河北省赵县2015高考英语一轮优生课后练习精选(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 赵县 2015 高考 英语 一轮 优生 课后 练习 精选 答案
- 资源描述:
-
1、河北省赵县2015高考英语一轮优生课后练习精选(5)及答案阅读理解 Christopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk
2、nerve damage, blindness, and even death. And if that werent bad enough, he had no health insurance. After a month of feeling upset, Thomas decided hed better find a way to fight back. He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rock star, and creat
3、ed , a free online community for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources. Jason Swenckis son, Kody, was diagnosed with type diabetes at six. Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets
4、 so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone. Kody is anything but alone. Diabetes is now the seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are
5、being diagnosed at younger ages. These days, Thomass main focus is his charity(慈善机构), Fight It, which provides medicines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual
6、 Diabetic Rocks tar Festival in the Caribbean. Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says Bentley Gubar, one of
7、Rock stars original members. But Christopher is the only person I know saying people need help now. ( ) 1. Which of the following is true of Christopher Thomas? A. He needs to go to the doctor every day. B. He studies the leading cause of diabetes C. He has a positive attitude to this disease. D. He
8、 encourages diabetics by writing articles.( ) 2. D was created for _. A. diabetics to communicate B. volunteers to find jobs C. children to amuse themselves D. rock stars to share resources.( ) 3. According to the text, Kody _. A. feel lonely because of his illness B. benefits from C. helps create t
9、he online kids forums D. writes childrens stories online( ) 4. What can we learn about Fight It? A. It helps the diabetics in financial difficulties. B. It organizes parties for volunteer once a year. C. It offers less expensive medicine to diabetics. D. It owns a well-known medical website.( ) 5. T
10、he last paragraph suggests that Thomas _. A. works full-time in a diabetes charity B. employs 22 people for his website C. helps diabetics in his own way D. ties to find a cure for diabetes56. C 细节理解题。通读全文可知,Christopher Thomas 对于自己的疾病采取了积极的态度, 所以 C 项正确。A 项与 Thomas would need to inject himself with i
11、nsulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life 不符; 项与文中的 Thomas 开办网站, B 与病人及其家属分享有关的 信息和资源不符;D 项提到的写作是 Thomas 的专职工作,而他的志愿工作才是运作 Fight It 这个慈善机构。57. A 细节理解题。根据 a free online community for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and re
12、sources 可知 A 项正确。58.B细节理解题。根据 Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone. 可知 B 项正确。59.A 细节理解题。根据 Fight It, which
13、 provides medicines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000in products and in cash.可知 A 项正确。60. C 推理判断题。 根据 But Christopher is the only person I know saying people need help now. 可知 Thomas 在用自己的方式帮助糖尿病人, 所以 C 项正确。 项与 Thomas of
14、ten devotes up A to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables 不符;B 项与 Even with a staff of 22 volunteers;D 项与Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says Bentley Gubar, one of Rockstars original members. But Christopher
15、is the only person I know saying people need help now.不符。Passage Ten (The Importance of Independent Thinking)No one can be a great thinker who does not realize that as a thinker it is her first duty to follow her intellect to whatever conclusions it may lead. Truth gains more even by the errors of o
16、ne who with due study and preparation, thinks for himself, than by the true opinions of those who only hold them because they do not suffer themselves to think. No that it is solely, of chiefly, to form great thinkers that freedom of thinking is required. One the contrary, it is as much or even more
17、 indispensable to enable average human beings to attain the mental stature which they are capable of. There have been and many again be great individual thinkers in a general atmosphere of mental slavery. But there never has been, nor ever will be, in that atmosphere an intellectually active people.
18、 Where any of heterodox speculation was for a time suspended, where there is a tacit convention that principles are not to be disputed: where the discussion of the greatest questions which can occupy humanity is considered to be closed, we cannot hope to find that generally high scale of mental acti
19、vity which has made some periods of history so remarkable. Never when controversy avoided the subjects which are large and important enough to kindle enthusiasm was the mind of a people stirred up fro9m its foundation and the impulse given which raised even persons of the most ordinary intellect to
20、something of the dignity of thinking beings.She who knows only her own side of the case knows little of that. Her reasons may be food, and no one may have been able to refute them. But if she s equally unable to refute the reasons of the opposite side; if she does not so much as know what they are,
21、she has no ground for preferring either opinion. The rational position for her would be suspension of judgment, and unless she contents herself with that, she is either led by authority, or adopts, like the generality of the world the side to which she feels the most inclination. Nor is it enough th
22、at she should heat the arguments of adversaries from her own teachers, presented as they state them, and accompanied by what they offer as refutations, That is not the way to do justice to the arguments, or bring them into real contact with her own mind. She must be able to hear them form persons wh
23、o actually believe them; who defend them in earnest, and do their very utmost for them. She must know them in their most plausible and persuasive form; she must feel the whole force of the difficulty which the true view of the subject has to encounter and dispose of; else she will never really posse
24、ss herself of the portion of truth which meets and removes that difficulty. Ninety-nine in a hundred of what are called educated persons are in this condition; even of those who can argue fluently for their opinions. Their conclusion may be true, but it might be false for anything they know; they ha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
