新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 5 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT PERIOD DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WOR
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 二十Unit 5Period 4. 阅读理解In the shadow of Kenyas Mount Kilimanjaro, nine Rothschild giraffes, the rarest giraffes on the planet, are free to wander at the English-style manor (庄园). Every day shortly before 9 am, they come up to the ho
2、use and stick their heads through the windows and doors in search of morning treats. The manors owners, Tanya and Mikey Carr-Hartley, share their dining table with them. And now the couple are sharing the fantastic experience with the public by opening the manor gates to guests at the giraffe hotel,
3、 the only hotel of its kind in the world. Now, guests can not only feed the giraffes at breakfast but also get up close to them from their second-floor bedrooms. Mr and Mrs Carr-Hartley,both 38, spent their childhood living close to the house in Nairobi and have always been enthusiastic about the an
4、imals. Tanya said, “Mikey and I grew up near this manor house when we were children. We are both third generation Kenyans and have always wanted to work in conservation. Mikeys family have been related to the protection of animals for many generations. His granddad helped the removal of giraffes as
5、far back as the 1930s because the Rothschild giraffes lost much of their natural living space. When the house came up for sale, we jumped at the chance to buy it as we had always dreamed of owning it. Now, we were absolutely overjoyed to do something for the giraffe protection. Having the giraffes s
6、o close is very special and something which people can now experience by staying in one of the ten rooms at the hotel. ”A conservation project to save them was started at the manor in 1974 by the previous owners. “The previous owners ran a very successful breeding (繁殖) programme, where many giraffes
7、 were set free into the wild and we hope to continue,” said Tanya. 【语篇概述】这是一篇记叙文。文章讲述了位于肯尼亚内罗毕附近的一座英式庄园的主人卡尔哈特雷夫妇开放庄园,保护世界上最稀有的罗斯柴尔德长颈鹿的故事。1. Why are the Carr-Hartley family unusual?A. Theyre living on the rarest giraffes. B. They share their home with giraffes. C. Theyre good at making giraffes foo
8、d. D. They train giraffes to manage the hotel. 【解析】选B。细节理解题。第一段中提到“九只罗斯柴尔德长颈鹿,可以在这个英式庄园里自由漫步。每天上午快到9点的时候,它们就会来到房前,把头伸进窗户和门里寻找早餐。庄园的主人Tanya和Mikey Carr-Hartley与他们共用一张餐桌”,由这些信息可知,卡尔哈特雷一家之所以特别是因为他们与长颈鹿同住。2. Which can best describe the manors previous owners conservation project?A. Visitor-friendly. B. E
9、nergy-saving. C. Costly. D. Fruitful. 【解析】选D。细节理解题。由最后一段中的“The previous owners ran a very successful breeding programme, where many giraffes were set free into the wild(以前的主人进行了一个非常成功的繁殖项目,许多长颈鹿被放生到野外。)”可知,他们的保护计划成果明显。3. What is the suitable title for the text?A. Giraffes breakfast by guestsB. Reaso
10、ns for giraffe protectionC. The worlds only giraffe hotelD. History of the giraffe manor【解析】选C。标题归纳题。本文开篇谈到: 卡尔哈特雷夫妇通过向世界上唯一的长颈鹿酒店的客人开放庄园大门来与公众分享与长颈鹿亲密接触的奇妙经历。客人可以在早餐时喂长颈鹿,也可以从二楼的卧室靠近它们。第二段还谈到: 长颈鹿离我们这么近是一件很特别的事,现在人们住在酒店的10个房间的任何一间就能体验到这种感觉。由此可知,C项(世界上唯一的长颈鹿酒店)最能体现本文的主题思想。. 完形填空I think that the most
11、 basic and powerful way to connect to another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our 1, and especially if its given from the 2. When people are talking, theres no need to do anything 3 listen to them. Just take them in. Listen to what theyre
12、 saying. Care about it. Most times caring about it is even more important4understanding it. One of my patients told me that when she5to tell her story, people often6to tell her that they once had something just like that happening to her. 7she stopped talking to most people. We connect through liste
13、ning. When we interrupt what someone is saying to let them know that we understand, we move the 8of attention to ourselves. But when we listen, they know we care. I have ever learned to respond to someone9by just listening. In the old days I used to reach for the tissues until I10that passing a pers
14、on a tissue may be just another way to take them out of their experience of sadness and pain. Now I just listen. When they have cried all they 11to cry, they find me there with them. This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been12since I was very
15、young at school. I thought people listened only 13 they were too shy to speak or did not know the answer. A loving silence often has far more power to14 than the most kindest15. 【语篇概述】作者坚信耐心倾听是与人沟通、拉近心理距离的最基本最有力的方式。认真倾听既表示对别人的尊重,同时让对方释放压力和不良情绪。1. A. introductionB. situationC. attentionD. expression【
16、解析】选C。词义辨析题。我们给予对方最重要的东西是我们的关心(attention)。2. A. headB. memory C. mindD. heart【解析】选D。逻辑推理题。尤其是要发自内心(heart)的。3. A. andB. but C. or D. to 【解析】选B。固定搭配题。do anything but,除了做。4. A. likeB. asC. toD. than【解析】选D。逻辑推理题。根据第二段所举的例子可知,有时倾听比理解更加重要。5. A. managedB. tried C. hopedD. expected【解析】选B。词义辨析题。作者的其中一位病人说当她努
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544280.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
冀教版九年级英语Unit 3 Lesson 14《Accidents Happen》 课件 (共22张PPT).ppt
