2022八年级英语上册 Unit 4 What's the best movie theater单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022八年级英语上册 Unit What's the best movie theater单元阅读专练 新版人教新目标版 2022 年级 英语 上
- 资源描述:
-
1、Unit 4单元阅读专练Day 1A long time ago, there were two talented boys, John and Tom. They showed great talents at an early age.They grew up together but they lived in different ways. John used all of his talents to find a good job. He joined in many activities and visited the most famous (著名的) and importan
2、t people and places. Everyone thought that he would be the most important person in the world.But the second young man, Tom, was different. He always took a heavy responsibility (责任).One day, bad things happened (发生) and they met many problems. John didnt know what to do. But Tom tried his best to s
3、olve (解决) the problems. He thought of some good ways and didnt let the bad things affect the people in town. From then on, he was more famous than John.John then knew that his best talents should not be only for himself. He learned from Tom that he should also help other people.()1.Whats the differe
4、nce between the two boys and other people in town?AThe two boys were more handsome. BThe two boys were prettier.CThe two boys were more talented. DThe two boys were more serious.()2.What did John use his talents to do?ATo make others happy. BTo find a good job.CTo help others. DTo make Tom happy.()3
5、.What does the underlined word “affect” mean in Chinese?A影响 B增加 C讨厌 D理解()4.What made Tom more famous than John?AHelping himself. BHelping others.CHaving a good job. DVisiting many places.()5.Whats the best title for the text?AHow to Help OurselvesBWhat We Should Do with Our TalentsCThe Most Importan
6、t People in the WorldDTalent Is the Most Important【文章大意】本文通过约翰和汤姆的故事,告诉我们应该怎样利用自身的才能。1C细节理解题。根据“.there were two talented boys, John and Tom. They showed great talents at an early age.”可知,他们在很小的时候就表现出了非凡的才能,和镇上的其他人不一样。2B细节理解题。根据“John used all of his talents to find a good job.”可知,约翰用他的才能找到了一份好工作。3A词义
7、猜测题。根据第四段“But Tom tried his best to solve the problems. He thought of some good ways.”可知,汤姆不让不好的事情影响镇上的人。affect意为“影响”。4B推理判断题。根据第四段“But Tom tried his best to solve the problems.From then on, he was more famous than John.”可知,汤姆是因帮助他人而比约翰更出名。5B标题选择题。通读全文,结合最后一段“John then knew that his best talents sho
8、uld not be only for himself. He learned from Tom that he should also help other people.”可知,短文通过约翰和汤姆的故事,告诉我们应该怎样利用我们的才能。Day 2Can you sing or dance? Can you play the piano? Can you drink a glass of milk in ten seconds (秒)? Well, if you say “Yes”, youve got a talent, my friend! And what better time to
9、 show it off than at the school talent show!Middle school talent shows in the US take place (发生) every year. Whatever youre good at, you have five minutes to show it. Its early in the school year and kids can become little stars. The shy boy who spends his evenings practicing Spanish guitar will sur
10、prise his classmates with beautiful music. Everyone has a chance (机会) to show his or her talents.Almost anyone can do almost anything in a talent show. As long as your act isnt rude (粗鲁的) or illegal (不合法的), its a “go”On the day of the show, all the students sit in the school gym, ready to cheer for
11、the shows of their classmates.Many of todays stars started their careers (事业) in school talent shows and they all showed their talents early in life. Though youre not one of them, you can become a little star by showing off your talent at your middle school talent show.()1.Which of the following is
12、TRUE about the school talent show in the US?AIt takes place at the beginning of every term.BA student has five minutes to show himself or herself.CShy boys and quiet girls dont like it.DThere are many competitions.()2.What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to?ATalent. BMagic
13、. CPiano. DPrize.()3.You cant take part in the talent show if _.Ayou are a new student Byou cant play the guitar very wellCyou laugh at others Dyou dont have a funny act()4.From the last paragraph, we know that _.Amany of todays stars also took part in school talent showsBnot everyone can take part
14、in the talent showCyou cant be as famous as the real starsDthe talent show is the first step (步) for all stars()5.What does the passage mainly talk about?AAmerican students talents. BStudents surprising changes.CStars early careers. DAmerican middle school talent shows.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了美国中学的才艺表演活
15、动的情况。1B细节理解题。根据文中“Whatever youre good at, you have five minutes to show it.”可知,每个学生有五分钟的展示时间是正确的。2A代词指代题。根据上文“Well, if you say “Yes”, youve got a talent, my friend!”,可推测出下划线单词“it”应是指“talent”。3C推理判断题。根据文中“As long as your act isnt rude or illegal, its a go”可推理出,如果你的表演粗鲁或违法,你就不能参加才艺表演。4A细节理解题。根据文中“Many
16、 of todays stars started their careers in school talent shows.”可知,如今许多明星也参加过学校的才艺表演。5D主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国中学才艺表演活动。Day 3London is one of the largest cities in the world.What other _1_ do you know about it? Do you know there are _2_ “Londons”? Now Im going to _3_ some information about them with yo
17、u.One is the City of London. As the oldest part of London,it has a long _4_Its the countrys financial (金融的) center. The City is _5_ in the day. Lots of people work there.But at night the City is a different _6_. Most people who work there dont live there. So it is _7_ at night.Another is the West En
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540946.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
