河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一6月月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一6月月考英语试卷 WORD版含解析 河北省 沧州市 第一 中学 2019 2020 学年 月月 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、沧州一中高一年级月考英语试题第I卷第一部分听力理解听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题.每段对话仅读一遍.1.What is the woman?AA student. B.A teacher. C.A saleswoman.2.What will the man do on Friday?A.See a film.B.Attend a lecture.C.Go to the theater.3. Which character is the womans fa
2、vorite in Friends?A.Monica.B.Phoebe.C.Joey.4. What is the man complaining about?A.His career.B.His health.C.His kid.5. Who will the man celebrate the festival with?A.His brother.B.His grandparents.C.His parents.听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置.听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听
3、完后,各小题将给出5秒钟的作答时间.每段对话或独白读两听下面一段对话,回答第6和第7两个小题.6.Whats the woman doing?A.Making an invitation.B.Asking for help.C.Giving advice.7.What does the man plan to do today?A.Play tennis.B.Go on a trip.C.Help Emily study.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题.8.What does the woman to do?A.To watch a movie.B.To attend a meetin
4、g.C.To book a table.9.When should the woman collect the tickets at the latest?A.At 6:00 pm.B. At 7:00 pm.C. At 8:00 pm.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题.10. How many people are there in Peters family?A.2.B.3.C.4.11. When do the whole family walk the dog?A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.12.What does Peter d
5、o at home?A.Do the laundry.B.Cook food.C.Sweep the floor.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题.13. What is the weather like today?A.Hot.B.Cold.C.Cool.14.What does the man like doing most?A.Playing in the pool.B.Playing computer games.C.Reading books.15.How often does the man do exercise?A.Twice a week.B.Once a week
6、.C.Hardly ever.16.Where will the speakers be next Saturday night?A.In a cinema.B.In a bookstore.C.At the womans house.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题.17.What is the speaker?A.A teacher.B.An editor. C.A student.18.What is necessary for a volunteer?A.Communication skills.B.High scores.C.Experience.19.Whats the
7、best reason for taking the job?A.To learn to write.B.To make money.C.To have fun.20.When are volunteers expected to start working?A. Right after the meeting.B.Tomorrow.C.Next week.第二部分:阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.AField trip guideWhere: Deer Flat National Wildlife RefugeContac
8、t: Susan Kain 208-467-9278Suitability: Adults, TeensLooking for volunteers (18 or older)to help at a station for our Discover Wildlife Journeys field trip for 4th-6th graders! No teaching experience necessary. All training provided.The field trips are Tuesdays through Thursdays 9:30 am-2:30 pm Septe
9、mber and October.Sales clerkWhere: Hiram M. Chittenden LocksContact: Volunteer Clearinghouse 800-865-8337Suitability: Adults A volunteer job with Discover Your Northwest is open for part-time work year round. Volunteers will help customers and provide cashier (出纳员)duties in a small bookstore in the
10、Class A visitor center at the Hiram M. Chittenden Locks.RV volunteerWhere: Natchez National Historical ParkContact: Melissa Tynes 601-446-5790Suitability: Adults, Groups, FamilyThere are many chances at Natchez National Historical Park, including Visitor Center Assistant, Gardener, Tour Guide, etc.
11、Two RV sites have just been added! We require at least 32 hours of service a week, per site, and at least 3 months of volunteer service. Volunteers should have the ability to communicate with visitors of different age groups and cultures.Visitor Center hostWhere: Kingsley PlantationContact: Emily Pa
12、lmer 904-251-3537Suitability: AdultsVolunteers provide services to park visitors on a daily basis. Primary duties include greeting visitors in the Visitor Center, answering questions about the park, making sales, answering phone calls, etc.Skills needed: Good communication skills and an interest in
13、natural and cultural history.1. What is a requirement for volunteering as field trip guides?A. Teaching experience is a must.B. Volunteers must work every day.C. 3 months of volunteer service is required.D. Volunteers must be at least 18 years old.2. Which number should you call if you want to volun
14、teer in a bookstore?A. 208-467-9278.B. 601-446-5790.C. 800-865-8337.D. 904-251-3537.3. Which of the following is suitable for family volunteers?A. Field trip guide.B. Sales clerk.C. RV volunteer.D. Visitor Center host.【答案】1. D 2. C 3. C【解析】这是一篇应用文。文章给出了四份不同的志愿者工作的招聘广告。【1题详解】细节理解题。根据第一部分中“Looking for
15、 volunteers (18 or older)to help at a station for our Discover Wildlife Journeys field trip for 4th-6th graders!”可知,对于实地考察向导这份工作,要求志愿者年龄在18岁以上。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第二部分中“Volunteers will help customers and provide cashier (出纳员)duties in a small bookstore in the Class A visitor center at the Hiram M. Ch
16、ittenden Locks.”可知,售货员这份工作就是在一个小书店里的,其联系电话为800-865-8337。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据第三部分中“Suitability: Adults, Groups, Family”可知,RV志愿者这份工作适合由集体或家庭来担任。故选C项。BAlice Walker makes her living by writing. And her poems, short stories, and novels have won many prizes for her. She was born in Eatonton, Georgia; she w
17、ent to public schools there, and then to Spelman College in Atlanta before coming to New York to attend Sarah Lawrence College, from which she graduated in 1965. For a time she lived in Jackson, Mississippi, with her lawyer husband and small daughter.About Langston Hughes, an American Poet, in her f
18、irst book for children, she says, “After my first meeting with Langston Hughes, I promised I would write a book for children someday. Why? Because, at twenty-two, I knew next to nothing of his work but he didnt scold me. He just gave me a pile of his books. And he was kind to me. I will always be th
19、ankful that in his warmth he fulfilled my deepest dream (and need) of what a poet should be.”“To me he is not dead at all. Hardly a day goes by when I dont think of him or speak of him. Once, just before he died, when he was sick with the flu, I took him a full basket of oranges. The joy I felt in g
20、iving that simple gift is undiminished by time. He said he liked oranges, too.”4. In the passage, Alice Walker is _.A. a researcher at Sarah Lawrence CollegeB. a professor at Sarah Lawrence CollegeC. a writer of plays for childrenD. a prize-winning writer5. From the passage we can conclude that Alic
21、e Walker was twenty-two years old when _.A. she moved to Jackson, MississippiB. she moved to New YorkC. she first met with Langston HughesD. Langston Hughes died6. What is the meaning of the underlined word in Paragraph 2?A. speak to someone happilyB. speak to someone angrilyC. speak to someone prou
22、dlyD. speak to someone eagerly.7. What is the main topic of the passage? _A. Alice Walker and her thoughts on Langston Hughes.B The childhood of Alice Walker and Langston Hughes.C. Langston Hughes, American poet.D. Langston Hughes books about Alice Walker.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章从介绍一位美国
23、诗人Alice Walker的生平开始,然后引出了另一位诗人Langston Hughes并描述了他对于Alice的影响,而今斯人已逝,Alice表达了她对于Langston的追思。【4题详解】细节理解题。根据第一段第一、二句“Alice Walker makes her living by writing. And her poems, short stories, and novels have won many prizes for her.”可知,Alice是一位作家,其作品获得了很多奖项,与D选项描述相符。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据第二段中引述Alice的话“After
24、my first meeting with Langston Hughes, I promised I would write a book for children someday. Why? Because, at twenty-two, I knew next to nothing of his work but he didnt scold me.”可知,这里的first meeting with Langston Hughes与at twenty-two所指的时间是一致的。故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据第二段中划线词所在句“Because, at twenty-two, I
25、knew next to nothing of his work but he didnt scold me. He just gave me a pile of his books. And he was kind to me.”可知,在Alice对Langston的作品几乎一无所知的情况下,他并没有出现某种情绪,相反还赠予Alice几本书,并且对她很和蔼、宽容,也就是要表达Langston并没有生气、斥责她。故选B项。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段第一句“To me he is not dead at all. Hardly a day goes by when I dont thi
26、nk of him or speak of him.”并结合全文内容可知,文章从介绍Alice Walker的生平开始,在第二段引出了另一位诗人Langston Hughes并描述了两人第一次见面及其对于Alice的影响,第三段则站在Alice的角度表达了她对于已经去世的Langston的追思,主题就是Alice Walker和她对Langston Hughes的一些想法和追思,A选项最符合主题。故选A项。CThe strangeness of life in space never quite goes away. Here are some examples.First consider
27、something as simple as sleep. If you leave your arms out, they float free in zero gravity, often giving a sleeping astronaut the look of a funny dancer. “Im an inside guy,” Mike Hopkins says, who returned from a six-month tour on the International Space Station. “I like to be covered up.”On the stat
28、ion, the ordinary becomes strange. The exercise bike for the American astronauts has no handlebars (把手). It also has no seat. With no gravity, its just as easy to ride violently. You can watch a movie while you ride by floating a microcomputer anywhere you want. But people in the station have to be
29、careful about staying in one place too long. Without gravity to help air to move, the carbon dioxide you breathe in may form a cloud around you head. You can end up with a carbon- dioxide headache.Leroy Chiao, 54, an American retired astronaut after four flights, describes what happens even before y
30、ou float out of your seat, “Your inner ear thinks youre falling. Meanwhile your eyes are telling you youre standing straight. That can be annoyingthats why some people feel sick.” Within a couple daystruly terrible days for some peopleastronauts brains learn to ignore the signals from the inner ear,
31、 and space sickness disappears.Space travel can be so delightful but at the same time dangerous. For instance, astronauts lose bone mass. Thats why exercise is considered so important that National Aeronautics and Space Administration (NASA) puts it on the workday schedule. The focus on fitness is n
32、ot only about science and the future. They should make sure that any astronaut can return home, and, more importantly, the astronauts keep strong and fit for the two and a half years or more that it would take to make a round-trip to Mars.8. What is the major difficulty to astronauts when they sleep
33、 in space?A. Choosing a comfortable sleeping bag.B. Deciding on a proper sleep position.C. Seeking a way to fall asleep quickly.D. Finding a right time to go to sleep.9. The astronauts will suffer from a carbon dioxide headache when _.A. they circle around on their bikes.B. they watch a movie while
34、pedaling.C. they use microcomputers without a stop.D. they exercise in one place for a long time.10. One of the NASAs major concerns about astronauts is _.A. how much exercise they do on the stationB. whether they can recover after returning homeC. how they can remain healthy for long in spaceD. whe
35、ther they are able to go back to the station11. What does the author think of about life in space?A. StrangeB. FunnyC. ViolentD. Unhealthy【答案】8. B 9. D 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。文通过举例说明了太空生活的奇妙,在太空睡觉时,对宇航员来说主要的挑战在于恰当的睡眠姿势;宇航员在一个地方运动久了会出现碳毒性头痛,宇航员的大脑接收到矛盾的信息时会感到恶心最后告诉我们美国国家宇航局对宇航员主要的担心是宇航员回家后的修养期和任何在太空长
36、久地保持健康。【8题详解】细节理解题。根据第二段第二、三句“Its position shows its own challenges. The main question is whether you want your arms inside or outside the sleeping bag.(它的姿势展示出它自己的挑战。主要的问题是你是想把胳膊放在睡袋里面还是外面)”可知,对宇航员来说在太空睡觉主要的困难是找到恰当的睡姿。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“But people in the station have to be careful about stayin
37、g in one place too long. You can end up with a carbon- dioxide headache.(但是在空间站的人要小心在一个地方待太长时间你最后可能会出现碳毒性头痛)”可知,当宇航员在一个地方运动久了会出现碳毒性头痛。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据文章最后一句“They should make sure that any astronaut can return home, and, more importantly, the astronauts keep strong and fit for the two and a half
38、years or more that it would take to make a round-trip to Mars.(他们应该确保任何一个宇航员可以返回地球,并且更重要的是保证宇航员在接下来往返火星需要的两年半或者更长时间里保持强壮和健康)”可知,美国国家宇航局对宇航员的主要担心是如何在太空长久地保持健康。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章第一句“The strangeness of life in space never quite goes away.(太空生活的陌生感从没有消失)”及第三段第一句“On the station, the ordinary becomes
39、strange.(在空间站,平常事都变得陌生)”由此判断出,作者认为在太空的生活是陌生的。故选A项。DHuman beings can use language to communicate, but what about animals? How do they communicate with each other without using language? Well, different animals use different types of communication.Sounds are one of the most common types of communicati
40、on in animals. Bats usually follow sound waves to communicate. Birds communicate through their chirping(唧唧叫).Mammals generally use sounds to give calls to other members of their community and whales are good at using sound waves.Besides sounds, facial expressions are also used by animals. For exampl
41、e, when dogs are angry, they show their teeth barking and raise their ears. When theyre frightened, they pull their ears behind with the mouth open. For another example, when the parent bird brings food for the baby bird, the “begging expression” can be observed on its face.Next, gestures and body m
42、ovements are also common in animals. For example, honey bees dance to communicate. A deer waves its tail to warn others of some danger coming closer. A gorilla sticks its tongue out to express anger.Many animals communicate through smells. They give off pheromones (信息素)to express messages to other a
43、nimals. Wolves, deer and insects generally use this type of communication. Even amoebas (变形虫)need to communicate and do it by giving out chemicals. The animals use this type of communication to attract others for giving birth to baby animals.Besides the above means of communication, some animals com
44、municate by touching each other. For example, monkeys express feelings by touching each others hands, and they even give hugs and kisses to express love.12. When a dog shows its teeth barking and raises itsears, it must be _.A. expressing its fearB. expressing its angerC. begging its owner for somet
45、hingD. warning its owner of some danger13. Smells are used by animals mainly to _.A. produce their youngB. drive their enemies awayC. show their different feelingsD. ask for some food14. We can learn from the passage that _.A. a deer will waves its tail once it senses dangerB. most animals use their
46、 smells to attract othersC. bats are better at using sound waves than whalesD. a gorilla sticks its tongue out when its frightened15. What is the main idea of the passage?A. Sounds are the most common type of communication in animals.B. Human beings can use language to communicate, but animals cant.
47、C. Animals can communicate with each other without using language.D. Animals communicate with each other in different ways, such as sound, smell etc.【答案】12. B 13. A 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。动物不用语言怎样彼此交流?不同的动物有不同的交流方式。【12题详解】细节理解题。由第三段第二句中“when dogs are angry, they show their teeth barking and rais
48、e their ears.”可知,当狗生气时,它们竖起耳朵、露出牙齿吠叫,故选A【13题详解】细节理解题。由第五段第一句“Many animals communicate through smells”和最后一句“The animals use this type of communication to attract others for giving birth to baby animals.”可知,许多动物通过气味交流。这些动物用这种交流方式吸引其他动物以便产仔。故选A。【14题详解】细节理解题。由第四段“A deer waves its tail to warn others of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-526766.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
