2021高考英语一轮统考复习Book4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 Book4Module1LifeintheFuture 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 1 Life in the Future.完形填空(2019浙江省稽阳联谊学校高三联考)Never give up on the good times! Just ask the residents (居住者) in a Florida Nursing Center, who recently got their very own “_1_ dance party”. And some happy seniors _2_ to taking a trip down memory lane.Debbie, a local teacher, _3_ with high school
2、students. In addition to providing a good time for the residents, the event helped build _4_ between the students and the oftenforgotten senior community.“Teenagers dont see wrinkles. They dont see _5_,” Debbie said. “They see someone new to _6_. The elderly have so much knowledge to give to the _7_
3、 while the elderly need the young to bring the _8_.”Debbie sat down with the residents to _9_ them questions about their own dance party, and was fascinated by the emotional memories that _10_. “One woman was 101 and went to the dance party with the love of her life,” Debbie recalled. “They were _11
4、_ to be married, but he was killed during the war. She still has a picture . She did _12_ someone else later, but you never forget your first _13_.”Another resident never went to the dance party as a teenager and was _14_ to now experience her first. “She was _15_ in her wheelchair!” said Debbie.Del
5、ighted by the _16_ of the event, she appeals to those volunteers to remember seniors can _17_ activities apart from BINGO. “People think that theyre _18_ to do anything any more when you have _19_ persons, but they are,” she said. “They might move at a _20_ pace, but you should see the joy on their
6、faces.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一些学生与老师关爱居住在养老院的老人,为他们举办了一个舞会,让老人焕发青春。1A.senior BweddingCholiday Dgraduation答案:A由第2空前的“happy seniors”可知此处指举办老年人舞会,故A项符合语境。2A.hesitated Bpromised Cthrilled Darranged答案:C根据上文可知,这些开心的老人非常激动,故C项符合语境。3A.lived Bworked Ctoured Dexercised答案:B根据语境可知,学生与老师共同合作去帮助老年人,故B项符合语境。4A.unde
7、rstanding BconfidenceCpartnership Dconnection答案:D根据语境可知,除了给居住者愉快的时光,这项活动帮助学生和那些常常被遗忘的老年人社区建立联系,故D项符合语境。5A.sacrifice Brisk Cweakness Dpotential答案:C由语境可知,学生从老年人身上看到的不是皱纹和虚弱,故C项符合语境。6A.learn from Bturn toClook after Dcall on答案:A根据语境可知,老人身上有许多学生们要学习的知识,故选A。7A.teachers Bstudents Caudience Dstaff答案:B句意:老年
8、人有非常多的知识教给学生,同时,老年人需要年轻人给他们带来活力,故B项符合语境。8A.fortune Bdignity Creputation Dspirit答案:D年轻人能给老年人带来精神和活力,这正是老年人需要的,故选D。9A.read Bteach Cask Dwrite答案:C句意:Debbie坐下来问老人们一些有关他们的舞会的问题,故C项符合语境。10A.flooded back Bpicked upCfaded Dwandered答案:A句意:Debbie坐下来问老人们一些有关他们的舞会的问题,被老人们涌现出的那些令人动情的回忆迷住。flood back意为 “涌现”;pick u
9、p意为 “捡起;学会”;fade意为 “衰退”;wander意为 “流浪;徘徊”,故A项符合语境。11A.forbidden BsupposedCforced Dpersuaded答案:B句意:他们本应该结婚。be supposed to do sth. “应该做某事”,故B项符合语境。12A.meet Bexpect Cdecline Dmarry答案:D句意:她后来嫁给了别人,故D项符合语境。13A.impression BloveCattempt Dperformance答案:B句意:但一个人永远不会忘了初恋,故B项符合语境。14A.nervous BluckyCpleased Demb
10、arrassed答案:C句意:另外,还有一位老人在年少时从来没有参加过舞会,现在非常高兴体验她的第一次舞会,故C项符合语境。15A.dancing Bsitting Ctrembling Dsleeping答案:A根据语境可知,她坐在轮椅上跳舞,故A项符合语境。16A.schedule Bceremony Cbudget Dsuccess答案:D根据语境可知,Debbie为舞会的成功高兴不已,故D项符合语境。17A.evaluate BpromoteCappreciate Dinvestigate答案:C句意:她提醒那些志愿者除了Bingo游戏之外老年人还能享受各种活动。evaluate意为
11、“评价”;promate意为“提升”;appreciate意为“欣赏”;investigate意为“调查”,故C项符合语境。18A.unwilling BunableCunsuitable Duncomfortable答案:B句意:那些身边有老年人的人,常认为老年人什么也做不了。故B项符合语境。19A.elderly Bdisabled Cstubborn Doptimistic答案:Aelderly意为“上了年纪的”;disabled意为“残疾的”;stubborn意为“固执的”;optimistic意为“乐观的”。全文讲述的都是老年人,故A项符合语境。20A.steadier Bfaste
12、r Cwilder Dslower 答案:D句意:老年人可能以比较缓慢的步伐移动,但是你应看到他们脸上表现出来的兴奋,故D项符合语境。.阅读理解A(2020全国新高三开学联考)Slowly but surely, were moving closer and closer to 5G world. From smarthome security to selfdriving cars, all the internetconnected devices in our life will be able to talk to each other at lightningfast speeds
13、with reduced delay. Objectively speaking, the fastest 4G download speeds in the US top out at an average of 19.42 Mbps. But by comparison 5G promises gigabit (千兆) speeds. “5G is one of those heralds (使者), along with artificial intelligence, of this coming data age,” said Steve Koenig, senior directo
14、r of market research for the Consumer Technology Association. The selfdriving vehicle is a great emblem of this data age, and that is to say, it is a sign of time, because with one single task, driving, you have massive amounts of data coming from the vehicle itself, and a variety of sensors are col
15、lecting a lot of information to model its environment as it moves. Its pulling in data from other vehicles about road conditions down the lane. It could be weather information, and also connected infrastructure (基础设施) construction. Theres lots of data behind that task, which is why we need the high
16、speed.And virtual reality glasses and headsets havent yet broken the mainstream, but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smartphones. With 5G, that could actually happen. This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glass
17、es to assistor even replacesmartphones.Ericsson stated at Februarys Mobile World Congress how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection, because instead of being weighed down with components, the glasses could rely on hardware for processing power.But dont get too excited. T
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525257.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新标准外研版义务教育教科书七年级上册英语教材说课稿(共27张PPT).ppt
