河北省秦皇岛市卢龙县中学2019-2020学年高一下学期第二次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省秦皇岛市卢龙县中学2019-2020学年高一下学期第二次调研考试英语试题 WORD版含解析 河北省 秦皇岛市
- 资源描述:
-
1、英语试卷第I卷 (选择题共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下有5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间;来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman going to do?A. Sit under the tree. B. Join her friend. C. Stay inside.2. What is the probable relationship between the speake
2、rs?A. Doctor and patient. B. Husband and wife. C. Son and mother.3. What does the man want now?A. Chocolate ice cream. B. Some water. C. Milk ice cream.4. When did the man leave college?A. In 1985. B. In 1987. C. In 1989.5. How is the girl traveling?A. By car. B. By bicycle. C. By air.第二节(共15小题;每小题1
3、.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白后,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6-7题。6. What do we know about the man?A. He likes fruit and vegetables. B. He doesnt like fast food. C. He doesnt eat healthily.7. What are the speakers mainly ta
4、lking about?A. The harm of junk food. B. New years plans. C. The value of honesty. 听第7段材料,回答第8-9题。8. What does the woman want to do?A. Get a job. B. See a play. C. Buy a piano.9. Where does the conversation take place?A. At a theatre. B. At a hospital. C. At a bank.听第8段材料,回答第10至12题。10. What are the
5、speakers talking about?A. Weekend plans. B. Camping. C. Driving.11. How will the woman go to New York?A. By bus. B. By car. C. By train.12. Where is the woman from?A. New York. B. California. C. Washington.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the man come to the woman? A. To ask for help. B. To get some su
6、ggestions. C. To see animals.14. What does Jaws like doing at 3:00 in the afternoon?A. Going for a walk. B. Having a meal. C. Watching TV.15. How long a time should Jaws fur be brushed?A. For about 12 minutes. B. For about 20 minutes. C. For about 22 minutes.16. What do we know about Claws?A. It is
7、a bird. B. It likes rock music. C. It eats half a cup of food a time. 听第10段材料,回答第17至20题。17. How often does the woman go to the movies?A. More than once a month. B. Less than once a month. C. Less than once a year.18. How does the woman find out the new movies mostly?A. From TV. B. From friends. C. T
8、hrough the newspaper.19. Who does the woman hardly go to the movies with?A. Her friends. B. Her colleagues. C. Her family.20. How does the woman usually pay for the tickets?A. Over the phone. B. At the box office. C. Through the Internet.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D
9、四个选项中,选出最佳选项。ATypes of Fire ExtinguishersFire extinguishers (灭火器) are marked according to the kind of fire on which they should be used. Using the wrong type of extinguisher can be dangerous and make things worse.Type A extinguishers are used for fires on paper, cloth, wood, rubber, many plastics an
10、d so on. These types of fires usually leave ashes when they burn, so use Type A extinguishers for fires that leave ashes.Type B extinguishers are used for burning liquids, such as oil, gasoline, and paints. These substances often come in barrel-shaped (桶形的) containers, so use Type B extinguishers fo
11、r such barrels.Type C extinguishers are used for electrical fires. Electricity travels in a circuit (电路), so use Type C extinguishers for circuits.Remember, A is for Ashes, B is for Barrels, and C is for Circuits. Make sure you have the correct type of fire extinguisher before you try to use it.Usin
12、g a Fire ExtinguisherTo help you remember how to use a fire extinguisher learn PAPS. PAPS stands for Pull, Aim, Press, and Sweep.Pull the pin (销) at the top of the extinguisher cylinder (圆筒).Aim the nozzle (喷嘴) at the base of the fire.Press the handle.Sweep the spray (喷雾) from side-to-side at the fi
13、res base until it goes out.1. The purpose of the text is to .A. informB. persuadeC. entertainD. comment2. What should you do before using a fire extinguisher?A. Check whether it is in good condition.B. Check whether you have chosen a right one.C. Make sure you have an instructor beside you.D. Make s
14、ure you have mastered the way to use one.3. What does the underlined phrase “goes out” in the last paragraph mean?A. Becomes bigger.B. Keeps shining.C. Stops burning.D. Leaves a building.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇说明文。灭火器按其应使用的火种进行标识。使用错误类型的灭火器可能会很危险,并使事情变得更糟。文章主要介绍了不同类型的灭火器,以及使用灭火器的正确步骤。【1题详解】推理判断题。
15、根据第一段“Fire extinguishers (灭火器) are marked according to the kind of fire on which they should be used. Using the wrong type of extinguisher can be dangerous and make things worse.”可知灭火器按其应使用的火种进行标识。使用错误类型的灭火器可能会很危险,并使事情变得更糟。结合文章主要介绍了不同类型的灭火器,以及使用灭火器的正确步骤。由此可推知,这篇文章的目的是提供关于灭火器的信息。故选A。2题详解】细节理解题。根据第一段中
16、“Using the wrong type of extinguisher can be dangerous and make things worse.”可知使用错误类型的灭火器可能会很危险,并使事情变得更糟。由此可知,在使用灭火器之前你应该检查你是否选对了正确的灭火器。故选B。【3题详解】短语猜测题。根据画线短语上文“Sweep the spray (喷雾) from side-to-side at the fires base until it”可知在火的底部从一边到另一边喷洒,直到火熄灭,it指代上文fire。由此可知,画线短语意思为“停止燃烧,熄灭”。故选C。BIn the US,
17、tornadoes(龙卷风) are responsible for 80 deaths and more than 1,500 injuries each year. Although they happen quite frequently, tornadoes are difficult to predict. Why? Tornadoes develop from storms, but only some storms are likely to become tornadoes. Scientists dont know where and when a storm will to
18、uch the ground and turn into a tornado. Today, the warning time for a tornado is usually just 13 minutes.Time Samaras is a storm chaser. His job is to find tornados and follow them.When he gets close to a tornado, he puts a special tool called a turtle probe on the ground. This tool measures things
19、like a tornados temperature, humidity (湿度), and wind speed. With this information, Samaras can learn what causes tornadoes to develop. If meteorologists(气象学家) understand this, they can warn people about tornadoes sooner and save lives.How does Samaras hunt tornadoes? Its not easy. First, he has to f
20、ind one Tornadoes are too small to see using weather satellites. So Samaras cant rely on these tools to find a tornado. Instead, he waits for tornadoes to develop. Every May and June, Samaras drivers about 40,000 kilometers aross an area known as ToknownTornado Alley, looking and hoping to spot a to
21、rnado.Once Samaras sees a tornado, the chase begins. But a tornado is hard to follow. Some tornadoes change direction several timesfor example,moving east and then west and then east again. When Sanaras finally gets near a tonrnado, he puts the turtle probe on the ground. Being this close to a torna
22、do is terrifying. Debris (碎片) is flying in the air . Then wind is blowing at high speed. He must get away quickly.The work is risky, even for a skilled chaser like Samaras. But danger wont stop his hunt for the perfect storm.4. What do we know about tornadoes?A. They can be predicted by satellites.B
23、. They usually come down in winterC. The warning time for them is very short .D. They often develop into storms.5. A turtle probe is used to .A. predict tornadoesB. collect information about tornadoesC. chase tornadoesD. decrease the power of tornadoes6. The third paragraph is mainly about .A. how t
24、ornadoes developB. how the turtle probe worksC. how powerful Tornado Alley isD. how Samaras chases a tornado7. According to the text ,the job of a tornado chaser is .A. difficult and dangerousB. stressful and troublesomeC. mysterious and interestingD. exciting and popular【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】这
25、是一篇说明文。文章主要讲述了Time Samaras如何追踪龙卷风,以及龙卷风的一些相关知识。【4题详解】细节理解题。根据文章第一自然段最后两句“Scientists dont know where and when a storm will touch the ground and turn into a tornado. Today, the warning time for a tornado is usually just 13 minutes.”(科学家们不知道风暴会在何时何地接触到地面然后变成龙卷风。目前,龙卷风的警报时间通常只有13分种)中的“only”可推测出,龙卷风预报时间很
26、短。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据文章第二自然段中的“This tool measures things like a tornados temperature, humidity (湿度), and wind speed. With this information, Samaras can learn what causes tornadoes to develop.”(这个工具可以测量龙卷风的温度,适度和风速。有了这些信息,Samaras就可以了解到什么造成了龙卷风的形成)可知,turtle probe是测量龙卷风相关数据的工具。故选B项。【6题详解】主旨大意题。根据第三自然段第
27、一句“How does Samaras hunt tornadoes”(他是如何追踪龙卷风的呢?)这个问句和下文叙述的内容可知,整个第三自然段除了该句都是在回答这个问题,所以本段是关于samaras如何追踪龙卷风的描写。D项:how Samaras chases a tornado(samaras如何追踪龙卷风)符合本段主题。故选D项。【7题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段中的But a tornado is hard to follow. Some tornadoes change direction several times(但是龙卷风很难追踪,有些龙卷风会几次改变方向)和最后段中的
28、The work is risky, even for a skilled chaser like Samaras.(这项工作是有风险的,甚至是对于Samaras这样有经验的追踪者来说也是如此)可知,这项工作是困难且危险的。故选A项。C“I will think of it.”It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? We cannot see our thoughts, or hear, or taste, or feel them; and yet what stro
29、ng power they have!Sir Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening, when he saw an apple fall from a tree. He began to think, and, in trying to find out why the apple fell, discovered how the earth, sun, moon, and stars are kept in their places.A boy named James Watt sat quietly by the
30、 fireside, watching the lid ( 盖子) of the tea kettle as it moved up and down. He began to think,and he wanted to find out why the steam in the kettle moved the heavy lid. From that time he went on thinking and thinking and when he became a man, he improved the steam engine so much that it could, with
31、 the greatest ease, do the work of many horses.James Ferguson was a poor Scotch shepherd (羊倌) boy. Once, seeing the inside of a watch, he was filled with wonder.“Why should I not make a watch?”he thought. But how was he to get the materials out of which to make the wheels and the mainspring (钟表等的主发条
32、)? He soon found how to get them: he made the mainspring out of a piece of whalebone. He then made a wooden clock which kept good time. He began, also, to copy pictures with a pen, and portraits (肖像) with oil colors. In a few years, while still a small boy, he earned money enough to support his fath
33、er. When he became a man, he went to London to live. Some of the wisest men in England, and the king himself, used to attend his lectures. His motto was, “I will think of it.” and he made his thoughts useful to himself and the world.When you have a difficult lesson to learn, dont feel discouraged or
34、 ask someone to help you before helping yourselves. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose8. Which word can best describe the three scientists mentioned in this text?A. Crazy.B. Impatient.C. Curious.D. Easy-going.9. What can we learn about James Ferguson?A. He was born in
35、 a rich family.B. His wooden clock seldom worked well.C. He was a painter from England.D. His mind greatly influenced the world.10. What is the author trying to tell us?A. Thoughts are not important since we can not see or touch them.B. It is important to try a challenge on our own.C. Ask for help r
36、ight away when things get hard.D. Great people have great teachers.11. What is the best title for the text?A. I Will Think of ItB. Why Should Not I Have a Try?C. Nothing Is Impossible to a Willing HeartD. Great Scientists Make a Great World【答案】8. C 9. D 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。主要用三个科学家的事例来证明思考
37、的力量可以改变自己,甚至改变世界,所以我们也要学会思考。【8题详解】推理判断题。根据文章第二段“He began to think, and, in trying to find out why the apple fell, discovered how the earth, sun, moon, and stars are kept in their places. ”(他开始思考,在试图找出苹果掉下来的原因时,他发现了地球、太阳、月亮和星星是如何固定在各自的位置上的),第三段“He began to think and he wanted to find out why the stea
38、m in the kettle moved the heavy lid. ”(他开始思考,他想知道壶里的蒸汽为什么会移动沉重的壶盖), 第四段“Once, seeing the inside of a watch, he was filled with wonder. “Why should I not make a watch?” he thought. ”(有一次,他看到手表的内部,充满了惊奇。“我为什么不做一只表呢?” 他想)可知,这三位科学家都是从最初的好奇,想知道,后来成为伟大的科学家的,因此推断他们都是有好奇心的。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第四段最后一句“His mott
39、o was, “I will think of it.” and he made his thoughts useful to himself and the world. ”(他的座右铭是:“我会考虑的。”他让自己的想法对自己和世界都有用)可知,他的想法影响了世界,故选D。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“When you have a difficult lesson to learn, dont feel discouraged or ask someone to help you before helping yourselves. Think, and by thinking
40、you will learn how to think to some purpose.”可知,当你有一个困难的课程要学习时,不要感到气馁或请别人帮助你。思考,通过思考你将学会如何为某个目的思考。由此可知,作者告诉我们要学会思考,也就是要挑战我们自己,故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“I will think of it.” It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? We cannot see our thoughts, or hear, or taste,
41、or feel them; and yet what strong power they have! “(“我会考虑的。”这话说起来很容易,但你知道从思考中产生了什么伟大的东西吗?我们看不见我们的思想,听不见,尝不到,也感觉不到;然而它们有多么强大的力量!)可知,本文就是主要讲述思考有很强的力量,也在告诫我们遇到事情,要学会思考。A选项符合主题,适合做标题,故选A。点睛】DEverywhere I look outside my home I see people busy on their high-tech devices, while driving, walking, shopping
42、, even sitting in toilets. When connected electronically, they are away from physical reality.People have been influenced to become technology addicted. One survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices. One study
43、 found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life. They have successfully created
44、 a cultural disease. Consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the latest information, to keep pace with their peers or to appear modern.I see people trapped in a pathological (病态的) relationship with time-sucking technology, where they serve technology more than techno
45、logy serves them. I call this technology servitude. I am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money.What is a healthy use of technology devices? That is the vital question. Who is really in charge o
46、f my life? That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology. When we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technolo
47、gy and discover what there is to enjoy in life free of technology. Mae West is famous for the wisdom that “too much of a good thing is wonderful.” But its time to discover that it does not work for technology.Richard Fernandez, an executive coach at Google acknowledged that “we can be swept away by
48、our technologies.” To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without todays overused technology.12. The underlined word “allure” in Paragraph 2 probably means _.A. advantageB. attractionC. adaptionD. attempt13. From the passage, technology compan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-539896.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
