河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析 河北省 沧州市 第一 中学 2019 2020 学年 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一年级第一学期第一次月考英语试卷说明:1考试时间120分钟,满分150分。2将卷答案用2B铅笔涂在答题卡上,卷用黑色钢笔答在答题纸上。第I卷(100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Peter do later?A. Take a ba
2、th. B. Do the laundry. C. Make a call.2. Where is Tina?A. In the park. B. In the garden. C. In the bedroom.3. What does the man mean?A. Jenny needs less time to do it.B. Jenny needs one hour to do it.C. The rest dont want to do it.4. What does the man want?A. A blue sweater. B. A purple sweater. C.
3、A blue coat.5. What does the man advise the woman to do?A. Count numbers. B. Try some pills. C. Listen to some rock music.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the news
4、 about?A. A match. B. A party. C. A concert.7. What are they going to do tomorrow?A. Do some shopping. B. Go to Helens Park. C. Prepare some food.听第7段材料,回答第8至10题。8. What do we know about the woman?A. She left her car unlocked.B. She went to work by bus today.C. She lost her car in Ludlow Street.9. W
5、hen did the woman start her work today?A. At eight. B. At nine. C. At ten.10. Where are the two speakers most probably?A. In a garage. B. At the police station. C. In a company.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is Mike going to do?A. Go home. B. Visit his cousin. C. Go to the hospital.12. Which bus cant Mik
6、e take?A. The No. 21 bus. B. The No. 812 bus. C. The No. 821 bus.13. How will Mike get there finally?A. By taxi. B. By bus. C. On foot.听第9段材料,回答第14至16题。14. What time is it now?A. Its 8:50. B. Its 9:00. C. Its 9:10.15. What do we know about the woman?A. She is ill. B. She is patient. C. She is feelin
7、g better.16. What has the man decided to do?A. Take a day off. B. Go to the hospital. C. Stay for a moment.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where did Tomas leave his car?A Near a square. B. At a parking place. C. In a narrow street.18. When did Tomas arrive?A. At 4:20. B. At 4:40. C. At 5:00.19. Where was Toma
8、ss car when he found it?A. Behind a larger one. B. Before a larger one. C. By the dentists.20. Where did Tomas put his keys?A. In his pocket. B. In his car. C. In his bag.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAssistant professor in Musical Theatre
9、Dance Wichita State University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August Applicants are required to have a degree in dance area, teaching experience at a professional or college level, ability to direct and teach stage movement The salary depends on qualifications and exper
10、ienceFor complete information visit http:/fineartswichitaeduFull Professor in Theatre and DanceThe Department of Theatre and Dance at the University of California at San Diego (http: www theatre, ucsdedu) is seeking an experienced theatre artist in lighting design Applicants must work for us for at
11、least one year Significant professional experience is required This position is expected to teach at both graduate and undergraduate levelsA review of applications will start on June 1st Application deadline: September 1stTechnical Director in Performing and Fine ArtsDeSales Universitys Performing a
12、nd Fine Arts Department seeks a highly skilled, professional technical director The position is a 10-month staff position with the possibility of summer employment with the Pennsylvania Shakespeare Festival Professional experience is required; MFA is preferredPlease email materials to john bell desa
13、lesedu Screening of applications begins immediately and will continue until the position is filledAssistant Director-Media Resources CenterMaryland Institute College of Art is seeking an assistant director of Media Resources Center in the Academic Affairs DivisionQualifications for the position incl
14、ude a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal communication skills and familiarity with photoshop and scanningA review of applications will begin immediately; job announcements will remain open until the position i
15、s filled Applicants are required to work for us at least 11 months and can send emails to jobs micaedu The salary differs depending on your experience Please include your desired salary in your application letter1. If an applicant has 9.5-month free time, he or she can pay close attention to the ad
16、of _ A. Assistant Professor in Musical Theatre DanceB. Full Professor in Theatre and DanceC. Technical Director in Performing and Fine ArtsD. Assistant Director Media Resources Center2. If you have excellent interpersonal communication skills, you can apply to _ A. Wichita State UniversityB. the Uni
17、versity of CaliforniaC. Maryland Institute College of ArtD. DeSales University3. According to the advertisements, we can learn that _ A. all the job announcements will remain open until the positions are filledB. all the jobs mentioned above promise a good salaryC. all the reviews of applications wi
18、ll begin immediatelyD. all the jobs mentioned in the text require experience【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文,介绍了四则应聘广告“Assistant professor in Musical Theatre Dance、Full Professor in Theatre and Dance、Technical Director in Performing and Fine Arts、Assistant Director-Media Resources Center”,涉及对应聘者的具体要求等
19、信息。【1题详解】细节理解题。根据第一则招聘启事“Assistant professor in Musical Theatre Dance Wichita State University seeks a full-time, 9-month assistant professor, beginning in August.”可知这则启事要招聘一位助理教授,要求有9个月的工作时间。与题干中“If an applicant has 9. 5-month free time”的时间要求一致。所以选择A项【2题详解】推理判断题。根据最后一则广告第二段“Qualifications for the p
20、osition include a degree in Art History or related fields with knowledge of art and design history, library experience, excellent interpersonal communication skills and familiarity with photoshop and scanning.”可知“Maryland Institute College of Art”所提供的这一职位要求应聘者有很好的人际交流技巧。与题干中信息一致,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据
21、“The salary depends on qualifications and experience、Significant professional experience is required、Professional experience is required; MFA is preferred.、or related fields with knowledge of art and design history, library experience,”可知四则招聘所提供的职位都要求应聘者有相关的工作经验。故D项正确。BOne day when I was 5, my mothe
22、r scolded (责骂) me for not finishing my rice and I got angry. I wanted to play outside and not to be made to finish eating my old rice. When angrily opening the screen door with my foot, I kicked back about a 12-inch part of the lower left hand corner of the new screen door. But I had no remorse, for
23、 I was happy to be playing in the backyard with my toys.Today, I know if my child had done what I did, I would have scolded my child, and told him about how expensive this new screen door was, and I would have delivered a spanking (打屁股) for it. They never said a word. They left the corner of the scr
24、een door pushed out, creating an opening, a breach (裂缝) in the defense against unwanted insects.For years, every time I saw that corner of the screen, it would constantly make me think about my mistake. For years, I knew that everyone in my family would see that hole and remember who did it. For yea
25、rs, every time I saw a fly buzzing (嗡嗡) in the kitchen, I would wonder if it came in through the hole that I had created with my angry foot. I would wonder if my family members were thinking the same thing, silently blaming me every time a flying insect entered our home, making life more terrible fo
26、r us all. My parents taught me a valuable lesson, one that a spanking or stern (严厉的) words perhaps could not deliver. Their silent punishment for what I had done delivered a hundred stern messages to me. Above all, it has helped me become a more patient person and not burst out so easily.4. When the
27、 author damaged the door, his parents _.A. gave him a spankingB. left the door unrepairedC. scolded him for what he had doneD. told him how expensive it was5. The underlined word “remorse” in paragraph 1 most probably means _.A. regretB. hurtC. feelD. notice6. The experience may cause the author _.A
28、. to hide his anger away from othersB. not to go against his parents willC. to have a better control of himselfD. not to make mistakes in the future7. What is the main idea of this text?A. Adults should ignore their childrens bad behavior.B. Parents are the best teachers of their children.C. What is
29、 the best way to become a more patient person.D. Silent punishment may have a better effect on educating people.【答案】4. B 5. A 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。本文作者讲述了自己小时候自己因为不愿意听从父母的教育而乱发脾气损坏了纱门,父母没有修理纱门,任由在纱门上留下了一个裂缝,不时地有苍蝇等穿过它进入厨房,数年来,这种无声的惩罚令作者不断感到内疚,最终帮助作者成为了一个更加有自控能力的人。【4题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“They left the
30、corner of the screen door pushed out, creating an opening, a breach in the defense against unwanted insects.”可知,作者损坏了纱门,留下了一道裂缝,他的父母没有修理。故选B。【5题详解】词义猜测题。画线句上文When angrily opening the screen door with my foot, I kicked back about a 12-inch part of the lower left hand corner of the new screen door可知,“
31、我”在新纱门左下角的一个12英寸的地方踢了一脚。根据第二段可知,新纱门很贵。弄坏了纱门的“我”不仅没有感到自责和惭愧,反倒在后院玩得很开心。故画线词词义是:遗憾;后悔。故选A。【6题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“Above all, it has helped me become a more patient person and not burst out so easily.”可知,这次经历让作者成了一个更有耐心,不轻易发火的人,也就是能够更好地控制自己的人。故选C。【7题详解】主旨大意题。纵观全文可知,作者讲述了小时候自己因为父母的教育而乱发脾气损坏了纱门,父母没有修理纱门,任
32、由纱门上留下了一道裂缝,不时地有苍蝇等穿过它进入厨房,数年来,这种无声的惩罚令作者不断感到内疚,最终帮助作者成为了一个更加有自控能力的人。因此推断,文章主要讲述无声的惩罚能够更好地教育人。故选D。CGrown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as
33、 well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play, catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle, twinkle, little star” or reme
34、mber the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, extra learning trials (尝试) increase the length of time we will remember it.In childhood we usually continue to practice such skil
35、ls as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle, twinkle, little star” and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.The multiplication tables (乘法口诀表
36、) are an exception (例外) to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.The law of overlearning explains why cramming (突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a sa
37、tisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for ones future development.8. What is the main
38、 idea of Paragraph 1?A. People remember well what they learned in childhood.B. Children have a better memory than grown-ups.C. Poem reading is a good way to learn words.D. Stories for children are easy to remember.9. The author explains the law of overlearning by _.A. presenting research findingsB.
39、setting down general rulesC. making a comparisonD. using examples10. What does the word “they” in Paragraph 4 refer to?A. Commonly accepted rules.B. The multiplication tables.C. Things easily forgotten.D. School subjects.11. What is the authors opinion on cramming?A. Its helpful only in a limited wa
40、y.B. It leads to failure in college exams.C. Its possible to result in poor memory.D. It increases students learning interest.【答案】8. A 9. D 10. B 11. A【解析】本文是一篇议论文,本文主要讲述了过度学习,并列举了多个有关的事例来证明过度学习的学习效果和作用。【8题详解】主旨大意题。根据本段第一句Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned
41、 as children but have never practiced ever since可知,本段讲述的是人们经常能够记住我们小时候所学的内容,接下来还举了另外几个例子来说明。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第三段In childhood we usually continue to practice such skills as swimming,bicycle riding,and playing baseball long after we have learned them(在童年时代,我们通常会在学会游泳、骑自行车和打棒球等技能后很长时间内继续练习)可知作者是通过举例说明
42、的方法来解释过度学习的原理的,故选D。【10题详解】词义猜测题。根据上文The multiplication tables(乘法口诀表)are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school,because they are another of the things we over learn in childhood可知,乘法口诀也是过度学习的一个结果,因此这里they是指代乘法口诀表,故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段The
43、law of overlearning explains why cramming for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he lear
44、ned.(过度学习的法则解释了为什么为了考试而死记硬背,虽然可能会导致及格,却不是一种令人满意的学习大学课程的方法。通过死记硬背,一个学生可能把这门课学得足够好,可以通过考试,但他很可能很快就会忘记他所学的几乎所有东西。)可知作者认为突击学习的效果只能延续很短的时间,所以说只在有限的方面起作用,故选A。DA handsome man can earn a fifth more than a plainer colleague (同事) but a beautiful woman is not paid a penny more than her average-looking colleagu
45、e, new research has shown.The study by senior economists (经济学家) found that being good-looking meant male workers could earn 22 percent more than average-looking colleagues. Researchers said good looks did not give women a similar advantage.Andrew Leigh, the former economics professor at the Australi
46、an National University who co-authored the report, said: “Beauty can be a double-edged sword for women.”“Some people still believe good looks and intelligence (智慧) are incompatible (矛盾的) in women so a good-looking woman cant be that productive, but it doesnt affect mens pay.”He said that although he
47、 believed good-looking women may also earn more, the research did not support his theory.The research found that handsome men in all jobs, from manual labour to highly-paid professional careers, can earn 22 percent more than their colleagues doing the same work.Men with below-average looks face a ba
48、ttle in the office, with ugliness reducing a mans earnings by 26 percent compared to an average-looking worker.Former male model Ian Mitchell, 28, who has a first class degree in history from Edinburgh University and now works for a cosmetics (化妆品) company, told the Sunday Times: “It gives you confi
49、dence, and I suspect people tend to warm to you more quickly.”The study, named Unpacking the Beauty Premium, was the largest exercise of its kind and repeated a survey from 1984 to see if the beauty premium had changed.Leigh said the research showed people in the workplace were “lookist (以貌取人的) ” an
50、d he hoped the findings would encourage employers to remove their prejudice(偏见).12. What has the research found?A. Handsome men have an advantage in their jobs.B. Appearance plays an important role at work.C. Male workers pay more attention to their appearance.D. The more beautiful a female is, the
51、lower their intelligence is.13. Through the research, Andrew Leigh learned that _.A. beauty is a double-edged sword for workersB. good-looking females are likely to earn moreC. employers have prejudice in employing workersD more attention is paid to appearance now than before14. We can learn from th
52、e text that men who are below average in appearance _.A. earn 26% less than handsome menB. earn 26% less than average-looking menC. earn as much as average-looking menD. earn 22% less than average-looking men15. What is the main idea of the text?A. Good-looking men are more likely to earn more.B. Me
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-526764.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
最新研究生思想汇报例文:领悟人生价值.pdf
