分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型《同步精炼》2014年高中英语(外研版必修4)语篇训练卷: MODULE 2 INTEGRATING SKILLS (WORD版含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:528689
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:102.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    同步精炼 同步精炼2014年高中英语外研版必修4语篇训练卷: MODULE INTEGRATING SKILLS WORD版含解析 同步 精炼 2014 年高 英语 外研版 必修 训练 WORD
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。语篇训练卷(六)Module 2Integrating Skills. 完形填空These days, many young people in Ho Chi Minh City(胡志明市), Vietnam, are taking gymnastics, dancing or yoga classes after work. Actually, there are many1why young people are taking exercise classes and

    2、 going to the gym, instead of shopping and entertaining friends2work. Nguyen Thu Nguyet, a white-collar worker, says, “Five oclock is the time when everyone is3in the street. If I4to go home at that time, Ill get5in traffic. So rather than being in a traffic jam, 6in smoke and dust, I go to a gym ne

    3、ar my office for about an hour. ”Tran Minh Tue, a staff member of a company, also says, “Ive found dancing is a good way to7the non-stop drinking. More8, Im in better health and my stomach has gotten smaller. ”At present, traffic jams in Ho Chi Minh City are very9. The government is installing(安装)wa

    4、ter pipes, and many blockhouses(木屋)are built for their workers to work in. That10the traffic problem. Authorities say that this year, another 57 km road will be11up and more blockhouses will be built, 12the total dug-out road length to 200 km. At the same time, traffic jams can13serious air pollutio

    5、n, 14peoples health and the citys investment environment, not to mention(提到)15the citys future development. If more people16rush hour by exercising or taking classes17the rush hour, traffic jams may be18. This is a clever19that can also help people improve their health and meet others with similar20

    6、. 1. A. reasonsB. reactionsC. actionsD. activities2. A. out ofB. afterC. exceptD. at3. A. outB. awayC. offD. busy4. A. manageB. decideC. tryD. refuse5. A. lostB. thrownC. stuckD. put6. A. breathingB. givingC. growingD. breaking7. A. keep up withB. keep away fromC. keep in touch withD. keep on8. A. s

    7、urprisinglyB. interestinglyC. importantlyD. fortunately9. A. goodB. seriousC. comfortableD. convenient10. A. improvesB. reducesC. worsensD. shortens11. A. dugB. pickedC. putD. given12. A. risingB. raisingC. providingD. offering13. A. letB. strikeC. causeD. influence14. A. affordingB. preventingC. pr

    8、otectingD. affecting15. A. limitingB. benefitingC. predictingD. promising16. A. avoidB. admitC. attractD. attend17. A. forB. duringC. withD. at18. A. increasedB. reducedC. stoppedD. replaced19. A. solutionB. searchC. pollutionD. advice20. A. jobsB. friendsC. equipmentD. interests. 阅读理解A“Avoid the ru

    9、sh hour” must be the slogan of large cities all over the world. Wherever you look, there are people, people, people. The trains which leave or arrive every few minutes are packed. The streets are so crowded; there is hardly room to move on the pavements. It takes ages for a bus to get to you because

    10、 the traffic on the roads has almost come to a standstill. Even when a bus does at last arrive, its so full, and it cant take any more passengers. The smallest unexpected event can bring about conditions of complete chaos. The strange thing is not that people stand these conditions, but that they ac

    11、tually choose them in preference to anything else. Large modern cites are too big to control. People living there are forced by their environment to take a wholly unnatural way of life. They lost touch with the land and rhythm of nature. It is possible to live in such an air-conditioned existence in

    12、 a large city that you can hardly tell the season. A few flowers in a public park may remind you that it is spring or summer. All the simple, good things of life like sunshine and fresh air are hard to find. Even the distinction between days and nights is lost. The funny thing about it all is that y

    13、ou pay dearly to live in a city. The demand for accommodation is so great that it is often impossible for ordinary people to buy a house of their own. The cost of living is also very high. Just about everything you buy is likely to be more expensive than it would be in the country. Besides, the crim

    14、e rate in most cities is very high. If you think about it, theyre not really fit to live in at all. Can anyone really doubt that the country is what man was born for and where he truly belongs? 1. According to the writer, . A. there is a slogan in every large city all over the worldB. the rush hour

    15、traffic is terrible in large cities of the worldC. one should try to avoid the traffic wherever he isD. rush hour exists in large cities but not in small ones2. It is unusual that. A. people can stand the conditions in the cityB. people are used to living in a cityC. people know little about the pro

    16、blems of a cityD. people still choose to live in a city3. City people can hardly tell the seasons because. A. there in no such thing as changes of seasonsB. seasons change only in public parks nowC. they live unnaturally without contact with natureD. the temperature changes little between seasons4.

    17、The reason for things to be more expensive in a city than elsewhere is that. A. city people have to pay higher to live in a cityB. there is a greater demand for things in a cityC. things are better in a city than elsewhereD. people in a city are much more wealthy5. What is the passage mainly about?

    18、A. Its crazy to choose to live in a large city. B. City life can be very disagreeable. C. Country life is better than city life. D. Conditions of cities should be changed. BThe oldest stone buildings in the world are the pyramids(金字塔). They have stood for nearly 5, 000 years, and it seems likely tha

    19、t they will continue to stand for thousands of years yet. There are over eighty of them scattered(散布)along the banks of the Nile, some of which are different in shape from the true pyramids. The most famous of these are the “Step” pyramid and the “Bent” pyramid. Some of the pyramids still look as mu

    20、ch alike as they must have been when they were built thousands of years ago. Most of the damage suffered by the others has been at the hands of men who were looking for treasure or, more often, for stones to use in modern buildings. The dry climate of Egypt has helped to keep the pyramids in good co

    21、ndition, and their very shape has made them less likely to fall into ruin. These are good reasons why they can still be seen today, but perhaps the most important is that they were planned to last forever. The “Step” pyramid had to be on the west side of the Nile, the side on which the sun sets. Thi

    22、s was for spiritual reasons. It also had to stand well above the level of the river to protect it against the regular floods. It could not be too far from the Nile, however, as the stones to build it needed to be carried in boats down the river to the nearest point. Water transport was, of course, m

    23、uch easier than land transport. The builders also had to find a rock base, which was not likely to crack(破裂)under the great weight of the pyramid. Finally, it had to be near the capital, or better still near the kings palace so that he could visit it easily to personally check the progress being mad

    24、e on the final resting place for his body. 6. According to the passage, the “Step” pyramid. A. is unlikely to fall into ruin in the near futureB. was built on the sand along the NileC. is one that was built later than the true pyramidsD. is the most famous of the true pyramids7. The most important r

    25、eason why some pyramids remain in good condition is that. A. people have taken good care of themB. it doesnt rain often in EgyptC. they were well designedD. the government has protected them from damage8. Most of the damage to the pyramids has been caused by. A. the regular floodsB. the dry climate

    26、of EgyptC. people searching for goldD. people in search of building materials9. The Egyptians built the pyramids along the banks of the Nile because. A. they believed in their godB. it was difficult to find a large rock base far from the NileC. the river helped a lot in the transport of building mat

    27、erialsD. it was not easy to choose a suitable place for the pyramids【拓展题型训练】阅读第二节根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。1This was not because the woods and fields were always far away, but because they were too far from the city to permit people to make a day trip between morning and nightfall. 2H

    28、e decided to turn his little school house into a dormitory for the summer holidays. Anyone who brought his sleeping bag and cooking equipment along could stay there for a very small quantity of money. The idea was a success. A few years later, the school house was much too small to hold the many you

    29、ng people who wanted to stay there. 3This was the first hostel(青年招待所). Today, young students and workers of every country can meet in the hostel and get to know each other. When young people arrive at the hostel, they have only to show their cards of membership in a hostel organization in their own

    30、country. 4Often, at the evening meal, a group of boys and girls from various parts of the country or world will happen to meet at the same hostel. They may put their food together and prepare a dinner with many kinds of dishes. Sometimes a program will be organized after the meal with dances, songs,

    31、 or short talks followed by a question period. 5For this reason, a few weeks spent hostelling can be just as useful a part of ones education as classes in school. A. In 1970, a young German school master had an idea which changed this situation. B. People could stay in the hostel if they brought eno

    32、ugh equipment with them. C. One can learn a lot about other places, just by meeting people from those places. D. As a result, a dormitory was set up in an old castle nearby. E. For years, children in the industrial areas of Europe seldom left their cities to see the beauties of the countryside. F. M

    33、ore and more young people went to the hostel for summer holidays. G. This card will permit them to stay in a hostel all over the world for very low prices. 答案解析. 【文章大意】在城市中上下班高峰期, 堵车是常见的, 为了避免出现这种情况, 文章给出了不错的建议。1.【解析】选A。逻辑推理题。此处指年轻人下班后参加健身课堂、去体育馆等有很多理由。由引导定语从句的why可知应选A。2.【解析】选B。词汇复现题。after work下班后。根

    34、据上一句中. . . are taking gymnastics, dancing or yoga classes after work. 可知。3.【解析】选A。逻辑推理题。根据下文“在这个时间回家, 我就会遇上交通堵塞”可知每个人都下班了, 都在街上。故填out。4. 【解析】选C。词语辨析题。根据主句“Ill get stuck in traffic. ”可知作者想要回家。而manage to do表示成功做成某事; decide to do表示决定做某事; refuse to do sth. 表示拒绝做某事, 都与句意不符合。try to do表示想要做, 但不一定能成功做到, 符合语

    35、境。5.【解析】选C。词语搭配题。get stuck in被困在, 固定短语。6. 【解析】选A。逻辑推理题。此处指吸入烟尘。从上句所说的环境处于堵车时, 由于车辆过多, 天空的烟尘被人吸入。7. 【解析】选B。词语辨析题。此处指“跳舞是远离不停地酗酒的一个好方法”。keep up with赶上; keep away from远离; keep in touch with与保持联系; keep on继续。8. 【解析】选C。逻辑推理题。此处表示“更重要的是, 我更健康了, 肚子也更小了”。9. 【解析】选B。逻辑推理题。根据下文的内容可知, 胡志明市的交通目前很糟糕, 是因为正在路上铺管道, 并

    36、且还在盖房子。故选B。10. 【解析】选C。逻辑推理题。根据上下文可知, 铺管道和盖房子使得交通问题更严重。improve提高; reduce减少; worsen使严重, 使更糟糕; shorten缩短。11.【解析】选A。词汇复现题。根据本句中的the total dug-out road length to 200 km可知, 此处填dug。dug是dig的过去式和过去分词, 表示“挖”。12. 【解析】选B。词语辨析题。rise上升; raise提高; provide提供; offer提供。此处指使得总的被挖的路的长度上升到200千米。由此可知, 从A、B中选。rise表示“上升, 提高

    37、”, 是不及物动词; raise表示“提高, 增加”, 是及物动词。此处需要的是及物动词, 故选B。13.【解析】选C。词语辨析题。let让; strike袭击, 吸引, 大钟报时; cause引起, 造成; influence影响。此处指交通堵塞造成严重的大气污染。故选C。14. 【解析】选D。背景常识题。affect影响。此处指大气污染影响人们的健康和投资环境。15. 【解析】选A。逻辑推理题。limit限制。此处指交通堵塞限制一个城市未来的发展。16.【解析】选A。背景常识题。句意: 如果更多的人通过锻炼或上课避开上下班高峰期, 交通堵塞就会缓解。17.【解析】选B。词语辨析题。duri

    38、ng/in the rush hour在上下班高峰期。18. 【解析】选B。逻辑推理题。increase增加; reduce减少; stop停止; replace替换。此处指交通堵塞会减少。故选B。19. 【解析】选A。逻辑推理题。solution解决方法。前面一句是针对交通堵塞问题提出的解决方法, 所以此处指这是一个聪明的解决方法。干扰项是D, 但D项是不可数名词, 前面不能加a。20. 【解析】选D。逻辑推理题。此处指锻炼和上课可以促进身体健康, 可以让人们结识与自己有相同兴趣的人。interest兴趣。. 【文章大意】城市里拥挤不堪, 但奇怪的是人们愿意选择这样生活, 城市里没有春夏之分

    39、, 甚至没有白天和黑夜的差别, 城市的房价、生活费用贵得惊人。这种生活适合你吗? 你想过人生来为了什么, 人真正属于哪里吗? 1. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段的描述, 街道拥挤, 等很久公共汽车也来不了, 即使来了也无法再挤上人去, 一点小小的事件都可以引起一片混乱, 所有这些现象都表明大城市的交通拥挤是可怕的。故选B项。2. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段最后一句话“The strange thing is not that people stand these conditions, but that they actually choose them in prefere

    40、nce to anything else. ”可知令人奇怪的是人们愿意选择在这样糟糕的环境中生活。3. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段的内容可知人们生活在有空调的环境中, 不知道季节之间温度的差别。故选C项。4. 【解析】选B。推理判断题。在最后一段中作者提到大城市的房子很贵的原因是The demand for accommodation is so great that it is often impossible for ordinary people to buy a house of their own. , 那么其他东西的价格很贵也是因为需求太大了, 故选B项。5.【解析】选A

    41、。主旨大意题。作者一直在描述大城市的不利于生活居住的一面, 到最后点明主题, 大城市不适宜于居住。故选A项。【语篇概述】本文主要介绍了埃及的金字塔能保存长久的原因及其中被称为Step的金字塔建立在尼罗河西侧的原因。6. 【解析】选A。细节理解题。由文章第二段“The dry climate of Egypt has helped to keep the pyramids in good condition, and their very shape has made them less likely to fall into ruin. ”及第三段“The builders also had

    42、to find a rock base, which was not likely to crack under the great weight of the pyramid. ”可知, 埃及干燥的气候使得金字塔保存完好, 金字塔的外形使得它们不大可能坍塌。7. 【解析】选C。细节理解题。由文章第二段“These are good reasons why they can still be seen today, but perhaps the most important is that they were planned to last forever. ”可知, 金字塔保存完好的最重要

    43、的原因在于人们有计划的规划。8. 【解析】选D。细节理解题。由文章第二段“Most of the damage suffered by the others has been at the hands of men who were looking for treasure or, more often, for stones to use in modern buildings. ”可知, 对金字塔的损坏大多数来自搜寻珠宝, 或更多的是寻找建筑材料的人们。9. 【解析】选C。细节理解题。由文章第三段“It could not be too far from the Nile, however

    44、, as the stones to build it needed to be carried in boats down the river to the nearest point. Water transport was, of course, much easier than land transport. ”可知, 古埃及人在尼罗河岸建造金字塔主要是因为水路运输建筑材料的便利。【拓展题型训练】1. 【解析】选E。根据下文解释的原因是, 不是因为大自然离城市远, 而是因为人们无法在一天之内赶个来回。结合几个选项可推知前面的选项应该是E项, 孩子们很少离开城市去看看自然界的美景。2. 【解析】选A。下句话的主语是he, 故在上一句话会出现把学校房子转化成宿舍的那个人, 故选A项。3. 【解析】选D。前面一句话提到那间房子太小了, 接下来这个校长就会想办法找个大点的地方, 故选D项。4. 【解析】选G。上一句提到来到这个地方需要出示一张卡片, 接下来应该讲这张卡片的作用, 即G项。5. 【解析】选C。上面提到来自全国不同地方的男男女女会在一起唱歌、跳舞、交谈, 那么人们就可以了解不同地方的事情, 即C项。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《同步精炼》2014年高中英语(外研版必修4)语篇训练卷: MODULE 2 INTEGRATING SKILLS (WORD版含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-528689.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1