分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型河北省灵寿县2015高考英语阅读理解一轮巩固练习(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:530102
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:240KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 灵寿县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 巩固 练习 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家河北省灵寿县2015高考英语阅读理解一轮巩固练习(2)及答案阅读理解。Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was

    2、born in a war-torn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood me

    3、an a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your l

    4、ife? A: If I could change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my f

    5、amily and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your

    6、emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What d

    7、id Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing the

    8、m letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解

    9、题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who ca

    10、res whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and lea

    11、ves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项. 【2014高考英语南京市、盐城市一模】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、

    12、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。For decades, public health officials have puzzled over a surprising fact about HIV: Only about 10-20 percent of infants who are breastfed by infected mothers catch the virus. Tests show, though, that HIV is indeed present in breast milk, so these children are exposed to the

    13、 virus multiple times daily for the first several months of their lives.Now, a group of scientists and doctors from Duke University has figured outwhy these babies dont get infected. Human breast milk naturally contains a protein calledTenascin Cthat neutralizes HIV and, in most cases, prevents it f

    14、rom being passed from mother to child. Eventually, they say, the protein could potentially be valuable as an HIV-fighting tool for both infants and adults that are either HIV-positive or at risk of contracting the infection.The research, published inProceedings of the National Academy of Sciences, w

    15、as inspired byprevious workby other researchers showing that, both in tissue cultures (组织培养) and live mice, breast milk fromHIV-negativemothers was naturallyendowed withHIV-fighting properties. Scientists suggested that a few different proteins in the milk could potentially be responsible, but no on

    16、e knew which one.As part of the study, the researchers divided breast milk into smaller fractions (部分) made up of specific proteins via a number of filters (过滤) separating the proteins by size, electrical charge and othercharacteristicsand tested which of these fractions, when added to a tissue cult

    17、ure, prevented the cells from being infected by HIV. Eventually, theyfound that one particular protein was present in all the HIV-resistant fractions but in none of the others: Tenascin C.Tenascin C works by blocking a key protein onHIVs envelopethat normally ties up to a receptor on a T cells membr

    18、ane called CCR5. In doing so, Tenascin C prevents HIV from mixing with the T cell and injecting its RNA inside.Still, the researchers say that other natural elements in milk might play a role in fighting HIV as well. “Its clearly not the whole story, because we do have samples that have low amounts

    19、of this protein but still have HIV-neutralizing activity,” the studys lead author Permar says.“So it may be actingin concert withother antiviral and antimicrobial factors in the milk.”Whatever those other factors are, though, the finding vindicates (证明的正确) recent changes toUN guidelinesthatrecommend

    20、 even HIV-positive mothers in resource-poor countries should breastfeed, if theyre taking anti-retroviral drugs to combat their own infection.The next steps, Permar says, are determining which area of Tenascin C is active and whether it can effectively prevent transmission in a live animal. If it wo

    21、rks, it could potentially beincorporated(合并) into an HIV drug with broader applications. Its evenpossiblethat it could someday be adapted to reduce the risk of HIV transmission in adults as well as infants.63. What is the main idea of Paragraph 1?A. The breast milk from an infected mother doesnt con

    22、tain HIV at all.B. Its less likely for infants feeding on infected mothers breast milk to catch HIV.C. The possibilities of infants catching HIV have nothing to do with infected mothers.D. Children breastfed by infected mothers wont catch HIV though exposed to it frequently.64. Why did the researche

    23、rs divide breast milk into smaller fractions?A. To find out Tenascin C.B. To make up specific proteins.C. To add them to a tissue culture.D. To test what prevents cells being infected.65. Which of the following about Tenascin C is true?A. It has become an effective tool in fighting HIV.B. It was fir

    24、st found by Permar and her research group.C. It can prevent transmission in a live animal effectively.D. It can sometimes prevent mother-to-child transmission of HIV.66. What can we know about Permar and her research group according to the passage?A. They have found a cure for HIV.B. They have helpe

    25、d changeUN guidelines.C. They will do more researches on Tenascin C.D. Their finding is based on their previous work.【参考答案】63. B64. D65. D 66. C【2015高考复习】阅读理解When youre surfing the Internet on your laptop from your dorm or home,do you know your personal details are being gathered secretly?And would

    26、you be surprised to know the information may be sold cheaply to advertisers and marketers?According to an investigation by The Wall Street Journal,all it takes is a tiny file in a computera single code consisting of a long series of numbers and lettersto record the computer users age,gender,location

    27、,favorite movies and hobbies.The newspaper reports that Lotame Solutions Inc.,a New York company,uses a sophisticated (先进的) software.called “beacon”to capture what people are typing on a website.Lotame packages that data into profiles (个人资料) about individuals,only without their names,and sells the p

    28、rofiles to companies seeking customers.Batches of such data may be sold for a few dollars.The Wall Street Journal survey discovered that spying on Internet users is one of the fastestgrowing businesses on the World Wide Web.The “cookie”a tiny text file put on your PC by websites or marketing firms w

    29、hich might be used to remember your preferences for one site,or to track you across many sites is already old news.There are new and more complex tools such as “beacons”which scan in real time what people are doing on a webpage.These beacons instantly assess the Internet users location,income,shoppi

    30、ng interests and even medical conditions.Millions of Internet users around the world also face unprecedented (空前的) threats.Private,sensitive,personal and business information is being gathered and sold without their knowledge.Companies insist the information they gather is anonymous and the data is

    31、used harmlessly.But the technology has grown so powerful that even some of the biggest websites in the US dont know that they were installing intrusive files on visitors computers.These include MSN.com and Y.Next time you visit a webpage and find an ad banner advertising something youve been plannin

    32、g to buy,dont be amazed that your computer can read your mind.【语篇导读】经常上网的人可能都遇到过这样的情况:浏览网页(surfing the Internet)时总是跳出一些广告,内容还都是你最近想买的商品。别误会,你的电脑还没智能到读懂你的想法是你的个人隐私被出卖啦!赶快来看看是怎么一回事吧!1The purpose of the passage is to_.Aintroduce a tiny file in a computera single codeBshow how your individual informatio

    33、n was let out when you surf the InternetCshow how to protect your privacyDintroduce a sophisticated software called “beacon”答案B主旨大意题。本文围绕着上网时你的个人信息被别人收集并且被出售了讲述。故选B项。2All of the following statements are not true EXCEPT_.A. Lotame sells the profiles about individuals to companies seeking customers wi

    34、th their age,gender,location,hobbies and namesBspying on Internet users is the fastestgrowing business on the World Wide WebCsome of the biggest websites in the US know they were installing intrusive files on visitors computersDa tiny file in a computera single code consisting of a long series of nu

    35、mbers and letters can record the users information答案D细节理解题。根据第四段“Lotame packages that data into profiles about individuals,only without their names, and sells the profiles to companies seeking customers.”可知A错误。根据第五段“spying on Internet users is one of the fastestgrowing businesses on the World Wide W

    36、eb.”可知B错误。根据倒数第二段“some of the biggest websites in the US dont know that they were installing intrusive files on visitorscomputers.”可知C错误。根据第二段可知D正确。3It can be inferred that_.Abecause the data is used harmlessly,Internet users around the world will not face threatsBwhen a person surfs the Internet,hi

    37、s personal details may be let out without his knowledgeCyour computer can really read your mindDMSN.com and Y.use a software to capture what people are typing on a website答案B推理判断题。根据文章第一段以及下文可知,当一个人上网时,他的信息有可能在自己不知道的情况下被别人所泄露或出售。4According to the passage,“beacon”_Ais a tiny text file put on your PC

    38、by websitesBis a software that can package that data into profiles about individualsCcan assess the Internet users location,income,shopping interests and even medical conditionsDis not more complex than the “cookie”答案C细节理解题。根据第六段“beacons instantly assess the Internet users location, income, shopping

    39、 interests and even medical conditions.”可知选C。根据第六段“The“cookie”a tiny text file put on your PC by websites”可知A错误。根据第四段“Lotame packages that data into profiles(个人资料)about individuals”可知B错误。根据第六段“there are new and more complex tools such as“beacons”可知D错误。5Whats the writers attitude to this problem?ANeu

    40、tral.BWorried.COptimistic. DIndifferent.答案B观点态度题。根据文章倒数第三段“Millions of Internet users around the world also face unprecedented threats.Private,sensitive,personal and business information is being gathered and sold without their knowledge.”可知,作者指出互联网用户面临着空前的威【2014高考英语南京市、盐城市一模】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、

    41、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。He leant down to the pickpocket. The heaving and gasping had stopped, but he was still making a show of his breathlessness.“Thats better,” Mallon said. “Can you stand up? Try to stand up. Here,” he said, and gripped the pickpockets arm and forced him upright until he saw

    42、his face for the first time. As the pickpocket labored for breath, he gazed up at Mallon with his dark eyes.“How could you?”they asked.Mallon might have said, “Because you tried to steal from me.” But he was still conscious of the flush of joy hed felt when his blow struck home when he knew hed hurt

    43、 the man. Where that joy came from he couldnt say, but he knew that its roots were deeper than some clumsy failed theft.Fat drops of rain began to patter on theawning(雨篷).“How are you?” Mallon said. “Can you walk?” The pickpocket turned away and leant against the store window with both hands, and hi

    44、s head sank lower as his shoulders rose and fell. A gray-haired woman inside the store rapped on the glass and made a shooing motion. When the pickpocket ignored her, she rapped harder and kept rapping.“I have to go,” Mallon said. “Im sorry.” He looked up at the sky. “Im sorry,” he said again, and s

    45、tepped into the rain and walked quickly up the street.One of the Bangladeshi umbrella sellers was working the corner, and Mallon had just paid seven euros when he heard a woman shouting. He didnt want to look back but did. It was the woman from the shop, pushing and batting the pickpocket away from

    46、the window while he bent down and covered his head like a boxer trying to get through the last seconds of a round. Mallon slipped his wallet back into his jacket pocket and took the umbrella that the Bangladeshi had opened for him.The pickpocket was out on the sidewalk now, in the rain. The woman st

    47、ood just under the awning with her arms crossed over her chest.“Excuse me, madam,” Mallon said, coming up to them. “This man isnt well. He needs to rest a moment.”“I know these people,” she said. “Our Romans dont want them here.”The rain fell in sheets, ran down the pickpockets shinyscalpand face, d

    48、own his leather jacket.“Here,” Mallon said, and offered him the umbrella, but he only looked at Mallon with his hurt dark eyes and then lowered his head again. Mallon bumped him in the shoulder with the handle of the umbrella. “Go on take it!” he said. And finally, with a beaten, unwilling look, the

    49、 pickpocket did.And that was when he saw a taxi round the corner with a light glowing on its roof. Mallon ran out waving his arm and the cab turned sharply to the pavement, sendinga lot ofwater over his shoes. He opened the door but couldnt help looking back. The pickpocket had lowered the umbrella

    50、to the ground upside down and was leaning on theshaft, head low, neck bared to the sky.“Wait,” Mallon said to the driver. He went back and grabbed the pickpockets sleeve and pulled him to the cab. “Get in,” Mallon said, and took the umbrella and pushed him into the back seat. He leaned inside. “O.K.

    51、, where do you live?”“No Gypsies!” the driver said. He was twisted around, glaring at the pickpocket.“Gypsy? Look, hes not well. Ill pay,” Mallon added.The driver shook his head. “No Gypsies. Get him out,”Mallon looked at the drivers nameplate: Michele Kadare. “Its the law,” he said, “If you dont ta

    52、ke us, Signor Kadare, Ill report you and youll lose your license. Believe me I am quite serious.”The driver fastened those pale eyes on Mallon and turned and put his hands on the steering wheel. He raised his eyes to the rearview mirror and he and Mallon exchanged stares.“O.K., Mr. American,” he sai

    53、d. “You pay.”67. What does the underlined sentence in Paragraph 2 indicate?A. Mallon shouldnt have saved the pickpocket.B. The pickpocket didnt thank Mallon for his offer.C. The pickpocket blamed Mallon for his failure to steal.D. Mallon must have beaten the pickpocket before helping him.68. Where s

    54、hould the sentence “He hesitated, then turned back.” be placed?A. Between paragraphs 5 and 6.B. Between paragraphs 6 and 7.C. Between paragraphs 7 and 8.D. Between paragraphs 8 and 9.69. From the attitudes of the woman and the driver towards the pickpocket, we can conclude that _.A. the Gypsies had

    55、a bad reputation in RomeB. the pickpocket frequently stole around the womans storeC. everyone was protected by the law in Rome except the GypsiesD. the pickpocket couldnt purchase anything in the womans store70. Which of the following can be inferred from the passage?A. The taxi didnt take the pickpocket to his house in the end.B. The pickpocket succeeded in stealing something from Mallon.C. The pickpocket was a little suspicious of Mallons intention to help him.D. The umbrella seller gave an umbrella to Mallon free of charge.【参考答案】67. B68. C69. A70. C- 9 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省灵寿县2015高考英语阅读理解一轮巩固练习(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-530102.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1