河北省石家庄市第二中学2020-2021学年高二英语8月线上考试试题(一)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 石家庄市 第二 中学 2020 2021 学年 英语 线上 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省石家庄市第二中学2020-2021学年高二英语8月线上考试试题(一)(含解析)第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWhile there is a slight chance that you touch down on the surface of the moon, there are some places you can visit that are tied to the Apollo 11.The U.S. Space & Roc
2、ket Center; Huntsville, AlabamaCreating the Saturn V rocket that drove the crew of the Apollo 11 was the responsibility of a team of engineers in Huntsville. At the U.S. Space & Rocket Center, you can explore dozens of interactive exhibits, including “Space Craze “,a look at the publics strong inter
3、est in all things related to space through the pop culture.Meteor Crater, Flagstaff, ArizonaArmstrong and his fellow were trained for moon exploration at a variety of places, including Meteor Crater, one of the most perfectly preserved impact craters on the planet. Today the Meteor Crater Visitor Ce
4、nter includes the 4-D ride “Collision Experience” and breathtaking tours around the edge of the crater itself.The Kennedy Space Center, Cape Canaveral, FloridaEvery Apollo mission was started from the Kennedy Space Center, which remains an active launch site. Bus tours visit mission-critical areas o
5、f Kennedy Space Center and the Apollo/Saturn V Center, which houses a complete Saturn V rocket and a moon rock you can touch. Come during a scheduled launch, and you can purchase a special viewing package getting you a clear view of the launch.Lyndon B. Johnson Space Center; Houston, TexasIts here t
6、hat every aspect of the Apollo 11 mission was monitored. Now fully repaired, the control center is open to tour via the official visitors center. Space Center Houston. View astronaut training equipment and the largest collection of moon rocks.1. In which place are you required to tour in a bus?A. Th
7、e U.S. Space & Rocket Center.B. Meteor Crater.C. Lyndon B. Johnson Space Center.D. The Kennedy Space Center.2. What can we learn about Meteor Crater?A. It houses a complete Saturn V rocket and a moon rock.B. It is one of the training places for astronauts of Apollo 11.C. It allows one to view the la
8、rgest collection of moon rocks.D. It provides doze ns of interactive exhibits for visitors to explore.3. What can you do in Lyndon B. Johnson Space Center? A. Touch a moon rock.B. Enjoy the 4-D ride.C. See astronaut training equipment.D. View a rocket launch.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个与阿
9、波罗11号有关的地方。【1题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Bus tours visit mission-critical areas of Kennedy Space Center and the Apollo Saturn V Center, which houses a complete Saturn V rocket and a moon rock you can touch.可知乘坐巴士参观肯尼迪航天中心和阿波罗土星五号中心的关键任务区域,阿波罗土星五号中心内有一枚完整的土星五号火箭和一块可以触摸到的月球岩石。由此可知,你需要在The Kennedy Space Center乘车
10、游览。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段中Armstrong and his fellow were trained for moon exploration at a variety of places, including Meteor Crater, one of the most perfectly preserved impact craters on the planet.可知阿姆斯特朗和他的同事们曾在不同的地方接受过月球探索训练,其中包括地球上保存最完好的陨石坑之一Meteor Crater。由此可知,Meteor Crater是阿波罗11号宇航员的训练场所之一。故选B。
11、【3题详解】细节理解题。根据最后一段中View astronaut training equipment and the largest collection of moon rocks.可知观看宇航员训练设备和最大的月球岩石收藏。由此可知,你在Lyndon B. Johnson Space Center能见宇航员训练设备。故选C。BA year ago, I decided to create a more environmentally friendly kitchen, focusing on reducing the single-use products such as plasti
12、c bags and paper towels. Im not going to sugarcoat my experience. It takes com mitment and a willingness to change long-held habits. In creating my kitchen, I tried a lot of different alternative products and some plain old com mon sense; the result, however, has been worth the effort. Im recycling
13、more and relying less on single-use products and Im saving money too.Im not kidding when I say that I used to really love plastic storage bags, so this was, perhaps, the biggest challenge for me. Switching to reusable storage bags is a financial investment, but the cos is reasonable considering that
14、 I previously spent at least $ 100 annually on single-use plastic bags and wrap. I willcheck online periodically for recycling updates, where a zero-waste box for kitchen items is offered, from party supplies to mixed-materialfood containers.Im a clean freak (怪人) and used to go through an amount of
15、paper towels on a daily basis, butits easy enough to take old T-shirts ortowels and cutthem up to use to wipe down surfaces. Im also a fan of bamboo paper towels, which have the look and feel of traditional paper towels, yet are made from a highly renewable source and also break down in just 45 days
16、. Better yet, they can be reused up to 100 times. As for kitchen sponges (海绵擦), I keep an eye out for those made with natural and recyclable materials.When purchasing household items online from companies like Amazon or Jet, I will ask to have them shipped in as few boxes as possible or as small a b
17、ox as possible if a single item is to be sent. Ill let the company know that they should pay more attention to how It is packaging items for delivery.4. What is the authors main purpose of creating her kitchen?A. To save money.B. To reduce waste and recycle more.C. To change her long-held habits.D.
18、To make it cleaner and more practical.5 What does the underlined word “sugarcoat” in paragraph 2 mean?A. M ake attractive.B. Getinterested.C. Show off.D. Give up.6. In creating her kitchen, what does the author do?A. Begins to recycle more single-use plastic bags.B. Goes through an amount of paper t
19、owels on a daily basis.C Checks online periodically to buy zero-waste box.D. Chooses to use the recyclable or reusable kitchen items.7. What can we learn about the author from the text?A. She has strong environmental awareness.B. She is used to traditional paper towels.C. She has a good knowledge of
20、 financialinvestment.D. She prefers to have her purchases packed in small boxes.【答案】4. B 5. A 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要讲了作者为了减少一次性产品的使用,而建了一个环保厨房,并且改变了自己很多生活习惯,使用更环保的产品。【4题详解】细节理解题。从文中“A year ago, I decided to create a more environmentally friendly kitchen, focusing on reducing the single-use pr
21、oducts such as plastic bags and paper towels.”一年前,作者想要建一个环保的厨房,这样就可减少使用像塑料袋和纸巾这样的一次性产品。由此可知,作者创建厨房的主要目的是减少浪费和更多的循环利用。故选B项。【5题详解】词义猜测题。从文中“It takes com mitment and a willingness to change long-held habits.”可知,作者建环保厨房,改变一个长期的生活习惯是他自己承诺和心甘情愿地,而并不是让自己的经历变得更有吸引力。所以sugarcoat是使有吸引力的意思。故选A项。【6题详解】细节理解题。从文中“
22、I tried a lot of different alternative products and some plain old com mon sense; the result, however, has been worth the effort. Im recycling more and relying less on single-use products and Im saving money too.”可知,在这个厨房里,作者试着使用许多替换产品和一些普通旧的东西,最终他重复使用的次数变多了,而且对一次性产品的依赖越来越少,同时也节省了钱。结合选项,在创建她的厨房时,作者选
23、择了可循环利用或可多次使用的厨房用品,故选D项。【7题详解】推理判断题。从文中“Im a clean freak and used to go through an amount of paper towels on a daily basis, but its easy enough to take old T-shirts or towels and cut them up to use to wipe down surfaces.”可知,作者曾经习惯每天使用一定数量的纸巾,但是现在作者用旧衣服或者毛巾,而B项是说作者现在习惯使用传统的纸巾,与文章不符合,排除B项;从文中“Switchin
24、g to reusable storage bags is a financial investment, but the cos is reasonable considering that I previously spent at least $ 100 annually on single-use plastic bags and wrap. I willcheck online periodically for recycling updates”可知,作者认为改用可重复使用的打包袋来说,虽然也是一种金融投资,但相比之前,至少花100美金来买一次性的塑料袋和包装来说,其成本也比较合理
25、,可见作者并没有很通晓金融投资,故C项错误;从文中“When purchasing household items online from companies like Amazon or Jet, I will ask to have them shipped in as few boxes as possible or as small a box as possible if a single item is to be sent.”可知,作者在网上购物时,会让卖家尽可能用最少的盒子或者最小的盒子来包装他买的东西,作者是根据自己所买东西来确定使用包装盒子的数量和大小,而并不是他偏爱用小盒
26、子包装他的东西,显然D项与原文不符,故D项被排除;而从文中第一段“A year ago, I decided to create a more environmentally friendly kitchen, focusing on reducing the single-use products such as plastic bags and paper towels.”可知作者为了减少一次性产品的使用,而建了一个环保的厨房,所以从文中我们可知作者是一个环保意很强的人,故选A项。【点睛】阅读理解里的推理判断题对考生而言相对有一些难度,要求考生在推理前一定要忠于原文,所以在做这类题时,考生
27、一定要先把选项与原文进行匹配,看是否与原文提供信息一致,然后在原文的基础上进行合理推理。如第4小题里选项D,从文中“When purchasing household items online from companies like Amazon or Jet, I will ask to have them shipped in as few boxes as possible or as small a box as possible if a single item is to be sent.”可知,作者在网上购物时,会让卖家尽可能用最少的盒子或者最小的盒子来包装他买的东西,作者是根据
28、自己所买东西来确定使用包装盒子的数量和大小,而并不是他偏爱用小盒子包装他的东西,显然D项与原文不符,故D项错误。CIn between all the measures to battle the severe air pollution in Delhi,India,theres one more option-a bar that has”pure air”.Founded by Aryavir Kumar,Oxy Pure,Delhis first-ever oxygen bar,offers 15 minutes of 80-90 percent pure oxygen,costing
29、 Rs 299($4.2).Customers are given a lightweight tube for oxygen intake.The device(装置)is placed near the customers nostrils(鼻孔)through which they are advised to breathe in the oxygen.The bar also offers its customers several aromas(气味)to go with oxygen,including lemongrass,cherry and more.According t
30、o the aroma people choose,each session promises to improve sleep patterns and digestion,cure headaches,and even claims to work as a treatment for depression.Bonny Irengbam,a senior sales assistant at the bar,said,”Some people,who try it for the first time,will feel relaxed and fresh.But only people
31、who do this regularly will get real benefits.By regularly,I mean once or twice a month.We dont encourage back-to-back sessions,as increased levels of oxygen in the body can make a person dizzy.”Dr.Rajesh Chawla,a senior doctor at the Indraprastha Apollo Hospital,said,”Even if you breathe in the so-c
32、alled pure oxygen for two hours in a day,you will go back to breathing the polluted air for the rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven.”Recalling the first few months of the bar,Irengbam admitted that people were sceptical. “Many people criticised,saying we were selling air.Others w
33、ere simply scared to breathe through the tube.”Irengbam said the bar saw a significant rise in the number of customers two to three days after Diwali,an Indian festival mainly celebrated by fireworks and lights,as the pollution levels were high.8. What do we know about the oxygen intake?A. It surely
34、 has a promising future.B. It will always cause side effects.C. It was not well received at first.D. It can cure people of depression.9. Which of the following can replace”back-to-back”in Paragraph 4?A. Once-a-month.B. Once-in-a-while.C. Once-and-for-all.D. One-after-another.10. What is Dr.Rajetha C
35、hawlas attitude towards the bar?A. Doubtful.B. Positive.C. Unconcerned.D. Ambiguous.11. What is the purpose of the passage?A. To explain how to breathe in the oxygen.B. To introduce the first oxygen bar in India.C. To show peoples responses to the device.D. To advertise for Aryavir Kumars business.【
36、答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】这是一篇说明文。介绍了在印度为了应对环境污染开的“氧吧”。【8题详解】细节理解题。倒数第二段第一句“Recalling the first few months of the bar,Irengbam admitted that people were sceptical. ”得知,“氧吧”一开始受到人们的质疑,所以一开始并没有特别受到人们的欢迎。故选C项。【9题详解】词义猜测题。A选项的意思“一月一次”,B选项“偶尔”,C选项“一劳永逸”,D选项“连续地”。根据”back-to-back”所在的上文中“But only people w
37、ho do this regularly will get real benefits.By regularly,I mean once or twice a month。”可知,一月吸氧一次或者两次是有益于健康的,而后文中作者不鼓励“back to back”,因为这样会增加氧气水平从而让人眩晕。由此,可以推断出 “back to back”不是一月一次,偶尔,或者“一劳永逸”的意思,而应是“常常,连续不断”的意思。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据“Even if you breathe in the so-called pure oxygen for two hours in a
38、day,you will go back to breathing the polluted air for the rest of the 22 hours.The concept is purely money-driven”可知,Dr.Rajetha Chawla认为即使一天呼吸两个小时所谓的“纯氧气”,剩下22个小时都呼吸污染的空气,那这个完全就是受金钱驱使的概念。由此,可得知他对“氧吧”持怀疑的态度。 故选A项。【11题详解】写作目的题。根据文章主旨大意可知,文章是介绍为了应对环境污染在印度开的“氧吧”,所以文章就是介绍印度的第一所“氧吧”。故选B项。DA lecture hall
39、should be like a church-a little too dark,much too cold,and uncomfortably silent.You should feel guilty opening your water bottle,because all 200 people in the room can hear it.So when Im trying to pay attention,the last thing you should be doing is carrying on a conversation about your last weekend
40、 party or anything else.During the past school term,Ive had enough.One of my biggest complaints of large class sizes is the tendency for three to five friends to sit together and loudly whisper each others ears off for an hour and 15 minutes straight.My stupid monkey brain cant help but focus on you
41、r conversation about the difference between ash blonde and light blonde colored hair that look exactly the same.To me,it just feels like a waste.Youre actively wasting money,and missing vital information.We(and the government)pay quite a lot for our education,but you are here to ignore someone signi
42、ficantly more experienced than us,in classes we picked,for hours every week.I know major requirements can be boringbut this is still an education.It requires two-way effort.Most of students here have at least one goal in common:success.Not every checkpoint on that path is going to be filled with joy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-536589.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
