2021高考英语一轮统考复习 Book 4 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮统考复习 Book Module Unexplained Mysteries of the Natural World课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 统考 复习
- 资源描述:
-
1、Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World.阅读理解A(2019江苏高考)In the 1960s, while studying the volcanic history of Yellowstone National Park, Bob Christiansen became puzzled about something that, oddly, had not troubled anyone before:he couldnt find the parks volcano. It had been known for a lo
2、ng time that Yellowstone was volcanic in naturethats what accounted for all its hot springs and other steamy features. But Christiansen couldnt find the Yellowstone volcano anywhere.Most of us, when we talk about volcanoes, think of the classic cone (圆锥体) shapes of a Fuji or Kilimanjaro, which are c
3、reated when erupting magma (岩浆) piles up. These can form remarkably quickly. In 1943, a Mexican farmer was surprised to see smoke rising from a small part of his land. In one week he was the confused owner of a cone five hundred feet high. Within two years it had topped out at almost fourteen hundre
4、d feet and was more than half a mile across. Altogether there are some ten thousand of these volcanoes on Earth, all but a few hundred of them extinct. There is, however, a second less known type of volcano that doesnt involve mountain building. These are volcanoes so explosive that they burst open
5、in a single big crack, leaving behind a vast hole, the caldera. Yellowstone obviously was of this second type, but Christiansen couldnt find the caldera anywhere.Just at this time NASA decided to test some new highaltitude cameras by taking photographs of Yellowstone. A thoughtful official passed on
6、 some of the copies to the park authorities on the assumption that they might make a nice blowup for one of the visitors centers. As soon as Christiansen saw the photos, he realized why he had failed to spot the caldera: almost the whole park2.2 million acreswas caldera. The explosion had left a hol
7、e more than forty miles acrossmuch too huge to be seen from anywhere at ground level. At some time in the past Yellowstone must have blown up with a violence far beyond the scale of anything known to humans.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了鲍勃探寻黄石国家公园火山的故事。1What puzzled Christiansen when he was studying Yellowst
8、one?AIts complicated geographical features.BIts everlasting influence on tourism.CThe mysterious history of the park.DThe exact location of the volcano.答案:D细节理解题。根据第一段第一句可知,鲍勃感到迷惑的是,他在黄石国家公园没有找到火山,即:火山的准确位置。故选D项。2What does the second paragraph mainly talk about?AThe shapes of volcanoes.BThe impacts
9、of volcanoes.CThe activities of volcanoes.DThe heights of volcanoes.答案:A段落大意题。文章的第二段主要介绍了两种类型火山的形成过程,一种是形成圆锥体形状的火山,富士山和乞力马扎罗山就是其典型代表;另外一种是通过爆裂岩浆而形成巨大裂口的火山,而黄石国家公园恰恰就是这一种,所以本段主要讲述了火山的形态,故选A项。3What does the underlined word “blowup” in the last paragraph most probably mean?AHotair balloon. BDigital cam
10、era.CBig photograph. DBirds view.答案:C词义猜测题。根据第三段“. a nice blowup for one of the visitors centers.As soon as Christiansen saw the photos .”可知,the photos所指的就是前面提及的blowup,所以推知blowup相当于photo(photograph),故选C项。B(2019四川绵阳市高三第一次诊断性考试)When I was a kid, I was the girl who kept the training wheels on my bike a
11、s long as possible. Even my younger sister had got rid of them much earlier than me. But as I began to grow older, this changed.All this happened on the Bike Safety Day. It is supposed to be a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportu
12、nity to ride outside and learn proper bike safety. Sounds like fun, right? No. In fact, it caused me to panic. What was I going to say when my friends asked me about my training wheels?With the pressure of everyone seeing my training wheels, I determined to let them go. This was the first big change
13、 Id ever made on my own.I went to my parents and told them all about my dilemma. They were more than happy to help. We went outside and got my bike. Instead of running away and hiding behind, I stood in front of my bike and took great pride in my decision as my dad removed the training wheels.I got
14、on and steadied myself. My heart raced but my feet and hands were calm. My dad started to push before my feet even moved and suddenly I was off. The fear faded away and a relaxed mind came into its place. It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!My c
15、onfidence soared (高涨). This was going to be the start of a brand new world for me. My accomplishment would carry me forth to new goals and wins. I realized that if I set my mind on doing something, I could achieve it.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候迟迟不敢去掉自行车的辅助轮,在学校“自行车安全日”来临之前因为害怕同学看见她的辅助轮而最终下决心去掉它们。4What
16、does the school expect the students to do on Bike Safety Day?AHave their bikes checked.BRide outside for fun.CAcquire bike safety skills.DRemove the training wheels.答案:C细节理解题。根据第二段中的“the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety”可知,学校想让学生在“自行车安全日”学会一些自行车安全技
17、能,故选C项。5What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?AThe authors friends. BThe authors parents.CThe safety problems. DThe training wheels.答案:D指代判断题。根据语境及画线词所在句的前半部分“With the pressure of everyone seeing my training wheels”可知,作者迫于害怕别人看见自己的自行车辅助轮的压力才决心去掉它们,故画线词指的就是“辅助轮”,故选D项。6What happ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525147.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
