2022版新教材英语人教版选择性必修第三册基础训练:UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE SECTION Ⅰ READING AND THINKING WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材英语人教版选择性必修第三册基础训练:UNIT ADVERSITY AND COURAGE SECTION READING THINKING
- 资源描述:
-
1、课时评价作业基础达标练. 单句语法填空1.I make a list of books I will read and the assignment(s)(assign) I will do.2.She packed her few belongings (belong) in a bag and left.3.The reforms owe a great deal to the resolution (resolve) of one man.4.At the sight of the cruelty (cruel), he could scarcely contain his anger.
2、5. Unfortunately (unfortunate), due to unforeseen circumstances, this years show has been cancelled.6.One of the easiest ways to save money on college application (apply) fees before you begin applying is to narrow down your list of schools. 同义替换abandon; genuine; cosy; turn down; decent; be enthusia
3、stic about1.The living room was warm and comfortable. cosy 2.We need laws that will protect real refugees. genuine 3.There are a few respectable players in the team. decent 4.They are interested in this project. are enthusiastic about 5.He gave the order to leave the ship because it was sinking. aba
4、ndon 6.Im not going to refuse an invitation to go to New York! turn down . 完成句子1.碰巧那封信还没有被寄走。(happen) It happened that the letter hadnt got posted.2.多谢了!要是没有你及时的指导, 我不可能在这么短的时间里完成这个艰巨的任务。(虚拟语气)Thanks a lot! Without your timely guidance, I couldnt have finished the tough task in such a short time . 3
5、.我们中多数人克服了重重困难, 最终爬上了山顶。(make it)Most of us overcame many difficulties and finally made it to the top of the mountain .素养综合练. 阅读理解(2020山东泰安期末)As I watched my son Nathan play basketball for his high school team, I was starting to feel sorry for myself and for him. His team was facing adversity on the
6、 court and he was playing in a hostile environment-it was the competitors home gym filled with their supporters, and Nathans team was trailing for three quarters of the game. As for me, I had been fired from my job earlier in the day.During my drive home, I kept telling myself that I would find work
7、 again in a short time-I am confident about my experience and abilities. This is the same belief as I tried to teach my son. The basketball game entered the fourth quarter with Nathans team still trailing. I saw the determination on his, as well as his teammates faces as they fought back not only to
8、 tie with the other team, but then go ahead by three points. Then, a player from the other team made an unbelievable shot to tie the score again. With the game in a tie and few seconds on the clock, Nathan found himself with the ball and with skills and confidence. He proceeded to make a basket with
9、 a defender hanging all over him. The defender was warned for a foul(犯规).As Nathan stood at the foul line preparing for a shot that would make his team three points ahead, I saw the determination on his face. His team managed to stop the other team from scoring, winning the game and moving on to the
10、 finals.As I sat there, my heart burst with pride. I had taught him perseverance in the face of adversity, and he had just taught me the same lesson. That brief moment of self-doubt and feeling sorry for myself was blown away by the actions of my son on the basketball court. He will play in the fina
11、ls, and it doesnt matter if he wins or loses. At this moment, we both won.1.We can learn from the text that .A.I lost my job for lack of experience and abilitiesB.Nathans team won a narrow victory in the basketball gameC.I was proud of Nathan because he won the game in the finalsD.Nathan had never d
12、oubted himself whenever he was in trouble2.What does the underlined word “trailing” in the first paragraph probably mean?A.Losing.B.Falling behind.C.Being defeated.D.Winning.3.What can we infer from the last paragraph?A.My son would win in the finals and I would find a job soon.B.I had once taught m
13、y son face to face that we should never give up.C.It was my encouragement and help that made my son win the game.D.I would become more confident about my future after this experience.4.What is the best title for the text?A.An Inspiring GameB.A Moment of Self-DoubtC.A Lesson from My SonD.An Unforgett
14、able Experience答案:1.B 解析:1.语篇解读 本文讲述了作者在观看儿子篮球比赛过程中, 看到儿子所在的球队在比赛临近尾声并处于劣势的情况下, 依然满怀信心、坚持不懈, 最后获得了胜利。这番情景让刚刚失业正处于沮丧不自信中的作者消除了自我怀疑, 重新燃起了生活的斗志。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据文章第三段的With the game in a tie and few seconds on the clock, Nathan found himself with the ball and with skills and confidence. 和第四段的His tea
15、m managed to stop the other team from scoring, winning the game and moving on to the finals. 可推测, 作者儿子所在的队在比赛最后以微弱的优势获得了胜利。B. Nathans team won a narrow victory in the basketball game(Nathan所在的队在篮球比赛中险胜)符合文意, 故选B项。答案:2.B 解析:2.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据画线词所在句子中的Nathans team was trailing for three quarters o
16、f the game以及he was playing in a hostile environment可知他的队正面临困境, 比赛有四分之三的时间处于“trailing”。结合句意, 尤其是hostile推测画线词的意思是落后。故选B项。答案:3.D 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】由最后一段That brief moment of self-doubt and feeling sorry for myself was blown away by the actions of my son on the basketball court. (我儿子在篮球场上的行为使我短暂的自我怀
17、疑和为自己感到难过的那一刻烟消云散。)可以看出, 儿子比赛过程中面对困境依然坚持不懈的态度和行为, 使得作者也不再自怨自艾、怀疑自我, 对于未来更加充满了自信。D. I would become more confident about my future after this experience. (这次经历后我会对自己的未来更自信)符合文意, 故选D项。答案:4.C 解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】作者因为被解雇而心情沮丧, 从而怀疑自我。观看儿子比赛后, 作者改变了态度。从文章最后一段I had taught him perseverance in the face of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-529657.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新汽车货物运输合同协议书模板范本(通用版).pdf
