分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022八年级英语上册 Unit 4 What's the best movie theater单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:540946
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:38.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022八年级英语上册 Unit What's the best movie theater单元阅读专练 新版人教新目标版 2022 年级 英语 上
    资源描述:

    1、Unit 4单元阅读专练Day 1A long time ago, there were two talented boys, John and Tom. They showed great talents at an early age.They grew up together but they lived in different ways. John used all of his talents to find a good job. He joined in many activities and visited the most famous (著名的) and importan

    2、t people and places. Everyone thought that he would be the most important person in the world.But the second young man, Tom, was different. He always took a heavy responsibility (责任).One day, bad things happened (发生) and they met many problems. John didnt know what to do. But Tom tried his best to s

    3、olve (解决) the problems. He thought of some good ways and didnt let the bad things affect the people in town. From then on, he was more famous than John.John then knew that his best talents should not be only for himself. He learned from Tom that he should also help other people.()1.Whats the differe

    4、nce between the two boys and other people in town?AThe two boys were more handsome. BThe two boys were prettier.CThe two boys were more talented. DThe two boys were more serious.()2.What did John use his talents to do?ATo make others happy. BTo find a good job.CTo help others. DTo make Tom happy.()3

    5、.What does the underlined word “affect” mean in Chinese?A影响 B增加 C讨厌 D理解()4.What made Tom more famous than John?AHelping himself. BHelping others.CHaving a good job. DVisiting many places.()5.Whats the best title for the text?AHow to Help OurselvesBWhat We Should Do with Our TalentsCThe Most Importan

    6、t People in the WorldDTalent Is the Most Important【文章大意】本文通过约翰和汤姆的故事,告诉我们应该怎样利用自身的才能。1C细节理解题。根据“.there were two talented boys, John and Tom. They showed great talents at an early age.”可知,他们在很小的时候就表现出了非凡的才能,和镇上的其他人不一样。2B细节理解题。根据“John used all of his talents to find a good job.”可知,约翰用他的才能找到了一份好工作。3A词义

    7、猜测题。根据第四段“But Tom tried his best to solve the problems. He thought of some good ways.”可知,汤姆不让不好的事情影响镇上的人。affect意为“影响”。4B推理判断题。根据第四段“But Tom tried his best to solve the problems.From then on, he was more famous than John.”可知,汤姆是因帮助他人而比约翰更出名。5B标题选择题。通读全文,结合最后一段“John then knew that his best talents sho

    8、uld not be only for himself. He learned from Tom that he should also help other people.”可知,短文通过约翰和汤姆的故事,告诉我们应该怎样利用我们的才能。Day 2Can you sing or dance? Can you play the piano? Can you drink a glass of milk in ten seconds (秒)? Well, if you say “Yes”, youve got a talent, my friend! And what better time to

    9、 show it off than at the school talent show!Middle school talent shows in the US take place (发生) every year. Whatever youre good at, you have five minutes to show it. Its early in the school year and kids can become little stars. The shy boy who spends his evenings practicing Spanish guitar will sur

    10、prise his classmates with beautiful music. Everyone has a chance (机会) to show his or her talents.Almost anyone can do almost anything in a talent show. As long as your act isnt rude (粗鲁的) or illegal (不合法的), its a “go”On the day of the show, all the students sit in the school gym, ready to cheer for

    11、the shows of their classmates.Many of todays stars started their careers (事业) in school talent shows and they all showed their talents early in life. Though youre not one of them, you can become a little star by showing off your talent at your middle school talent show.()1.Which of the following is

    12、TRUE about the school talent show in the US?AIt takes place at the beginning of every term.BA student has five minutes to show himself or herself.CShy boys and quiet girls dont like it.DThere are many competitions.()2.What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to?ATalent. BMagic

    13、. CPiano. DPrize.()3.You cant take part in the talent show if _.Ayou are a new student Byou cant play the guitar very wellCyou laugh at others Dyou dont have a funny act()4.From the last paragraph, we know that _.Amany of todays stars also took part in school talent showsBnot everyone can take part

    14、in the talent showCyou cant be as famous as the real starsDthe talent show is the first step (步) for all stars()5.What does the passage mainly talk about?AAmerican students talents. BStudents surprising changes.CStars early careers. DAmerican middle school talent shows.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了美国中学的才艺表演活

    15、动的情况。1B细节理解题。根据文中“Whatever youre good at, you have five minutes to show it.”可知,每个学生有五分钟的展示时间是正确的。2A代词指代题。根据上文“Well, if you say “Yes”, youve got a talent, my friend!”,可推测出下划线单词“it”应是指“talent”。3C推理判断题。根据文中“As long as your act isnt rude or illegal, its a go”可推理出,如果你的表演粗鲁或违法,你就不能参加才艺表演。4A细节理解题。根据文中“Many

    16、 of todays stars started their careers in school talent shows.”可知,如今许多明星也参加过学校的才艺表演。5D主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国中学才艺表演活动。Day 3London is one of the largest cities in the world.What other _1_ do you know about it? Do you know there are _2_ “Londons”? Now Im going to _3_ some information about them with yo

    17、u.One is the City of London. As the oldest part of London,it has a long _4_Its the countrys financial (金融的) center. The City is _5_ in the day. Lots of people work there.But at night the City is a different _6_. Most people who work there dont live there. So it is _7_ at night.Another is the West En

    18、d _8_ lots of popular shops and hotels. Its the _9_ part of London. There are great theaters, cinemas, museums, long streets of fine shops and parks. So many people around the world _10_ the West End every year. They can see many famous _11_ such as the Houses of Parliament and the Buckingham Palace

    19、. Whitehall is also in the West End. Its a very _12_ street. Most of government offices (政府机构) are there.If the City is the “_13_” of London, and the West End is the “goods (商品)” of London, then the East End is the “hands” of London. There are lots of factories (工厂) in the East End, and many people

    20、_14_ there. However, many of them live a _15_ life. They try hard to make a living (谋生).()1.A.results Bideas Cfacts Ddreams()2.A.two Bthree Cfour Dfive()3.A.share Bfind Cknow Dhear()4.A.role Bway Csymbol Dhistory()5.A.dark Bcrowded Clarge Dclean()6.A.name Bsize Cplace Dproblem()7.A.new Bsmall Cbusy

    21、Dquiet()8.A.with Babout Cas Dfor()9.A.fastest Bpoorest Cbusiest Doldest()10.A.save Bvisit Cleave Dmiss()11.A.shows Bactivities Cpersons Dbuildings()12.A.important Bterrible Cfunny Ddirty()13.A.center Bfuture Cmoney Dtime()14.A.study Bshop Cact Dwork()15.A.short Bdifficult Cfull Dhappy【文章大意】本文主要介绍了伦敦

    22、这个城市。1C考查名词辨析。根据上文“London is one of the largest cities in the world.”和下文“Now Im going to.some information about them with you.”可知,除了这一事实之外,作者还要提到其他的事实。2B考查数词辨析。根据下文提到的“One is the City of London.” “Another is the West End.”以及“.then the East End.”可知,此处是指三个“伦敦”。3A考查动词辨析。根据“Now Im going to.some informat

    23、ion about them with you.”和下文可知,此处是指作者要分享与它们相关的信息。4D考查名词辨析。根据“As the oldest part of London.”可知,其历史悠久。5B考查形容词辨析。根据下文“Lots of people work there.”可知,这里白天很拥挤。6C考查名词辨析。根据句意可知,到了晚上,伦敦市又是个不同的地方。7D考查形容词辨析。根据上文“Most people who work there dont live there.”可知,在这里工作的人不住在这里,所以晚上很安静。8A考查介词辨析。根据“Another is the West

    24、 End.lots of popular shops and hotels.”可知,另一处是有很多受欢迎的商店和酒店的伦敦西区。9C考查形容词辨析。根据下文“There are great theaters,cinemas,museums,long streets of fine shops and parks.”可知,这是伦敦最繁华的区。10B考查动词辨析。根据下文“They can see many famous.such as the Houses of Parliament and the Buckingham Palace.”可知,此处是指参观伦敦西区。11D考查名词辨析。根据“.s

    25、uch as the Houses of Parliament and the Buckingham Palace.”可知,此处是指建筑。12A考查形容词辨析。根据“Most of government offices are there.”可知,这条街道很重要。13C考查名词辨析。根据上文“One is the City of London.”和“Its the countrys financial center.”可知,此处是指钱。14D考查动词辨析。根据上文“There are lots of factories.”可知,许多人在那里工作。15B考查形容词辨析。根据下文“They try

    26、 hard to make a living.”可知,他们生活困难。Day 4根据材料内容,从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有两项多余。Many kids think they are too common. 1._ Sometimes kids dont know how special they are. When they see cool athletes (运动员), they often think, “Am I useful? What am I going to be when I grow up?”Growing up means un

    27、derstanding what you can do and what you can offer (提供) to the world. 2._ But when you get older, you may know that just by being yourself, you do offer something to other people.Maybe you arent the best, but that doesnt make you “not special”. Think about your friends. 3._ Think about why you are f

    28、riends. You are going to know that in the end. Though they arent the smartest, the prettiest or the most talented, they are great in their way. 4._In fact, it is great to be the best at something. But its OK if you cant. If you work hard for your dreams, you are still pretty amazing. 5._A.Nothing is

    29、 more important.BEverything you can do is for others.CAnd they feel just the same as you!DWhen you are young,you dont see that.EAnd you can make your dream come true one day.FWrite down some things that you like about them.GThey think they are not the prettiest or the smartest.【文章大意】本文主要讲述了人在成长中的困惑,

    30、并强调自我意识在成长中的重要性。1G根据“Sometimes kids dont know how special they are.”可知,G选项“很多孩子认为他们不是最漂亮或最聪明的。”符合语境。2D根据“But when you get older,you may.”可知,设空处的句意与之相反,故D选项“你年轻的时候,你不明白这个道理。”符合语境。3F根据“Think about why you are friends.”可知,F选项“写下一些你喜欢他们的几方面。”符合语境。4C根据第一段第一句和第二句提示可知,很多小孩想法都一样,觉得自己没有什么特别之处。故C选项“他们和你的感受是一样

    31、的!”符合语境。5E根据“If you work hard for your dreams, you are.”可知,E选项“总有一天你会梦想成真。”符合语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。有两项多余。close,work,feel,weather,as,also,bad,give,prize,through,class,creativeMedellin is the second largest city in Colombia. It enjoys the springlike (春天般的) 1.weather all year arou

    32、nd and it is known as the City of Flowers.However, the beautiful city was one of the 2.worst places for kids to grow up before. But, today, the people in Medellin are 3.working together to make it a safer and more beautiful place. How are they doing this? 4.Through art, of course!Many years ago, the

    33、 local government started to ask artists to paint on city walls. Those artists made many 5.creative paintings. The government also 6.gave local people colored paint so that they could paint their houses. 7.As the people painted their houses together, they got to know each other better.Another way th

    34、e government used was to give kids art 8.classes. The kids learned how to paint and they painted on walls, too. It was fun, and it 9.also helped the kids love their neighborhood more.Because of art, Medellin is getting more and more beautiful. And everybody 10.feels comfortable living there. Now, a large number of art lovers and visitors come to Medellin to enjoy the wonderful street art and the beautiful city every year.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022八年级英语上册 Unit 4 What's the best movie theater单元阅读专练 (新版)人教新目标版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540946.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1