新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养检测 UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION PERIOD 1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语人教版选择性必修第三册素养检测 UNIT ENVIRONMENTAL PROTECTION PERIOD WORD版含
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 九Unit 3Period 1. 阅读理解A(2020桂林高二检测)A rainforest is an area covered by tall trees with the total high rainfall spreading quite equally through the year and the temperature rarely dipping below 16. Rainforests have a great effect on t
2、he world environment because they can take in heat from the sun and adjust the climate. Without the forest cover, these areas would reflect more heat into the atmosphere, warming the rest of the world. Losing the rainforests may also influence wind and rainfall patterns, potentially causing certain
3、natural disasters all over the world. In the past hundred years, humans have begun destroying rainforests in search of three major resources: land for crops, wood for paper and other products, land for raising farm animals. This action affects the environment as a whole. For example, a lot of carbon
4、 dioxide in the air comes from burning the rainforests. People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit. There are two main reasons for this. Firstly, when people cut down trees, generally they can only use the land for a ye
5、ar or two. Secondly, cutting large sections of rainforests may provide a good supply of wood right now, but in the long run it actually reduces the worlds wood supply. Rainforests are often called the worlds drug store. More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. How
6、ever, fewer than 1% of rainforest plants have been examined for their medical value. It is extremely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking(萎缩的) rainforests. 【语篇概述】本文讲述了热带雨林在人类生活中的重要作用, 号召大家保护雨林, 不要乱砍滥伐。1. Rainforests can help to adjust the climate becaus
7、e they _. A. reflect more heat into the atmosphereB. bring about high rainfall throughout the worldC. rarely cause the temperature to drop lower than 16D. reduce the effect of heat from the sun on the earth【解析】选D。细节理解题。根据第一段Rainforests have a great effect on the world environment because they can ta
8、ke in heat from the sun and adjust the climate. . . all over the world. 可知选D项。2. What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to? A. We will lose much more than we can gain. B. Humans have begun destroying rainforests. C. People have a strong desire for resources. D. Much carbon
9、 dioxide comes from burning rainforests. 【解析】选A。 代词指代题。根据第二段最后一句People obviously have a need for the resources we gain from cutting trees but we will suffer much more than we will benefit. 可知, 人们这样做会得不偿失的。故下一段的画线单词指的是“我们会失去更多”。故选A项。3. What can be inferred from the text? A. We can get enough resource
10、s without rainforests. B. There is great medicine potential in rainforests. C. We will grow fewer kinds of crops in the gained land. D. The level of annual rainfall affects wind patterns. 【解析】选B。 推理判断题。根据第四段More than 25% of the medicines we use today come from plants in rainforests. . . It is extrem
11、ely likely that our best chance to cure diseases lies somewhere in the worlds shrinking rainforests. 可知, 热带雨林里有很多药用植物可供我们开发利用。故选B项。4. What might be the best title for the text? A. How to Save RainforestsB. How to Protect NatureC. Rainforests and the EnvironmentD. Rainforests and Medical Development【
12、解析】选C。标题归纳题。本文在第一段就点出了主题: 热带雨林对环境的影响很大, 下文介绍了具体的情况。故选C项。B(2020宜宾高二检测) Scientists think they have answered a mystery: How some ocean creatures got so huge so quickly. A few million years ago, the largest whales averaged about 15 feet long. Then seemingly overnight, one type of whale, the toothless ba
13、leen whale(须鲸) became huge. Modern blue whales get as big as 100 feet. Nicholas Pyenson of the Smithsonian Natural History Museum said, “Why is that? ”“It happened in the glance of an evolutionary eye, which makes it harder to figure out what happened, ” said Graham Slater, lead author of the study.
14、 Their study has suggested an answer: Ice ages in the last 3 to 5 million years started it, changing the oceans and food supply for whales. The researchers used fossil records of the smaller whales to create a family tree for baleen whales, which include blue whales, humpbacks and right whales. Usin
15、g computer simulations(模拟) and knowledge about how evolution works, they concluded that when the size changes started, the poles got colder, ice expanded and the water circulation in the oceans changed and winds shifted. Slater and Pyenson said cold water went deep and moved closer to the equator(赤道
16、) and then eventually moved back up with small fish and other small animals that whales eat. Baleen whales which have no teeth feed by eating huge amounts of fish they capture. Toothed whales, like sperm whales(抹香鲸), hunt individual fish, so the ocean changes that made food less evenly spread out di
17、dnt affect them as much. But baleen whales hunt schools of fish. Olivier Lambert at the Royal Belgian Institute of Natural Sciences calls it “a really convincing situation”. But he said the lack of fossils in certain time periods is an issue. As oceans warm from man-made climate change, the seas wil
18、l be more like it was when the whales were smaller and they will have a more difficult time surviving. 【语篇概述】本文为说明文, 以鲸鱼为例分析了一些海洋动物生长变快、体积变大的原因, 指出气候变化引起海洋变化, 全球变暖导致部分鲸鱼面临生存困难的问题。5. What does the underlined sentence mean in Para. 3? A. The change of baleen whales happened too quickly. B. The change
19、of baleen whales was too difficult to explore. C. Researchers paid little attention to the change of baleen whales. D. Researchers thought the change of baleen whales was unimportant. 【解析】选A。句意理解题。根据下文中的which makes it harder to figure out what happened可推知, 画线句子指这种变化在进化的过程中只是匆匆一瞥, 形容其速度之快, 故选A项。6. Wh
20、at played the key role in baleen whales becoming huge? A. Man-made climate change. B. The water circulation in the oceans. C. Their eating a huge amount of fish. D. The increase of food supply for whales. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段最后一句、第四段最后一句及第五段最后一句可知, 由于海水流向和鲸鱼食物来源的变化, 须鲸能捕获到更多鱼群, 随着食物增多, 其体积变大, 故选D项。7.
21、What do we know about sperm whales and blue whales according to the passage? A. Sperm whales eat more food. B. Blue whales live much longer. C. Blue whales usually swallow schools of fish. D. Sperm whales prefer to hunt schools of fish. 【解析】选C。推理判断题。根据第四段第一句可知, 蓝鲸属于须鲸; 又根据第五段最后一句可知, 须鲸能捕获鱼群, 由此可推知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544601.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
部编版一年级语文下册语文园地二《展示台 日积月累》教学课件.pptx
