河北省秦皇岛市2019-2020学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省秦皇岛市2019-2020学年高二下学期期中英语试题 WORD版含解析 河北省 秦皇岛市 2019 2020 学年 高二下 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年河北省秦皇岛市高二(下)期中英语试卷卷(共100分)第一部分:听力(共两节, 满分7.5分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分, 满分 7.5 分)听下面5段对话. 每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置. 听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 每段对话仅读一遍.1. Where does the man want to put the painting?A. In the kitchen.B. In the living room.C. In the front hallway
2、.2. What does the woman recycle?A. Glass.B. Paper.C. Plastic.3. What type of film does the woman prefer?A. Romance films.B. Comedies.C. Dramas.4. Where will the woman go on Saturday?A. To a theater.B. To the seaside.C. To a shopping mall.5. What is wrong with the mans eyes?A. He cant see colors well
3、.B. He cant see black and white.C. He can only see things far away.第二节听下面5段对话或独白. 每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置. 听每段对话或独白前, 你将有时间阅读每个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间. 每段对话或独白读两遍.6. (1)Where does the man usually write?A. In libraries.B. At home.C. In cafs.(2)What are the speakers pr
4、obably discussing?A. A new book.B. The mans new article.C. How to write a good novel.7. (1)Why was the man late for school?A. He almost hit a dog.B. He was hit by another driver.C. He spilled breakfast on himself.(2)What did the woman make for the man?A. Some beef.B. Some fried chicken.C. Some Frenc
5、h onion soup.8. (1)Where does the man want to live?A. In Rome.B. In Venice.C. In New York.(2)What does the woman want to be in ten years?A. A pilot.B. A doctor.C A lawyer.(3)What are the speakers talking about?A. Their college life.B. Their future plans.C. Traveling around the world.9. (1)When does
6、the conversation take place?A. On Sunday.B. On Saturday.C. On Friday.(2)How does the woman feel about the news?A. Confused.B. Disappointed.C. Understanding.(3)What does the man say about his dog?A. She had a short life.B. She died of natural causes.C. She should get better soon.(4)What does the woma
7、n offer to do?A. Call the man more often.B. Cook something for the man.C. Invite the man to another party.10. (1)Who might the speaker be?A. A doctor.B. A patient.C A medical secretary.(2)What does the speaker want Ms. Brown to do?A. Call back when she can.B. Get some tests as soon as possible.C. Co
8、me back to the office right away.(3)According to the speaker, what do most people do for a bad sunburn?A. Put on sun cream.B. Go to the hospital.C. Take some medicine.(4)What is the speakers advice?A. Drink a lot of water.B. Dont go outside at all.C. Drive as little as possible.第二部分 阅读理解(共2节, 满分30分)
9、第一节(共4小题;每小题6分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑.Our guide was excellent! He walked us through all the local villages and took extra time at the end to enjoy a local dinner. He stayed with us longer than he was obliged(迫使)to and made this a fantastic experience.Tour snapshotTr
10、avel is all about the street food these days, and why not?Its fresh, fast, cheap and a great way to crack into the local scene. Join this Hanoi tour to source the best street eats from markets, food carts, street cafes and other hard-to-find-but-totally-worth-the-effort secret spots.HighlightsSample
11、 delicious Vietnamese cuisine just like the locals doon the streetStroll through hidden alleyways and bustling markets of Hanois charming old quarterLearn more about Hanois unique food cultureTry local specialties with influences from French and Chinese cuisineTake in a spectacular night view of Hoa
12、n Kiem lake from a secret cafeSchedule detailsDuration:2.5 hoursMeeting point:Sacombank ATM MachineNo.1 Dong Xuan street (front entrance of Dong Xuan Market, Corner of Dong Xuan St with Cau Dong St)Starting time:5:00 PMEnding point:Caf Pho Co-11 Hang Gai St, Hoan Kiem1. What did the guide do?A. He s
13、howed visitors around by car.B. He took many photos of visitors.C. He stayed with visitors for extra time.D. He enjoyed breakfast with visitors.2. What does the underlined word snapshot mean in the passage?A. A photograph taken quickly and casually.B. A brief impression of something.C. An attempt to
14、 score in a game.D. An act of firing a gun.3. We can infer from the passage that the ending time of the tour is .A. 5:00 PMB. 5:30 PMC. 7:05 PMD. 7:30 PM【答案】1. C 2. B 3. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了我们在优秀导游的陪同下经历的一次美食之旅,享受了当地不同风格的各种食品,欣赏了壮观的美丽夜景。【1题详解】细节理解题。由第一段中的“He walked us through all the local villages an
15、d took extra time at the end to enjoy a local dinner. He stayed with us longer than he was obliged(迫使)to and made this a fantastic experience.”(他带我们走遍了当地所有的村庄,最后还花了些时间享受当地的晚餐。他和我们在一起的时间比他被要求的要长,这是一次奇妙的经历),可知导游多待了一段时间来陪游客。故选C项。【2题详解】词句猜测题。由第二段“Travel is all about the street food these days, and why n
16、ot?Its fresh, fast, cheap and a great way to crack into the local scene. Join this Hanoi tour to source the best street eats from markets, food carts, street cafes and other hard-to-find-but-totally-worth-the-effort secret spots.”(现在的旅游都是街头小吃,何乐而不为呢?它新鲜、快捷、便宜,是一个很好的切入当地风景的方式。加入这次河内之旅,从市场、食品车、街头咖啡馆和其
17、他难以找到但完全值得努力的秘密地点寻找最佳街头美食),可知这几天的旅游都是关于街头食品的,它是一种新鲜、快速、廉价的进入当地生活的方式,所以这段是指旅游的大体印象,snapshot在此处意为“对某事的简短印象”。故选B项。【3题详解】细节理解题。由Schedule details介绍部分,“Duration:2.5 hours”(持续时间:2.5小时)和“Starting time:5.00 PM”(开始时间:下午5:00),可知下午5点开始,持续2.5个小时, 所以结束的时间是晚上7:30。故选D项。Modern humans have a hard time controlling the
18、ir desire to eat. Often you eat not because you are hungry, but because you are affected by many other things. How much you eat is strongly affected by how much those around you eat. People eating alone eat least. People eating with one other person eat 35 percent more than they do at home. People d
19、ining in a party of four eat 75percent more. Eating with overweight friends? Youll eat more. Is your waitress overweight?Youll eat more. Wide variety of food? Youll eat more.Plates can decide how sweet dessert tastes. If people ate it off a paper plate, theyd say, “This is good.” If they ate it off
20、a fancy silver plate, they would say, “This is the greatest cake Ive eaten in my entire life.”Your knowledge about what makes food good or bad also affects how much you eat. You tend to eat more when you think the food is good, and less when you think it is bad. So Grandmas cookies always taste bett
21、er than other cookies. “Good food” even has a “health halo(光环) effect”. If were eating something healthy, we feel that everything in that meal is healthy. Due to this, people often believe that a cheese cake with a salad has fewer calories (卡路里) than the cheese cake alone. Thats perhaps also why eat
22、ing organic (有机的) food might turn you into an annoying guy. Your brain may use anything that makes you feel good about your own morality to excuse your immoral behavior .Food and hunger affect your judgment too. Hungry judges give more serious sentences. Kids who dont eat breakfast behave worse than
23、 kids who eat their breakfast. People who have low blood sugar are more likely than the average person to have trouble concentrating and controlling their unpleasant emotions.4. What is mentioned as a cause of overeating?A. Suffering from great loneliness.B. Being served by a helpful waitress.C. Bei
24、ng treated to high quality food.D. Eating with many friends.5. According to the passage, an annoying person may be one who _.A. finds any excuse for eating moreB. is crazy about the quality of platesC. competes with others in making cookiesD. teaches people to stick to morality6. According to the pa
25、ssage, people are more likely to make a bad judgment when _.A. they dont feel hungryB. they arent overweightC. they have low blood sugarD. they know little about food7. What would be the best title for the passage?A. When Cant We Go on a Diet?B. What Affects Eating?C. How to Make Good FoodD. Where t
26、o Find Safe Food【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】本文是说明文。文章介绍影响吃的过量的几个因素。【4题详解】 推理判断题。根据第一段“People eating with one other person eat 35 percent more than they do at home. People dining in a party of four eat 75percent more.”和另外一个人一起吃会多于在家吃的35%;四个人一起吃会多吃75%可知过度饮食的一个原因是和很多人一起吃,故选D。【5题详解】句意理解题。根据第三段Thats perha
27、ps also why eating organic (有机的) food might turn you into an annoying guy. Your brain may use anything that makes you feel good about your own morality to excuse your immoral behavior .可推断出一个令讨厌的人是一个为自己吃过量找借口的人。故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“People who have low blood sugar are more likely than the average p
28、erson to have trouble concentrating and controlling their unpleasant emotions.”低血糖的人更有可能不专注以及无法控制他们不开心的情绪,因而更有可能做出错误的判断。故选C。【7题详解】 主旨大意题。文章第一段便可看出本文大意“Modern humans have a hard time controlling their desire to eat. Often you eat not because you are hungry, but because you are affected by many other
29、things. ”现代人很难控制他们的食欲。通常他们吃不是因为他们饿了,而是受到很多因素的影响。下文介绍影响人们过度饮食的因素,故“什么影响吃?”作为本文的标题最合适。故选B。 Researchers in the US say they might have discovered how to fight against and even _reverse_some processes of ageing, at least in mice. Injecting the blood of young mice into the older ones improved their brainp
30、ower, a study found. Scientists at Stanford University plan to carry out trials in people in the hope that new treatments for dementia(痴呆症) can be developed.“There are factors present in blood from young mice that can recharge an old mouses brain so that it functions more like a younger one,”says Dr
31、. Tony from Stanford University School of medicine. In the study published in Nature Medicine, mice aged 18 months were given injections of the blood taken from mice aged 3 months. The injected mice performed better on memory tests than mice of the same age that had not been given the blood. Dr. Ton
32、y said it was not known whether the same was true of humans, but a trial was planned.A research center in UK said the treatment restored certain aspects of learning and memory in mice, but was of unknown importance to humans. The research, while very interesting, did not test the type of brain damag
33、e that was seen in dementia, which is not a necessary consequence of ageing.Meanwhile, two similar studies by a separate team have thrown more light on how young blood may benefit the old, in mice at least. A substance in the blood of mice previously shown to have an anti-ageing effect on heart musc
34、le also improved brain cells, according to a Harvard team. The research, published in Science, found the blood factors encouraged the growth of brain cells in old mice, and restored their sense of smell. The same chemical also improved muscle power of aged mice, the researchers found.8. The underlin
35、ed word in paragraph 1 probably means _.A. changeB. destroyC. speedD. increase9. Scientists in the US will test the discovery in humans with the aim of _.A. proving the possibility to live longer.B. showing the importance of scientific research.C. publishing the study in Nature Medicine.D. treating
36、an age-related disease successfully.10. According to the studies, the blood from young mice benefits the old in certain ways except in_.A. memoryB. muscle powerC. fur colorD. brain cells11. Whats the authors attitude to the anti-ageing studies?A. supportiveB. objectiveC. negativeD. doubtful【答案】8. A
37、9. D 10. C 11. B【解析】本文是科普说明类阅读,讲述的是通过在老鼠身上实验发现通过注射年轻老鼠的血液可以改善年老的老鼠的一些状况,将有助于老年痴呆治疗的研究。【8题详解】词义猜测题。根据第一段提到Researchers in the US say they might have discovered how to fight against and even reverse some processes of ageing, at least in mice. Injecting the blood of young mice into the older ones improv
38、ed their brainpower, a study found.美国一项研究说,他们可能发生了如何对抗和颠倒年龄的过程,在年老的老鼠身上注射年轻老鼠的血液,提高他们大脑的活力,使年老的老鼠更年轻,这是在改变它们衰老的过程,划线词的意思和change意思一致, 故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第一段提到Scientists at Stanford University plan to carry out trials in people in the hope that new treatments for dementia(痴呆症) can be developed斯坦福大学的科学
39、家计划进行这些实验目的是发现治疗痴呆症的治疗方案,故选D项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段提到A research center in UK said the treatment restored certain aspects of learning and memory in mice有助于学习记忆的方面再根据最后一段提到The research, published in Science, found the blood factors encouraged the growth of brain cells in old mice, 促进年老的老鼠的脑细胞的生长,The sa
40、me chemical also improved muscle power of aged mice, the researchers found.研究还发现同样的化学物质可以提升肌肉力量,故没有提到C 项。【11题详解】 推理判断题。根据倒数第二段提到The research, while very interesting, did not test the type of brain damage that was seen in dementia, which is not a necessary consequence of ageing这个研究虽然很有趣,但没有检出大脑在痴呆坏掉的
41、细胞,这不是变老的必然结果,可见作者持有客观的态度,故选B项。 Photography(摄影) has been my interest ever since I was old enough to pick up a camera, but today I want to share with you the 15 most treasured(珍贵的)photos of mine, and I didnt take any of them. In fact, most of them were taken by random(随机的)tourists.My story begins whe
42、n I was in New York City for a speech, and my wife took a picture of me holding my daughter on her first birthday. Were on the corner of 57th and 5th. We happened to be back in New York exactly a year later, so we decided to take the same picture.Well you can see where this is going. Approaching(临近)
43、 my daughters third birthday, my wife said, Hey, why dont you take Sabina back to New York and make it a father-daughter trip, and continue the ceremony? This is when we started asking passing tourists to take the picture.So these photos are far more than representatives(代表) for a single moment, or
44、even a specific(具体的) trip. Theyre also ways for us to freeze time for one week in October and reflect on(反思) our times and how we change from year to year, and not just physically, but in every way. Because while we take the same photo, our viewpoints(观点) change, and she reaches new milestones (里程碑)
45、 and I get to see life through her eyes, and how she communicates with and sees everything. This very focused time we get to spend together is something we value(重视,珍惜) and expect the entire(全部的) year.12. What can we know about the author from the first paragraph?A. He is fond of being photographed
46、alone.B. He hardly ever asks strangers to take pictures of him.C. He has been interested in photography since childhood.D. Hes proud of the 15 most treasured photos taken by himself.13. Who came up with the idea of having a father-daughter trip when Sabina was 3 years old?A. Her mother.B. Her father
47、.C. Sabina herself.D. An unknown tourist.14. It can be inferred from the last paragraph that_.A. children usually get to see life through adults eyesB. the 15 photos are meaningful to the authors familyC. it takes the author a whole week to have a family photo takenD. the viewpoints of the authors f
48、amily never change with the time15. What can be the best title of the text?A. Believe it or not: photos do changeB. Photos help a family become richC. Even strangers can help take photographsD. A father-daughter bond, one photo at a time【答案】12. C 13. A 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述作者很喜欢摄影,在妻子的提议下
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-539663.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
周末乐园:第12周 试题-2021-2022学年江苏省南京秦淮外国语小学数学五年级上册(苏教版无答案PDF版).pdf
