新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册课时素养评价 UNIT 1 READING FOR WRITING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册课时素养评价 UNIT 1READING FOR WRITING WORD版含解析 新教材
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。三Unit 1Reading for Writing . 根据汉语或首字母提示写出正确的单词1. So far, 67 countries and regions(地区) have included Chinese in their national curriculum. 2. Bamboo always stands straight, so it represents “noble” and “strong-willed”. 3. A
2、utonomous(自主的) learning and life-long learning are becoming more and more popular. 4. It is ones inner(内在的) beauty that matters. 5. If we respect(尊重) cultural differences, well live in a wonderful and colorful world. 6. So the boy cut all the branches of the tree and left with delight. 7. Im sorry t
3、o hear that a horrible(恐怖的) and severe earthquake hit your hometown. 8. Several years later, a small envelope was delivered to our home. 9. Annie stood up and clapped(鼓掌) her hands too. 10. Why not come and enjoy the strong atmosphere(气氛) of our festival? . 完成句子1. Im sorry to know that youre having
4、such a bad time at the moment(目前). 2. As a student, wed better show respect for (对表示尊重)teachers on campus and parents at home. 3. He takes a fancy to (喜欢)taking photos wherever he is. 4. The environment is good except for (除了)the deserted factories. 5. I was about to go to sleep when the alarm went
5、off(警报响起). 6. Before we set off(出发), our teacher gave us a lesson on how to watch birds. 7. To be frank(坦白说), studying for a degree in a different country isnt easy. 8. Do remember to turn off the tap after washing hands(洗手后). 9. When she smiles, it looks as if the sun were shining(好像阳光灿烂). 10. The
6、farmer did nothing but sit by the stump day after day, dreaming to harvest more(梦想着收获更多). . 阅读理解A People love to celebrate. Whether its a birthday or a wedding, we enjoy having a reason to relax and have a good time. This is especially true for festivals that welcome spring and summer. Here are some
7、 celebrations you may not know about. Carabao is a buffalo(水牛) found in the Philippines, and the Carabao Festival is a day of dancing and revelry(狂欢)in May that celebrates the strong animal that plays such an important role in Philippine farming economy. The animals are cleaned before a parade in wh
8、ich 20 or more of themmany decorated with paint and colorful ribbonswalked through the streets. Coopers Hill is a steep, grassy knoll(圆丘) near Gloucester, England, which is longer than a football field. Coopers Hill is a late May event in which participants race one another to beat a nine-pound chee
9、se round to the bottom of the hill. The event attracts lots of contestants but is harder than it sounds. Lots of contestants bite the dust before they reach the finish line. The winner gets the cheese. The Boryeong Mud Festival takes place each summer near Seoul, Republic of Korea. Tons of mud are t
10、rucked from the Boryeong mud flats to a beach area near the event. People participate in lots of activities, including a mud pool, mud skiing and mudslides. By the time the celebration is over, anyone coated in soft or dried mud can take a short walk to the beach for a quick bath. La Tomatina is an
11、organized tomato fight that takes place in Bunol, Spain, every August. The festivals origins are unclear, but that hasnt lessened anyones enthusiasm. The battle lasts for about an hour, and participants have to throw squashed(挤烂的) tomatoes to reduce the risk of injury. After the fight, both the peop
12、le and the streets are covered with tomato guts. Fire trucks then begin the difficult task of washing everything. 【文章大意】文章介绍了几个“不同的庆祝习俗”。1. In which celebration can people compete with each other? A. The Carabao Festival. B. Coopers Hill Cheese-rolling Festival. C. The Boryeong Mud Festival. D. La T
13、omatina Festival. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中The event attracts lots of contestants but is harder than it sounds. Lots of contestants bite the dust before they reach the finish line. The winner gets the cheese. (“这项活动吸引了许多参赛者, 但它比听起来要难得多。许多参赛者在到达终点线之前就已经失败了。获胜者得到奶酪。”)可知, 在Coopers Hill Cheese-rolling Festiva
14、l庆祝活动中人们可以互相竞争。2. When will you go if you want to participate in La Tomatina? A. In May. B. In March. C. In July. D. In August. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段第一句La Tomatina is an organized tomato fight that takes place in Bunol, Spain, every August. (“La Tomatina是每年八月在西班牙布尼奥尔举行的一场有组织的西红柿大战。”)可知, 如果你想参加La Tomat
15、ina, 你应该八月去。3. Which of the following can be the best title for the text? A. An unforgettable celebration. B. Exciting activities. C. Different customs of celebrations. D. Different festivals in Asia. 【解析】选C。标题判断题。根据第一段中This is especially true for festivals that welcome spring and summer. Here are s
16、ome celebrations you may not know about. (“对于那些迎接春夏的节日来说尤其如此。以下是一些你可能不知道的庆祝活动。”)可知, 这篇文章的最佳标题是“Different customs of celebrations. ”。B(2020烟台高一检测) Most Chinese people expect to relax and enjoy themselves during the Golden Week. But for those trying to go someplace, it may seem more disappointment tha
17、n pleasure. This year, the traffic jam resulted in a roadside wedding(婚礼). The suffering of being stuck in traffic was probably most strongly felt by Lv Kangzhou and his bride(新娘) Yan Mengxia. By tradition, the groom(新郎) drove early in the morning to the brides home in Zhejiang Province in East Chin
18、a to pick her up along with her family and take them to his familys hometown for the wedding. By 4 pm, Lvs wedding was 90 minutes away, but his car had not moved an inch for a long time. Lv got in touch with the local radio to explain his difficult situation and ask for a traffic forecast. The radio
19、 host told Lv there was no way to hold his wedding on time and offered to hold their wedding on the air. At 5: 30 pm, Lv and his bride said their vows(发誓) on the side of the road, and Lvs family and friends witnessed the ceremony by listening to the radio. Lv wasnt the only person stuck in the Golde
20、n Week crowds. According to the state news agency Xinhua, 11. 7 million people traveled by train on Wednesday. About 120, 000 people gathered at Tiananmen Square in Beijing to watch the flag-raising ceremony. Last year, the Forbidden City in Beijing hosted 175, 000 tourists on one day during the Gol
21、den Week, and the number is expecting to be even bigger this year. Chinese Internet users complain about the Golden Week holiday every year. An Internet user Tuzhi said on Sina Weibo: “On the Great Wall, Im holding your hand, but I cannot see your face. ”【文章大意】文章通过一对新人在路上结婚的情况来表明我国黄金周道路拥挤的现状。4. By t
22、radition, the wedding should take place in . A. Zhejiang ProvinceB. a hotelC. the brides hometownD. the grooms hometown【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段的By tradition, the groom drove early in the morning to the brides home in Zhejiang Province in East China to pick her up along with her family and take them to h
23、is familys hometown for the wedding. (根据传统, 新郎早上很早就开车去中国东部的浙江省接新娘和她的家人, 然后再前往他的家乡举行婚礼)可知, 根据传统, 婚礼应该在新郎家举行。D项the grooms hometown(新郎的家乡)符合以上说法。5. Lv, the groom, called the local radio because he wanted to . A. ask for helpB. hold their wedding on the airC. complain about the traffic conditionsD. find
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544586.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
