to help kids in school.C. People amuse the little kids in school regularly.D. Pe
61、ople try to make kids feel special and important.【答案】28. C 29. D 30. D 31. B【解析】这是一篇新闻报道。孩子和父母都对要开始新的学校过度感到焦虑,有理发师为这里孩子提供青少年免费理发的服务,帮助他们降低焦虑,同时也带动了其他社会人士。【28题详解】推理判断题。根据文章第一段“Add to that the fact that both children and parents feel anxious about the transition (过渡) of going back to school at the end
62、 of summer. For this, Jermaine Smith of Cleveland and four other barbers decided to cut hair for about 40 kids and teens for free last Saturday.” 再加上孩子和父母都担心的过渡夏末要回到学校。上周六,克利夫兰的杰梅因史密斯和其他四名理发师决定为大约40名儿童和青少年免费理发。所以可以推断,这里理发师为孩子免费剪头发的目的是为了帮助孩子和父母降低焦虑。故选C项。【29题详解】推理判断题。从第二段“In fact, Smith has been givin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524017.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年高中语文新同步粤教版《传记选读》课件:第1单元 1 在哈金森工厂 .ppt
