2022九年级英语全册 Unit 7 Teenagers should be allowed to单元阅读专练(新版)人教新目标版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022九年级英语全册 Unit Teenagers should be allowed to单元阅读专练新版人教新目标版 2022 九年级 英语 to 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 7单元阅读专练(学生用书P31)Day 1Im Linda.I live in Oxford with my parents and sister.Theres a secondhand shop near my home.Although its old,it looks nice.People give away their unused things to the shop.The shop then sells them at a low price.All the money is used to help poor people living in our city.It
2、 is open from 8:30 am. to 4:30 pm.My mother always shops there on weekends.In front of the shop,there is a very big box and people can put their old clothes in it.The shopkeeper comes to take the clothes out before she starts working every morning.Then she will put prices on the clothes and try to s
3、ell them.I am always curious about what is in the box.But theres a sign on the box that says,“Only the shopkeeper can take the clothes.”One day after school,on the way back home with my sister,I decided to open the box.The first thing I saw was a beautiful dress.“I can wear this to my friends party,
4、” I said to my sister.My sister said in a serious voice,“You cant take it.Thats not yours.That should go to the secondhand shop.” “But no one is around.They will never know who took the dress,” I held it in my hand and refused to put it down.Then my sister said to me patiently,“Let me explain it in
5、this way.If everyone is like you and everyone breaks the rule and takes clothes from the box,how can the shop help others? The shop needs these clothes to help people in need.”Hearing this,I knew I was wrong.I put the dress down and went back home with my sister.()1.What do we know about the secondh
6、and shop?AIts new and nice. BIt opens at 8:30 am.CIts not far from Lindas school. DIt offers free clothes to poor people.()2.What does the underlined word “curious” in Paragraph 2 mean in Chinese?A感激的 B冷静的 C好奇的 D满足的()3.Linda opened the box in front of the secondhand shop _.Aon her way home Bon her w
7、ay to schoolCto get a gift for her friend Dto give away some clothes()4.Lindas sister asked her to _.Aget to her friends party on time Bput the dress back in the boxCcall the shopkeeper for help Dbuy the dress the next day()5.What does the writer want to tell us through the story?ASisters are always
8、 right.BPeople see the world differently.CIts important to follow the rules.DIts hard to give people the help they need.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章通过讲述Linda因想拿走她家附近一个二手店门口箱子里的衣服而被姐姐批评的故事,告诉我们遵守规则的重要性。1B细节理解题。根据第一段倒数第二句“It is open from 8:30 am. to 4:30 pm.”可知,二手店开业时间是上午8:30。2C词义猜测题。根据第三段Linda决定打开箱子可推知,她对箱子里面的东
9、西感到非常好奇。3A细节理解题。根据第三段第一、二句“One day after school, on the way back home with my sister, I decided to open the box. The first thing I saw was a beautiful dress.”可知,Linda在放学回家的路上打开了箱子。4B细节理解题。根据第三段Linda的姐姐对她说的话“You cant take it. Thats not yours. That should go to the secondhand shop.”可知,Linda的姐姐要求她把裙子放回
10、去。5C推理判断题。根据第三段Linda的姐姐对她说的话“Let me explain it in this way. If everyone is like you and everyone breaks the rule and takes clothes from the box, how can the shop help others?”可推知,作者通过这个故事想告诉我们的是遵守规则的重要性。Day 2It was Day 1 of our vacation on Cortes, a beautiful quiet island.“phone, phone, phone,” my s
11、on kept moaning(呻吟). In front of him was a big window facing the blue ocean. And a cool gentle wind was coming in from the door. Clearly, he saw and felt none of it.Back at home, Id soon give up and hand the phone over to him after five minutes of listening to this kind of moaning.But not here. Befo
12、re we left, I had told my 10yearold son the ruleno emails, no video games, and no phone. We came here to get away from them all. Here we were on our first day and already, he couldnt stand it._ I walked down the grass road to the beach and looked out to the sea. My 6yearold daughter and my husband w
13、ere drawing on pieces of wood. They were doing just fine.On Day 2, we spent the whole morning digging for shells(贝壳). This time, my son joined us. He collected shellfish and other sea treasures. When we got back to our little wooden house, I gave my son a book, and put him on the lovely garden chair
14、. It was almost dinner when he looked up.The next few days passed in peace.On Day 6, my son was lying beside me on the beach, watching the sun going down. He was playing with the sand. And there was something shining in his eyes. I realized how time slowed down for both of us. It was exactly what I
15、wanted. Finally, we were able to sit quietly without thinking about screens, phone calls and emails.A week away from all the electronics(电子产品) is good.()1. What is the special rule for the writers vacation?AThey couldnt use their electronics.BThey must keep quiet and stay in the house.CThey had to s
16、pend their vacation on an island.DThey should collect as many shells as possible.()2. Which of the following can be put in “_” in Paragraph 4?AI felt really tired and went to bed.BI closed the door and stayed with him.CI just walked outside to leave him alone.DI gave him his phone and let him stay i
17、nside.()3. The change of the sons feeling can be described as _Aangrysurprisedproud BexcitedpeacefulboredCworriedangryhopeful Dboredpeacefulpleased()4. What is the method(方法) that Mother used in the text?ABy setting good examples. BBy making her son experience life.CBy listening to her sons need. DB
18、y having conversations with her son.()5. Whats the best title for the text?AA terrible life on the island BA special phone for my sonCA fight between mother and son DA vacation away from electronics【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和家人度过了远离电子产品一周的经历。1A细节理解题。由第三段中的“Before we left, I had told my 10yearold son the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-536371.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
