河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 沧州市 第一 中学 2019 2020 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、沧州市一中2019-2020学年度高一第二学期期末考试英语试卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man doing?A. Cooking dinner.B. Playing basketball.C. Watching a game.【答案】C【解析】【原文】W: Honey, could yo
2、u take the garbage out while I am preparing the dinner?M: OK, Ill do it right after the live basketball game.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. At the barbers.B. At the tailors.C. At the butchers.【答案】A【解析】【原文】M: How would you want me to cut it?W: Id like to try a
3、new hair style. Could you show me some pictures of hair styles?3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the man come back?A. By air.B. By train.C. By ship.【答案】B【解析】【原文】W: Wed like to send you to a ship company in Shanghai on a business trip this weekend. Youll get on the train tonight at 7 pm.M: The train? Will
4、 I be flying back then?W: But weve bought the return ticket for you.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man complaining about?A. The weather forecast.B. The bad weather.C. The useless umbrella.【答案】A【解析】【详解】M: I hate carrying that umbrella around. The weatherman said there was a twenty-percent chance of
5、rain. But it didnt rain a drop.W: Twenty percent means zero percent.M: But last week they said twenty percent and it actually rained all day.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What day is it today?A. Thursday.B. Wednesday.C. Tuesday【答案】C【解析】【原文】M: We are going to have a general cleaning after school.W: Oh, but we
6、usually do it every Wednesday, so why dont we do it tomorrow just as usual?第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题 中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听 完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What did the man do yesterday?A. He met
7、 his friends.B. He bought some vases.C. He sent some postcards.7. Who will the man send postcards to?A. Himself.B. His girlfriend.C. His sister【答案】6. B 7. A【解析】【原文】M: Hello, do you remember me? I bought some vases from you yesterday.W: Yes, you said you wanted to send them to your girlfriend, right?
8、M: Thats right. Ive come back to buy some more souvenirs for myself.W: What do you have in mind?M: Well, my sister used to send postcards to herself wherever she went. I want to do that, too.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the two speakers talking about?A. Sophias working performance.
9、B. Sophias new friends from work.C. Sophias relationship with the woman.9. How is the woman feeling now?A. Ashamed.B. Disappointed.C. Excited【答案】8. C 9. B【解析】【原文】M: You havent spent much time with Sophia lately. Whats up?W: Weve not been that close for a while.M: But you two used to do everything to
10、gether. I thought you really enjoyed each others company.W: We did, but that was before she started her new job, and now all she does is hang out with her new friends from work.M: It cant be that bad. She was always a really good friend to you. Shes probably just excited about her new job. You shoul
11、d give her some time.W: But I think she shows no interest in our friendship any more. I just have to accept the fact that its time for us to go our separate ways.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What did the woman want to do at first?A. Visit her mother.B. Refuse a job offer.C. Resign from wor
12、k.11 What does the man suggest the woman do?A. Take an absence leave.B. Change her job.C. Hire a care worker.12. What,s the possible relationship between the two speakers?A. Doctor and patient.B. Boss and employee.C. Teacher and student.【答案】10. C 11. A 12. B【解析】W: Do you have a minute, Mr. Johnson?M
13、: Sure, what would you like to discuss?W: Ive made a tough decision to resign, sir.M: Well, I have to tell you that Im quite surprised. Is there any possible way to change your mind?W: Im afraid not, sir. Ive made up my mind. Its something I have to do.M: Can I ask why? Were you unhappy working for
14、us or have you been given a better offer?W: Oh, no. Its my mother. Shes sick and needs someone to take care of her. Im the only one who can do it.M: Im sorry to hear that, but why dont you just take a leave of absence? We can hold the job for you until your mother gets better.W: Really?M: Sure, Id b
15、e crazy to lose a good worker like you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. On which side of the road should people ride in the mans country?A. Right.B. Left.C. Either.14. Why do people in Cambridge like riding bikes?A. Cycling is safe.B. Cycling is fashionable.C. Cycling is convenient.15. What is
16、 a cyclist of 12 required to do in Cambridge?A. Wear a helmet.B. Flash two lights.C. Pass the traffic test.16. What may happen to the bikes left casually?A. Theyll be destroyed.B. Theyll be stolen.C. Theyll be locked.【答案】13. A 14. C 15. A 16. B【解析】M: Hi, Ellen! Is this your new bike?W: Yes, I bought
17、 it yesterday.M: Its cool! May I have a try?W: Of course. Remember to ride on the left.M: Oh, I think itll take me some time to get used to it. You know, in my country, we should drive, ride and walk on the right.W: Well, it could be dangerous if you break the rules.M: OK, I see. By the way, why do
18、so many people travel by bike in Cambridge?W: You see, Cambridge City is small and flat. Besides, the colleges of Cambridge University spread around every corner of the city. Riding a bike between lectures is convenient.M: And it is also environmentally friendly.W: Thats right. Since riding a bike i
19、s the most common way, there are a lot of riding regulations.M: For example?W: People under 18 or above 60 should wear a helmet when they ride, and a bike should be equipped with two lights. A little troublesome, but its safe.M: I agree. I have noticed that people just leave their bikes casually.W:
20、Yes. Thats why many bikes have been stolen.M: Then you should remember to lock your bike.W: I will.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Who is Emile Ratelbrant?A. A television host.B. A legal adviser.C. A bank clerk.18. When was Ratelbrant actually born?A. In 1989.B. In 1969.C. In 1949.19. Why did R
21、atelbrant submit(提交) such a legal demand to court?A. To draw peoples attention.B. To be free of discrimination(歧视).C. To save money for the government.20. How does Ratelbrant feel about the possible result of his demand?A. Hopeless.B. Confident.C. Uncertain.【答案】17. A 18. C 19. B 20. C【解析】【原文】Im Emil
22、e Ratelband, a television host in the city of Arnhem, Holland. Now my age is having a bad effect on both my work and life. So I went to court to get my birth year legally changed from 1949 to 1969 and I self-identified as 20 years younger. The reason why I did so is that I want to avoid age discrimi
23、nation. When I asked to borrow money from a bank or change my job, I was told it was almost impossible because of my age. I firmly believe that with the freedom of choosing my name, I want to choose my own age. I want to control myself. Besides, the Dutch government could benefit if it were to accep
24、t my demand. I would be happy to give up my monthly pension of around $1,370. That would be a savings of $343,000 over 20 years for the government. The city court is expected to give an official decision in about four weeks. And Im waiting for that, but Im not quite sure about their approval.第二部分阅读理
25、解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选 出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhile there is a slight chance that you touch down on the surface of the moon, there are some places you can visit that are tied to the Apollo 11.The U.S. Space & Rocket Center; Huntsville, AlabamaCreating the Saturn
26、 V rocket that drove the crew of the Apollo 11 was the responsibility of a team of engineers in Huntsville. At the U.S. Space & Rocket Center, you can explore dozens of interactive exhibits, including “Space Craze “,a look at the publics strong interest in all things related to space through the pop
27、 culture.Meteor Crater, Flagstaff, ArizonaArmstrong and his fellow were trained for moon exploration at a variety of places, including Meteor Crater, one of the most perfectly preserved impact craters on the planet. Today the Meteor Crater Visitor Center includes the 4-D ride “Collision Experience”
28、and breathtaking tours around the edge of the crater itself.The Kennedy Space Center, Cape Canaveral, FloridaEvery Apollo mission was started from the Kennedy Space Center, which remains an active launch site. Bus tours visit mission-critical areas of Kennedy Space Center and the Apollo/Saturn V Cen
29、ter, which houses a complete Saturn V rocket and a moon rock you can touch. Come during a scheduled launch, and you can purchase a special viewing package getting you a clear view of the launch.Lyndon B. Johnson Space Center; Houston, TexasIts here that every aspect of the Apollo 11 mission was moni
30、tored. Now fully repaired, the control center is open to tour via the official visitors center. Space Center Houston. View astronaut training equipment and the largest collection of moon rocks.21. In which place are you required to tour in a bus?A. The U.S. Space & Rocket Center.B. Meteor Crater.C.
31、Lyndon B. Johnson Space Center.D. The Kennedy Space Center.22. What can we learn about Meteor Crater?A. It houses a complete Saturn V rocket and a moon rock.B. It is one of the training places for astronauts of Apollo 11.C. It allows one to view the largest collection of moon rocks.D. It provides do
32、ze ns of interactive exhibits for visitors to explore.23. What can you do in Lyndon B. Johnson Space Center? A. Touch a moon rock.B. Enjoy the 4-D ride.C. See astronaut training equipment.D. View a rocket launch.【答案】21. D 22. B 23. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个与阿波罗11号有关的地方。【21题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Bus tours vi
33、sit mission-critical areas of Kennedy Space Center and the Apollo Saturn V Center, which houses a complete Saturn V rocket and a moon rock you can touch.可知乘坐巴士参观肯尼迪航天中心和阿波罗土星五号中心的关键任务区域,阿波罗土星五号中心内有一枚完整的土星五号火箭和一块可以触摸到的月球岩石。由此可知,你需要在The Kennedy Space Center乘车游览。故选D。【22题详解】细节理解题。根据第三段中Armstrong and his
34、 fellow were trained for moon exploration at a variety of places, including Meteor Crater, one of the most perfectly preserved impact craters on the planet.可知阿姆斯特朗和他的同事们曾在不同的地方接受过月球探索训练,其中包括地球上保存最完好的陨石坑之一Meteor Crater。由此可知,Meteor Crater是阿波罗11号宇航员的训练场所之一。故选B。【23题详解】细节理解题。根据最后一段中View astronaut trainin
35、g equipment and the largest collection of moon rocks.可知观看宇航员训练设备和最大的月球岩石收藏。由此可知,你在Lyndon B. Johnson Space Center能见宇航员训练设备。故选C。BA few weeks ago, I picked up my 14-year-old daughter and her friend from dance class. The two girls chatted happily until I reached her friends house. And then 1 began the d
36、rive home and my daughter, who had been talking nonstop a minute before, went completely silent. I assumed she was lost in thought.When I came to a stoplight, I looked in the mirror. My daughter wasnt looking out of the window or staring into space - she was on her phone. I felt my anger rise.“Get o
37、ff your phone. That is rude. You make me feel like an Uber driver.” I shouted.“But Im texting friends about biology homework! she said.“That can wait.” I was mad and she was angry.Back home, she disappeared into her room, and I thought about how I was still trying to take control of my daughters gro
38、wing independence, which was fruitless.The next day I was thinking about my outburst when a parenting program on TV caught my eye, in which the hosts interviewed Dr. Ken Ginsburg, the author of a famous parenting book. It completely changed my attitude.Ginsburg said. “Why are our teens pushing us aw
39、ay? Its not because they hate us - its because they love us so much and yet they know they have to become independent. So this is a process of figuring out how to push away the things they love the most. It is crazy to fly from a comfortable nest, so teens get ready for it by temporarily pushing the
40、ir parents away.”I need to honor her independence and create space for both of us to face this monumental developmental challenge as teammates, not adversaries(对手).24. What made the writer mad?A. She served as an Uber driver.B. The two girls were chatting happily.C. Her daughter was playing with the
41、 phone.D. Her daughter forgot her biology homework.25. What do we know about the daughter?A. She is being under her mothers control.B. She is on the way to being independent.C. She enjoys making friends using social media.D. She hates making conversation with her mom.26. Which of the following best
42、describes the mother?A. Open-minded.B. Hardworking.C. Inspiring.D. weak-willed.27. What is the passage mainly about?A. I was pushed away by my teenaged daughter.B. Life of a teenager is moving at its own slow pace.C. Parents completely rely on parenting experts to educate children.D. My relationship
43、 with my daughter was improved by a suggestion.【答案】24. C 25. B 26. A 27. D【解析】本文为一篇记叙文。文章叙述了几周前,作者去舞蹈班接我14岁的女儿和她的朋友。两个女孩开心地聊着天,直到我到了她朋友家。然后作者开车回家,作者的女儿一分钟前还在不停地说话,这时完全沉默了。作者以为她陷入了沉思。作者发现她在看手机。作者感到愤怒起来。而作者在一次电视节目中接受了主持人的建议,作者意识到女儿逐渐长大,逐渐独立。这个节目帮助作者改善了与女儿的关系。【24题详解】细节理解题。根据第二段My daughter wasnt looking
44、 out of the window or staring into space - she was on her phone. I felt my anger rise. 我女儿没有看窗外,也没有盯着太空她在看手机。我感到愤怒起来。可知,是作者的女儿在打电话使作者感到生气。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第七段Back home, she disappeared into her room, and I thought about how I was still trying to take control of my daughters growing independence,
45、which was fruitless. 回到家,她消失在她的房间里,我在想我是如何仍然试图控制我女儿逐渐独立的,但这是徒劳的。可知,作者的女儿正在走向独立。故选B项。【26题详解】推理判断题。根据最后一段I need to honor her independence and create space for both of us to face this monumental developmental challenge as teammates, not adversaries(对手). 我需要尊重她的独立性,并为我们双方创造空间,作为队友而不是对手来面对这一巨大的发展挑战。推测母亲是
46、个思想开放的人,能够接受女儿的日渐独立。故选A项。【27题详解】主旨大意题。根据倒数第三段The next day I was thinking about my outburst when a parenting program on TV caught my eye, in which the hosts interviewed Dr. Ken Ginsburg, the author of a famous parenting book. It completely changed my attitude.第二天,我正想着自己昨晚爆发情绪,突然电视上的一个育儿节目吸引了我,节目主持人采访
47、了一本著名育儿书籍的作者肯金斯伯格博士。这完全改变了我的态度。根据最后一段I need to honor her independence and create space for both of us to face this monumental developmental challenge as teammates, not adversaries(对手 ). 我需要尊重她的独立性,并为我们双方创造空间,作为队友而不是对手来面对这一巨大的发展挑战。所以短文主要在叙述一个建议改善了我和女儿的关系。故选D项。COver a four-year period, Swiss researche
48、rs have developed a machine that can keep human livers (肝)alive outside of the body for one week.Livers are among the most commonly transplanted (移植)human organs. Current technology can only keep human livers alive for up to 24 hours. It is reported that, in 2017, about 8.000 liver transplants were
49、performed in the U.S., of which 360 used livers from living givers In addition, about 11,500 people were registered on a waiting list to receive a liver transplant. Keeping livers alive and functioning for longer periods could greatly improve the chances of survival for patients.The researchers say
50、the purpose of their “Liver4Life” machine is to perform what they call liver perfusion (灌注)operations outside of the human body. Perfusion is the process by which blood or other liquids are pumped through organs and tissue. The machine keeps the liver at the right temperature and moves it in a way t
51、hat would be natural in the body. Using a pump to fill the liver with blood acting like a human heart, the machine also provides oxygen to the organ, controls red blood cell levels and removes waste.The research team began their experiments with livers from pigs. After repeated testing and engineeri
52、ng development, they succeeded in getting the pig livers to survive for seven days with support only provided from the Liver4Life machine. They also discovered the system can work to repair damaged livers. The team is now planning its next step to transplant machine-treated organs into patients.Pier
53、re-Alain Clavien. leader of the research said in a statement. “This technology will greatly increase the number of livers available for transplant, improving the chances of survival for patients. The success of this unique machine opens the way for many new applications in transplantation and cancer
54、 medicine.”28. What does the author intend to do in paragraph 2?A. Introduce a brand new topic for discussion.B. Provide some latest data about present liver transplants.C. Show the urgency of tech improvement in liver transplants.D. Remind readers concerned of the importance of a healthy liver.29.
55、What does the underlined word “it” in paragraph 3 refer to?A. The machine.B. The liver.C. The temperature.D. The tissue.30. What can we learn about the Liver4Life machine?A. It is among the most commonly used machines for liver transplants.B. It is aimed to carry out liver perfusion operations in th
56、e human body.C. It can perform several functions to keep the liver working normally.D. It can be used to keep the pig livers alive for more than one week.31. Where is this text most likely from?A. A biology textbook.B. A first aid brochure.C. A social web page.D. A health magazine.【答案】28. C 29. B 30
57、. C 31. D【解析】本文为一篇说明文。在四年多的时间里,瑞士研究人员开发出一种机器,可以让人的肝脏在体外存活一周。文章介绍了这个机器的作用,研究过程和意义。【28题详解】推理判断题。根据第二段Current technology can only keep human livers alive for up to 24 hours. It is reported that, in 2017, about 8.000 liver transplants were performed in the U.S., of which 360 used livers from living give
58、rs In addition, about 11,500 people were registered on a waiting list to receive a liver transplant. Keeping livers alive and functioning for longer periods could greatly improve the chances of survival for patients.目前的技术只能让人类的肝脏存活24小时。据报道,2017年,美国约有8000例肝移植手术在美国,另外还有360个活体捐赠者的肝脏,约有1.15万人在等待接受肝脏移植。延
59、长肝脏的存活和功能可以大大提高患者的存活几率。推测作者在第二段中,想要展示肝脏移植技术改进的紧迫性。故选C项。【29题详解】词句猜测题。根据the machine keeps the liver at the right temperature and moves it in a way that would be natural in the body. 这台机器将肝脏保持在适当的温度,后文主语为The machine,谓语为move,推测宾语与前文相同,也为liver。所以机器使肝脏保持在合适的温度,并以一种人体自然的方式移动肝脏。因此it指的是“肝脏”。故选B项。【30题详解】推理判断题
60、。根据第三段The machine keeps the liver at the right temperature and moves it in a way that would be natural in the body. Using a pump to fill the liver with blood acting like a human heart, the machine also provides oxygen to the organ, controls red blood cell levels and removes waste. 这台机器将肝脏保持在适当的温度,并以
61、人体的方式自然移动肝脏。利用泵像心脏一样向肝脏内注入血液,这台机器还向肝脏提供氧气,控制红细胞水平,并清除废物。 及第四段They also discovered the system can work to repair damaged livers. 他们还发现该系统可以修复受损的肝脏。由此判断出,Liver4Life机器可以发挥多种功能,保持肝脏正常工作。故选C项。【31题详解】推理判断题。在四年多的时间里,瑞士研究人员开发出一种机器,可以让人的肝脏在体外存活一周。文章介绍了这个机器的作用,研究过程和意义。推测这篇文章最有可能来自健康杂志。故选D项。DWe know them when
62、we see them: The TV shows and movies we love, even though we just know theyre bad. The worthless books we simply cant put down.Yes, these are our guilty pleasures what some people consider the junk food in our media diets. But if we enjoy them, why should we feel guilty? As it turns out, these so-ca
63、lled “guilty” pleasures can actually be good for us, so long as theyre enjoyed in moderation.According to Robin Nabi, a professor at the University of California, a guilty pleasure is something that we enjoy, but we know were either not supposed to like, or that liking it says something negative abo
64、ut us.Studies suggest that guilty pleasures can bring back some psychological resources. Besides, giving ourselves permission to enjoy downtime is also an important part of self-pity, which is an effective way of fighting anxiety and sadness. Perhaps the most important value of a guilty pleasure is
65、the bond it can create between people.If thats true, why do guilty pleasures get such a bad reputation? Actually, its not the indulgences themselves, but the attitudes we take when talking about them. “We have the cultural value of media consumption being instructive, and that what we do should be a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-526770.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
