2021高考英语一轮复习 必修1 Unit 1 Friendship课时作业(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 必修1 Unit Friendship课时作业含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 必修 Friendship 课时 作业 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 1Friendship课时作业.阅读A(2020成都市高中毕业班摸底测试)The summer I turned 16, my father gave me a car, which permitted Hannah and me to drive around Tucson whenever we wanted to.Hannah was my best friend. “Hannahs amazing,” my mother always said. And sure enough, that summer she signed with a modeling agency. S
2、he was already doing runway work. One day, Hannah and I went to the movies. On the way home, we stopped at the McDonalds drivethrough, putting the fries on the seat between us to share. “Lets drive around for a while,” I said. It was a clear night and moonlight shone over the desert. Taking a turn t
3、oo fast, I hit a patch of dirt and fishtailed (摆尾行驶)The fries were on the floor. An amount of blood was on Hannahs face. We were taken into separate ambulances. Id cracked my cheekbone; Hannahs forehead had split wide open. This means the end of her modeling career. What would I say to her?When her
4、mother, Sharon, came into my hospital room, I started to cry, bracing myself for her anger. She sat beside me and took my hand. “I rearended (追尾) my best friend when I was your age,” she said. “I destroyed her car and mine.”“Im so sorry,” I said.“Youre both alive,” she said. “The rest is window dres
5、sing.” I started to protest, and Sharon stopped me. “I forgive you. Hannah will too.”Sharons forgiveness allowed Hannah and me to stay friends throughout life. I think of her gift of forgiveness every time I want to resent someone for a perceived wrong. And whenever I see Hannah, the scars are a sym
6、bol of grace for me.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者16岁时开车载着最好的朋友Hannah去兜风,不幸出车祸从而导致Hannah不能再从事刚刚起步的模特事业,而Hannah的妈妈及她本人对作者的原谅使作者和Hannah的友谊得以持续。1What caused the car accident?APoor visibility.BDriving too fast.CA patch of dirt.DNot staying focused.答案:B细节理解题。根据第三段最后一句“Taking a turn too fast, I hit a patch of dirt and
7、fishtailed (摆尾行驶)”可知,由于“我”转弯太快,撞上一个土堆,汽车摆尾行驶,导致事故发生。故选B。2Which word can best describe Hannahs mother?ASupportive.BGenerous.COptimistic.DHelpful.答案:B推理判断题。根据倒数第四段和倒数第二段的内容尤其是倒数第二段中的“I forgive you. Hannah will too.”可知,虽然“我”的行为给Hannah造成了巨大的伤害,而Hannah的妈妈却体谅“我”并宽慰、原谅了“我”,由此可推知她是宽宏大量的。3What result did the
8、 accident cause to Hannah and the author?AIt worsened their friendship.BIt made both of the two disabled.CIt changed Hannahs working career.DIt ruined the authors confidence in driving.答案:C细节理解题。根据第二段中的“that summer she signed with a modeling agency. She was already doing runway work”和第四段中的“the end o
9、f her modeling career”可知,因为那次事故Hannah不能再继续她的模特生涯,故C项正确。4Which is the best title for the text?ALucky SurvivalBLifelong FriendshipCMy Best Friend HannahDLearning to Forgive答案:D标题判断题。本文主要讲了由于“我”开车时转弯太快而导致了一场车祸,致使“我”的朋友Hannah不能再从事刚刚起步的模特事业。但是,Hannah和她的妈妈原谅了“我”,“我”和Hannah的友谊从而得以持续,这也让“我”学会了原谅别人,故选D。【词汇积累
10、】resent v. 怨恨;愤恨perceived adj. 感知到的;感观的a patch of 一片,一块【长难句分析】When her mother, Sharon, came into my hospital room, I started to cry, bracing myself for her anger.当她的母亲莎伦(Sharon)走进我的病房时,我哭了起来,做好准备接受她的愤怒。分析:此句是主从复合句。when引导时间状语从句,主句中bracing myself for her anger为现在分词短语作伴随状语。B(2020合肥市高三调研性检测)Life on the
11、street is a constant struggle for homeless people. In times of extreme weather conditions, that struggle becomes even more difficult. Recently, homeless people across Chicago faced freezing to death if they couldnt find shelter for the night.Thankfully, one local woman refused to let that happen. On
12、 January 30, 2018, 34yearold Candice Payne, a local managing broker, was lucky enough to have shelter from the dangerous conditions.“It was 20 , and I knew they were going to be sleeping on ice and I had to do something,” said Payne. Payne started brainstorming different ways she could possibly help
13、. Finally, she decided to see if there were any rooms available at local inns and hotels that she could get to help those stuck on the street.For Payne, her mission was personal. According to Payne, her husband, Carlos Callahan, had lived on the streets at one point in his life. Based on his experie
14、nces, Payne knew that the homeless people still out on the street desperately needed help and that if she didnt step up to help, no one likely would.However, when Payne explained what she was trying to do, many of the local hotels refused to allow her to pay for the rooms as they didnt want homeless
15、 people to stay in their rooms. “No one wanted them, but one hotel, the Amber Inn, was nice enough to allow me to buy the rooms,” said Payne.Paynes selfless act made news across the country. However, she insisted she had never done it for attention. “I am a regular person,” said Payne, who spent tho
16、usands of dollars of her own money to help complete strangers. “It all sounded like a rich person did this, but Im just a little black girl from the South Side.”篇章导读:本文是一篇记叙文,主要讲述了一位普通的芝加哥女士受到她丈夫过去经历的触动,为防止无家可归者在大街上被冻死,决定为他们订旅馆的房间。她的无私善举传遍美国。5What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer
17、 to?ALocals living on the street.BThe homeless freezing to death.CThe extreme weather.DThe shelter for the homeless.答案:B指代判断题。根据第一段末句“Recently, homeless people across Chicago faced freezing to death if they couldnt find shelter for the night.”可知,最近,芝加哥各地的无家可归者如果找不到过夜的地方,就会被冻死。结合画线词所在句可知,幸好,一位当地的女士拒绝
18、让此事发生。由此推知,画线词that指代“The homeless freezing to death”。6How did Candice Payne help the homeless people?ABy drawing public attention.BBy giving them money directly.CBy taking them to her own house.DBy buying hotel rooms for them.答案:D细节理解题。根据第三段末句“Finally, she decided to see if there were any rooms avai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524777.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
