分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十二.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:532880
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:73.93KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十二 广东省 2022 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 四十二
    资源描述:

    1、阅读理解第一节:阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 AOne evening in February 2022. A student named Paula Ceely brought her car to a stop on a remote in Wales. She got out to open a metal gate that blocked her path . Thats when she heard the whistle sounded by the driver of a train. Her Renault Clio parked a

    2、cross a railway line. Second later, she watched the train drag her car almost a kilometre down the railway tracks. Ceelys near miss made the news because she blamed it on her GPS device(导航仪).She had never driven the route before .It was dark and raining heavily. Ceely was relying on her GPS. But it

    3、made no mention of the crossing. I put my complete trust in the device and it led me right into the path of a speeding train, she told the BBC. W ho is to blame here? Rick Stevenson, who tells Ceelys story in his book When Machines Fail US, finger at the limitations of technology. We put our faith i

    4、n digital devices, he says, But our digital helpers are too often not up to the job. They are filled with small problems. And its not just GPS devices: Stevenson takes us on a tour of digital disasters involving everything from mobile phones to wireless key boards. The problem with his argument in t

    5、he book is that its not clear why he only focuses digital technology, while there may be a number of other possible causes. A map-maker might have left the crossing off a paper map. Maybe we should blame Ceely for not paying attention. Perhaps the railway authorities are at fault for poor signaling

    6、system. Or maybe someone has studied the relative dangers and worked out that there really is something specific wrong with the CPS equipment. But Stevenson doesnt say.Its a problem that runs through the book. In a section on cars, Stevenson gives an account of the advanced techniques that criminals

    7、 use to defeat computer-based locking systems for cars. He offers two independent sets of figures on car theft; both show a small rise in some parts of the country. He says that once once again not all new locks have proved reliable. Perhaps, but maybe its also due to the shortage of policemen on th

    8、e streets. Or changing social circumstances. Or some combination of these factors.The game between humans and their smart devices is complex. It is shaped by economics and psychology and the cultures we live in. Somewhere in the mix of those forces there may be way a wiser use of technology. If ther

    9、e is such a way, it should involve more than just an awareness of the shortcomings of our machines. After all, we have lived with them for thousands of years. They have probably been fooling us for just as long.( )1.WhatdidPaulaCeelythinkwasthecauseofheraccident?A.Shewasnotfamiliarwiththeroad.B.Itwa

    10、sdarkandrainingheavilythen.C. The railway works failed to give the signal.D. Her GPS device didnt tell her about the crossing( )2. Thephrase “nearmiss”(paragraph2)canbestbereplacedby_.A.closebitB.heavylossC. narrow escapeD.bigmistake( )3. WhichofthefollowingwouldRickStevensonmostprobablyagreewith?A.

    11、 Moderntechnologyiswhatwe cantlivewithout.B.Digitaltechnologyoftenfalls shortofoutexpectation.C.Digitaldevicesaremore reliablethantheyusedtobe.D.GPSerrorisnottheonly causeforCelerysaccident.( ) 4. In the writers opinion, Stevensons argument is_.A. one-sided B. reasonable C. puzzling D. well-based( )

    12、 5.What is the real concern of the writer of this article?A. The major causes of traffic accidents and car thefts.B. The relationship between humans and technologyC.Theshortcomingsofdigital devicesweuse.D.Thehuman unawarenessoftechnicalproblems.4.【答案】A【解析】推理判断题。由文章The problem with his argument in th

    13、e book is that its not clear why he only focuses digital technology可知。5.【答案】B【解析】主旨大意题。本文讨论了人与现代科技的关系。BWhat can help you make a fortune in the future? Graduating from a top university might not be enough. A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in

    14、 school, the more money youll earn later.The idea that popularity could have a serious impact on ones earning potential shouldnt come as too much of a surprise. The researchers noted that if you want to get ahead in life, social skills and networking are easily as powerful as talent and hard work.“I

    15、f a person has lots of friends, it means that he or she has the ability to get along with others in all kinds of different situations, said Xu Yanchun, 17, from Nantou High School in Shenzhen, who totally agreed with the recent finding. Also, friends always help each other. They not only create wide

    16、r social circles for you but lift your mood when you occasionally feel depressed, said Xu. She believed that all this helps you earn a higher salary”.Maybe thats why some people think the younger generations are in the age of Friendalholism (交友狂症). A woman even complained that the networking website

    17、 Face books 5,000-friend limit was too low for her large reserve of social contacts.But what does a friend mean? Should friends be regarded as a form of currency?“Call me uncoil, but I think of a friend as an actual person with whom I have an actual history and whom I enjoy actually seeing. It seems

    18、, however, that this is no longer the definition (定义) of friend,” said Meghan Daum, who works with The Los Angeles Times in the US.( ) 1.The new study from the University of Essex in Britain shows that _.A. if you have more friends you will not live happily. B. the more friends you have in school, t

    19、he more money youll earn in your late life. C. the less friends you have, the poor lives you will live.D. friends can make more money for you. ( ) 2. According to Xu Yanchun, when you have lots of friends, it means_A. You have the ability to earn more money.B. You will not feel lonely. C .You are qu

    20、ite content with your life. D. You have the ability to get along with others in various situations.( ) 3. Whats the main idea of the passage ?A. The passage mainly tells us something about the friendship. B. Friends plays an more important part in our daily life than anything else.C. Friends are cur

    21、rency.D. Friends give you success. ( ) 4. We can learn from the passage that _.A. If you have more friends, you can make a fortune in the future.B. Graduating from college means that you can make a fortune in the future.C. Friends means a form of currency. D. Friends can make you wider social circle

    22、 and make you feel better when you feel depressed. 【文章大意】:文章主要向人们讲述了朋友在人们生活中的重要作用。你在上学时拥有越多的朋友,那么你以后就会有越多的财富。1.【考点分析】细节理解题。【参考答案】B。【解题思路】从文中第一段的A new study from the University of Essex in Britain has shown that the more friends you have in school, the more money youll earn later.可知研究表明“朋友越多,你以后就会挣越多的钱 ”。2.【考点分析】细节理解题。【参考答案】D。【解题思路】文中第三段提到了Xu Yanchun的话,从话中我们可以知道“如果你有很多朋友说明你在不同环境中的适应能力很强”。故选D项 。3.【考点分析】主旨大意题。【参考答案】D。【解题思路】通读全文我们可知,文章主要讲述了朋友能够给你带来财富,给你带来成功。故D项总结的合理。4.【考点分析】推理判断题题。【参考答案】D。【解题思路】A 项的说法太过绝对,所以不正确;B项的说法文中没有提到,因此不能选;C 项的说法没有依据,因此也不能选,故只剩下D项。5

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十二.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-532880.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1