云南省2022中考英语第三部分题型综合强化题型四阅读理解类型一判断型真题集训.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 2022 中考 英语 第三 部分 题型 综合 强化 阅读 理解 类型 判断 型真题 集训
- 资源描述:
-
1、第三部分题型四2022昆明卷At the age of 16, Julia left school and worked at a restaurant. For many years, she was only interested in making money. Then one day she had a serious car accident which changed her life. “I had a terrible car accident in August 1996. It took me 10 months to recover(康复)from the accide
2、nt. During that time, I realized I wanted to find a more meaningful reason for being here in this world,” said Julia.As soon as she recovered, Julia gave up working at the restaurant and traveled to California. One day she found a big company wanted to cut down part of a forest. In the forest there
3、were lots of redwood trees. One of the trees was more than 1 000 years old.Then Julia learned a group called Our Earth was trying to save the redwood forest from the company. They decided to find someone to live in a redwood tree and hoped this would stop the company from cutting the trees down. Jul
4、ia volunteered. Julia lived in the tree for over two years without ever going down. It was cold and wet in a redwood tree. There were even very serious winter storms while Julia was in the tree.Finally the company decided to protect the tree Julia lived in. They agreed never to cut down the big redw
5、ood tree or the trees around it. When Julia put her feet on the earth, she began to cry. But she continued to do other things to protect the environment.根据短文内容,判断下列句子的正误,正确的填“T”,错误的填“F”。(T )1.Making money was the only thing Julia took an interest in when she worked at a restaurant.(F )2.After Julia
6、recovered, she went to protect the environment at once.(T )3.Julias living in the redwood tree stopped the company from cutting the trees down.(F )4.The life in the tree for Julia was comfortable and enjoyable.(T )5.Julia understood there were more meaningful things to do from her experiences.【文章大意】
7、本文是一篇记叙文。16岁辍学,在一家餐馆打工的Julia只想着赚钱。然而,一场突如其来的车祸改变了她的人生。在恢复期间,她开始重新认识自己,想要做一些有意义的事情。康复后,她辞掉餐馆的工作,到加利福尼亚旅行。而后,当她发现一家公司想要砍伐千年红木时,又加入到保护环境的行列。通过这段经历,她更加坚定了人活在世上,要做更有意义的事情的信念。【答案精析】1T细节理解题。由第一段第一、二句中的“worked at a restaurantshe was only interested in making money”可知,Julia在餐馆工作时,挣钱是她唯一感兴趣的事。故此句表述正确。2F细节理解题。
8、由第二段第一句“As soon as she recovered, Julia gave up working at the restaurant and traveled to California.”可知,Julia身体康复后,立即做的事是辞掉了餐馆工作,到加利福尼亚旅行,而不是保护环境。故此句表述错误。3T细节理解题。由最后一段第一、二句“Finally the company decided to protect the tree Julia lived in. They agreed never to cut down the big redwood tree or the tree
9、s around it.” 可知,Julia 住在大红木上的行为阻止了那家公司砍伐红木。故此句表述正确。4F细节理解题。由第四段第二、三句中“cold and wet”和“very serious winter storms”可知,Julia在树上住得并不舒服。故此句表述错误。5T推理判断题。由第一段最后一句中的“I realized I wanted to find a more meaningful reason for being here in this world”以及本文最后一句“But she continued to do other things to protect the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-533117.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
