2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 必修3 UNIT 5 CANADA - THE TRUE NORTH WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届新高考英语人教版一轮复习课后练习:第1部分 必修3 UNIT CANADA THE TRUE NORTH WORD版含解析 2022
- 资源描述:
-
1、第一部分必修3Unit 5完形填空(2021年山东省潍坊市五县市联考)A gentleman lost his family when young. He was homeless and went to the local _1_every day. Although the church never let him in, they left one of the windows_2_so he could hear mass (弥撒曲)It gave him _3_ and comfort. Many times we would bring him into our home for
2、a hot shower, or a hot meal. Those were the times when his eyes lit up, almost like he _4_ everything he was going through. Every winter I would get nervous for him and other _5_ people. I would take blankets and gloves to hand out. It never felt like_6_. This winter was the_7_. One night, concerned
3、 about our friend, I headed out with warm food and extra blankets. I found our friends _8_ but didnt hear a sound. Worried, I opened the tent and was_9_by what I saw. Another elder gentleman that was new to town was sleeping _10_ under a pile of blankets. Our friend had_11_him with all of the blanke
4、ts to keep him_12_. Our friend sacrificed himself so another fellow human could_13_a cold night. Our friend was buried in our local cemetery (墓地)The only people that_14_were our towns few homeless people, my husband, my dogs and me. No matter how many blankets I buy, it will never be enough, but its
5、_15_. The whole society should make efforts. ()1Ahospital BchurchCfactoryDgovernment()2AfreeBbrokenCclosedDopen()3AhopeBdesireCambitionDattitude()4AexpectedBknewCforgotDblessed()5AhomelessBhopelessCcarelessDselfless()6AenoughBstorageCdonationDlack()7AbestBworstCleastDmost()8AapartmentBworkplaceCtent
6、Dyard()9AmovedBexcitedCfrightenedDtired()10AimpatientlyBsoundlyCnervouslyDfreely()11AchainedBcoveredCapproachedDimpressed()12AinspiredBquietCawakeDwarm()13AexperienceBsurviveCwasteDcelebrate()14AattendedBformedCleftDmissed()15AnothingBanythingCsomethingDeverything【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述作者一家对一名无家可归之人的帮助,同时
7、作为一名无家可归之人,他又能尽自己的力去帮助其他无家可归之人的故事。1B根据后文“Although the church never let him in”可知,此处表示他每天都去“教堂”。故选B项。2D根据后面提到的“好让他能听弥撒”可知,此处表示将窗户打开。故选D项。3A句意:这给了他希望和安慰。Ahope 希望;Bdesire 欲望;Cambition野心;Dattitude 态度。分析句意,根据“and comfort”可知,此处应是教堂的弥撒给了他希望和安慰。故选A项。4C根据前文“他的眼睛会亮起来”可知,他在那个时刻忘记了自己所经历的痛苦。故选C项。5A根据前文可知,作者的朋友无家
8、可归。此处用and并列,因此文中“其他人”和作者朋友的身份一样,都是无家可归之人。故选A项。6A根据后文“No matter how many blankets I buy, it will never be enough”可知,此处表示作者带去的毯子和手套不够。故选A项。7B根据后文“One night, concerned about our friend, I headed out with warm food and extra blankets. ”可知,今年的冬天最糟糕。故选B项。8C句意:我找到了我们朋友的帐篷,但没有听到一点声音。分析句意,根据后文“I opened the t
9、ent”可知,作者找到了他朋友住的帐篷。故选C项。9A根据后文可知,作者的朋友也是无家可归之人,但却把所有的毯子都盖在他身上给他保暖。因此当作者看到这一幕时深受“感动”。故选A项。10B前文提到到了帐篷后发现里头没有声音。另外根据后文作者的朋友把所有的毯子都盖在他身上给他保暖可知,此处表示这位老先生在一堆毯子下睡的酣畅淋漓。故选B项。11B根据后文提到“Our friend sacrificed himself so another fellow human could_a cold night. ”可知,此处表示作者的朋友把所有的毯子都给那个老人盖上。故选B项。12D根据前句提到作者朋友把所
10、有的毯子都给老人盖上。此处表示目的,是为了让他温暖。故选D项。13B根据前文可知,这位老人也是一个无家可归之人。在寒冷的冬夜,在“我”的朋友的帮助下,他能熬过寒冷的冬夜。故选B项。14A根据前文提及作者的朋友过世了可知,此处应表示“参加”葬礼的人只有为数不多的无家可归的人、作者的丈夫、作者的狗和她。故选A项。15C根据后文“The whole society should make efforts. ”可知,虽然“我”买多少毯子都不够,但确实很重要的。整个社会都应努力。同时此处和前句构成前后转折。Be something 译为“了不起;很重要”,此处是固定短语。故选C项。阅读理解A(2020年
11、7月浙江卷)Challenging work that requires lots of analytical thinking,planning and other managerial skills might help your brain stay sharp as you age,a study published on Wednesday in the journal Neurology suggests. Researchers from the University of Leipzig in Germany gathered more than 1,000 retired w
12、orkers who were over age 75 and assessed the volunteers memory and thinking skills through a battery of tests. Then,for eight years,the scientists asked the same group to come back to the lab every 18 months to take the same sorts of tests. Those who had held mentally stimulating(刺激),demanding jobs
13、before retirement tended to do the best on the tests. And they tended to lose cognitive(认知) function at a much slower rate than those with the least mentally challenging jobs. The results held true even after the scientists accounted for the participants overall health status. “This works just like
14、physical exercise,”says Francisca Then,who led the study. “After a long run,you may feel like youre in pain,you may feel tired. But it makes you fit. After a long day at work sure,you will feel tired,but it can help your brain stay healthy. ”Its not just corporate jobs,or even paid work that can hel
15、p keep your brain fit,then points out. A waiters job,for example,that requires multitasking,teamwork and decisionmaking could be just as stimulating as any highlevel office work. And “running a family household requires highlevel planning and coordinating(协调),”she says. “You have to organize the act
16、ivities of the children and take care of the bills and groceries. ”Of course, our brains can decline as we grow older for lots of reasons including other environmental influences or genetic factors. Still,continuing to challenge yourself mentally and keeping your mind busy can only help. ()1Why did
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-543859.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
