2021高考英语一轮统考复习第一编Book1Unit2Heroes课时作业含解析北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 第一 Book1Unit2Heroes 课时 作业 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Heroes.阅读理解A(2019重庆市学业质量调研抽测)Roberto Clemente is the greatest baseball player of all time. He had an unbelievable batting average (击球率) in all seasons he played. Having won four batting titles, Gold Glove Awards twelve times, and a Most Valuable Player Award, he is certainly the best that eve
2、r played.Besides being the best baseball player, Roberto Clemente was also a great man and a hero. In 1972, there was an earthquake in Nicaragua. On December 31 of that year, Clemente flew to Nicaragua to take supplies to the people. Almost immediately after takeoff, the plane crashed into the Carib
3、bean Sea.The best honors for Clemente came after he died. He was the first Latino voted into the Baseball Hall of Fame. In 1999, the city of Pittsburgh, where he played baseball, renamed a bridge after hima bridge that leads to the citys beautiful new stadium.No one summed up the life of Roberto Cle
4、mente and the baseball commissioner (总干事) when, at Clementes Hall of Fame award ceremony, he said, “He was so great a man, as a leader and humanitarian, so great an inspiration to the young and to all in baseball, especially to the proud people of his homeland, Puerto Rico.” The commissioner further
5、 honored Clemente by creating a sportsmanship award in his name.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了棒球明星罗伯托克莱门特的人生经历。1What can be concluded from Roberto Clementes trip to Nicaragua?AHe got injured in an air crash.BHe cared about people and the world.CHe donated a huge sum of money to Nicaragua.DHe earned his fame fo
6、r his bravery and generosity.答案:B推理判断题。根据第二段第二、三句可知,在1972年尼加拉瓜发生地震后,克莱门特飞往尼加拉瓜,向那里的人运送物资。据此可推知,克莱门特是一个关心他人和世界的人,故B项正确。2What do we know about Roberto Clemente from the passage?AHe died in Puerto Rico.BThere was a bridge built for him.CHe played baseball in Pittsburgh.DHis statue was in the Baseball H
7、all of Fame.答案:C细节理解题。根据第三段尾句中的“In 1999, the city of Pittsburgh, where he played baseball”可知,他曾在匹兹堡市打过棒球,故C项正确。3What happened at Clementes Hall of Fame award ceremony?AA sportsmanship award was set up in Clementes name.BClemente was voted into the Soccer Hall of Fame.CClemente gained an honor from t
8、he people of his homeland.DThe commissioner praised Clementes unbelievable batting skills.答案:A细节理解题。根据最后一段尾句“The commissioner further honored Clemente by creating a sportsmanship award in his name.”可知,为表彰克莱门特,总干事还以克莱门特的名义设立了体育精神奖,故A项正确。4Where is the passage most probably taken from?AA science journa
9、l.BA sports magazine.CA radio program.DA news report.答案:B推理判断题。通读全文可知,本文讲述了棒球明星罗伯托克莱门特的人生经历。据此可推知,本文最可能选自体育杂志,故B项正确。B(2019四川省棠湖中学高三二诊)“Mayday! We got Mayday!” Frank Pisano screamed over the microphone to the air control tower at the airport. One of the two engines on his plane had failed, and he was
10、 now going down towards one of the busiest highways in AmericaInterstate 405, just south of Los Angelesand there was no stopping it.Driving south on the 405, near the airports runway, was John Meffert, a fire department captain. He was heading home from his shift when suddenly a lowflying plane caug
11、ht his eye. After he took a second glance, a thought crossed his mind:“This planes going to hit me.”He was right. The plane slammed into the road, popped up a few feet, and then clipped the front of Mefferts car. It finally stopped after hitting the divider (隔栏). Meffert pulled over. He was unhurt,
12、and his car had received only a large scratch, so he turned his attention to the plane. He ran towards the smoke, and then he saw Franks wife, Janan Pisano, pop her head up on the passenger side.By the time Meffert reached the aircraft, part of it was on fire and Janan, who was covered in blood, was
13、 on the wing trying to pull her husband from the wreck. Meffert, afraid the plane would explode, guided her to safety behind it. Then, he ran back for Frank, who had been knocked out by the initial crash, lying across both seats.Meffert carefully positioned himself under the pilots arms and lifted h
14、im from the cockpit. Then he dragged the pilot off the wing and carried him to safety, where they could see the plane in flames.The Pisanos spent three weeks in the hospital. Remarkably, Mefferts car was the only one hit by the plane. Had Meffert been a second or two faster, Frank said, the left pro
15、peller (螺旋桨) would have ripped the top off his car and killed him.“I play all the whatifsgoing slower, going faster. It could have been a very different result,” Meffert said. “We just had a lot of angels.”篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了一架飞机因为一侧引擎失灵而必须迫降在高速公路上,当时驾驶在高速路上的消防队长John Meffert的车被飞机划了一个大口子,但他极力营救飞机上的人的
16、故事。5What does the underlined word “Mayday” in Paragraph 1 refer to?AA special day in May.BThe arrival time.CA message for help.DThe local airport.答案:C词义猜测题。根据第一段第三句和第四句中的“One of the two engines on his plane had failed”可知Frank Pisano在麦克风上呼叫的原因是飞机有一个引擎失灵了,可以推测他是在呼救,故选C。6Why was the plane going down to
17、 the highway?AOnly one engine was working.BFrank mistook 405 for the runway.CThe plane caught fire.DThe pilot was seriously hurt.答案:A细节理解题。根据第一段最后一句可知他准备降落在高速路上的原因是飞机有一个引擎失灵了,故选A。7What prevented Meffert from being killed?AHis good sense of direction.BHis low driving speed.CHis second glance at the p
18、lane.DHis belief in God.答案:B细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知Meffert如果开快一两秒钟,飞机的左螺旋桨就会掀翻他的车顶,杀了他。故可知是他车速很慢才让他幸免于难,故选B。8It can be inferred from the passage that _.AMeffert and Frank were friendsBMefferts car was not totally damagedCJanan Pisano was one of the crew of the airportDthe plane would take off again when
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525300.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
