分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型河北省武邑中学2021届高三英语下学期5月第七次模拟考试试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:524375
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:14
  • 大小:92.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 武邑 中学 2021 届高三 英语 下学 第七 模拟考试 试题
    资源描述:

    1、河北省武邑中学2021届高三英语下学期5月第七次高考模拟考试试题注意事项:本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共8页。考试结束后,只交答题卡。保存好试卷。答题前,考生在答题卡上务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将自己的班级、姓名、学号、考试顺序号填写清楚. 各小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号,在试题卷上作答无效。第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对

    2、话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man probably do?A. Listen to the radioB. Read a magazine.C. Go outside.2. Where does this conversation most likely take place?A. In a garden.B. At a flower shop.C. On a roadside.3. Why was the man late?A. His car broke down. B. There was a sudden

    3、 storm. C. He was caught in the traffic jam.4. When will Charlie have the interview?A. Tomorrow.B. In a week.C. In two weeks.5. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Mother and son. B. Husband and wife. C. Customer and waitress.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个

    4、小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What does David like watching on TV?A. Soccer game.B. TV play.C. News.7. Who also has the same hobby with David?A. The man. B. The womans brother. C. The mans brother.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What

    5、 does the woman tell about her country?A. Its area and weather. B. Its geography and history. C. Its population and area.9. How much do most people earn in the womans country?A. About 2,000 dollars a week. B. About 12,000 dollars a month. C. About 24,000 dollars a year.10. What do you learn about th

    6、e mans country?A. More rich people. B. Lower unemployment. C. Less crowded in the north.听下面一段较长对话,回答以下小题。11. How does the man think the timetable should be?A. Creative.B. Standard.C. Tight.12. What is the last event before lunch?A. The throwing events. B. The jumping events. C. The long distance rac

    7、e.13. Why will the 100m race be the last event in the day?A. It attracts great interest.B. It demands a lot of preparations.C. The school doesnt pay attention to this event.听下面一段较长对话,回答以下小题。14. Whats wrong with the woman?A. She has a backache. B. She has a headache. C. She has a stomachache.15. What

    8、 does the woman say she will do tonight?A. Take a hot shower. B. Drink a cup of milk. C. Go to bed early.16. Who will the woman meet next morning?A. Her former boss. B. Her new boss. C. Her new colleagues.听下面一段独白,回答以下小题。17. What was the significant change in Partricia Panias life?A. Being a homemake

    9、r. B. Turning famous educator. C. Becoming a public figure.18. What had led to Panias personal tragedy?A. Drivers speeding. B. Her running a stop sign. C. A drivers failure to concentrate.19. How did Pania feel when she began her first speech?A. Nervous and unsure. B. Calm and confident. C. Brave an

    10、d forceful.20. What could be expected as a result of Panias efforts?A. More strict training of women drivers.B. Restrictions on cell phone use while driving.C. Improved traffic conditions in cities.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AKitzbhel, AustriaFor an

    11、yone who is passionate about alpine skiing, in terms of both watching and participating, the legendary Kitzbhel is a ski resort worth experiencing. Not only is it perfect for following the prestigious downhill race every February, skiers of all ability levels can even test your own skills on these a

    12、mazing slopes.Val Thorens, FranceYoull get to enjoy 600 kilometres of interconnected runs at an altitude of 2,300 metres, making it the highest in Europe. Val Thorens is fantastic for advanced skiers. Enjoying your time going down the snow-covered slopes, or trying your hand at snowboarding tricks o

    13、n the most challenging ones, you are to experience skiing in its purest, some would say its best form.Saas-Fee, SwitzerlandSaas-Fee offers some fantastic scenery and slopes for ski-lovers, amateurs in particular. The snow reliability and the fantastic cosy atmosphere make it one of the best resorts

    14、that is well suited to holiday-goers looking to get away from the busy urban life. Val Gardena, ItalySmall as the resort is, with only one lift in operation, there are designated areas and shared slopes and routes for everything from snowboarding to cross-country skiing. If you are not an enthusiast

    15、ic skier, the region, with its beautiful climate, has plenty to do off the slopes as well from tasty restaurants to lively bars.21. Which is NOT be an ideal ski destination for first-timers?A. Kitzbhel, Austria.B. Val Thorens, France.C. Val Gardena, Italy.D. Saas-Fee, Switzerland.22. What can you le

    16、arn about Val Gardena, Italy?A. It is the smallest ski resort in Europe.B. Non-skiers can enjoy themselves too.C. Skiers can do anything by lift on the routes.D. Slopes are specially designed for individuals.23. Where can you read this passage?A. A travel diary.B. A comic book.C. A school notice.D.

    17、A holiday brochure.BWhat should we get for our kids this holiday? As children get older, giving them something they can experience instead of material things makes them happier, according to a new research led by Chaplin.The research compared the level of happiness children get from material things

    18、with that from experiences. The results showed that children aged 3-12 get more happiness from material things than from experiences. However, older children get more happiness from experiences than from their possessions.“It means experiences are highly preferred by adolescents, not just expensive

    19、material things, like some might think,”Chaplin says. She goes on to explain,”Dont get me wrong. Young children do love experiences. And given this concept, theme parks such as Disneyland are being built everywhere. In fact, young children are excited throughout the experience. However, for experien

    20、ces to provide lasting happiness, children must be able to recall details of the events.”Long after they have unwrapped their Legos and stuffed animals, there will still be a physical reminder to give them happiness. However, young children cant see or touch experiences after they are over, making i

    21、t harder for them to appreciate experiences after a long time. Theres an easy fix, though, according to Chaplin.“Take pictures or videos of family walks, playing in the snow, and birthday parties,”she said.“Children are likely to appreciate those experiences more if there is something to remind them

    22、 of the event. Additionally, theyll be able to learn the social value of shared experiences.”Children will remember and appreciate not only the birthday gifts they received, but also the time spent with family and friends as they recall the experience through concrete reminders such as photos and vi

    23、deos.Since memory is developed over time, its likely that children, especially young ones, may not get as much happiness from past experiences as from possessions. But with age, creating new memories and exploring new interests may be far more valuable than getting possessions.24. Why are theme park

    24、s springing up according to Chaplin?A.They can offer children lasting happiness.B. Events in them are centered on specific themes.C. Direct involvement in events there caters to children.D. Kids have an affection for the atmosphere they offer.25. The underlined word “fix” in Paragraph4 can be replac

    25、ed be_.A. solutionB. arrangementC. preparationD. focus26. Which of the following would Chaplin probably agree with?A. Videos appeal to children more than gifts.B. Legos and stuffed animals are not kids cup of tea.C. Older children value family time more than younger ones.D. Physical reminders help r

    26、emember past experiences better.27. What can be inferred from the passage?A. Experiences are better gifts for older children.B. Social values should be put in the first place.C. New interests are most precious for children.D. Material possessions bring more happiness to children.CIn 2019, more than

    27、1.4 million young people around the globe took part in the School Strikes for Climate Action protests that were largely advocated by 17-year-old Swedish activist Greta Thunberg. The inspirational young Swede, while a media favourite, is far from the first or last young person to fight for a better e

    28、nvironmental future.With the rise of social media in recent years, websites such as YouTube provide accessible coverage on ecological matters that quickly gather millions of views, and links to new scientific information are easily shared between peers. But, its not just online research that exposes

    29、 the truth, and its not a distant threat either. Climate change is happening around us as we speak; an increase of droughts and heatwaves means a loss of crop production and one and a half acres of forest is cut down every second.Of course, just because young people are now readily armed with statis

    30、tics such as these doesnt mean all adults will eagerly listen to them. Many write off young activists simply due to their age, and others still arent willing to see the environmental challenges we face, but that doesnt mean a difference cant be made.A study on participants aged 16-24 in the UN clima

    31、te negotiations revealed that adults perceived younger activists as being more trustworthy due to the lack of financial incentives (刺激)to be there. Young activists often have an independent view of whats going on and, being free from politics, they often say what adults arent willing to.So, it seems

    32、 achieving a carbon neutral world in the fixture might depend on young determined voices inspiring experienced adults who can make a difference.28. Why is Greta Thunberg mentioned in the first paragraph?A. To show that the young activists are playing a part.B. To give an introduction to Greta Thunbe

    33、rg.C. To illustrate the seriousness of climate change.D. To arouse readers interest in environmental protection.29. What does the underlined phrase write off in paragraph 3 probably mean?A. Consider unimportant. B. Take seriously. C. Give up. D. Write down.30. what does paragraph 4 focus on?A. The w

    34、ay young activists work.B. The advantages young activists have.C. The contributions young activists make.D. The differences between adult activists and young activists.31. Which can be a suitable title for the text?A. Greta Thunberg: an outstanding activist.B. Climate change: a matter needing everyo

    35、nes attention.C. The rise of social media makes ecological matters accessible.D. The young are making a difference to the environmental futureDMost damagingly, anger weakens a persons ability to think clearly and keep control over his behaviour.The angry person loses objectivity in evaluating the em

    36、otional significance of the person or situation that arouses his anger.Not everyone experience anger in the same way; what angers one person may amuse another.The specific expression of anger also differs from person to person based on biological and cultural forces.In contemporary culture,physical

    37、expressions of anger are generally considered too socially harmful to be tolerated.We no longer regard duels(决斗)as an appropriate expression of anger resulting from one persons awareness of insulting behaviour on the part of another.Anger can be identified in the brain,where the electrical activity

    38、changes.Under most conditions,EEG(脑电图)measures of electrical activity show balanced activity between the right and left prefrontal(额叶前部)areas. Behaviourally this corresponds to the general even-handed disposition(意向)that most of us possess most of the time.But when we are angry the EEG of the right

    39、and left prefrontal areas arent balanced and,as a result of this,were likely to react.And our behavioural response to anger is different from our response to other emotions,whether positive or negative.Most positive emotions are associated with approach behaviour:we move closer to people we like.Mos

    40、t negative emotions,in contrast,are associated with avoidance behaviour:we move away from people and things that we dislike or that make us anxious.But anger is an exception to this pattern.The angrier we are,the more likely we are to move towards the object of our anger.This corresponds to what psy

    41、chologists refer to as offensive anger:the angry person moves closer in order to influence and control the person or situation causing his anger.This approach-and-confront behaviour is accompanied by a leftward prefrontal asymmetry(不对称)of EEG activity.Interestingly,this asymmetry lessens if the angr

    42、y person can experience empathy(同感)towards the individual who is bringing forth the angry response.In defensive anger,in contrast,the EEG asymmetry is directed to the right and the angry person feels helpless in the face of the anger-inspiring situation.32.The “duels” example in Paragraph 2 proves t

    43、hat the expression of anger_.A.usually has a biological basis B.varies among peopleC.is socially and culturally shaped D.influences ones thinking and evaluation33.What changes can be found in an angry brain?A.Balanced electrical activity can be spotted.B.Unbalanced patterns are found in prefrontal a

    44、reas.C.Electrical activity corresponds to ones behaviour.D.Electrical activity agrees with ones disposition.34.Which of the following is typical of offensive anger?A.Approaching the source of anger. B.Trying to control what is disliked.C.Moving away from what is disliked. D.Feeling helpless in the f

    45、ace of anger.35.What is the key message of the last paragraph?A.How anger differs from other emotions. B.How anger relates to other emotions.C.Behavioural responses to anger. D.Behavioural patterns of anger.第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余 选项.Shooting down an ice-cove

    46、red track, a bobsled (大雪橇)can go faster than 80 miles an hour. 36 The answer is a combination of athletics and science.At the start of a race, the crews push their sled, building up speed before they jump in for the ride. For months before the race, the crew members have built up explosive power in

    47、their legs. That means doing a lot of jumps, and sprints (冲刺跑).It also means pushing heavy sleds! The push is the crews only chance to add speed. 37 The design of the sleds runners (滑板) reduces their friction with the ice. 38 They may not melt enough ice for a fast ride. Runners that are too rounded

    48、 may become too warm, softening the ice and slowing the sled down.39 . The rules state that all runners must be made of the same type of steel, and crews may polish them using only approved materials. Before each race, officials check the temperature of the runners. Runners may not be more than a fe

    49、w degrees warmer than the ice. 40 But remember the sled must not be too fast - the crew still needs to be able to reach the bottom safely.A. Why do people go for the sport?B. Crews polish their runners for a fast ride.C. The riders sit inside a hard shell, called cowling (整流罩).D. How do bobsleds go

    50、faster than cars on a highway?E. A hot runner will melt more ice and may possibly go faster.F. Runners that are too flat would spread the friction over a wide area.G. All other work goes into keeping other forces from slowing the bobsled down.第三部分语言知识运用(共二节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后

    51、各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。One evening in July,I noticed my wedding ringwhich I had worn for over half a centurywas missing.I was very 41 .I looked everywhere. No 42 .My memory 43 to the day when I encountered my former seatmate, who I had 44 contact with since our graduation from primary sc

    52、hool.Then our love 45 began.He offered me the ring a few months later, small but perfect.The daydream passed. My daughter called.Mom,you should shop for a new ring.She was 46 Where do you want to go?she asked.The pawn shop(典当店)close by.I said.At the shop,we found five jewelry cases to 47 .This would

    53、 be an exercise in 48 We picked out three rings from the first case,but 49 of them really fascinated me.So we continued to the next case.I picked up the first.As I 50 it on my finger,I shouted,Heres my lost ring! See how it just 51 I wanted to know how my ring had ended up there,so the police had to

    54、 get 52 . It turned out a girl had found it in the mall parking lot.Weeks have gone.Im 53 in amazement that I found my ring.How did I decide to enter that shop? The work of angels? Just curiosity? Im not sure Ill ever know.But I did learn that sometimes things are gone for a while 54 they reappear t

    55、o be claimed.Just 55 my man, and my ring. 41.A.amusedB.abandonedC.shockedD.thrilled42.A.way B.luckC.doubtD.comment43.A.traveled B.dropped C.suspendedD.wondered44.A.made B.postponedC.keptD.lost45.A.affairB.incidentC.eventD.accident46.A.committedB.dedicatedC.annoyedD.determined47.A.look throughB.look

    56、outC.look overD.look up48.A.attentionB.dignityC.patienceD.intelligence49.A.all B.noneC.neitherD.any50.A.slipped B.skippedC.stretchedD.shrank51.A.suits B. matchesC.fitsD.charms52. A. disturbed B. involved C.devotedD.buried53. A.stillB. even C.yetD.rather54. A.since B.whenC.afterD.before55.A. asB.with

    57、C.amongD.like第二节语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。China was once the worlds biggest recipient of overseas trash. Because of a _56_ (short) of enough raw materials, China began importing solid waste in 1980. The recycling of _57_ (import) waste helped to fill that gap. Recy

    58、cling foreign trash has support the development of Chinas manufacturing sector and further boosted its economy. After _58_ (process), garbage can be turned into materials that can be used to make products, such as chairs and bags. However, importing this waste has brought more risks _59_ benefits. W

    59、aste that cant be _60_ (proper) used is either burned or buried, while processing recyclables also_61_ (lead) to rivers, air and land pollution, as well as _62_ (vary) diseases. But from Jan 1, 2021, China will make a sweeping ban _63_ all imports of solid waste. According to China Daily, the ban ta

    60、king effect in 2021 is the final stage of policies introduced in 2017, since _64_, the volume of foreign waste _65_ (fall) by 68 percent, from 42 million to 13 million tons in 2019. “The victory of realizing the goal of zero imports of solid waste is in sight,” said Qiu Qiwen, from the Ministry of E

    61、cology and Environment.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节应用文写作(满分15分)66. 假如你是李华,你的英国笔友Chris听说中国的太极拳申遗成功了,他对这项独特的中国功夫很感兴趣,请给他回一封电子邮件,为他介绍一下太极拳的相关信息。内容包括:1. 太极拳的特点(动作、呼吸等);2. 练习好处。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:太极拳Tai Chi Chuan 联合国教科文组织非物质文化遗产名录the UNESCO List of Intangible Cultural Heritage Dear Chris,_Yours,L

    62、i Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I was in my room, unwilling to head to the community theatre with “my brother” Henry. He was just adopted by my parents recently. I was not in the mood for being onstage with him.“Kirstie, come here, my mom called. Following her voice, I found her

    63、outside the bathroom, holding a wet book. She gave the book a shake. Henrys book was in the bathtub. Did you put it there?” She glared at me, something she never did before Henry came to our home. I didnt wet his book on purpose. Tears of hurt clouded my eyes. Worse still, she promised to buy him a

    64、new copy. My heart ached. Henry was stealing my mothers love. He was ruining my life.Meanwhile, Henry was just nearby, absorbed in working on a complicated rope knot (绳结)as usual. Why did a boy like him do the girly work? Far from manly!Soon, it was time to have to set off to the community theatre.

    65、As Henry walked ahead of us to the car, my mom took me aside and said in a low voice, Its the first time for Henry to be onstage. Be kind to him, Honey. I nodded but sighed. Being kind didnt use to be hard. But after Henry moved in, everything felt different. The theatre used to be a special place f

    66、or my parents and me. With Henry involved, it didnt seem so special any more.Finally, it was our stage time. My heart beat wildly. I forgot my annoyance at Henry for a while. As we kids lined up, ready to act out our short play, I realized how loosely I had tied the drawstring (束带)on my skirt. Sure

    67、enough, my skirt began to drop. Laughter from the audience could be heard, and even though I was wearing shorts under my skirt, I could feel my face burst into flames. However, my hands were full. If only someone could help me out!注意:Right then, Henry sensed my embarrassment.After the performance, I

    68、 found Henry and tapped him on the arm gratefully.1.续写词数应为150左右; 2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。 七模ABCBB ACCCB BBABC BCCAB1.M: Hi, Maria what are you doing?W: Im just reading a magazine.M: Aha, can I turn on the radio?W: Sure, go ahead.2.M: Excuse me, Id like to send some flowers to my friend.W: Let me see, th

    69、ese fresh roses are very nice.3.M: Hi, Im sorry Im late. There was a traffic jam. Cars were backed up for miles.W: No worry, our flight has been delayed by two hours because of the storm.4.W: So Charlie, have you heard back about the job you applied for last week?M: Yes, I just got an email yesterda

    70、y. Im scheduled to have an interview with the manager a week from today.W: Thats great, what do they ask you to prepare for the interview?M: They said nothing had to be prepared, but I need to dress up so I will do some shopping tomorrow.5.M: Is supper ready? Im hungry.W: Almost ready. Could you set

    71、 the table?M: OK. What are we having?W: Well have fruit salad to start and then roast beef.M: Wow. Great, honey!6. M:Whenever I come to visit, David is always watching TV.W: Youre right. He likes watching the soccer games in particular.M: Oh, I see. But I like watching news better.W: When a soccer g

    72、ame comes, he doesnt even eat or sleep.M: My brother is the same way. He likes watching soccer so much that its almost like a lover.W: I cant understand why theyre so crazy about soccer.7. M: Whats the area of your country?W: Its not very big. Its a little over half a million square kilometersM: Tha

    73、t sounds quite big! How many people live there?W: There are about 30 million people in my country. Most of them live in the northM: Whats the average income?W: Thats really hard to say. I think most people earn about two thousand dollars a month, if you change the money from our currency into dollar

    74、s.M: So your country is fairly rich.W: I think we are richer than most countries, but not as rich as countries in Western Europe. Our biggest problem at the moment is unemployment, which is about 8%. It has doubled over the last four years.M: Unemployment in my country is a small percentage of that.

    75、8.W: I have no idea about how to finish the timetable.M: You dont have to be very creative. Its very standard and more or less the same every year. For instance, the sports day begins with throwing events. All jumping events take place before lunch. W: Why?M: Thats because the school doesnt want the

    76、 athletes to jump after eating. The jumping events take place after the throwing events. And the long distance race takes place before jumping events.W: And after lunch?M: Actually, the school doesnt want any events to take place in that time. But they can practise for the next event.W: Do you mean

    77、the 100m race?M: Yes. It seems to be the most exciting event, so it takes place at the end of the day, which is over around 5: 00 p. m.9.M: Whats wrong with you? You look tired.W: I dont feel very well. I have a headache.M: Youd better take some pills to make you feel better.W. Oh. no. I hate taking

    78、 medicine. It tastes too terrible.M: Or you try other things to ease the pain of a headache. You can put a heat pack or an ice pack on your head or neck. Or you can take a hot shower and then get plenty of rest or sleep. And also, you should try to take time away from things that are stressful. You

    79、can do anything from taking a brief walk to going on a long vacation.W: Sounds great. I think Im going to have an early night.M: Oh, that s a good idea. I hope you feel better in the morning.W: So do I. I ll meet my new boss in the office at10 oclock next morning.M: I think Ill have a cup of milk wh

    80、en the TV news finishes. Shall I bring you a cup?W: No, thanks. Im going straight to sleep. Thanks anyway.M: OK. Have a good sleep.10.artricia Pania never wanted to be a national public figure. All she wanted to be was a mother and a homemaker. But her life was turned upside down when a driver distr

    81、acted by his cell phone, ran a stop sign and crashed into the side of her car. The impact killed her two-year-old daughter. Four months later, Pania unwillingly but courageously decided to try to educate the public and to fight for laws to ban drivers from using cell phones while a car is moving. Sh

    82、e wanted to save other children from what happened to her daughter. In her first speech, Pania got off to a shaky start. She was visibly trembling and her voice was soft and uncertain. But as she got into her speech, a dramatic transformation took place. She stopped shaking and spoke with a strong v

    83、oice. For the rest of her talk, she was a forceful and compelling speaker. She wanted everyone in the audience to know what she knew without having to learn it from a personal tragedy. Many in the audience were moved to tears, and to action. In following presentations, Pania gained reputation as a h

    84、ighly effective speaker. Her appearance on a talk show was broadcast three times transmitting her message to over 14,000,000 people. Her campaign increased public awareness of the problem and motivated over 300 cities and several states to consider restrictions on cell phone use.Dear Chris,Glad to h

    85、ear from you! Im also thrilled to know Tai Chi Chuan has been included in the UNESCO List of ICH, which means this unique martial art gets global recognition.Having been practiced for centuries, Tai Chi combines slow movements, deep breathing and meditation, representing the traditional Chinese phil

    86、osophyharmony. Owing to these features, one can strengthen the body, relieve the pressure and cultivate the mind through practicing Tai Chi. Therefore, I strongly recommend you have a go since you are fascinated by it!Looking forward to your rely!Yours, Li Hua第二节Right then, Henry sensed my embarrass

    87、ment. He immediately came to my aid. He pulled up my skirt and skillfully tied the drawstring with a beautiful knot. Seeing what Henry did for me, something deep in my mind began to change. It seemed as if my cold heart began to melt slowly and my annoyance at him gradually gave way to guilt. I regr

    88、etted having treated him as a stranger. While my mind was wandering, our performance time came. It turned out a great success, thunderous applause filling the whole theatre.After the performance, I found Henry and tapped him on the arm gratefully. “Thanks,” I said with a grateful smile on my face. I

    89、 had to admit that but for his timely help, I would have been extremely embarrassed. Without his knotting skill, the performance would have been quite different. “KNOT a problem. You are my sister,” he grinned innocently, saying humorously. Surrounded by the cheerful atmosphere, I felt a flood of wa

    90、rmth of a big family. Maybe it wouldnt be so bad to have a new person in my corner of the world after all.BBD CA D A AABD CBAD DGFBE41-45 CBADA 46-50 DACBA 51-55 CBADD56. shortage 57. imported 58. being processed 59. than 60. properly 61. leads 62. various 63. on 64. when 65. has fallen【答案】21. B 22.

    91、 B 23. D【解析】本文是一篇应用文。这是一篇关于滑雪选址的文章,介绍了四个适合滑雪的地方。【21题详解】细节理解题。根据第二部分“Val Thorens is fantastic for advanced skiers.(法索伦斯是高级滑雪者的理想选择。)”可知Val Thorens这个滑雪场更适合高阶滑雪者,与题目中的first-timers(新手)矛盾,故选B项。【22题详解】细节理解题。根据第四部分“there are designated areas and shared slopes and routes for everything from snowboarding to

    92、cross-country skiing.(从单板滑雪到越野滑雪,都有指定的区域和共享的斜坡和路线。)”可知从滑雪板滑雪到越野滑雪,这里都有指定的区域,共享的斜坡和路线。但不代表can do anything,排除C,结合最后一句“has plenty to do off the slopes(离开滑雪道还能做别的事)”与B项内容“不会滑雪的人也可以玩得很开心。”吻合,故选B项。【23题详解】推理判断题。根据第一部分“For anyone who is passionate about alpine skiing, in terms of both watching and participa

    93、ting, the legendary Kitzbhel is a ski resort worth experiencing. (对于任何热爱高山滑雪的人来说,无论是观看还是参与,传奇的基茨比厄尔都是一个值得体验的滑雪胜地。)“;第二部分“Youll get to enjoy 600 kilometres of interconnected runs at an altitude of 2,300 metres, making it the highest in Europe. Val Thorens is fantastic for advanced skiers. (您将在海拔2300米

    94、的地方享受600公里的互联线路,这是欧洲最高的线路。法索伦斯是高级滑雪者的理想选择。)”;第三部分“Saas-Fee offers some fantastic scenery and slopes for ski-lovers, amateurs in particular. (Saas-Fee为滑雪爱好者,特别是业余滑雪爱好者提供了一些美妙的风景和雪道。)”以及第四部分“Small as the resort is, with only one lift in operation, there are designated areas and shared slopes and route

    95、s for everything from snowboarding to cross-country skiing. (虽然滑雪场很小,只有一台电梯在运行,但从单板滑雪到越野滑雪,都有指定的区域和共享的斜坡和路线。)”可知本文是一篇关于滑雪选址的文章,更可能出现在旅游手册上,故选D项。【答案】8. C 9. A 10. D 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。研究表明,随着孩子年龄的增长,给他们一些他们可以体验的东西,而不是物质的东西,会让他们更快乐。【8题详解】细节理解题。根据第三段“It means experiences are highly preferred by adol

    96、escents, not just expensive material things, like some might think,”Chaplin says.She goes on to explain,”Dont get me wrong.Young children do love experiences. And given this concept, theme parks such as Disneyland are being built everywhere. In fact, young children are excited throughout the experie

    97、nce.(这意味着青少年更喜欢体验,而不是像有些人想的那样,只喜欢昂贵的物质产品。”卓别林说。她继续解释道:“不要误会我。小孩子确实喜欢体验。考虑到这个概念,像迪士尼这样的主题公园正在世界各地兴建。事实上,小孩子在整个过程中都很兴奋。)”可知,参与活动更能迎合孩子的喜好,这是主题公园兴起的原因。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据第四段划线词前句“However, young children cant see or touch experiences after they are over,making it harder for them to appreciate experiences

    98、 after a long time.(然而,儿童在体验结束后就不能看到或触摸,这使得他们在很长一段时间后很难欣赏体验。)”和第五段“Take pictures or videos of family walks, playing in the snow, and birthday parties,”she said.“Children are likely to appreciate those experiences more if there is something to remind them of the event.”(“拍摄家庭散步、在雪中玩耍和生日聚会的照片或视频,”她说。“

    99、如果有东西让孩子们想起这件事,他们可能会更喜欢这些经历。”)可知,通过拍照或视频的解决方法来应对这个问题。所以fix为“解决方法”之意。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第六段“Children will remember and appreciate not only the birthday gifts they received, but also the time spent with family and friends as they recall the experience through concrete reminders such as photos and vide

    100、os.(孩子们不仅会记住并欣赏收到的生日礼物,还会通过照片、视频等具体的方式来回忆与家人和朋友一起度过的时光。)”可知,孩子能通过物理手段像照片和视频更好地回忆过去的美好。故选D。【11题详解】推理判断题。根据第一段“As children get older, giving them something they can experience instead of material things makes them happier, according to a new research led by Chaplin.”(卓别林领导的一项新研究表明,随着孩子年龄的增长,给他们一些他们可以体

    101、验的东西,而不是物质的东西,会让他们更快乐。)以及第二段“The research compared the level of happiness children get from material things with that from experiences. The results showed that children aged 3-12 get more happiness from material things than from experiences. However, older children get more happiness from experiences than from their possessions.”(这项研究比较了孩子们从物质生活中获得的幸福程度和从经历中获得的幸福程度。结果显示,3-12岁的孩子从物质上获得的快乐比从经历中获得的多。然而,年龄稍大的孩子从经历中获得的快乐比从他们拥有的东西中获得的多。)可推断,经历对年长的孩子来说是更好的礼物。故选A。:CBAD第二节(共5小题;每小题2.5分,滴分12.5分)16-20 DGFBE41-45 CBADA 46-50 DACBA 51-55 CBADD【答案】

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省武邑中学2021届高三英语下学期5月第七次模拟考试试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524375.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1