分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型新教材2020-2021学年英语人教版(2019)必修第三册练习:话题五 金钱的价值 WORD版含解析.DOC

  • 上传人:a****
  • 文档编号:544663
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:69KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021学年英语人教版2019必修第三册练习:话题五 金钱的价值 WORD版含解析 新教材 2020 2021 学
    资源描述:

    1、话题五 金钱的价值.阅读AMy sister and I were flying by ourselves from our home in Kansas to a summer camp in Minnesota. Our plane had a twohour stop at the airport in Omaha, Nebraska. A flight attendant took us to a souvenir shop, where a toy airplane looked just like the plane my sister and I were flying on.

    2、I really wanted that airplane. I had $10 and the plane cost $8. I had no idea what I needed to buy at camp, but I bought the plane anyway. When we reached the camp, I discovered that there were no showers! Instead, we bathed in a lake every night. I needed to buy special soap because the regular soa

    3、p I brought had chemicals that could harm the fish. The special soap cost $4 at the camp store. However, I had only $2 left.What upset me was that I couldnt get clean without the soap, which was soon found by my teacher, Sally. I had to tell her that I had spent most of my money on a toy airplane. S

    4、he laughed and explained to me that a budget was necessary and it was a plan for spending money to help make sure you set aside enough for things you need, like soap, before you buy fun things, like toys.Sally gave me one of her extra (额外的) bottles of special soap. When I returned home, I decided to

    5、 budget. I spent several weeks writing down everything I bought, just to get an idea of how I was already spending my money. Then I made my first weekly budget. My budget wasnt always the same each week. For some weeks, I would have more in my “Money In” account because I did some jobs around the ho

    6、use. Once summer vacation started, I didnt need to buy school lunches, so I had extra money to go to the neighborhood swimming pool or to give to the town animal shelter.Budgeting was hard, sometimes. Whatever week it was, I always made sure that “Money In” equaled “Save and Spend”. Thats called mak

    7、ing ends meet, and its how you make sure that the money you have will always be enough to cover your plans to spend and save.1Why did Sally give the writer one bottle of her special soap?AThe writers usual soap did harm to his skin.BThe writer needed to take showers at the camp.CThe writer turned to

    8、 Sally for it to get clean.DThe writers money couldnt cover the special soap.2What did the writer learn about at the camp?ASpending and saving money.BGetting along with others.CMaking more money.DPlanning his daily life.3What can be the best title for the text?AMy Summer Camp BMy Weekly BudgetCMy Sp

    9、ecial Soap DMy Lonely FlightBOne day in my class, Maria shared her feelings about money, “Money worries me. I think I want to live without money because I hate it. I HATE MONEY.” We were all touched by Marias words as they reminded us of the spiritual burdens that money managing can bring to us. Aft

    10、er class I offered to help Maria deal with her financial problems. She hesitated to accept my offer, and I could see from the expression on her face that she was afraid of what it might involve. I quickly promised her that I wouldnt make her do more than she was able to. I told her frankly that I di

    11、dnt enjoy managing my money any more than she did hers and wouldnt burden her with guilt, judgments, or impossible tasks. All I would ask her to do was to let me help her look at her fears and try to make some sense of them.Maria still resisted my offer, and I can remember the excuses she gave me as

    12、 they were the repeated complaints I had heard from so many people. “Ill never understand money.” she said. “My facts are meaningless.” “I dont deserve to have money.” “I never have enough.” “I have too little to manage.” “My financial position isnt worth looking at.” And the most devastating one of

    13、 all, “I just cant do it.”Going home that day, I couldnt get Maria out of my mind: her attitude conveyed the same negativity and fear that I believed annoyed many people. I was sure it was this attitude that prevented people from managing their money effectively. My counseling (咨询) has taught me tha

    14、t these anxieties are inseparably connected to our selfdoubts and fear for survival. Many of us are terrified of handling our money because we dont believe we can do it well, and to do it wrong would put our very existence at risk.On a deeper level we know that money is not the source of life, but s

    15、ense of worth drives us to act as if it were. It locks us up in selfdoubts and prevents us from tapping into the true source of our management power, our spirit.4What does the underlined word “devastating” in Paragraph 2 probably mean?AConvincing. BInteresting.CShocking. DValuable.5Why did Marias wo

    16、rds move the author and others?AThey were in the same financial trouble.BThey were in the same financial condition.CThey were of the same family background.DThey were of the same feeling over the issue.6What did the author intend to tell Maria as for money managing?AHow to overcome her fears.BHow to

    17、 make wise decisions.CHow to avoid making mistakes.DHow to learn the necessary skills.CBEIJING (News Agency)Children in China today spend five times more money than their parents did when they were young.So what are all these children buying? The list is long: iPads, cell phones and jeans are typica

    18、l items that children “have to” buy. And they will do anything to get them. They ask their parents over and over until they buy them.But parents also need to take the blame (责备) for spending so much money. They want their children to have the best things. They end up competing with other parents ove

    19、r whether their children have the latest products.So its no wonder children find it hard to learn the importance of saving money rather than spending it all the time.And its hard to save when companies use advertising (打广告) and clever slogans (口号) to encourage young people to buy their products. The

    20、y even encourage children to keep asking their parents for something until they get it.Today, you dont even need to have money in order to buy something. Banks give out credit cards and loans (贷款) all the time, so people are saving less and less. We are used to carrying lots of money around. And if

    21、you dont have much, you can always borrow some.But this hasnt always been the case. When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted.The older generation made the wise

    22、expression, “Money doesnt grow on trees.” This is as true now as it was 50 years ago. They give money a great deal of value. And we all have a lot to learn from them.7The text mainly tells us _.Athe differences between teenagers and their parentsBwhat is popular among children at the momentChow to s

    23、pend money wiselyDchildrens high consumption (消费) of products8Parents are to blame for childrens spending a lot of money because _.Athey dont give children positive guidance in consumptionBthey offer to buy the latest fashions for their childrenCthey always give children too much pocket moneyDtheir

    24、consumption habits set a bad example for children9The saying “Money doesnt grow on trees.” in the last paragraph seems to tell us that _.Athe older generation understood how to teach children to saveBin the past, people attached more importance to saving moneyCmoney has a great deal of value both in

    25、 the past and at presentDmoney is not easily earned and people should be careful when we spend it.七选五Money MattersParents should help their children understand money. _1_ So you may start talking about money when your child shows an interest in buying things, candy or toys, for example.1The basic fu

    26、nction of moneyBegin explaining the basic function of money by showing how people trade money for goods or services. It is important to show your child how money is traded for the things he wants to have. If he wants to have a toy, give him the money and let him hand the money to the cashier (收银员).

    27、_2_ When your child grows a bit older and understands the basic function of money, you can start explaining more complex (复杂的) ways of using money .2Money lessonsApproach money lessons with openness and honesty. _3_ If you must say no to a childs request to spend money, explain, “you have enough toy

    28、 trucks for now.” Or, if the request is for many different things, say, “ You have to make a choice between this toy and that toy.”3_4_ Begin at the grocery store (杂货店). Pick out two similar brands of a producta namebrand butter and a generic (无商标产品), for example. You can show your child how to make

    29、 choices between different brands of a product so that you can save money. _5_ If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved. Later, you may explain how the more expensive choice leaves less money for other purchases. ATalk about how the money bought the th

    30、ing after you leave the toy store.BThe value of money.CThe best time to teach a child anything about money is when he shows an interest.DPermit the child to choose between them.EAsk yourself what things that cost money are most important to you.FTell your child why he can or cannot have certain thin

    31、gs.GWise decisions.话题五金钱的价值.阅读A【语篇解读】这是一篇记叙文。记叙了作者和妹妹一次去参加夏令营时,作者因为花钱买了玩具飞机而没有钱买肥皂,最后是老师Sally送了一瓶给他,并告诉他们制订预算的重要性。因此作者回去以后开始制订自己的预算计划,来达到收支平衡的故事。1答案与解析:D细节理解题。第一段最后一句“The special soap cost $4 at the camp store. However, I had only $2 left.”可知,Sally给作者一瓶她的特制肥皂是因为作者身上钱不够。2答案与解析:A细节理解题。第三段第二句“When I re

    32、turned home, I decided to budget.”可知,作者从营地回来后,开始做预算,即作者在营地学会了要制订如何花钱和省钱的预算计划。3答案与解析:B主旨大意题。由文章内容可知本文主要讲述了作者由夏令营没钱买肥皂的事得到了启发,而回去后自己开始制订预算计划的故事。故选B更符合题意。B【语篇解读】作者通过自己的亲身经历告诉我们,金钱不是一切。4答案与解析:C词义猜测题。根据上文提到的一连串的句子以及下文的“I just cant do it.”猜测,该词的意思是“令人震惊的”。5答案与解析:D细节理解题。根据第一段中的“as they reminded us of the s

    33、piritual burdens that money managing can bring to us.”可知,他们和Maria感受一样。6答案与解析:A推理判断题。根据第一段最后一句中的“All I would ask her to do was to let me help her look at her fears”可知,A为正确答案。C【语篇解读】作者讲述了现在的孩子们花钱多、消费高的现状,并分析了导致此现象的原因。7答案与解析:D主旨大意题。第一段表明了本文的主题现在的孩子们花的钱是父辈的5倍,下文说明了他们购买的东西和导致此现象的原因。所以本文主要讲述了孩子们的高消费问题。故选D

    34、项。8答案与解析:B细节理解题。根据第三段中的“But parents also need to take the blame(责备) for spending so much money. They want their children to have the best things.”可知,由于父母总是想给孩子买最好的东西,从而造成了孩子的高消费,所以父母也应对此受责备。故选B项。9答案与解析:D推理判断题。根据倒数第二段中的“When our grandparents were young, there was very little money and everyone had to

    35、 save hard for things they bought. They only bought things they needed, not things they just wanted.”可知,祖辈们年轻时都是为买东西攒钱,他们只买需要的东西,而不是想要的东西。所以他们说“Money doesnt grow on trees.”是想告诉我们,挣钱不容易,花钱要节省。故选D项。.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述了金钱对于孩子来说很重要,父母应该通过一些事情教育孩子正确认识金钱。1答案与解析:C语境辨析题。根据“So you may start talking about

    36、 money when your child shows an interest in buying things, candy or toys , for example.”可知,应该在孩子对买糖果、玩具等感兴趣时和他们谈论金钱。C项是教孩子有关金钱知识的最好时间是他们感兴趣的时候,符合语境。故选C。 2答案与解析:A承接上文题。根据“let him hand the money to the cashier(收银员)”可知,让孩子把钱递给收银员。A项是说离开玩具店之后告诉孩子是如何用钱买到玩具的,符合语境。故选A。3答案与解析:F联系下文题。根据下文“If you must say no

    37、to a childs request to spend money , explain, you have enough toy trucks for now.”可知,父母有时候必须拒绝孩子想买某种东西的请求。F项是说告诉孩子他为什么可以或者不可以得到某些东西,符合语境。故选F。 4答案与解析:G小标题选择。根据“You can show your child how to make choices between different brands of a product so that you can save money .”可知这一段讲的是教会孩子在不同商品中选择以节省一部分钱,说明本段讲的是金钱的价值。故选G。5答案与解析:D语境辨析题。根据“If he chooses the cheaper brand, allow him to make another purchase with the money saved.”可知,如果孩子选择了较便宜的商品,那么可以允许他用省下来的钱买其他的东西。说明这里讲的是让孩子从中选择。故选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2020-2021学年英语人教版(2019)必修第三册练习:话题五 金钱的价值 WORD版含解析.DOC
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544663.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1