分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021高考英语一轮统考复习 Book 6 Module 3 Interpersonal Relationships—Friendship课时作业(含解析)外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:525168
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:78KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021高考英语一轮统考复习 Book Module Interpersonal RelationshipsFriendship课时作业含解析外研版 202
    资源描述:

    1、Module 3 Interpersonal RelationshipsFriendship.完形填空(2020南昌市重点中学高三年级段考试题)When I was born there was already another youngster in the familya collie dog just three months old.Laddie 1 near me, ate with me and played with me. I 2 dressed him in my clothes. We 3 almost everything and we hugged each other

    2、 for comfort and 4 . I had no brothers or sisters, so he was my brother. When I left for 5 he watched me from the window and on my return ran 6 to the door, his face lighting up with pleasure and love. We were 7 .Years passed and sores (疮) 8 on his back and a growth (赘生物) on his lower lip. I thought

    3、 a vet and 9 would cure him.When I returned from school one day and opened the 10 , there was no Laddie. Believing he was playing “hideandseek”, I searched all his favorite 11 places. Meanwhile my parents were trying to 12 to me, but I was not listening, I was searching and calling madly for my 13 .

    4、The blow was more than I could bear, and as a result I was 14 and off school for many weeks, suffering from extreme sadness.Many years passed before I got a dog of my own. He was my sons 15 . The two would get up to all kinds of mischief (顽皮). When Yogis 16 came we all went with him to the vets and

    5、hugged him, petted him and 17 him for his company and love. That way it 18 the blow for us.The loss of a(n) 19 is heartbreaking, but we have the option of providing that final release with dignity and avoiding 20 . Its what must be done.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了作者与宠物狗之间的故事。1A.jumped Bslept Ccame Dshouted答

    6、案:B根据语境和下文中的“he was my brother”(我把它当兄弟看)并结合选项可知,Laddie睡(slept)在“我”旁边,跟“我”一起吃,一起玩。2A.never Beven Cquickly Dthen答案:B根据语境并结合选项可知,“我”甚至给它穿“我”的衣服。3A.tried Bsaw Cenjoyed Dshared答案:D根据语境并结合选项可知,“我们”几乎分享所有的东西。4A.friendship Bfun Cwarmth Dstrength答案:C根据空前的“we hugged each other for comfort and”并结合选项可知,“我们”抱在一起

    7、,寻求安慰和温暖。5A.school Bmarket Cwork Dclinic答案:A根据下文中的“When I returned from school”可知,当“我”去上学的时候,它从窗户边看着“我”。6A.slowly Beagerly Cwillingly Dcarefully答案:B根据该句中的“his face lighting up with pleasure and love”可知,“我”放学回来的时候,它急切地朝门口跑过去。7A.inseparableBreliableCunforgettable Drespectable答案:A上文讲作者和小狗一起睡、一起吃、一起玩,作者

    8、上学的时候,小狗从窗户边看着作者,作者放学的时候,小狗急切地向门口跑过去。这一切都说明,作者和小狗是亲密无间的。inseparable “亲密无间的”;reliable “可信赖的”;unforgettable “难以忘怀的”;respectable “受人尊敬的”。8A.lay Brode Cappeared Dlightened答案:C根据下文中的“a vet” “cure him”并结合常识可知,多年过去了,它的后背生了疮,下唇长了一个赘生物。appear “出现”符合语境。9A.environmentBdietCexercise Dmedicines答案:D“我”想,兽医和药可以治愈它

    9、。由“a vet” “cure him”可知此处medicine符合语境。10A.cupboard Bwindow Cbox Ddoor答案:D根据6空后的“to the door”并结合语境可知,一天,当“我”从学校回来打开门时,没看到它。11A.drinking Bfeeding Chiding Dplaying答案:C根据该句中的“hideandseek”可知,“我”认为它在(跟“我”)玩捉迷藏,“我”找了它所有最喜欢的藏身之处。12A.explain Bcry Cclarify Dsigh答案:A根据语境并结合选项可知,与此同时,“我”父母试图向“我”解释,但“我”没听。13A.fat

    10、her Bmother Cbrother Dsister答案:C根据上文中的“so he was my brother”并结合语境可知,“我”在寻找,在发疯般喊着“我”的兄弟。14A.moved Bupset Cill Drelieved答案:C根据该句中的“off school for many weeks,suffering from extreme sadness”可知,这个打击是“我”不能承受的,结果,“我”病了。15A.tool Btoy Ccaretaker Dcompanion答案:D根据空处下文表述“儿子和狗一起各种顽皮”可知,此处表示它是“我”儿子的伙伴。caretaker

    11、“监护人,看管人”。16A.owner Bfestival Cfriend Dtime答案:D根据语境可知,当Yogi的生命期限来到的时候,“我们”都陪它一起去了兽医那里。这里的time指的是“生命期限”。17A.admired Bthanked Cpraised Drewarded答案:B“我们”抚摸着它,感谢它的陪伴和爱。18A.suffered Bsoftened Creceived Ddelivered答案:B根据语境可知,那种方式减轻了对“我们”的打击。soften意为“变缓和”。19A.pet Brelative Canimal Dtreasure答案:A失去宠物是让人心碎的,但“

    12、我们”可以选择不失尊严和避免痛苦的方式来对待宠物的离去。20A.sufferingBmisunderstandingCdangerDembarrassment答案:Asuffering “痛苦”,符合语境。.阅读理解A(2020安徽省黄山市屯溪一中高三月考)I took a motor rickshaw to the train station in the city of Belapur. The driver didnt speak much English, but understood “Belapur Railway Station”. I had my tabla, a tradi

    13、tional drum from India, my suitcase with my clothes and other essentials. The feeling of flying by cars in this little machine is: as if you are inside a box with tiny wheels, dashing through terrible traffic.I arrived at the station safely, and took a heavy breath as I unloaded my baggage before th

    14、e ticket office. It was the first time that I had taken a train in India. I wanted to go to Tilak Nagar, where I was going to learn traditional vocal music. Standing in line, I counted at least 20 people staring at me. I bought my ticket, which was only 55 cents for a 20minute train ride. The prices

    15、 still blow me away.When the train came after 15 minutes or so, I got on with all speed, as the train only stops for a few seconds. The locals again stared at me. This was a train especially for local transport. After a while, a young man asked me if he could talk to me. He wanted to know if I was i

    16、n a band. I stated no, but I love to play the tabla. Through the conversation I knew he was a student of engineering with his exams being tomorrowI wished him good luck for the exams sincerely, as I know what it means to Indian students to get good marks on their exams. If students do not get good e

    17、nough scores, job opportunities will be few in a highlycompetitive environment.The student I met helped me unload my luggage as the train reached Tilak Nagar Station. He shook my hand strongly and looked into my eyes with marks of genuine care and friendship, despite us meeting for only 20 minutes.篇

    18、章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在印度乘车的经历,与一名学生的交谈使他感悟很深。1Which of the following best explains the authors feeling of riding in a motor rickshaw?ARelaxed. BCourageous.CFrightened. DExcited.答案:B推理判断题。根据第一段作者描述乘motor rickshaw时“The feeling of flying by cars in this little machine is: as if you are inside a box with

    19、 tiny wheels, dashing through terrible traffic.”可推知,坐这样的车是需要勇气的(courageous),故选B项。2Why did so many people stare at the author at the station?ABecause he was carrying a strange instrument.BBecause his suitcase was too large for him.CBecause he was a foreigner to the local people.DBecause he couldnt un

    20、derstand what they said.答案:C推理判断题。根据第三段中的“The locals again stared at me. This was a train especially for local transport.”可推知,这些人盯着他看是因为他不是当地人,故选C项。3What do we know about the young man mentioned in the passage?AHe wanted to learn to play tabla from the author.BHe was a student on the way to a univer

    21、sity.CHe was a genuine and helpful university student.DHe wished to find a job in Tilak Nagar.答案:C细节理解题。根据第三段和第四段的叙述可知,这个学生乐于助人,而且很真诚,是一名要参加考试的大学生,故选C项。4What can be the best title for the text?ATraveling Is the Most Memorial TimeBA Warmhearted Indian Student I MetCI Learn to Play the Tabla in IndiaD

    22、My First Train Travel in India答案:D主旨大意题。本文讲述的是作者第一次在印度乘火车的旅行经历,故选D项。BWe have some friends who seem as if they understand and appreciate you, but really they might not. A girl named Nevaeh was about to find a friend that she thought understood her, but she actually didnt.When Nevaeh was in kindergart

    23、en she didnt have friends. Every time she wanted to make some they would just walk away. That happened until she went to the third grade when a girl named Brooke said hello to her.Nevaeh, a shy girl, didnt answer. Since Nevaeh had no friends to talk to, her mouth would close up.After knowing Nevaeh

    24、was shy and needed friends, Brooke wouldnt leave Nevaehs side and always talked to her. Nevaeh started talking more and was less shy. Once Brooke took her to her friends. There were only three girls, Karla, Mariana, and Isela, but Nevaeh was fine with it. At least she had friends.They got along very

    25、 well and had a few things in common. When they were finally in middle school, Brooke and Nevaeh became best friends, but as they got older, they changed. When Nevaeh changed the way she looked and acted, Brooke didnt like it. Brooke started to judge her, and make her wear stuff that she didnt like.

    26、 They had arguments about the way Nevaeh wanted to look, and how Brooke didnt like what she wore.Nevaeh wasnt sure if she could really trust Brooke anymore. That was until she met Susan who understood Nevaeh and didnt judge her by her looks, but had the same interests as Nevaeh. They liked to dress

    27、in the same kinds of things and had similar hobbies.Nevaeh really liked Susan because she never judged her. When they were talking about their interests it was like they had known each other for a long time.Nevaeh was still friends with the other girls, and was happy that she finally had someone tha

    28、t understood her and appreciated her.篇章导读:本文是一篇记叙文。什么样的朋友才能经受得起时间的考验?看看Nevaeh的朋友Brooke和Susan的表现就知道了。5What does the underlined word “she” in the first paragraph refer to?ASusan. BKarla.CBrooke. DNevaeh.答案:C指代判断题。Nevaeh想交一个真正了解她的朋友。根据下文可知,这个朋友指的就是Brooke,但她并不真正了解Nevaeh。6Why did Nevaeh have no friends i

    29、n kindergarten?AShe didnt want friends.BShe wasnt accepted by others.CShe didnt deserve to have friends.DShe was stopped from making friends.答案:B细节理解题。根据第二段中的“When Nevaeh was in kindergarten she didnt have friends. Every time she wanted to make some they would just walk away.”可知,Nevaeh在幼儿园交不到朋友,是因为她

    30、不被大家接受。7How did Nevaeh react to Brookes judgment on her?AShe rejected it. BShe tolerated it.CShe corrected it. DShe appreciated it.答案:A细节理解题。根据文章第四段最后一句“They had arguments about the way Nevaeh wanted to look, and how Brooke didnt like what she wore.”可知,Nevaeh对于Brooke对她的评价是抗拒的。.短文改错(2019山东省济宁一中高三第一次调

    31、研考试)Rain is of greatly importance to us. Without rain, our water supply would cut off and we would die, such would plants and animals. Therefore, too much rain does a lot of harms to us. It floods fields, towns and cities, cause great losses for us. So far, mans control over rain had never stopped.

    32、If we can gain more effective control over rain, we will enjoy more freedom from the nature. Luckily, we humans have taken steps, such as planting more trees or using weather forecasts, to help avoiding flood damage and protect our water supply.答案:1第一句:greatlygreat考查形容词。此处importance “重要性”是名词,用形容词来修饰

    33、,故把greatly改成great。2第二句:第一个would后加be考查被动语态。句意:没有雨水,我们的水供应将被切断。此处为含蓄条件句,would后应接动词原形;同时主语water supply和cut off之间为被动关系,因而应用被动语态,故在would后加be。3第二句:suchso考查倒装句型。此处表示我们就会死去,植物和动物也会死去。“so系动词be/助动词/情态动词另一主语”倒装结构表示前句所述的肯定情况也适用于另外一个人或物,其中so作“也这样,也如此”解,故把such改成so。4第三句:ThereforeHowever考查副词。句意:然而,太多的雨水也会对我们造成很大的伤害

    34、。前后文表示一种转折关系,故把Therefore改成However。5第三句:harmsharm考查名词。do harm to sb. “对某人造成伤害”,harm为不可数名词,故把harms改成harm。6第四句:causecausing考查非谓语动词。句意:它淹没了田野、城镇和城市,结果给我们带来了巨大的损失。此处是现在分词作结果状语,故把cause改成causing。7第五句:hadhas考查动词的时态。根据so far可知,句子用现在完成时,句子主语是control,是第三人称单数,故把had改成has。8第六句:去掉the考查冠词。nature作“大自然”讲时,前面不用冠词,故把the去掉。9第七句:orand考查连词。句意:幸运的是,我们人类已经采取了一些措施,比如种植更多的树木和使用天气预报,以帮助避免洪水破坏和保护我们的供水。此处是并列关系,故把or改成and。10第七句:avoidingavoid考查固定用法。help (to) do sth. “帮助做某事”,故把avoiding改成avoid。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语一轮统考复习 Book 6 Module 3 Interpersonal Relationships—Friendship课时作业(含解析)外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525168.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1