河北省沧州市南皮一中2013-2014学年高一下学期期中考试英语试卷纯WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 沧州市 南皮 一中 2013 2014 学年 一下 学期 期中考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)评卷人得分二、完形填空(题型注释)For my daughters 19th birthday, we bought her tickets to go and see Linkin Park, as they were playing in our city. We didnt really have the _ but we knew how much this band meant to her.The night before she was like a _ at Christmas. Every so of
2、ten she got up and came to _ with us, because she couldnt _. On the night of the _ it was good to see her so _ and excited, as she and her boyfriend set off.Needless to say when they _ after midnight, with Tshirts and lots of pictures of the band, _ her telling about how fantastic they had been, we
3、knew the money had been well _. This will be a memory she would _ forget, and nor would we._ full of excitement from the night before, the following day they _ to go shopping on the other side of the city. My husband and I _, loving the fact that she had not _ that quality as she grew up.Later that
4、day they returned, with faces full of happiness and warmth. They presented my husband and me with a _ each. On each present were the words “Because you are the _ mum/dad in the world”. When we said our thankyous and told her she didnt have to, we asked her _ she had bought us gifts. Her _ was simply
5、 “Just because I love you”This wasnt something _ from our daughter; she had always given us a gift when she wanted to express her _, and each gift was always a welcome surprise. It could have been anything, it wouldnt have mattered, and it was the act itself and the feelings behind it.1A. money B. t
6、ime C. interest D. news2A. worker B. baby C. kid D. parent3A. dance B. learn C. walk D. sit4A. speak B. sleep C. stand D. leave5A. concert B. holiday C. party D. travel6A. healthy B. happy C. pretty D. surprised7A. stayed B. left C. returned D. turned8A. worrying about B. caring for C. looking at D.
7、 listening to9A. lent B. earned C. saved D. spent10A. ever B. never C. often D. neither11A. Still B. Only C. Just D. Also12A. continued B. tried C. decided D. struggled13A. refused B. cried C. shouted D. laughed14A. kept B. lost C. realized D. discovered15A. gift B. prize C. ticket D. picture16A. ri
8、chest B. oldest C. best D. cleverest17A. where B. how C. when D. why18A. way B. answer C. suggestion D. idea19A. important B. ordinary C. new D. valuable20A. feelings B. concerns C. understandings D. opinions【答案】1A 2C 3D 4B 5A 6B 7C 8D 9D 10B 11A 12C 13D 14B 15A 16C 17D 18B 19C 20A 【解析】试题分析:尽管我们并不富裕
9、,但为了让女儿快乐成长,我们尽量满足他的要求,而女儿也在用真情回报我们。1A考查名词辨析A. money钱;B. time 时间;C. interest兴趣;D. news新闻;第三段提到we knew the money had been well _. This will be a memory she would _ forget, and nor would we尽管我们不富裕,但我们知道女儿喜欢看Linkin乐队的演出。2C考查名词辨析A. worker工人;B. baby婴儿;C. kid孩子;D. parent父母;句意:女儿非常兴奋,就像一个快要过圣诞节的孩子。根据语境说明孩子
10、看演出十分的兴奋,故选C项。3D考查动词辨析A. dance跳舞;B. learn学习;C. walk走;D. sit坐;句意:她兴奋地好几次到我们房间坐坐。以此来表达女儿的兴奋,故选D项。4B考查动词辨析A. speak说;B. sleep睡觉 ;C. stand站;D. leave离开;根据上下文中night提示,她兴奋地睡不着觉。根据上文的描述,女儿十分的兴奋,晚上都睡不着觉,故选B项。5A考查名词辨析A. concert音乐会;B. holiday假期;C. party聚会;D. travel旅行;Linkin Park是一个乐队,所以在音乐会演出的那晚,跟男友一块出发了。故选A项。6
11、B考查形容词辨析A. healthy健康的;B. happy快乐的;C. pretty可爱的;D. surprised惊奇的;与本空后exicted构成并列,能够去看演出,她非常高兴。7C考查动词辨析A. stayed留;B. left离开;C. returned返回;D. turned转向;句意:过了午夜,他们回来了。根据语境,看完演出,返回家,故选C项。8D考查短语辨析A. worrying about担心;B. caring for关心;C. looking at看;D. listening to听;句意:我们在听她讲乐队有多棒。根据语境,回来后给家人讲这个过程,故选D项。9D考查动词辨
12、析A. lent借出;B. earned挣;C. saved节约;D. spent花费;根据她兴高采烈的样子及对乐队的高度评价可推出,我们这笔钱没有白花,故选D项。10B考查副词辨析A. ever曾经;B. never从不;C. often经常;D. neither两者都不。句意:在她的人生中,这将是一个美好的回忆,她永远不会忘记。故选B项。11A考查副词辨析A. Still仍然;B. Only只有;C. Just仅仅;D. Also也;句意:前一晚他们就很高兴,第二天仍然很兴奋,根据语境,仍然在延续他们的兴奋,故A项。12C考查动词辨析A. continued继续;B. tried尝试;C.
13、 decided 决定;D. struggled努力;句意:他们决定去商场购物。根据下方提到They presented my husband and me with a _ each. On each present were the words “Because you are the _ mum/dad in the world”可知他们去购物了。13D考查动词辨析A. refused拒绝;B. cried哭 ;C. shouted叫喊;D. laughed笑;看到女儿仍不失童心,我们两人会心地笑了。根据下方提到loving the fact that she had not _ tha
14、t quality as she grew up.可知选D项。14B考查动词辨析A. kept保留;B. lost失去;C. realized意识到;D. discovered发现;句意:看到女儿仍不失童心,我俩会心的笑了。根据上文提到_ full of excitement from the night before,可知选B项。15A考查名词辨析A. gift礼物;B. prize 奖赏;C. ticket票;D. picture照片;他们给我们每个人买了礼物。根据下方提到When we said our thankyous and told her she didnt have to,
15、we asked her _ she had bought us gifts. Her _ was simply “Just because I love you”可知买了礼物。16C考查形容词辨析A. richest富有的;B. oldest旧的;C. best最好的;D. cleverest聪明的;句意:每件礼物上都写着句话,因为你是世界上最好的爸爸、妈妈 。文中提到女儿对于父母对于自己喜欢的支持,所以写到最爱的爹妈。17D考查宾语从句引导词A. where哪;B. how如何;C. when什么时候;D. why为什么;句意:我们问她问她,为什么买礼物。根据下方提到Just becaus
16、e I love you可知在问为什么,故选D项。18B考查名词辨析A. way方法;B. answer答案;C. suggestion建议;D. idea想法;句意:她的回答是因为我爱你们。根据上文提到When we said our thankyous and told her she didnt have to, we asked her _ she had bought us gifts.可知我们在问,她在回答,故选B项。19C考查形容词辨析A. important重要的;B. ordinary普通的;C. new新的;D. valuable有价值的;句意:这没有什么可感到新奇的地方。
17、根据下方提到she had always given us a gift可知并不感到奇怪,故选C项。20A考查名词辨析A. feelings感觉;B. concerns关心;C. understandings理解;D. opinions想法;句意:她经常给我们礼物,当她想表达她的感觉时,每件礼物都是令人吃惊的礼物。根据下文提到it wouldnt have mattered, and it was the act itself and the feelings behind it礼物内里包含很多的情感,故选A项。考点:日常生活类短文。评卷人得分三、阅读理解(题型注释)A person has
18、to be sixteen to drive, seventeen to see certain movies, and eighteen to vote. People can get terrific discounts on all sorts of stuffprovided theyre over sixty-five. Everywhere we look there are age limits that define what people can and cant do. But creativity has no boundaries, no limitations. An
19、yone can invent. And they do. Inventors are popping up at the youngest ages.Sitting in the car waiting for her mom to return from shopping, Becky decided she might as well try to finish her math homework. But it was growing dark and getting hard to see the paper.“I didnt have a flashlight, and I did
20、nt want to open the car door because then the whole car would light up.” recalled Becky. “So I thought it would be neat to have my paper light up somehow, and thats when the idea came to me.”It isnt every day that a ten-year-old invents a product eagerly sought by several businesses, but thats exact
21、ly what Becky Schroeder did when she created a tool that enabled people to write in the dark. Her invention? The Glo-sheet. That night Becky went home, trying to imagine different ways of making her paper glow in the dark. She remembered all sorts of glow-in-the-dark toyslike balls and Frisbeesand w
22、ondered how they were made. She was determined to find a solution. So they very next day, Becks dad took her on an outing to the hardware store. They returned with a pail (桶) of phosphorescent paint. She took the paint and stacks of paper into the darkest room in the housethe bathroom. There, she ex
23、perimented.“Id turn on the light, turn it off, turn it on,” said Becky. “My parents remember me running out the room saying It works, it works! Im writing in the dark! ”She used an acrylic board and coated it with a specific amount of phosphorescent paint. She took a complicated idea and made it wor
24、k rather simply. When the coated clipboard is exposed to light, it glows. The glowing board then illuminates or lights up the paper that has been placed on top. Two years after her initial inspiration, in 1974, Becky became the youngest female ever to receive a U.S. patent.She didnt actively market
25、her Glo-sheet. She didnt need to. The New York Times wrote an article about an incredible inventionpatented by a twelve-year-old, and the inquiries and orders streamed in.21From Paragraph 1 , we can draw a conclusion that _.A. it is illegal for one to drive under sixteenB. people enjoy privileges wh
26、en over sixty-fiveC. one is never too old or too young to inventD. people hate the limitations that define our behavior22What caused Becky to invent Glo-sheet?A. She was trying to do homework when it got dark.B. She was having trouble with math problems.C. She was trying to earn some money.D. She wa
27、s working on a school project.23What is the meaning of the underlined words “phosphorescent paint” in paragraph 5?A. paint that acts as a glueB. paint that covers a markC. paint that becomes hardD. paint that glows in the dark24What does it mean that Beck “didnt actively market her Glo-sheet” accord
28、ing to paragraph 8?A. She kept the original one for her own use. B. Other people came to her for the Glo-sheet.C. Beckys father tried to sell the Glo-sheet.D. She gave away patent to the government.25With which statement would Becky most likely agree?A. Experience is needed to be a good inventor.B.
29、Only by inventing things can you know what people need. C. Always try to sell patent rights to large companies.D. You never know what you can do unless you try.【答案】21C22A23D24B25D【解析】试题分析:本文讲述年龄的限制会制约人们的行为,但创造力是没有限制的,贝基在很小的年纪就发明了发光的表格就充分证明了这一点。21C 细节理解题。根据第一段提到Everywhere we look there are age limits
30、 that define what people can and cant do.到处我们能够看到年龄限制,人们能做什么,不能做什么,可知选C项。22A 细节理解题。根据第四段提到thats exactly what Becky Schroeder did when she created a tool that enabled people to write in the dark.可知他的发明为的是那些在黑暗中不能写的人发明了,故选A项。23D 细节理解题。根据第五段提到That night Becky went home, trying to imagine different ways
31、 of making her paper glow in the dark可见他提着能够发光的漆返回,故选D项。24B 细节推断题。根据最后一段提到The New York Times wrote an article about an incredible inventionpatented by a twelve-year-old, and the inquiries and orders streamed in.虽然这个孩子不需要这个发明,但许多人开始询问与订购,故选B项。25D 细节理解题。根据第五段提到She remembered all sorts of glow-in-the-d
32、ark toyslike balls and Frisbeesand wondered how they were made. She was determined to find a solution.可推断出只有你去尝试,你就慢慢找到答案,故选D项。考点:日常生活类阅读。A recent study, published in last weeks Journal of the American Medical Association, offers a picture of how risky it is to get a lift from a teenage driver. Inde
33、ed, a 16-year-old driver with three or more passengers is three times as likely to have a fatal accident as a teenager driving alone. By contrast, the risk of death for drivers between 30 and 59 decreases with each additional passenger. The authors also found that the death rates for teenage drivers
34、 increased dramatically after 10 p.m., and especially after midnight. With passengers in the car, the driver was even more likely to die in a late-night accident. Robert Foss, a scientist at the University of North Carolina Highway Safety Research Center, says the higher death rates for teenage driv
35、ers have less to do with “really stupid behavior” than with just a lack of driving experience. “The basic issue”, he says, “is that adults who are responsible for issuing licenses fail to recognize how complex and skilled task the driving is.” Both he and the author of the study believe that the way
36、 to mitigate (减轻) the problem is to have states institute so-called graduated licensing systems, in which getting a license is a multistage process. A graduated license requires that a teenager first prove himself capable of driving in the presence of an adult, followed by a period of driving with p
37、assenger restrictions, before graduating to full driving privileges.Graduated licensing systems have reduced teenage driver crashes, according to recent studies. About half of the states now have some sort of graduated licensing system in place, but only 10 ofthose states have restrictions on passen
38、gers. California is the strictest, with a novice (初学者) driver prohibited from carrying any passenger under 20 for the first six months. 26Which of the following situations is most dangerous according to the passage? A. Adults giving a lift to teenagers on the highway after 10 p.m. B. A teenager driv
39、ing after midnight with passengers in the car. C. Adults driving with three or more teenage passengers late at night. D. A teenager getting a lift from a stranger on the highway at midnight. 27According to Robert Foss, the high death rate of teenage drivers is mainly due to _. A. their lack of drivi
40、ng experience B. their frequent driving at nightC. their improper way of driving D. their driving with passengers 28Which of the following statements is TRUE according to Paragraph 3? A. Teenagers should spend more time learning to drive. B. Driving is a skill too complicated for teenagers to learn.
41、 C. Restrictions should be imposed on teenagers applying to take driving lessons. D. The licensing authorities are partly responsible for teenagers driving accidents. 29A suggested measure to be taken to reduce teenagers driving accidents is that _. A. driving in the presence of an adult should be m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-526172.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级下册语文同步课件-23.胡杨赞 l西师大版 (共16张PPT).ppt
