河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省沧州市第一中学2019-2020学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 沧州市 第一 中学 2019 2020 学年 一下 学期 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、沧州市第一中学2019-2020学年第二学期第三次学段检测高一年级英语试题第一部分听力(共两小节,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man suggest drinking?A. Tea.B. Coffee.C. Cold water.【答案】C【解析】【原文】W: Shall we have some tea or coffee?M: I think a
2、 glass of cold water would be better.There is nothing like it when the weather is so hot.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about the woman?A. She will go to school.B. She wont go to the library.C. She is willing to help the man.【答案】B【解析】【原文】M:Would you please drop this book off at the library for
3、me when you go to school?W:I would if I were going,but I have to work today.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. On a farm.B. In a bookstore.C In a supermarket.【答案】C【解析】【原文】W:Excuse me.Could you please tell me where the cheese is? I want to buy some cheese.M:Sure.It
4、s next to the milk.Over in the dairy section.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the probable relationship between the speakers?A. Policeman and driver.B. Teacher and student.C. Boss and secretary.【答案】A【解析】【原文】M:Excuse me,Miss.You cant park here.W:But its only for a few minutes,sir.Im waiting for a friend.M
5、:This is a taxi park.You can park in the car park round the corner over there.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man plan to do this weekend?A. Buy some furniture.B. Go out with some friends.C. Entertain some friends at home.【答案】C【解析】【原文】W:How is your new apartment?M:Its great.I live on the top floor
6、 of a six-story building.And I just bought the furniture.W:Id love to see it.M:No problem.Ill invite you and other friends over for dinner this weekend.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频
7、,请去附件查看】6. What is wrong with the man?A. He feels tired and sad.B. He eats less every day.C. He keeps awake at night.7. What do we know about the man?A. He is a student.B. He is a foreigner.C. He is seriously ill.8. Why does the woman know so much about cultural shock?A. She is an expert.B. She has
8、heard about it.C. She has the similar experience.【答案】6. A 7. B 8. C【解析】【原文】W: You look a little down.Are you OK?M: Im not sure.Im always tired,but I sleep a lot.W: How long has this been going on?M: About a month.Im in low spirits,too.W: Are you having fun with friends?M: No,I dont feel like going o
9、ut.W: You know,you might have culture shock.M: Whats that?W: When you live in another country,it can be a big shock to your system.People get different symptoms.For example,some people eat a lot,some people dont eat enough.M: How do you know so much about it?W: I got it when I moved to Hong Kong.But
10、 it went away after a few months.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. What are the speakers mainly talking about?A. The first day at a new job.B. A usual day at work.C. A new boss.10. What does the woman think of her boss?A. Indifferent.B. Supportive.C. Inexperienced.11. What do we know about the w
11、oman?A. She has a good overtime pay.B. She often works late at night.C. She had a hard time at work today.【答案】9. A 10. B 11. A【解析】【原文】M: Hey,Laura.How was your day?W: I had a great day.This was my first day at my new job.I thought it was going to be a dull place,but it was fun.M: Good.How were the p
12、eople?W: Well,I was surprised that my boss was actually supportive and really nice.In fact,all the partners there seemed to be very nice,and they welcomed me in.I was worried that they might give me a hard time because Im new and Im inexperienced,but they didnt.M: Oh,thats great.Are you looking forw
13、ard to going back tomorrow?W: I really am.Im working late tomorrow night and they do pay good overtime,so Ill make a bit more money.M: Thats terrific.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. What does the woman say about the sports centre?A. It was small.B. It was noisy.C. It was expensive.13. Why did
14、nt the woman stay in the caf?A. It was not clean.B The service was bad.C. She had an appointment.14. What does the man suggest doing right now?A. Playing tennis.B. Going to a club.C. Swimming in the river.【答案】12. B 13. A 14. C【解析】【原文】M: What did you do yesterday,Sophie?W: I went swimming at the spor
15、ts centre because it was so hot,but it was too noisy for me.There were a lot of people in the pool.M: So was it difficult to find a space in the car park there?W: Yes! Its not big enough.M: Did you go to the caf?W: Yes,for a cold drink.But I didnt stay.The tables and floor werent clean.M: Ugh! But I
16、 hear they have a good football club there.W: Thats right.My brother wanted to go there but it starts too late in the evening for him. Its a pity because its not an expensive club.M: Can you learn tennis there?W: I called about lessons but they cost too much.M: Ill teach you tennis,but not today.Its
17、 too hot.Lets go for a cold swim in the river.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】15. What probably is the man?A. A doctor.B. A lawyer.C. An architect.16. How will the man get to the bus station tomorrow morning?A. He will walk there.B. He will go there in his car.C. His wife will take him there.17.
18、When will the man take the return bus tomorrow?A. At 6:30 p.m.B. At 8:00 p.m.C. At 9:30 p.m.【答案】15. B 16. C 17. B【解析】【原文】M:Hi, Anna.Id like to buy a ticket to Chicago,please.W: Oh,what time do you want to leave,Mr Robinson?M: Well,tomorrow morning,as early as I can.Ive got to see a client and appear
19、 in court before noon.W: Theres a bus every thirty minutes starting at 5:30 a.m.M: Then,Id like to leave at that time.Wait .my wifes going to drop me off here on her way to work.Could you give me a 6:30 ticket instead?W: Sure.Will that be one-way or round-trip?M: Oh,I probably should buy a round-tri
20、p ticket now because Ill be coming back tomorrow evening.W:Do you know what time tomorrow evening?M: Uh,do you have a bus that comes around 8:00?W: Yes,theres one at 8 oclock.M: Okay,Ill take that.I told my wife that wed go to see a movie at 9:30.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. Who can join the
21、 Road Safety Team?A. Students in Junior 1 and 2.B. Students in Senior 2 and 3.C. Students in Senior 1 and 2.19. What can students get from Miss Mailer?A. A book.B. A letter.C. A picture.20. What activity is the team also organizing?A. A short quiz.B. A writing competition.C. A poster design competit
22、ion.【答案】18. C 19. B 20. C【解析】【原文】Good morning.Heres an announcement about our School Road Safety Team.The team was set up fifty years ago and its looking for new members.If youre in Senior 1 and 2,youre welcome to join.The team has meetings every Friday between three and four.If youre interested,ple
23、ase go to Miss Mailer during lunchtime today and get a letter for your parents to sign.There are only twenty places.The team is also organizing a “Road Safety Poster Design Competition”. You must hand in your work by the fifteenth.To find out more,please read the information on the Road Safety Team
24、noticeboard.This is the end of the announcement.Thank you.第二部分阅读理解第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)ACoronaviruses(冠状病毒) are a large group of viruses. They consist of a core of genetic material(遗传物质) surrounded by an envelope with protein spikes(蛋白棘突). This gives it the appearance of a crown. Crown in Latin is
25、called “corona” and thats how these viruses get their name. In this text, well take a quick look at whats currently known about the virus.Covid-2019The 2019 Novel Coronavirus, first reported December in Wuhan, central Chinas Hubei Province, has quickly spread across the country and around the world.
26、 It initially occurred in a group of people with pneumonia(肺炎) whod been associated with a seafood and live animal market in the city of Wuhan.Intermediate hosts: The Covid-2019 may originate in bats, a team led by renowned Chinese virologist Shi Zhengli said earlier, while the intermediary host rem
27、ains unknown.Incubation period(潜伏期): usually 1-14 days.Infection: Virus may spread before symptoms show.SARS-CoVThe Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) coronavirus was first identified in China in 2003 .Intermediate hosts: Bats are the original host. Civet cats serve as an important intermediar
28、y that carries virus from the winged mammal to humans.Incubation period: 2-7 days.Infection: Virus spread after symptoms show.MERS-CoVThe Middle East Respiratory Syndrome (MERS中东呼吸综合征) coronavirus was first identified in Saudi Arabia in 2012.Intermediate hosts: MERS-CoV was travelled from dromedary
29、camel to humans.Incubation period: 2-14 days.Infection: Virus may spread before symptoms show.21. What might be the intermediate hosts of the Covid-2019?A. Bats.B. MosquitoesC. Camel.D. Unknown yet.22. Which kind of coronaviruses spreads after symptoms appear?A. SARS-CoV.B. MERS-CoV.C. The Covid-201
30、9.D. All Coronaviruses.23. What can we learn about coronaviruses ?A. Bats are to blame for the outbreak of all the three coronaviruses.B. The Covid-2019, SARS-CoV and MERS-CoV are all listed as coronaviruses.C. Mers-Cov were first identified in China.D. SARS-Cov has a longer incubation period than M
31、ers-cov.【答案】21. D 22. A 23. B【解析】【分析】这是一篇说明文,文章介绍了包括新型冠状病毒在内的三种影响较大的冠状病毒。【21题详解】细节理解题。根据Covid-2019部分第二段“Intermediate hosts: The Covid-2019 may originate in bats, a team led by renowned Chinese virologist Shi Zhengli said earlier, while the intermediary host remains unknown.”可知,虽然研究表明可能是蝙蝠,但中间宿主究竟是什么
32、还不清楚。故选D项。【22题详解】细节理解题。根据SARS-CoV部分第四段“Infection: Virus spread after symptoms show.”可知,SARS病毒在携带者表现出症状后才会传播。故选A项。【23题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“In this text, well take a quick look at whats currently known about the virus.”可知,本文的内容就是介绍目前了解到的冠状病毒的情况,所以文中列举出的三种病毒都隶属于冠状病毒。故选B项。【点睛】细节理解题是阅读理解中最常见的题型,考生需要清楚,文章中心
33、是论点,事实细节就是论据或主要理由,细节理解题就是有关文章细节的问题,常对文中某个词语、句子、段落的细节及事实进行提问,所提问题一般可直接或间接在文章中找到答案。常用且比较稳妥的方法是排除干扰项,细节理解题中的干扰项一般分为范围过大或过小、偷换概念、正误并存等类型,可逐句在文中寻找根据加以甄别。第3小题中,A选项“三种冠状病毒的爆发都归咎于蝙蝠”显然是错误结论,C选项“MERS病毒是在中国首次出现”与原文中“在沙特阿拉伯首次发现”不符,D选项“SARS比MERS的潜伏期更久”也可以对照Incubation period一栏排除掉,这样也可以得出正确答案。BMy daughter Kelly i
34、s a cautious person. She needs to warm up to situations, and is hesitant to try new things. But this has been a year of firsts for my girl that has filled her with a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to
35、 ride a bike without training wheels. And this year she completed her first kids triathlon (三项全能).On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my sons birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transit
36、ions from swim to bike to run with her, we got all the equipment shed need, and we kept talking about the race. But as we waited the two hours for the older kids to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me a few too many times. She was nervous but trying to ke
37、ep it together.And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared. My daughter transformed into the most confident human being I had ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face.I can honestly sa
38、y that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasnt because she did a sport or anything like that. It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadnt seen before.I kept looking at her with smile. She might be wearing the finalist med
39、al but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine.24. What can we learn from Paragraph 2?A. The race began in the early morning.B. Kelly prepared for her brothers birthday party.C. Kelly was eager for her turn in the race.D. The whole family gave Kelly support.25. Seeing Kelly
40、s performance in the race, the author felt_.A. worried and hesitantB. excited and proudC. anxious and uneasyD. curious and concerned26. In Paragraph 4, the underlined word “conquered” probably means_.A. to succeed in dealing with or control somethingB. to take control of an area and its people by fo
41、rceC. to become very popular or successful in a placeD. to defeat someone especially in a competition27. In the ending paragraphs the author felt like “I won that day” because Kelly_.A. expressed love to herB. won the gold medalC. overcame the fearD. took part in the sport【答案】24. D 25. B 26. A 27. C
42、【解析】【分析】这是一篇记叙文。讲述了作者的女儿今年完成了她的第一次儿童铁人三项,作者为女儿的变化感到骄傲的故事。【24题详解】推理判断题。根据第二段“On Saturday, with a thunderstorm coming soon and my sons birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions from swim to bike
43、 to run with her, we got all the equipment shed need, and we kept talking about the race.”(周六,暴风雨即将来临,我儿子的生日聚会也会在当天晚些时候举行,我们所有人都在早上天黑的时候出发,为了Kelly参加的第一次三项全能。我们和她一起练习从游泳到骑车到跑步之间的过渡,我们准备了她需要的所有装备,我们一直在谈论这场比赛。)可推知,全家人都在支持Kelly参加比赛。故选D。【25题详解】推理判断题。根据第三段“From the second she jumped into the water, my hea
44、rt soared. My daughter transformed into the most confident human being I had ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face.”(从她跳进水里那一刻,我的心飞起来了。我的女儿变成了一个我从来没见过的、最自信的人。她在游泳中占据优势,在骑行中领先,脸上带着最大的笑容跑向终点。)和第四段“I can honestly say that I n
45、ever felt so proud of someone in my entire life.”(我可以诚实地说,在我整个生命中,我从没为某个人感到如此骄傲。)可知,作者看到Kelly比赛中的表现时,她感到兴奋和自豪。故选B。【26题详解】词义猜测题。根据划线单词所在句子“It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadnt seen before.”(是因为她害怕某些事,但是她用我之前没见过的自信和激情conquered这份恐惧。)可知,此处
46、指Kelly用信心和激情克服了恐惧。因此猜测conquered意为“克服,对付”。故选A。【27题详解】推理判断题。根据最后一段“I kept looking at her with smile. She might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine.”(我一直微笑着看着她。她可能带着决赛奖牌,但我却感觉那天是我赢了。我赢得了看到我的女儿发光的样子的机会。)可知,作者有这种自己赢得感觉是因为看到女儿Kelly克服了恐惧。故选C。【
47、点睛】阅读理解中的常出现推理判断题有逻辑推理、只是判断等。这类考题常出现的词有:learn from, infer, indicate等。进行逻辑推理时,根据文章中所陈述的事实、例证等进行推理,得出合乎逻辑的推理。如第一小题,题干关键词“learn from”,通过阅读第二自然段,可知,第二段描写了一家人为Kelly比赛做准备的一系列活动,从而推出全家支持Kelly的结论,得出正确答案。CWeve all been there: in a lift, in line at the bank or on an airplane, surrounded by people who are, lik
48、e us, deeply focused on their smartphones or, worse, struggling with the uncomfortable silence.Whats the problem? Its possible that we all have compromised conversational intelligence. Its more likely that none of us start a conversation because its awkward and challenging, or we think its annoying
49、and unnecessary. But the next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. Experts say its an invaluable social practice that results in big benefits.Dismissing small talk as unimportant is easy, but we cant forget that deep relationships wouldnteven exist i
50、f it werent for casual conversation. Small talk is the grease(润滑剂) for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. Almost every great love story and each big business deal begins with small talk, he explains. The key to su
51、ccessful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them.In a 2014 study, Elizabeth Dunn, associate professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to seek out an interaction(互动) with its waiter; the other, to spea
52、k only when necessary. The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. Its not that talking to the waiter is better than talking to your husband, says Dunn. But interactions with peripheral(边缘的) members
53、of our social network matter for our well-being also.Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging, a bond with others. Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk. Small talk is the basis of good manners, he sa
54、ys.28. What phenomenon is described in the first paragraph?A. Addiction to smartphones.B. Inappropriate behaviours in public places.C. Absence of communication between strangers.D. Impatience with slow service.29. What is important for successful small talk according to Carducci?A. Showing good mann
55、ers.B. Relating to other people.C. Focusing on a topic.D. Making business deals.30. What does the coffee-shop study suggest about small talk?A. It improves family relationships.B. It raises peoples confidence.C. It matters as much as a formal talk.D. It makes people feel good.31. What is the best ti
56、tle for the text?A. Conversation CountsB. Ways of Making Small TalkC. Benefits of Small TalkD. Uncomfortable Silence【答案】28. C 29. B 30. D 31. C【解析】【分析】这是一篇议论文。在当今社会,人们在公共场合或沉迷于智能手机,或与不舒服的沉默抗争,陌生人之间缺乏沟通。但人与人之间是需要适当的交谈闲聊的,闲聊是人际关系社会交往必不可少的部分,而且也有很多好处。【28题详解】主旨大意题。题干问的是:第一段描述了什么现象。在公共场合(比如在电梯里,在银行排队,或在飞
57、机上)人们深深地专注于他们的智能手机,或者更糟糕的是,与不舒服的沉默抗争。有此可知,陌生人之间缺乏沟通。A项意为:沉迷于智能手机。B项意为:在公共场所不适当的行为。C项意为:陌生人之间缺乏沟通。D项意为:对缓慢的服务不耐烦。故选C项。【29题详解】推理判断题。题干问得是对于Carducci来说,成功的闲聊中重要的是什么。根据第三段最后一句“The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them”(成功闲聊的关键是学习如何与他们交流,而不仅仅是与
58、他们沟通。)由此推断C符合题意。A项意为:表现出良好的礼貌。B项意为:与他人有关的。C项意为:专注于一个话题。D项意为:做商业交易。故选B项。【30题详解】推理判断题。题干问的是:咖啡店的研究对闲聊有什么建议。根据第四段的调查结果可知,那些与服务员聊天的人,有显著的积极情绪和更好的咖啡店体验。由此可知,D项符合题意。A项意为:闲聊改善了家庭关系。B项意为:闲聊提高了人们的信心。C项意为:闲聊和正式谈话一样重要。D项意为:闲聊让人感觉很好。故选D项。【31题详解】主旨大意题。整篇文章刚开始介绍了社会的现象(公共场合人们沉迷于智能手机,陌生人之间缺乏沟通交流),接着分析了这一问题的原因,接下来有专
59、家对闲聊进行了研究,最后得出结论,闲聊都有什么样的好处。A项意为:谈话很重要。B项意为:闲聊的方法。C项意为:闲聊的好处。D项意为:不舒服的沉默。故选C项。【点睛】我们在做阅读理解时,尽量找出每段的主讲内容(可能是一句话或是一个短语),这样有利于整篇文章的把握,有利于做文章大意题。如35题,很显然本文讲的不是重要性也不是方法更不是沉默,所以ABD都可以轻松排除。DPigeons in London have a bad reputation. Some people call them flying rats. And many blame them for causing pollution
60、 with their droppings. But now the birds are being used to fight another kind of pollution in this city of 8.5 million.“The problem for air pollution is that its been largely ignored as an issue for a long time,” says Andrea Lee, who works for the London-based environmental organization Client Earth
61、. “People dont realize how bad it is, and how it actually affects their health.” Londons poor air quality is linked to nearly 10,000 early deaths a year. Lee says, citing(引用)a report released by the city manager last year. If people were better informed about the pollution they re breathing, she say
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-526771.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋人教版七年级语文上册课件:10再塑生命的人(共9张PPT).ppt
