2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14 CAREERS .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中北师大版英语一轮复习作业课件:课时提升作业 必修5 UNIT 14CAREERS 2022 高中 北师大 英语 一轮 复习 作业 课件 课时 提升 必修 14 CAREERS
- 资源描述:
-
1、十四 必修5Unit 14Careers【巩固题组】.阅读理解A(2021临沂模拟)Hot Spots for Retirees to Start Their Encore CareerEncore Career:Vocational School InstructorRetire in:Los Angeles,CAEver since IBM CEO Ginni Rometty coined the term“new collar”to describe well-paid jobs that require specific skills but not necessarily a deg
2、ree,vocationalschools have made a serious comeback.Apparently instructors are in short supply in sunny L.A.,where there are 13 jobs at vocational schools for every applicant on the market.This is a great opportunity for skilled retirees since,unlike teaching at a public school that requires a state
3、certificate,the only requirement here is that you be a seasoned expert in your field.Encore Career:Business ConsultantRetire in:Miami,FLConsulting is a great option for a retired business professional looking to make their own hours,be their own boss,and earn as much or as little as needed tomaintai
4、n their standard of living.For every consultant in Miami right now there are 13 businesses hoping to hire them.Theres even greater demand here than in Washington D.C.,which is typically considered the consulting capital of the world.Encore Career:Tourist WranglerRetire in:Austin,TXAs the economy con
5、tinues to boom and more Americans have extra income to spend,the tourism industry has taken off.This is particularly true in Austin,TX,where there were astonishing 36 tourism jobs for every applicant in July.Between four-star hotels,the noisy rock n roll scene,and a new food culture,Austin is the pl
6、ace to be if you want to work in service industry.Encore Career:Supporter of the ArtsRetire in:Charleston,SCIf youre a Baby Boomer with a degree in the arts,now could be the perfect time to revisit your passion for creativity,especially if you also want to live in the center of southern charm.Betwee
7、n the 14 art galleries on King Street in Old Town,an abundance of acting companies and theaters,and music festivals,its not surprising there were 25 jobs for every arty applicant in Charleston.【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了四个退休人员可以重新开始职业生涯的热门地点,以及这些地点的详细情况和职业要求。1.Which career focuses on an applicants skills i
8、nstead of a diploma?A.Vocational School Instructor.B.Business Consultant.C.Tourist Wrangler.D.Supporter of the Arts.【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句This is a great opportunity for skilled retirees since,unlike teaching at a public school that requires a state certificate,the only requirement here is that you
9、be a seasoned expert in your field.可知Vocational School Instructor岗位对有技能的退休人员来说是一个很好的机会,因为不像在公立学校教书需要国家证书,这里唯一的要求是你在你的领域里是一个经验丰富的专家,即注重申请人的技能,而不是文凭。故选A。2.Which city offers an applicant more job options than the others?A.Los Angeles.B.Miami.C.Austin.D.Charleston.【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一、二句As the economy c
10、ontinues to boom and more Americans have extra income to spend,the tourism industry has taken off.This is particularly true in Austin,TX,where there were astonishing 36 tourism jobs for every applicant in July.可知随着经济持续繁荣,越来越多的美国人有额外的收入可以消费,旅游业也开始腾飞。得克萨斯州奥斯汀的情况尤其如此,今年7月,该地区旅游业的就业岗位达到了惊人的36个。可知奥斯汀给求职者
11、提供的工作选择比其他城市多。故选C。3.Who is the text intended for?A.Children.B.Graduates.C.Retirees.D.Tourists.【解析】选C。推理判断题。根据文章的标题Hot Spots for Retirees to Start Their Encore Career以及文章主要介绍了四个退休人员可以重新开始职业生涯的热门地方可知,文章是针对退休人员的。故选C。【知识拓展】【词汇积累】particularly adv.特别是;明确地opportunity n.时机,机会take off 起飞;脱下;离开;突然成功B(2021湖南模拟
12、)Its 13:30 and 28-year-old Marten Pellas smart phone starts pinging,a signal that its time for us to stop working around his living room table and instead start our workout routine together.A cartoon character wearing bright red shorts on video begins instructing us to do star-jumps and sit-ups arou
13、nd his apartment.Pella,a research assistant at Stockholm University,is part of the Hofficemovement,which invites workersfreelancers(自由职业者)or full-time employees who can do their jobs remotelyto work at each others homes to increase productivity and enjoy an active social life.Those attending Hoffice
14、 events advertised on Facebook are typically asked to work silently in 45-minute blocks,before taking short breaks together to exercise,or simply chatting over a coffee.In addition,each participant shares daily objectives with the rest of the group upon arrival,and is invited to report back on wheth
15、er or not they have achieved them at the end of the day.“Often when I am alone,I can work focused for a couple of hours but then Im easily distracted(分心).The help of others makes me so much more disciplined.”says Pella,who attends Hoffice events as both a guest and a host.Lunches mean networking and
16、 connecting with new contacts.“People are coming from reallydifferent areas and have different professions so there can be really interesting discussions,”he says.The Hoffice movement has grown quickly since it was founded in 2014 by Swedish psychologist Christofer Franzen,now 37.He had been giving
17、lectures on the benefits of collective(集体的)intelligence,but realised he was spending most of his own time working alone at his kitchen table.“I wanted to test more structured home co-working with friends in similar situations,”he says.Franzen says that holding events in houses and apartments creates
18、 a unique atmosphere,because theres a sense of community and desire to contribute.Hes looking for ways to expand the social value of Hoffice,by matching up members with relevant skills to share and even encouraging jobseekers to join its gatherings.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要围绕“Hoffice行动”展开,即邀请自由职业者或可以远程工作的
19、全职员工在彼此的家中工作,以提高工作效率,避免与社会隔绝,享受积极的社交生活。4.Where is Pella when his smart phone starts pinging?A.In his own home.B.In his office.C.In another persons home.D.At Stockholm University.【解析】选A。细节理解题。根据第一段“Marten Pellas smart phone starts pinging,a signal that its time for us to stop working around his livin
20、g room table”可知下午1点半,28岁的马腾佩拉的智能手机响了起来,这表示我们不能继续围坐在他家客厅的桌子旁工作了,该锻炼身体了。所以Marten Pella电话响起的时候他在客厅,是在自己家里,故答案为A。5.What do people attending Hoffice events do first when they meet?A.Watch an exercise video.B.Work silently for 45 minutes.C.Tell each other their daily plans.D.Report what they have achieved
21、.【解析】选C。细节理解题。根据第三段“In addition,each participant shares daily objectives with the rest of the group upon arrival,and is invited to report back on whether or not they have achieved them at the end of the day.”可知,另外,每位参与者都要在开始工作前与其他人分享自己每天的目标,然后在一天的工作结束时汇报自己是否实现了目标。所以人们见面后先告诉对方他们的日常计划。故答案为C。6.What doe
22、s Franzen really mean by saying“friends in similar situations”?A.They usually work alone.B.They often give lectures.C.They study collective intelligence.D.They have to work at a kitchen table.【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段 He had been giving lectures on the benefits of collective intelligence,but realised he
23、was spending most of his own time working alone at his kitchen table.可知,他一直在讲集体智慧的好处,但他意识到自己大部分时间都是独自一人在餐桌旁工作。由此可推断Franzen的意思是他们这些人相似的处境就是总是独自一人工作,故答案为A。7.What is the best title for the text?A.Sharing Comfortable WorkplacesB.A New Way to Make New FriendsC.Benefits of Collective IntelligenceD.Working
24、 from Strangers Homes【解析】选D。主旨大意题。文章主要围绕“Hoffice行动”展开,即邀请自由职业者或可以远程工作的全职员工在彼此的家中工作,以提高工作效率,避免与社会隔绝,享受积极的社交生活。由此判断出,短文的最佳标题为“到陌生人家里办公”。故答案为D。【知识拓展】【长难句分析】Its 13:30 and 28-year-old Marten Pellas smart phone starts pinging,a signal that its time for us to stop working around his living room table and i
25、nstead start our workout routine together.分析:本句中that引导同位语从句。翻译:下午一点半,28岁的马腾佩拉的智能手机开始响了,这意味着我们是时候停止围着他的客厅桌子工作,开始我们的日常锻炼了。.阅读填句(2021浙江模拟)You are out of work.You hate your job.1You are looking for your first job.Where do you start?If you are like most Americans,youll probably email your resume to a lot
26、 of companies.You might search for job postings on the Internet.But experts say you wont have much luck.One thing you can do is read Richard Bolless What Color Is Your Parachute?This book is different from other job-hunting manuals.Bolles helps you find yourideal job:a job that fits you,a job that m
27、akes you happy.What kind of job is ideal for you?You need to have a clear picture in your mind of the job you want.2Bolles says that you must think about three things before you can find your ideal job:Your skills.What do you like to do?What do you do well?Are you good at talking to groups?Growing v
28、egetables?Teaching?Drawing on the computer?3For example,a mother of four children is probably good at managing people(children!).This woman may be a good manager.4Where do you like to work?Do you like to work outside?At home?In an office?Alone or with others?What kinds of people do you like to work
29、with?Job rewards.How much money do you need?How much money do you want?Do you need a lot of vacation time?5What makes you feel good about a job?So,if you are looking for a job or if you have a job but want a new one,remember:Dont just email your resume out to every company.Dont just answer Internet
30、job postings.And dont wait for friends to give you a job.A.Job setting.B.Job description.C.What else do you want from a job?D.You arent satisfied with your career.E.Bolles asks you to think about all your skills.F.The book was first written in 1970.G.The book has many exercises to help you draw this
31、 picture.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了当你面临失业,寻找工作的时候,读一读理查德博尔斯的你的降落伞是什么颜色的这本书,它会帮助你找到理想的工作。在找到理想的工作之前,你必须考虑三件事:你的技能、工作环境和工作回报。1.【解析】选D。根据前句You are out of work.You hate your job.(你失业了,你讨厌你的工作)可知,你对你的职业不满意。故D选项“你对自己的职业不满意”符合上下文语境,故选D。2.【解析】选G。根据前句You need to have a clear picture in your mind of the job you wan
32、t.(你需要对你想要的工作有一个清晰的认识。)由此可知,本句应该为说明这本书能够帮助你清晰地认识自己的工作。上文中have a clear picture对应到G选项中this picture。故G选项符合上下文语境,故选G。3.【解析】选E。根据本段的主旨句Your skills.(你的技能)以及结合前面的一系列问题What do you like to do?What do you do well?Are you good at talking to groups?Growing vegetables?Teaching?Drawing on the computer?(你喜欢做什么?你擅长
33、什么?你擅长和团体交谈吗?种菜?教学?在电脑上画画?)可知,本句是在说明要思考自己有什么样的技能。故E选项“博尔斯要求你考虑你的所有技能”符合上下文语境,故选E。4.【解析】选A。根据后文的一系列问题Where do you like to work?Do you like to work outside?At home?In an office?Alone or with others?What kinds of people do you like to work with?(你喜欢在哪里工作?你喜欢在外面工作,在家里工作,还是在办公室里工作?独自一人还是和别人一起?你喜欢和什么样的人一起
34、工作?)可知,本段介绍的是“工作环境”,A选项最能概括本段主旨,故选A。5.【解析】选C。根据上文How much money do you need?How much money do you want?Do you need a lot of vacation time?(你需要多少钱?你想要多少钱?你需要很多假期吗?)可知,此处是在说明自己想要从工作中得到哪些东西。故C选项符合上下文语境,故选C。【知识拓展】【词汇积累】out of work 失业resumen.简历,履历job-huntingn.求职.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2021辽
35、宁模拟)Twenty-five years ago,most young British people wanted a career in law,to be a doctor,or to take up singing.But today,things stand 1._(different).According to a recent survey,the“dream job”of young people 2._(age)between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or“vlogger(视频博主)”.The survey,carried
36、 out among 1,002 people,found that over 40%ofthem put vloggeras their number one choice on a list of dream 3._(career).The change is largely due to the rapid development of information technology(IT).The Internet and social media have made it 4._(easy)and more convenient to reach a global audience,w
37、ithout having to enter a career in show business in the traditional way.“In the past,the biggest stars 5._(make)by the Hollywood studios;now,anyone with a computer camera may become a star,”said Phil Samuels,6._ expert from the UK.From fashion to comedy,these self-made stars interact online with the
38、ir fans about everyday life.However,what people see 7._(be)only the bright side of being a vlogger and they ignore the fact 8._ only those who are successful can gain fame and fortune.Actually,9._ every success there are a hundred others who never get off the starting block.This is why some young pe
39、ople still show 10._(prefer)for traditional jobs.【文章大意】本文是一篇议论文。现在许多年轻人将视频博主作为他们梦想职业的第一选择。文章对其原因进行了分析,同时指出了这样一个事实:成功的人极少数,大多数人以失败告终。1.【解析】differently。该空修饰动词stand,用副词。故填differently。2.【解析】aged。分析句子结构,_(age)between 16 and 25作后置定语,修饰前面的名词young people,用形容词。故填aged。3.【解析】careers。句意:这项对1002人进行的调查发现,超过40%的人将
40、视频博主作为他们梦想职业的第一选择。career是可数名词,“梦想的职业”是复数意义,用名词复数。故填careers。4.【解析】easier。根据and more convenient可知,这里用比较级,表示“更容易的”。故填easier。5.【解析】were made。根据时间状语In the past可知,这里在描述发生在过去的事情,用一般过去时;“the biggest stars”和“make”之间是被动关系,用被动语态,主语the biggest stars是复数。故填were made。6.【解析】an。这里表示“一位来自英国的专家”,表泛指,且expert的发音以元音音素开头,
41、应使用不定冠词an。7.【解析】is。描述一个客观的事实,用一般现在时;句子主语是what people see,what引导的主语从句,谓语动词要与what指代的内容保持一致,only the bright side是单数概念,此处应用单数。故填is。8.【解析】that。_ only those who are successful can gain fame and fortune.是一个同位语从句,解释说明前面的名词the fact,引导词在从句中不作任何成分,也没有实际意义,应用that引导该从句。9.【解析】for。句意:事实上,对于每一次成功,都有成百上千的人从没有离开过起跑线。
42、该空之后every success是名词短语,该空需要填一个介词,表示“对于”。故填for。10.【解析】preference。该空作show的宾语,用名词。故填preference。【提升题组】(限时35分钟).阅读理解(2021四川模拟)Do you want to find a job that you just need to sit and sleep on a sofa?It is ridiculous,but it happens.26-year-old Anna Cherdantseva,from the city of Ufa,is a full-time sofa test
43、er,spending up to 10 hours every day trying out new sofas for comfort and safety.Last month,Russian furniture giant MZ5 Group announced that it was taking application for a new positionfull-time sofa tester.Although all new products aretested in a specialized laboratory,management decided that in or
44、der to better meet the needs of consumers it needed some feedback on real-life use of its sofas.In just a few days,MZ5 received over 5,000 job applications from people eager to spend most of their time sitting and lying on sofas.“We were selecting candidates in several stages,”MZ5 Group spokesperson
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-537624.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022六年级数学下册 第3单元 正比例 反比例第1课时 正比例的意义习题课件 冀教版.ppt
