河北省迁安市2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省迁安市2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 迁安市 2020 2021 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、迁安市20202021学年度第一学期期末考试高二英语试卷卷(选择题共95分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much time is left before the meeting begins?A. 20 minutes. B. 30 minutes
2、. C. 40 minutes.2. What does the man want the woman to do?A. Keep a kitty. B. Sing a song for him. C. Look after his sick pet.3. What is the man?A. A hairdresser. B. A tailor. C. A salesman.4. Whose birthday is coming?A. Geralds. B. Sarahs. C. Tonys.5. What did the man see in the painting?A. Some bo
3、ats. B. Some mountains. C. Some houses.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What does the woman offer to do?A. Drive the man downtown. B. Lend her car to the man. C. Chec
4、k the mans house.7. When is the man supposed to arrive at the mechanics?A. At 1:00 pm. B. At 2:00 pm. C. At 3:00 pm.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Where does the conversation probably take place?A. In a police station. B. In a music shop. C. In a clothes shop.9. What does the madam look like?A. She is short
5、. B. She wears blue jeans. C. She has red hair.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What are the speakers discussing?A. Who should clean the floor. B. Where dark marks are from. C. Why the shoes get dirty.11. When does the conversation take place?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.12. Wh
6、ats the probable relationship between the speakers?A. Detective and homeowner. B. Cleaner and employer. C. Husband and wife.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Who made many mistakes in the monthly report?A. The woman. B. The manager. C. The managers supervisor.14. How long has the woman worked in the company
7、?A. Three years. B. Four years. C. Five years.15. What is the woman expecting?A: A transfer. B. A raise. C. A promotion.16. What will the woman probably do?A. Leave the company. B. Speak up her opinions. C. Bear the unfair treatment.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Whats the speakers attitude towards exams
8、?A. Positive. B. Indifferent. C. Negative.18. What does the speaker usually do the night before exams?A. Watch TV. B. Study all night. C. Do something interesting,19. What problem does the speaker have during exams?A. He couldnt arrange time properly.B. He often skips the first question. C. He usual
9、ly falls asleep.20. Why doesnt the speaker discuss answers right after exams?A. Hes sure of his answers. B. He finds that very stressful.C. Hell check answers at home.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APlaces of Interest in WalesConway: On th
10、e north Wales coast, Conway is where youll find the worlds smallest house, as well as a much larger “house”,Conway Castle, which was built in the 13th century.Anglesey: This beautiful island is joined to the rest of north Wales by a road bridge and a railway bridge, and its just a short drive from C
11、onway. Here you can visit the village of Llanfair Pwllgwyngyll which has the strangest name in Europe. Dont miss the station. The sign runs the complete length of the platform! Also on Anglesey is Beaumaris Castle, which was started in the 13th century and to this day remains unfinished.Sonwdonia: J
12、ust a couple of hours drive from Beaumaris is the Snowdonia mountain range, which takes its name from the highest mountain in Wales, Mount Snowdon. From there, visit the famous Swallow Falls at nearby BetwsyCoed.Portmeirion: In 1925 Clough WilliamsEllis bought an attractive piece of Welsh land for l
13、ess than 5,000. He then set out to show the world how a naturally beautiful castle could be built without being damaged and spent the next 50 years building the town of Portmeirion with a style of Italy.For more information, order our fullcolour brochures:Things to See in WalesA more complete look a
14、t the full range of tourist attractions in this amazing part of the British Isles.Wales: Sea, Sand and SunWales has miles of beautiful coastlines with long, sandy beaches plus 23 islands and more hours of sunshine each year than anywhere else in Britain. Get the inside story here.Wales for the Fearl
15、essOver 30 ideas for adventure activities and sports, both traditional and extreme.Wales has it all! Call (44) 7754 45632 to order brochures.1. What do we know about Anglesey?A. It is far from Conway.B. It can be reached by train.C It lies in the south of Wales.D. It has the smallest house in the wo
16、rld.2. Where can visitors go if they want to see the Italianstyle building?A. Conway.B. Anglesey.C. Sonwdonia.D. Portmeirion.3. What can visitors get from the brochures?A. Introduction of the climate in Wales.B. Characteristics of buildings in Wales.C. Information about adventure activities.D. Detai
17、led information about people in Wales.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了威尔士颇有特色的旅游景点。【1题详解】细节理解题。根据第二段第一句Anglesey: This beautiful island is joined to the rest of north Wales by a road bridge and a railway bridge, and its just a short drive from Conway. Anglesey:这座美丽的岛屿由一座公路桥和一座铁路桥连接到北威尔士的其他地
18、方,从康威开车去也只有很短的距离。可知,乘火车可以抵达Anglesey,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第四段最后一句中的He then set out to show the world how a naturally beautiful castle could be built without being damaged and spent the next 50 years building the town of Portmeirion with a style of Italy. 然后,他开始向世界展示如何在不受破坏的情况下建造自然美丽的城堡,并在接下来的50年里将意大利风格的
19、波特梅利翁镇建成。可知,在Portmeirion可欣赏到意大利风格的建筑,故选D。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段Over 30 ideas for adventure activities and sports, both traditional and extreme. 超过30个冒险活动和运动的想法,既有传统的也有极端的。可知,在旅游手册上可以看到关于冒险活动的介绍,故选C。【点睛】应用文多是细节理解题。一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题1题干中的A
20、nglesey,再如小题2题干中的Italianstyle building,可以帮助快速找出答案。BBritish chemist David Evans has become an overnight celebrity on Chinese social media. His chemistry experiments have attracted over 2 million followers in just a few months. Evans is a chemistry professor at the Beijing University of Chemical Techn
21、ology. The 60-year-old always wears a white lab coat, a pair of safety goggles(护目镜),and smiles often.Some web users say he looks just like the grandpa of KFC.Evans has posted videos of various experiments. His most popular experiments have attracted millions of hits on video-sharing apps. Excited ch
22、ildrens cheers and shouts can be heard in his videos. “I hope my experiments can arouse peoples interest in science,” he says.Evans has been interested in China since childhood.In the early 1970s, before the reform and opening-up,he viewed it as a “country full of mysteries. He first visited the Chi
23、nese mainland in 1987 to attend a chemistry conference in Nanjing,Jiangsu Province. He quit his job in the United Kingdom and moved to Beijing in 1996. Many of his friends thought he was crazy. But Evans says they just saw Chinas challenges but not its potential.Since 2011, Evans has turned to the I
24、nternet to popularize science. He learned short-video apps are also popular in small cities and rural areas. And he realized this enables him to reach more students, who lack opportunities to perform fun experiments. But even a one-minute video requires a considerable amount of work. Still, he think
25、s its worth it to fulfill his responsibility to popularize science.His experiments always fill schools lecture halls with laughter. Some viewers call him a Harry Potter-like magician”, but he disagrees. “A magician never tells the secrets behind his tricks, but a scientist always gives an explanatio
26、n.” He sees himself as a teacher. He performs experiments to spread knowledge, inspire thinking, remove misunderstandings and show that science can create change. Evans says he looks forward to more chemical reactions with China.4. Who is David Evans according to the passage?A. A film celebrity.B. A
27、 chemistry teacher.C. A manager of KFC.D. A British magician.5. Why did Evans begin to post videos of experiments on the Internet?A. To popularize science.B. To rise to fame.C. To apply short-video apps.D. To make a fortune.6. Which of the following statements is true according to paragraph 3?A. Eva
28、ns considered UK to be a country full of mysteries.B. Evans first visited Chinese mainland in his childhood.C. Evans went to China for a chemistry meeting in 1987.D. Evans moved to Beijing with the support of his friends.7. What can we infer from the passage?A. Evans knows exactly how a magic works.
29、B. Evans was a serious scientist and barely smiled.C. Evans will continue to post videos of experiments in China.D. Evans students like to interrupt his experiments with laughter.【答案】4. B 5. A 6. C 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了一位移居中国,并且在网上发布化学实验短视频的英国化学家在中国的一些事迹。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“Evans is a chemistr
30、y professor at the Beijing University of Chemical Technology.”(Evans是北京化工大学的化学教授。)可知,David Evans是一位化学老师。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第四段“Since 2011, Evans has turned to the Internet to popularize science. ”(自2011年以来,埃文斯开始通过互联网普及科学。)和“Still, he thinks its worth it to fulfill his responsibility to popularize s
31、cience.”( 尽管如此,他认为履行普及科学的责任是值得的。)可知,开始在互联网上发布实验视频,以普及科学。故选A。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段“He first visited the Chinese mainland in 1987 to attend a chemistry conference in Nanjing, Jiangsu Province.”(他第一次访问中国大陆是在1987年,在江苏省南京市参加一个化学会议。)可知,1987年,埃文斯去中国参加了一个化学会议。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章第二段“Evans has posted videos of
32、 various experiments. His most popular experiments have attracted millions of hits on video-sharing apps.”(埃文斯上传了各种实验的视频。他最受欢迎的实验已经在视频分享应用程序上吸引了数百万点击量。)和最后一段“Evans says he looks forward to more chemical reactions with China.”(埃文斯说,他期待与中国发生更多的“化学反应”。)可推知,他将继续发布更多的实验视频。故选C。CAccording to a recent study
33、,a new genetically modified(转基因的)rice can prevent infections of HIV,the virus responsible for the disease AIDS.The study reports the newly-developed rice produces proteins(蛋白质)that attach directly to the HIV virus. This process keeps the virus from mixing with human cells. The scientists say it can
34、remove the effect of the virus and block its spreading.The Joint United Nations Program on HIV/AIDS reports that worldwide, nearly 37 million people were living with HIV in 2017. The organization says the largest number of those are in developing countries. Nearly two-thirds of HIV cases are in Afri
35、ca. Now there is no cure for HIV/AIDS though there have been developments in oral drug treatments to slow the progression of the disease.The new study predicts the rice-based method will lead to long-term use of the anti-HIV treatment across the developing world. Researchers said the groundbreaking
36、discovery is “realistically the only way that anti-HIV combination treatments can be produced at a cost low enough for the developing world.They say the easiest and most cost-effective way to use the rice will be to make it into a cream to be put on the skin. The HIV-fighting proteins can then enter
37、 the body through the skin. People all over the world could grow the rice and make the cream themselves. This would prevent the cost and travel required for many patients to receive treatments and medicine.The process of changing the genetic structure of food crops has been debated for some time. Cr
38、itics of genetically engineered crops believe they can harm people. The scientific team says further testing is needed to ensure that the genetic engineering process does not produce any additional chemicals that could be dangerous to people.8. What is the third paragraph mainly about?A. The terribl
39、e situations of HIV infections.B. The rapid development of Africa.C. The practical ways to cure AIDS.D. The efforts made by the United Nations.9. In which way will the rice be used at the lowest cost?A. By transforming it into proteins.B. By processing it into a cream.C. By attaching it to the HIV v
40、irus.D. By adding it to an oral drug.10. What can we infer about the genetic engineering process?A. It can prevent infections of HIV.B. It has produced dangerous chemicals.C. It is intended for the developed world.D. It requires further testing to ensure the safety.11. From which is the text probabl
41、y taken?A. A biology textbook.B. A first aid brochure.C. A social web page.D. A health magazine.【答案】8. A 9. B 10. D 11. D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了最新的研究发现了一种转基因大米,可以防止HIV病毒的感染。【8题详解】主旨大意题。文章第3段中提到“worldwide, nearly 37 million people were living with HIV in 2017. Now there is no cure for HIV/AIDS ”,全球HIV感染
42、人数达到近3700万人,而且目前还没有治愈艾滋病毒的方法。由此可以推断,本段说明了在全球HIV病毒感染的严峻现状。 故选A。【9题详解】细节理解题。根据第5段中“They say the easiest and most cost-effective way to use the rice will be to make it into a cream to be put on the skin.”可知,科学家们认为最简单且最节约成本的方式就是把大米加工成膏状,涂在皮肤上。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段中“Critics of genetically engineered
43、crops believe they can harm people. The scientific team says further testing is needed to ensure that the genetic engineering process does not produce any additional chemicals that could be dangerous to people.(转基因农作物的批评者认为它们会对人体有害。科学团队表示,还需要进一步的测试,以确保基因工程过程不会产生任何可能对人体有害的额外化学物质。)由此可以推断,科学家们认为还需要作进一步
44、测试,以确保基因工程过程的安全性。故选D。【11题详解】推理判断题。本文第一段提到“a new genetically modified rice can prevent infections of HIV”,该项科学研究是关于一种新的转基因大米可以防止感染HIV病毒,其话题与健康有关。由此可以推断,文章可能是选自健康杂志。故选D。DMost people cant wait for spring to arrive. It means flowers and warmer weather, all welcome changes from the dark winter days. Now
45、we know that spring is arriving sooner in the Northern Hemisphere (北半球)than it was in the past, thanks to a study published in Scientific Reports.For example, Los Angeles may experience spring only a day earlier than it did 10 years ago, but further north, in Seattle or Chicago, spring will arrive f
46、our days earlier. If you lived in the Arctic, spring could arrive 16 days earlier than it used to.To determine how springtime is starting earlier, researchers looked at temperature records and 743 earlier studies over 86 years. These studies were about various biological indicators of spring, includ
47、ing birds migrating, plants flowering and amphibians(两栖动物)sounding their mating calls. Researchers then studied these data to see if they were occurring earlier. The result showed that not only is spring making itself known sooner but its warmer, too.Before you go out in a happy springtime hike, spr
48、ing arriving sooner isnt so good. The livelihood of migratory birds, for instance, may be concerned.“The food that birds rely on when they move to the north might not be reliable if the beginning of spring at these higher latitudes(维度)is expanded by future warming. said Eric Post. He is a fellow of
49、the John Muir Institute and a polar ecologist.Animals relying on Arctic sea ice, like polar bears, probably arent crazy about things warming up sooner, either, because it impacts on their ability to hunt. Springs early arrival could cause disorder in the delicate balance of various ecosystemsnot to
50、mention how soon youll need to buy allergy medicine.12. We learn from the study published in Scientific Reports that.A. spring comes earliest in Los AngelesB. Los Angeles is further north than SeattleC. spring comes 12 days earlier in Arctic than in ChicagoD. the further north a place lies, the soon
51、er spring comes than before13. Researchers made the discovery mainly by.A. comparing related data availableB. conducting research and testC. calculating the exact length of each springD. observing animals behavior all year round14. What do the last two paragraphs focus on?A. Concerns over springs ea
52、rly arrival.B. Springtime emergence of creatures.C. Early springtimes impacts on humans.D. Disorder in the balance of ecosystems.15. In which section of a magazine can we read this text?A. Medical Report.B. Survival Stories.C. Scientific Discoveries.D. Natural environment【答案】12. D 13. A 14. A 15. C【
53、解析】【分析】这是一篇说明文。文章作者就科学新发现-春天比过去来的早,进行阐述。说明了这个气候新发现对人类和动物的影响。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段“Now we know that spring is arriving sooner in the Northern Hemisphere (北半球)than it was in the past, thanks to a study published in Scientific Reports.”(据科学报告上发表的一项研究,现在我们知道北半球的春天比过去来得早了)和第二段“For example, Los Angeles may
54、 experience spring only a day earlier than it did 10 years ago, but further north, in Seattle or Chicago, spring will arrive four days earlier. If you lived in the Arctic, spring could arrive 16 days earlier than it used to”(例如,洛杉矶的春天可能只比10年前提前一天,但在更北边的西雅图或芝加哥,春天将提前4天到来。如果你住在北极,春天会比以前提前16天到来)可知,住着越北
55、的地方,春天来得越早。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段“To determine how springtime is starting earlier, researchers looked at temperature records and 743 earlier studies over 86 years. These studies were about various biological indicators of spring, including birds migrating, plants flowering and amphibians(两栖动物)sou
56、nding their mating calls. Researchers then studied these data to see if they were occurring earlier. The result showed that not only is spring making itself known sooner but its warmer, too”(为了确定春季为何开始得更早,研究人员查阅了气温记录和86年来的743项早期研究。这些研究是关于春天的各种生物学指标的,包括鸟类的迁徙、植物的开花和两栖动物的求偶声。研究人员随后研究了这些数据,看它们是否更早出现。结果表
57、明,春季不仅出现得更快,而且天气也更暖和了)可知,通过查阅气温记录和86年来的743项早期研究后,研究者做出了相应的发现。故选A项。【14题详解】主旨大意题。根据文章倒数第二段提到“The food that birds rely on when they move to the north might not be reliable if the beginning of spring at these higher latitudes is expanded by future warming”(如果未来气候变暖导致高纬度地区春季的开始时间扩大,鸟类向北迁徙时所依赖的食物可能就不可靠了)和
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544194.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022年高考英语外研版一轮复习随堂课件:必修第一册 必备知识预习案 UNIT 1 A NEW START .pptx
