河北省石家庄市元氏县第四中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 石家庄市 元氏县 第四 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省石家庄市元氏县第四中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)本试题分第卷和第卷两部分,时间120分钟,满分150分第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节听下面5段对话,回答第15题。1. How many apples does the woman buy?A. 20. B. 22. C. 24. 2. What does the woman mean?A. She has become fond of chemistry after learning more. B. She doesnt like her chemistry class. C. She hasn
2、t learned more about chemistry. 3. Who will probably fix the computer?A. John. B. Jane. C. Robert. 4. At what time does dinner start in the restaurant?A. 7: 00 pm. B. 5: 00 pm. C. 6: 30 pm. 5. Where is the man going?A. The theater. B. The airport. C. The railway station. 第二节听第6段材料,回答第6、7题。6. What ar
3、e the two speakers talking about?A. Thunder and sound. B. Thunder and lightning. C. Thunder and science. 7. Why is the man unlikely to see lightning?A He is asleep. B. He is reading a science book. C. Perhaps lightning is far away. 听第7段材料,回答第8、9题。8. What will the woman do the day after tomorrow?A Vi
4、sit her grandparents. B. Visit the Van Gogh exhibition. C. Help her grandparents with the gardening. 9. When will the man attend the meeting?A. Next weekend. B. The day after tomorrow. C. Tomorrow. 听第8段材料,回答第1012题。10. Where are the two speakers?A. In the woman speakers house. B. In a park. C. At sch
5、ool. 11. What can people do on the “Happy Web”?A. They can buy real houses. B. They can exchange their flats. C. They can buy virtual cars. 12. What did the man do last night?A. He had a rest. B. He surfed the Internet. C. He studied in a night school. 听第9段材料,回答第1316题。13. Where are the two speakers?
6、A. In a theatre. B. In a classroom. C. In a restaurant. 14. What reason did the woman give for being late yesterday?A. She visited her grandfather. B. She was ill and went to hospital. C. The bus had broken down. 15. What did the woman say about her grandmother earlier?A. Her grandmother was going t
7、o have an operation. B. Her grandmother had already had an operation. C. Her grandmother was working in a hospital. 16. What can we learn about the woman?A. She is often late for school. B. She always tells lies to her grandpa. C. She often forgets to set the alarm clock. 听第10段材料,回答第1720题。17. How lo
8、ng did it take Amit to start building virtual museums?A. 18 months. B. 9 months. C. 17 months. 18. What is the speaker?A. A teacher. B. An artist. C. A computer engineer. 19. Where did the speaker grow up?A In America. B. In India. C. In Italy. 20. What is the speakers favourite museum?A. The Hermit
9、age museum.B. The Van Gogh museum.C. The Metropolitan Museum of Art.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMany French teachers and parents complain that their kids are less bright than they were. They say young people visit museums less often and spend too much time on the Intern
10、et. They only read comics(连环图画) and listen to music,and like American culture more than their own. But is this true?A recent survey shows that many French kids spend their time as other kids always have. Most French teens love music,with 86% putting it as their top hobby,above the cinema,sport and t
11、elevision. French kids read a lot and like different things,from Japanese cartoons to American novels. Many French people worry that their children watch too many American films and listen to too much American music. But the results of this survey show that French young people like their own culture
12、. As Silvia Berlin,a student from Paris,says,I love watching American TV,but I watch more French programmes. I love being French!1. Many French teachers and parents_A. think their kids are as clever as they wereB. dont think their kids are as clever as they wereC. think their kids are more clever th
13、an they wereD. dont think their kids are clever at all2. Most French teens top hobby is_.A. going to the moviesB. doing sportC. watching TVD. listening to music3. The French kids like all of the following except_.A. Japanese historyB. Japanese cartoonsC. American filmsD. American music4. This passag
14、e is mainly about a survey of_.A. French parents complaintB. French kid studyC. French kids interestsD. French teachers complaint.【答案】1. B 2. D 3. A 4. C【解析】本文是一篇说明文。文章是关于法国孩子兴趣的调查。法国的孩子最喜欢日本动画,美国电影,美国音乐。这使得法国的父母和老师很担心。【1题详解】细节理解题。根据文章第一段“Many French teachers and parents complain that their kids are
15、 less bright than they were. ”可知,许多法国老师和家长抱怨他们的孩子不如他们以前聪明。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段“Most French teens love music, with 86% putting it as their top hobby, ”可知,大多数法国的孩子最喜欢听音乐。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章第三段“French kids read a lot and like different things, from Japanese cartoons to American novels.(法国孩子读书很多,喜欢不
16、同的东西,从日本卡通到美国小说。)”和第四段“Many French people worry that their children watch too many American films and listen to too much American music.(许多法国人担心他们的孩子看太多的美国电影,听太多的美国音乐。)”可知,法国的孩子最喜欢日本动画,美国电影,美国音乐,没有说日本历史。故选A。【4题详解】主旨大意题。根据文章第一段“A recent survey shows that many French kids spend their time as other kid
17、s always have.”及全文内容可知,这篇文章是关于法国孩子兴趣的调查。故选C。BA car needs gas to run and your body also needs food to work for you. Eating the right kind of food is very important. It can help your body grow strong,so take care of what you eat. There are four main food groups altogether. The dairy group has food lik
18、e milk,cheese and sour milk. The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group. Each meal should have at least one food from all four main groups. With all these food together,you will be given enough energy during the day. It is easy to ge
19、t into bad eating habits. You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time. Or you may not have time for a good lunch. It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time. But you will find yourself fatigue in these days and you can not think quickly. Watching what
20、you eat will help keep your body healthy and strong. It is also good to take some exercise. It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air. Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.5. The underlined worddairyin the second paragraph means .A.
21、 the food made out of cows such as milk and butterB. the shop that sells milk and butterC. a farm where cows are keptD. a place where milk products are made6. Which of the following diets do you think is the best one?A. Eggs,tomatoes and chicken.B. Milk,bread,cabbages and beef.C. Corn,fish,cream and
22、 pork.D. Rice,beancurd,apples,fish and chicken.7. In this passage the writer mainly tells us that .A. every person needs food to grow wellB. taking exercise can keep your body strongC. right kind of food with exercise will keep you healthyD. enough energy helps people think more quickly8. The best t
23、itle for this passage is .A. The Four Food GroupsB. A Healthy DietC. Your Body and FoodD. The Key to Your Health.【答案】5. A 6. B 7. C 8. D【解析】本文是一篇说明文。本文告诉我们养成良好的应是习惯非常好重要,以及怎样才是好的饮食习惯。【5题详解】词义猜测题。根据“The dairy group has food like milk, cheese and sour milk.”可知,dairy品组有牛奶、奶酪和酸奶等食物。可知,这个奶制品食物像牛奶,奶酪,酸牛奶。
24、故dairy是奶制品,故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第二段“Each meal should have at least one food from all four main groups. With all these food together, you will be given enough energy during the day.” 每餐至少应该有四种主要食物中的一种。有了这些食物,你就能在白天获得足够的能量。可知,四类食物至少有一样主食来搭配才是健康的,最好的。B“牛奶、面包、卷心菜和牛肉”符合以上说法,故选B项。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段“Having a
25、 good eating habit with some exercise is the key to your health. 有一个良好的饮食习惯加上一些锻炼是你健康的关键。”可知好的饮食习惯和锻炼是健康的关键,故选C项。【8题详解】主旨大意题。本文告诉我们养成良好的应是习惯非常好重要,以及怎样才是好的饮食习惯。故A选项The Key to Your Health.(健康的关键)符合题意。故答案为D项。COnce upon a time, there was a farmer. He didnt have a lot of money, so he used an old horse to
26、 plow(耕)his field instead of a tractor(拖拉机). One afternoon, while working in the field, the horse died. Everyone in the village said, Oh, what a terrible thing! The farmer just said, Well see. He was such a good person that the villagers got together and bought him a new horse as a gift. Then many p
27、eople said, What a lucky man! And the farmer replied, Well see. A few days later, the new horse jumped over the wall and ran away. Everyone in the village said, What a poor man! The farmer smiled and said. Well see. But finally, the horse found his way home, and everyone said, What a fortunate man!
28、The farmer said, Well see.Later in the year, the farmers young boy went out, riding on the horse. He fell off the horse and broke his leg. Everyone in the village said, What a poor boy! The farmer said, Well see. Two days later, the army came into the village to ask people to be soldiers. When they
29、saw that the farmers son had a broken leg, they decided not to ask him to join the army. Everyone said, What a lucky young man! The farmer smiled again and said, Well see.9. The farmer used a horse to plow the field because _.A. he was too poor to afford a tractorB. the horse was very young and stro
30、ngC. the horse was his best friendD. the field was only suitable for horses10. After the horse died, the farmer was _ when he heard the villagers words.A. happyB. afraidC. calmD. angry11. From the passage we learn that _.A. we should do things when we canB. we should be sad when we are in troubleC.
31、we should not believe what other people sayD. if we are positive, all situations (境遇) are gifts【答案】9. A 10. C 11. D【解析】这是一篇记叙文。文章通过农夫的故事告诉我们如果我们保持积极的态度,所有的境况都是礼物。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段“He didnt have a lot of money, so he used an old horse to plow(耕)his field instead of a tractor”(他没有很多钱,所以他用一匹老马代替拖拉机来犁
32、地)可知,他用马来耕田是因为他太穷了,买不起拖拉机。故选A。【10题详解】推理判断题。根据文章第二段“Everyone in the village said, Oh, what a terrible thing! The farmer just said, Well see.”(村里的每个人都说:“哦,多么可怕的事情!”农夫只是说:“等着瞧吧。”)可推知,这位农夫很冷静。故选C。【11题详解】推理判断题。根据全文内容可知,农夫无论是面对好的事情还是坏的事情,都保持着积极平静的态度,也因此在他身上发生了很多幸运的事情。由此可知,文章告诉我们“如果我们保持积极的态度,所有的境况都是礼物”。故选D
33、。DAround the world there are some festivals that for some of us may sound bizarre. In England they celebrate the rolling cheese race, which occurs every year on the last Monday in May. This festivals characteristic is a contest where an official rolls cheese down a steep hill and festival-goers go c
34、hasing after it. The winner is the first one to reach and catch the cheese. Another festival celebrated in England is the world championship of grimaces ( 鬼脸 ) . It is a celebration that dates back to 1297 and is celebrated during the month of September. The task is to perform the best grimace using
35、 anything you can to win. The worldwide championship of wife lifting is celebrated in Finland. The game is based on Viking traditions where a man should carry away his neighbours wife. According to the rules, any woman above 17 is considered as a wife, so if you are within this age, take care while
36、visiting this country during the month of July. Many of you have watched Pirates of the Caribbean and have known something about pirates. The 19th of September has been declared worldwide as the day to talk like a pirate. Plenty of people have celebrated it thanks to the publicity ( 宣传 ) on the Inte
37、rnet. First staged in 1998, the Boryeong Mud Festival is an attraction that pulls more than a million visitors to the South Korean city. As you all know, the town is said to be rich in minerals, so there is no shortage of mud. Mud is trucked onto Daecheon Beach for tourists and locals to enjoy the f
38、estival to their best. The Monkey Buffet Festival is held in Thailand to develop tourism. Its an annual feast held for about 600 monkeys. The Monkey Buffet Festival is held in honour of the Hindu gods Ram and Hanuman and involves 3, 000 kilograms of vegetables and fruit being laid out for monkeys to
39、 stuff themselves.12. What does the underlined word “bizarre” in Paragraph 1 probably mean?A. Dangerous.B. Strange.C. Scary.D. Familiar.13. If a participant wants to win in the rolling cheese race, he/she should .A. roll as much cheese down the hill as possibleB. find the largest piece of cheese rol
40、ling downhillC. perform the best grimace when chasing the cheeseD. be the first one to catch the cheese rolling downhill14. According to the writer, a girl above 17 should be careful when enjoying .A. the worldwide championship of wife liftingB. the world championship of grimacesC. the Boryeong Mud
41、FestivalD. the Monkey Buffet Festival15. If you are interested in the Boryeong Mud Festival, you should go to .A. EnglandB. FinlandC. South KoreaD. Thailand【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些世界上一些国家的奇怪节日。【12题详解】词义猜测题。本题题干意为:第一段中带下划线的单词“weird”可能是什么意思?根据第二段“In England they celebrate the r
42、olling cheese race, which occurs every year on the last Monday in May. This festivals characteristic is a contest where an official rolls cheese down a steep hill and festival-goers go chasing after it. The winner is the first one to reach and catch the cheese.”在英国,人们在每年5月的最后一个星期一举行滚动奶酪比赛。这个节日的特色是一个
43、比赛,官方将奶酪滚下陡峭的山坡,参加节日的人去追逐它。胜利者是第一个够到并抓住奶酪的人。和第三段“Another festival celebrated in England is the world championship of grimaces (鬼脸).It is a celebration that dates back to 1297 and is celebrated during the month of September. The task is to perform the best grimace using anything you can to win.”另一个节日
44、在英格兰是愁眉苦脸的世界冠军(鬼脸)。这是一个庆祝活动可以追溯到1297年,在9月庆祝。这个任务就是尽你所能做出最好的鬼脸。可知这里介绍的节日有些奇怪。由此可知,划线单词的意思是“奇怪的”。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“his festivals characteristic is a contest where an official rolls cheese down a steep hill and festival- goers go chasing after it. The winner is the first one to reach and catch t
45、he cheese.” 他的节日的特色是一个比赛,一位官员将奶酪滚下陡峭的山坡,参加节日的人去追逐它。胜利者是第一个够到并抓住奶酪的人。可知这个节日的特色是一场比赛,官员会将奶酪滚下陡峭的山坡,参加节日的人会去追逐奶酪。胜利者是第一个够到并抓住奶酪的人。由此可知,如果参赛者想在滚芝士比赛中获胜,必须先把滚下山的芝士抓住。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据第四段中“According to the rules, any woman above 17 is considered as a wife, so if you are within this age, take care while
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-533815.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
[物理课件]查哩定律.SWF.SWF
