分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型山西省潞城市2014高考英语阅读理解二轮训练(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:524384
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:116KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山西省 潞城市 2014 高考 英语 阅读 理解 二轮 训练 答案
    资源描述:

    1、山西省潞城市2014高考英语阅读理解二轮训练(5)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(4)】The riches in the world are not found in the famous gold and diamond mines, where many men and women are digging for them. Most riches in the world are found in the cemeteries and grave yards, buried with peoples dreams, aspirations, and unfulfilled

    2、 potential. Why is it so?Countless men and women died without ever having the courage to follow their own paths. Maybe because they were afraid to violate some kinds of social norms, maybe because they were afraid to be alone, or maybe simply because they preferred to settle for the familiar. They w

    3、ent to the graves; with a song that would never be heard, a piece of poetry never be written, a dance step never be initiated and a heart full of dreams and aspirations, leaving behind a life full of potential yet no legacy.Michael Jordan, one of the greatest athletes once said, I can fail, but I ca

    4、nnot afford not to try. Life remains a beautiful journey if we learn to take that step and to work that path. Every challenge and defeat in the process becomes a light post that sharpens the vision and shapes the direction forward.In my world nothing goes wrong, said the great Indian sage Nihaja Dha

    5、hta Majraj. We must learn to trust the greatness within all of us and know that each of us is here to bring our unique contribution to the universal monument. If each of us learns to dance to the music we only can hear, society as a whole will evolve naturally and spiritually toward love, peace and

    6、happiness, and will be void of jealousy, envy and discrimination.And Henry David Thoreau would say, If a man does not keep pace with his companions, that is because he hears a different drum. And one truly believes that the path to success and happiness passes through the dancing to such a unique dr

    7、umbeat. Therefore, do not die with the music still playing inside you. 41. Whats the authors opinion on riches? A. They are peoples dreams and aspirations. B. They are the most important things in the world. C. They are something we cant possess and dream of. D. They are gold and diamonds which we c

    8、an dig for in mines. 42. According to Paragraph 2, which one is NOT the reason why so many people died without sticking to their own paths? A. They were afraid to break the traditional norms. B. They were afraid to hurt others and suffer setbacks. C. They were used to what they were already familiar

    9、 with. D. They were afraid to be alone when making the dreams come true.43. What does Michael Jordan mean by saying I can fail, but I cannot afford not trying? A. Having a try is an easy thing we can do. B. Trying something new will bring us benefits. C. We should be careful if we want to have a try

    10、. D. A1l people are not brave enough to experience something new.44. Which word can best describe Nihaja Dhahta Majraj according to the passage? A. Brave. B. Healthy. C. Self-confident. D. Common.45. How is the passage organized? A. Topic - Argument - Explanation B. Topic - Examples - Conclusion C.

    11、Introduction - Comparison - Discussion D. Introduction - Explanation - Examples【参考答案】41-45 ABBCD该奉献的别带进坟墓,人生仿佛旅途,要开心而自信地前行,别带着财富和遗憾死去,永别时无需带走一片云彩。41. A。观点态度题。根据第一段的Most riches in the world are found in the cemeteries and grave yards, buried with peoples dreams, aspirations, and unfulfilled potential

    12、.可知答案。42. B。细节理解题。根据第二段的Maybe because they were afraid to violate some kinds of societal norms, maybe because they were afraid to be alone, or maybe simply because they preferred to settle for the familiar.可知答案。43. B。推理判断题。根据第三段的Every challenge and defeat in the process becomes.可知答案。44. C。推理判断题。根据第四

    13、段的We must learn to trust the greatness within all of us.可知答案。45. D。篇章结构题。综合全文内容可知答案。介绍说明类Howling is a behaviour commonly observed among a wolf pack. As pack animals, wolves work together to hunt and rely on howling as an important means of communication among each other. There are different explanat

    14、ions of a wolfs howl and it appears that there may be more to discover. One theory is that wolves howl to bond better together. Its almost as if howling together helps the pack stay together. Perhaps something similar to people feeling a sense of involvement with each other when singing a song toget

    15、her. But this theory may be wrong, explains Fred H. Harrington, a professor who studies wolf behaviour. Indeed, there have been times when wolves have been seen one moment howling in a chorus, and the next, quarreling among each other. It appears that usually the lowest-ranking members of the pack m

    16、ay actually be“punished” for joining in the chorus at times. So is howling a way to strengthen a social bond or just a way to reconfirm status among its members? Why do wolves howl for sure? What is clear, however, is that howling is often used among packmates to locate each other. Hunting grounds a

    17、re distant and it happens that wolves may separate from one another at times. When this happens, howling appears to be an excellent means of gathering. Howling, interestingly, is a contagious behaviour. When one wolf starts to howl, very likely others will follow. This is often seen to occur in the

    18、morning, as if wolves were doing some sort of “roll call” where wolves all howl together to report their presence. 1. What is the possible similarity between wolves howling together and humans singing in chorus? A. The act of calling each other.B. The sense of accomplishment.C. The act of hunting fo

    19、r something.D. The sense of belonging to a group.2. Why does Harrington think the “social bond” theory may be wrong? A. Wolves separate from each other after howling.B. Wolves tend to protect their hunting grounds.C. Wolves sometimes have quarrels after howling together.D. Wolves of low rank are enc

    20、ouraged to join in the chorus.3. Researchers are sure that wolves often howl to.A. show their ranksB. find their companionsD. express their loneliness4. “Howling. . . is a contagious behaviour” (in the last paragraph)means.A. howling is a signal for huntingB. howling is a way of communicationC. howl

    21、ing often occurs in the morningD. howling spreads from one to another【参考答案】43.1-4 DCBD阅读理解- (2011湖南卷,C)A recent study of ancient and modern elephants has come up with the unexpected conclusion that the African elephant is divided into two distinct(不同的) species.The discovery was made by researchers a

    22、t York and Harvard Universities when they were examining the genetic relationship between the ancient woolly mammoth and mastodon to modern elephantsthe Asian elephant, African forest elephant, and African savanna elephant.Once they obtained DNA sequences (序列)from two fossils (化石), mammoths and mast

    23、odons, the team compared them with DNA from modern elephants. They found to their amazement that modern forest and savanna elephants are as distinct from each other as Asian elephants and mammoths.The scientists used detailed genetic analysis to prove that the African savanna elephant and the Africa

    24、n forest elephant have been distinct species for several million years. The divergence of the two species took place around the time of the divergence of Asian elephants and woolly mammoths. This result amazed all the scientists.There has long been debate in the scientific community that the two mig

    25、ht be separate species, but this is the most convincing scientific evidence so far that they are indeed different species.Previously, many naturalists believed that African savanna elephants and African forest elephants were two populations of the same species, despite the elephants significant size

    26、 differences. The savanna elephant has an average shoulder height of 3.5 metres while the forest elephant has an average shoulder height of 2.5 metres. The savanna elephant weighs between six and seven tons, roughly double the weight of the forest elephant. But the fact that they look so different d

    27、oes not necessarily mean they are different species. However the proof lay in the analysis of the DNA.Alfred Roca, assistant professor in the Department of Animal Sciences at the University of Illinois, said, “We now have to treat the forest and savanna elephants as two different units for conservat

    28、ion purposes. Since 1950, all African elephants have been conserved as one species. Now that we know the forest and savanna elephants are two very distinctive animals, the forest elephant should become a bigger priority (优先) for conservation purposes.”本文讲述了一项新的科学发现:通过对非洲森林大象和非洲草原大象DNA的鉴定,科学家们得出结论:它们

    29、是两种不同的物种。我们要保护这些珍稀动物。12One of the fossils studied by the researchers is that of _Athe Asian elephant Bthe forest elephant Cthe savanna elephant Dthe mastodon elephant 答案:D。细节理解题。由第3段第一句话“.two fossils,mammoths and mastodons.”可知D项正确。13The underlined word “divergence”in Paragraph 4 means “_ ”Aevolution

    30、 Bexhibition Cseparation Dexamination 答案:C。词义猜测题。科学家门一直在证明非洲森林大象和非洲草原大象是两种不同的物种,他们之间的分歧使科学家们大为惊讶。14The researchers conclusion was based on a study of the African elephants _.ADNA Bheight Cweight Dpopulation答案:A。细节理解题。由倒数第二段最后一句话“However the proof lay in the analysis of the DNA”可知。15What are Alfred R

    31、ocas words mainly about?AThe conservation of African elephants.BThe purpose of studying African elephants.CThe way to divide African elephants into two units.DThe reason for the distinction of African elephants.答案:A。推理判断题。由文章最后一段“.for conservation purposes”可知A项正确。16Which of the following can be the

    32、best title for the passage?ANaturalists Beliefs about ElephantsBAmazing Experiments about ElephantsCAn Unexpected Finding about ElephantsDA Long Scientific Debate about Elephants答案:C。主旨大意题。全文讲述了关于非洲大象的一项意外的发现。 阅读理解、专题训练()、如何推断文章出处 技巧点拨 推断文章出处题型的设题方式:1The passage is most likely to be taken from _.2Wh

    33、ere would this passage most probably appear?3The passage is most likely to be part of _.如何解题?一般可从文章的内容和结构来判断文章的出处。1报纸:前面有日期、地点或通讯社名称。2科学杂志:一般涉及科学发现、科学研究等方面的最新成就。3广告:广告有特殊的用词和格式。4产品说明:包含产品名称、特点、操作方法、生产日期、使用期限;如果是药品介绍,还会有服用剂量、时间和次数等内容。 活学活用阅读下列短文,按要求完成读写任务US.airlines are seeing a major interruption be

    34、cause of hundreds of flights canceled due to the ash cloud from the Icelandic volcano,but European flight companies will face the biggest losses.The airline business has been tough:The decline dramatically slowed traffic;February heavy snow forced US.airlines to cancel thousands of flights;and now t

    35、he ashes from the volcano stopped all traffic in and out of northern Europe for days.“For US.flight companies,itll be a relatively shortterm hit,” said Michael Boyd,president of Boyd Group International,an aviation (航空学) consulting firm.“We think right now theyre down about $ 80 million in terms of

    36、lost income,and theyre down domestically about 80,000 passengers that would have been flying domestically but arent because they cant get here.” Delta announced that volcanorelated interruption grounded about 400 flights until Monday at a cost of $ 20 million in lost revenues(收入)But by comparison,th

    37、e airline canceled 7,000 flights and lost $ 65 million in revenue due to the recent snowstorms.The disruption has created uncertainty for customers,but analysts say US.airlines wont face as many costs as you might think.They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble because

    38、companies simply dont have them.“Airlines run a very lean operation now,” Mann said.“So,since there are no spare aircraft or crews,the airlines will attempt to maximize loads on every one of their aircraft that do fly.But it may take days,or in some cases a week or so,to get some of these customers

    39、to where they want to go.” .以约30词概括文章大意_.根据短文内容选择最佳答案1Which negative consequences mentioned in the passage did the disasters cause?Acoldness,pollution and airlines lossesBairport damage,pollution and slow trafficCpassenger delay,coldness and airport damageDpassenger delay,airlines losses and slow tr

    40、affic2Which of the following statements is true according to the passage?AThe fewest airplanes will fly the trapped passengers to their destinations. BAll the customers are sure to be sent to their destinations in time.CThe US.and UK.airlines suffered the same losses in the natural disasters.DThe vo

    41、lcano eruption reduced the traffic to and from northern Europe.3What does the last paragraph mainly tell us?Athe troubles that the airlines will face after the ash cloud disappears.Bthe measures that the airlines will take to maximize their profit.Cthe present situation of the airlines and their pla

    42、n to deliver the passengers.Dthe reasons why the airlines run a fine operation.4Why will it take a long time for airlines to send the passengers to their different destinations?ABecause the passengers enjoy staying in airports to talk with one another.BBecause the airlines dont have spare planes or

    43、employees to serve.CBecause the airlines dont have enough financial support after the disaster.DBecause the passengers are asking for full refund from the airlines.5The passage is most probably from_.Aa novelBa news reportCa magazine Da thesis 参考答案The text tells us about the serious effect of the as

    44、h cloud from the Icelandic volcano on airline business and how flight companies will handle the problems caused by the disaster.(31words)1解析:文中没有提到污染、机场损毁等问题, 只讲了航班延误、乘客滞留、运营缓慢、航空公司受损,所以D为正确答案。答案:D 2.解析:从最后一段的They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble和 the airlines will attempt to maximize loads on every one of their aircraft that do fly, 可知A为正确答案。答案:A 3.解析:最后一段告诉我们每个飞行的航班会最大限度的搭载乘客,所以选C。答案:C 4.解析:从They are not flying in extra planes to handle the passengers in trouble because companies simply dont have them可以推知答案。答案:B 5.解析:全文讲述冰岛火山灰对航空业的影响, 应该选自新闻报道。答案:B

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山西省潞城市2014高考英语阅读理解二轮训练(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524384.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1