2021高考英语一轮统考复习 Book 3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮统考复习 Book Module The Violence of Nature课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Nature 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 3 The Violence of Nature课时作业.完形填空(2020河南省南阳一中高三第三次月考)“Whats all this treeplanting for?” I was asked when I began writing about _1_ a piece of land I had bought in Somerset. The truth is, I just love trees. And I am not _2_ “As I get older, all I really _3_ is to plant trees,” Prince Charles s
2、ays in a BBC documentary in which he is _4_ in the wood he planted on the day Prince George was born.There are _5_ and wonderful trees in our cities and villages. They were planted, or selfsown, years, even centuries ago. We take them for granted, _6_ the creatures living among them, remain in ignor
3、ance of the _7_ trees are doing us (cleaning the air, for instance) and cut them down for new _8_. Yet we keep a feeling of _9_ for them. This may account for the _10_ the government faced in 2010 when it sought to sell off publicly owned woods, and for the wide support that the Woodland Trust (a tr
4、eeprotecting charity) _11_.Trees need _12_, which is why I, a cityresident, bought my Somerset woodland in 1999. At that time, climate change was already well proved, _13_ my hopes of planting longlived oaks and pines gradually developed into anxiety about their _14_. Tree diseases new to the UK, wi
5、nd, drought and flood were all _15_ against them.But I did not _16_ things to move so fast. The woodland is still good, the new trees are growing like mad, but the creatures are _17_. The rabbits have disappeared and the owl has moved. The bees and butterflies are _18_ there but in smaller numbers.
6、How can this happen on land _19_ pesticides (杀虫剂)? Surely, it indicates we need to give nature the chance to restore its own _20_. Meanwhile, I love my wood, and so do many of its visitors. And treeplanting has done wonders for restoring my balance town and country.篇章导读:本文是一篇议论文。文章介绍了树木给人带来的好处以及自然界的
7、平衡需要维系。1A.replacing BrestoringCrecycling Dreturning答案:Breplace “替代”;restore “恢复”;recycle “回收利用”;return “归还”。根据文章倒数第三句中的“restore”并结合选项和句意可知,此处指作者恢复(restore)在萨默塞特购买的那片土地。故选B。2A.rich BweakCalone Dsocial答案:C根据下文引用了Prince Charles的话“随着年龄的增长,我所渴望的就是种树”,可见他与作者有相同的观点,因而作者说自己not alone。故选C。3A.apply for Bwait f
8、orCmake for Dlong for答案:Dapply for “申请”;wait for “等待”;make for “有助于”;long for “渴望”。结合语境及选项意思可知,此处表示唯一渴望的就是种树。故选D。4A.filmed BtrackedCreflected Ddiscovered答案:Afilm “拍摄”;track “追踪”;reflect “反射”;discover “发现”。根据 documentary(纪录片)可知,此处指BBC纪录片的拍摄。故选A。5A.holy ByoungCmature Dmysterious答案:Choly “神圣的”;young “年
9、轻的”;mature “成熟的”;mysterious “神秘的”。根据下文提到这些树生长在几年以前甚至几个世纪前,因而推测出这些树是成熟的(mature)。故选C。6A.raise BwatchCignore Dabuse答案:Craise “上升”;watch “看”;ignore “忽略”;abuse “滥用”。分析句子结构,此处动词并列使用,意思相近,再结合句意“我们认为这些树是理所当然的生活在其中的其他生物,忽视了树给我们带来的净化空气等好处”可知,这里选择ignore。故选C。7A.honor BgoodCcredit Djustice答案:Bhonor “荣誉”;good “好处
10、”;credit “信用”;justice “正义”。根据“clean the air” (净化空气)的举例可知,这里是表述树木的好处。故选B。8A.use BspiritClife Dhope答案:A结合语境可知,人们忽视树木的好处,为了新的用途(use)而砍树。故选A。9A.trust BsadnessCbetrayal Daffection答案:Dtrust “信任”;sadness “悲伤”;betrayal “背叛”;affection “喜爱”。根据yet表示转折,上文写我们忽视了树木给我们带来的好处,砍伐它们,然而我们内心对树木还是有喜爱之情的。故选D。10A.approval
11、BoppositionCoption Ddilemma答案:Bapproval “支持”;opposition “反对”;option “选择”;dilemma “困境”。上文提到对树木的喜爱,这里应该是反对政府卖树。故选B。11A.wins BrejectsCrequires Dwithdraws答案:Awin “赢”;reject “拒绝”;require “要求”;withdraw “撤退”。因为获得了wide support所以Woodland Trust (树木保护组织)赢了。故选A。12A.space BtimeCcompany Dnutrition答案:Aspace “空间”;t
12、ime “时间”;company “公司”;nutrition “营养”。作者在1999年买下萨默塞特林地是因为树木生长需要空间(space)。故选A。13A.since BforCyet Dso答案:Dsince “自从”;for “因为”;yet “但是”;so “因此”。句意:气候变化已经得到了很好的证明,所以我种植长寿的橡树和松树的希望逐渐变成了焦虑。前后表示因果关系。故选D。14A.benefits BchancesClocation Dappearance答案:Bbenefit “益处”;chance “机会”;location “位置”;appearance “外表”。由于气候的
13、变化以及下一句提到的各种灾害,作者想种一些寿命长的橡树、松树的愿望逐渐变成了对它们是否有生长机会的忧虑。故选B。15A.piling up Bspeeding upCkeeping up Dmixing up答案:Apile up “堆积”;speed up “加速”;keep up “保持”;mix up “混合”。狂风、干旱、洪水共同聚集来阻碍树木生长。故选A。16A.wish BintendCallow Dexpect答案:Dexpect “期待;预料”。根据下文内容可知,林地发展之快是作者意料之外的事。故选D。17A.in place Bin orderCin decline Din
14、question答案:Cin place “适当的”;in order “整齐”;in decline “下降”;in question “考虑中的”。上文提到树木在疯长,由but转折可知生物的数量应该在减少(in decline)。故选C。18A.even BstillCever Donce答案:B根据but转折可知,蜜蜂和蝴蝶只有很少的数量,但仍然有。故选B。19A.short of Bsick ofCfree of Dfull of答案:Cshort of “缺乏”;sick of “厌恶”;free of “无的”;full of “充满”。句意:这怎么可能发生在没有杀虫剂的土地上呢?
15、故选C。20A.glory BfunctionCimpact Dbalance答案:Dglory “荣誉”;function “功能”;impact “影响”;balance “平衡”。根据最后一句提到restoring my balance可知,我们要给自然机会去维持自身的平衡。故选D。.阅读理解AOctober 21 was a very dark day in Texas. Not only did Hurricane Hanna destroy homes, it caused the largest business damage in Texass history. The wor
16、st thing is that Hannas destructive force nearly wiped out most power poles and power lines. According to Center Point Energy, Hurricane Hanna affected 2.15 million customers. Currently, more than 4,000 of them are still in the dark. Crews have worked 16hour shifts to restore power to residents.Most
17、 of Houston seems to be returning to normal. Schools, restaurants, retail stores and gas stations are open. Smiles are back. But harderhit places, including Galveston, will take much longer to recover. Hundreds of people are still missing, and coastal towns are a mess. Some ruins from storm have dri
18、fted south to other beaches in Texas. Several public schools in Galveston are closed due to water damage. Parents are registering kids in other area schools which are scheduled to begin class on November 13. Many school supplies were destroyed.Clara Barton Village is an emergency shelter located at
19、Alamo Elementary School in Galveston, Texas. This is where Paula Reed and her family are staying. Believe it or not, Paula Reed and her family consider this hurricane a blessing. When Paula was a girl, she was an orphan, but was taken in by her stepmom, Antonia Flores. Reed lost contact with Flores
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525131.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
建筑安装工程拆迁房屋合同.pdf
