新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 5 PERIOD 3 USING LANGUAGE 语法精析课 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT PERIOD USING LANGUAGE 语法精析课 WORD
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十九Unit 5Period 3. 阅读理解AA 23-year-old British woman has invented a product she hopes will one day replace single-use plastic. The new product is made by combining fishing waste and algae (水藻). It could be used to replace plastic bag
2、s or containers that people use once and throw away. Lucy Hughes created the material, called MarinaTex, for her final year project at the University. MarinaTex is edible, to put it in another way, it can be tasted without danger. Hughes says it is also strong and stable. But unlike plastic, MarinaT
3、ex biodegrades (生物降解)in four to six weeks under normal conditions and does not pollute the soil. The inventor said she is concerned about the growing amount of plastic in ocean waters. She noted one report that there would be more plastic than fish in the worlds oceans by the year 2050. The United N
4、ations estimates that 100 million tons of plastic waste has already been left in the oceans. Hughes also was investigating ways to reduce the amount of waste from the fishing industry. The industry produces an estimated 50 million tons of waste worldwide each year, UN officials say. Examining fish p
5、arts left over from processing helped to give her the idea for a material that was useful and did no harm to the environment. “Why do we need to have hundreds of man-made polymers (聚合体)when nature has so many already available?” she asked. After months of testing, Hughes produced a strong, flexible
6、sheet that forms at temperatures below 100 degrees Celsius. Inventor James Dyson said that MarinaTex is stronger, safer and much more sustainable (可持续的)than plastic. It is also easier to break down. Hughes will receive about $ 41,000 prize money as the first-place winner of the James Dyson Award. Sh
7、e plans to use the money to further develop the product and ways to mass produce it. “Further research and development will ensure that MarinaTex evolves further, and becomes part of a global answer to the abundance of single-use plastic waste,” Dyson said. 【语篇概述】一名23岁的英国女生发明了一种有望替代一次性塑料的材料MarinaTex
8、。1. What do we know about MarinaTex?A. It is a kind of safe seafood. B. It is a kind of waste. C. It is a kind of new plastic. D. It is a kind of safe material that can replace plastic. 【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段内容可知。 2. What does the underlined word “edible” in Paragraph 2 mean?A. Useful. B. Eatable. C.
9、Replaceable. D. Delicious. 【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中的“it can be tasted without danger”可知,这种材料可以食用。 3. What gets Hughes to create MarinaTex?A. Her concern about the growing amount of plastic in ocean waters. B. Her occupational habit of trying out new things. C. Her hope to help develop the fishing industr
10、y. D. Her desire to win the prize money. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第二、三段可知,这个女生是因为关心海洋中的塑料垃圾问题,进而研究新材料的。4. What can we infer from the last paragraph?A. We need to have hundreds of MarinaTex available. B. Hughes produced MarinaTex without much effort. C. MarinaTex will be a good solution to plastic waste. D.
11、Hughes is the first winner of the James Dyson Award. 【解析】选C。推理判断题。根据文章中心可知,MarinaTex这种新材料是解决塑料垃圾的一个好方法。BSome scientists believe that one of the most intelligent beings on Earth is in fact the octopus (章鱼). Octopuses usually live at the bottom of river mouths and seas-areas which are not attractive t
12、o researchers. They are not social animals so it can be hard to study their interaction with others. And the octopus intelligence is not easy for humans to understand. When we observe some animals such as rats or dogs, we can often understand their behavior. Octopuses,however can seem like aliens (外
13、星人). Scientists need to have a lot of imagination to understand what an octopus is thinking!In the 1950s, the US Air Force sponsored scientists to study the way octopuses use their brains. They hoped that they could use this knowledge to help them build better computers. However, their brains were s
14、o complex that the scientists felt it of no significance to continue with it. Octopuses have a very complex nervous system and recent research suggests that they have some of their intelligence inside each arm, which means that each arm can “think” for itself. It also appears that they have a good m
15、emory, perhaps similar to a cats. Perhaps the most striking thing about octopuses is their ability to change their color and body pattern. They do this to camouflage themselves to avoid their enemies and also to communicate with others. They can completely change their appearance in less than a seco
16、nd. It can change its skin to look like rocks, sand or plankton (浮游生物). Some scientists have even suggested that these different patterns and colors are in fact a very hard language and that each design is a different verb,adjective or noun. But nobody has been able to work out what they might be sa
17、ying. Theres a long way to go to get to know the octopus completely. 【语篇概述】这是一篇说明文。一些科学家认为,地球上最聪明的生物之一就是章鱼。到目前为止,人们对章鱼也是知之甚少。5. What can we infer about the octopus intelligence from Paragraph 2?A. It does not attract scientists. B. Little has been known about it. C. It is equal to the cats or dogs.
18、D. Much has been done about it. 【解析】选B。推理判断题。第二段谈到: 章鱼通常生活在河口和海洋的底部,这些地方对研究人员没有吸引力。它们不是群居动物,因此很难研究它们与其他动物的互动。而且章鱼的智力也不容易被人类理解。章鱼看起来像外星人。科学家需要有丰富的想象力才能理解章鱼在想什么!由这些可推知,人们对章鱼的了解很少。6. What can we say about scientists study on the octopus in the 1950s?A. They had to give it up eventually. B. They used co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544279.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
