分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型河北省行唐县2015高考英语阅读理解一轮选练(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:541115
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:73KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 行唐县 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 答案
    资源描述:

    1、河北省行唐县2015高考英语阅读理解一轮选练(5)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。All over the world, libraries have begun the Herculean task of making faithful digital copies of the books, images and recordings that preserve the intellectual effort of humankind. For armchair scholars, the work promises to bring suc

    2、h a wealth of information to the desktop that the present Internet may seem amateurish in retrospect. Librarians see three clear benefits to going digital. First, it helps them preserve rare and fragile objects without denying access to those who wish to study them. The British Library, for example,

    3、 holds the only medieval manuscript of Beowulf in London. Only qualified scholars were allowed to see it until Kevin S. Kiernan of the University of Kentucky scanned the manuscript with three different light sources (revealing detail not normally apparent to the naked eye) and put the images up on t

    4、he Internet for anyone to peruse (阅览). Tokyos National Diet Library is similarly creating highly detailed digital photographs of 1,236 woodblock prints, scrolls and other materials it considers national treasures so that researchers can scrutinize them without handling the originals. A second benefi

    5、t is convenience. Once books are converted to digital form, patrons can retrieve them in seconds rather than minutes. Several people can simultaneously read the same book or view the same picture. Clerks are spared the chore of reshelving. And libraries could conceivably use the Internet to land the

    6、ir virtual collections to those who are unable to visit in person. The third advantage of electronic copies is that they occupy millimeters of space on a magnetic disk rather than meters on a shelf. Expanding library buildings is increasingly costly. The University of California at Berkeley recently

    7、 spent $46 million on an underground addition to house 1.5 million books an average cost of $30 per volume. The price of disk storage, in contrast, has fallen to about $2 per 300-page publication and continues to drop.1. The best title for this passage would be _.A. Three Benefits of Libraries B. Li

    8、braries Going DigitalC. Space-saving E-learning D. Security of Electronic Reading66. Which paragraph(s) in the text offer(s) further explanation of the central idea?A. Paragraphs 2, 3 and 4B. Paragraphs 3 and 4C. Paragraphs 2 and 4D. Paragraph 43. Which one of the following is mentioned as the advan

    9、tages of E-libraries?A. Old manuscripts can be moved more easily B. Materials can be examined without being touchedC. Fewer staff will be required in librariesD. Libraries will be able to move underground4. What does the word scrutinize probably mean?A. keep for a while B. reprintC. restoreD. examin

    10、e carefully【参考答案】14、BACDGuide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones.The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading, and places wher

    11、e you can sit and work with your own computer. The reading places consist mostly of tables and chairs.The ground floor is the zone where you can talk.Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own computer to connect to the wifi specially prepared for notebook com

    12、puters; you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office.They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Groupstudy PlacesIf you want to discuss freely without disturbing others, you can book a study roo

    13、m or sit at a table on the ground floor.Some study rooms are for 23 people and others can hold up to 68 people.All rooms are marked on the library maps.There are 40 groupstudy rooms that must be booked via the website.To book,you need an active University account and a valid University card.You can

    14、use a room three hours per day,nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature.When you have obtained at least 40 credits(学分),you may rent a locker and pay 400 SEK for a years rental period.Rules to be FollowedMobile phone conversa

    15、tions are not permitted anywhere in the library.Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to have drinks and sweets with you.36The librarys upper floor is m

    16、ainly for students to _A. read in a quiet placeBhave group discussionsCtake comfortable seatsDget their computers fixed37Library computers on the ground floor _A. help students with their field experimentsBcontain software essential for schoolworkCare for those who want to access the wifiDare mostly

    17、 used for filling out application forms38What condition should be met to book a groupstudy room?A. A group must consist of 8 people.BThreehour use per day is the minimum.COne should first register at the university.DApplicants must mark the room on the map.39A student can rent a locker in the librar

    18、y if he _A. can afford the rental feeBattends certain coursesChas nowhere to put his booksDhas earned the required credits40What should NOT be brought into the library?A. Mobile phones.BOrange juice.CCandy.DSandwiches.【要点综述】 本文是一篇说明文,主要介绍了在Stockholm University Library中需要注意的事项。这里有专门的默读区、讨论区,有如何使用计算机、

    19、存储材料以及使用手机和带食物及饮料等的规定。36. A细节理解题。根据Zones中的“The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading ”可知,上面的一层楼是学生用来安静地读书的地方。故选A。37B细节理解题。根据Computers中的“you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office.”可知,学校图书馆一楼的电脑里

    20、有做功课需要的软件。故选B。38. C细节理解题。根据Groupstudy Places中的“To book, you need an active University account and a valid University card.”可知,要想预订“小组学习的房间”,你需要先注册申请。故选C。39. D细节理解题。根据Storage of Study Material中的“When you have obtained at least 40 credits, you may rent a locker”可知,要想在图书馆里有个衣物柜必须得达到一定的学分。故选D。40. D细节理解题

    21、。根据Rules to be Followed中的“Please note that food and fruit are forbidden in the library”可知,食物不能带入图书馆,sandwiches是食物,因此不能带入。故选D。阅读理解-A I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because Im in London. And my friend Mallery invited me. And because dinner parties in London are very di

    22、fferent from those back in New York. There, Im having a dinner party means: Im booking a table for 12 at a restaurant you cant afford and well be sharing the checque evenly, no matter what you eat. Worse, in Manhattan there is always someone who leaves before the bill arrives. Theyll throw down cash

    23、, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more. But if I try to use the same trick, the hostess will shout: Where are you going? And its not like I can say I have somewhere to go: everyone know I have nowhere to go. But in London, dinner parties are in peop

    24、les homes. Not only that,the guests are an interesting mix. The last time I went to one, the guests were from France, India. Denmark and Nigeria; it was like a gathering at the United Nations in New York. The mix is less striking. Its like a gathering at Bloomingdales, a well-known department store.

    25、 For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York. But at Mallerys, when I said that I had been to Myanmar recently, people knew where it was. In New York people would think it was a usual new club ( ) 1. What does the word shot in Paragraph 1 probably me

    26、an? A. Choice. B. Try C. Style. D. Goal ( ) 2. What does the writer dislike most about dinner parties in New York? A There is a strange mix of people. B. The restaurants are expensive. C. The bill is not fairly shared. D. People have to pay cash ( ) 3. What does the author think of the parties in Lo

    27、ndon? A. A bit unusual B. Full of tricks. C. Less costly. D More interesting. ( ) 4. What is the authors opinion of some New Yorkers from her experience? A. Easy-going. B. Self-centered. C. Generous. D. Conservative. 1. B.词义猜测题.从第一句的 hate,到 but 意义上的转折,说明尽管不喜欢,还是要尝 试一下,所以 try 的意思更接近 shot. 2. C.细节理解题.

    28、根据第一段中 Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more.可知类似作者这样的人在纽约吃饭 吃亏,因为付钱多. 3. D. 推理判断题.根据第二段和其中的句子 Not only that, the guests are an interesting mix. 可以推断伦敦的 party 要比纽约的有趣. 4. B.推理判断题.从最后一段的 talking about other parts of the world m

    29、eans Brooklyn and Queens in New York.和 In New York people would think it was a usual new club 可以推断,作 者对一些纽约人的看法,是以自我为中心的. 2013新课标全国卷 LowCost Gifts for Mothers DayGift No. 1 Offer to be your mothers health friend. Promise to be there for any and all doctors visits whether a disease or a regular medic

    30、al checkup. Most mothers always say “no need”, but another set of eyes and ears is always a good idea at a doctors visit. The best part? This one is free.Gift No. 2Help your mother organize all of her medical records, which include the test results and medical information. Put them all in one place.

    31、 Be sure to make a list of all of her medicines and what times she takes them. “Having all this information in one place could end up saving your mothers life,” Dr. Marie Savard said.Gift No. 3Enough sleep is connected to general health conditions. “Buy your mother cotton sheets and comfortable pill

    32、ows to encourage better sleep,” Savard said. “We know that good sleep is very important to our health.”Gift No. 4Some gift companies such as Presents for Purpose allow you to pay it forward this Mothers Day by picking gifts in which 10 percent of the price you pay goes to a charity (慈善机构). Gift give

    33、rs can choose from a wide variety of useful but inexpensive thingsmany of which are “green”and then choose a meaningful charity from a list. When your mother gets the gift, she will be told that she has helped the chosen charity.48. What are you advised to do for your mother at doctors visits?A. Tak

    34、e notes.B. Be with her.C. Buy medicine.D. Give her gifts.49Where can you find a gift idea to improve your mothers sleep?A. In Gift No. 1. B. In Gift No. 2.C. In Gift No. 3. D. In Gift No. 4.50Buying gifts from Presents for Purpose allows mothers to_A. enjoy good sleep B. be wellorganizedC. get extra

    35、 support D. give others help【要点综述】 在母亲节,有好多廉价的礼物可以送给妈妈,也有不用花钱的,但是却很有意义,比如妈妈生病,你可以陪伴在身边,也可以买些健康小礼物,或者让妈妈有机会帮助别人。48B细节理解题。根据第一段中的“Offer to be your mothers health friend.Promise to be there for any and all doctors visits whether a disease or a regular medical checkup.”可知,建议陪伴在妈妈身边。49C细节理解题。根据第三段中的“Buy

    36、your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep”可知,在Gift No.3中可以找到改善母亲睡眠的礼物。50D推理判断题。文章最后一段提到Presents for Purpose,联系该段中的“she will be told that she has helped the chosen charity.”可知,这个礼物可以让母亲给别人提供帮助。阅读理解Too much TV-watching can harm childrens ability to learn and even redu

    37、ce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language ar

    38、ts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during childhood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated yo

    39、ungsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week night during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education

    40、beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating

    41、findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C. be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers under

    42、standing of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the 15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can

    43、we learn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A

    44、. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省行唐县2015高考英语阅读理解一轮选练(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-541115.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1