新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册单元检测:UNIT 5 WHAT AN ADVENTURE! WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年高中英语外研版必修第三册单元检测:UNIT WHAT AN ADVENTURE! WORD版含解析 新教材 202
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(五)(Unit 5)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Very nice skirts. How much are they? M: Ten dollars each. And
2、 one dollar off if you buy two. They are on sale. 1. How much would the woman pay for two skirts? A. $10. B. $19. C. $20. 答案: BText 2W: These tomatoes are huge. You must have watered them a lot. M: Yes, I did. They ought to be ripe enough to pick by next Wednesday when we have a picnic. 2. Where doe
3、s the conversation most probably take place? A. In a garden. B. At a picnic. C. In a supermarket. 答案: AText 3M: OK, Lucy. What would you like me to do with your hair this week? W: Im not sure. Maybe I could use a different color. I need something special for this weekend. M: To be honest, the color
4、is OK. But maybe you should pay more attention to your clothes. 3. How does the man feel about the womans hair? A. It should be colored. B. It needs no change. C. It should be cut. 答案: BText 4W: I am so stressed out! I havent studied for the test we have tomorrow. Now Im going to have to stay up and
5、 study all night. M: Dont you hear Mr Jenkins has canceled it? 4. How might the woman feel in the end? A. Anxious. B. Tired. C. Relieved. 答案: CText 5M: Would you mind turning down the TV? W: Pardon? I cant hear you. M: Would you mind turning down the TV? Im answering the phone. W: Not at all. 5. Wha
6、t is the man doing? A. Watching TV. B. Answering the phone. C. Repairing the TV. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: 376939. W: Hello. Is George there? M: No, this
7、is his father. Can I take a message? W: Yes, please. Tell him that Linda called. The partys on Friday night at the pub near our school. It starts at about 8: 00 and could he bring some food? M: A party? W: Yes, and could you ask him to bring some of his records? M: OK. Ill tell him when he gets home
8、. W: Thanks a lot. M: Dont mention it. 6. Whats the probable relationship between Linda and George? A. They are classmates. B. They are strangers. C. They are relatives. 答案: A7. What does Linda want George to bring to the party? A. Flowers and food. B. Food and records. C. Flowers and records. 答案: B
9、听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Elizabeth, whats your question? W: Excuse me. Could you tell me what a yard sale is? M: As the name suggests, its a sale held in someones yard, selling used goods. W: What can I get there? M: You can find books, records, cups and furniture. You name it, and they will have it
10、. W: Why do American people love to buy second-hand goods? M: To save money, of course. Some people even hope to find treasures there. W: I see. M: Actually many Westerners like other peoples objects. Even rich people search through used goods for a treasure. W: I understand. Thank you Mr Green. You
11、ve been very helpful. M: Youre welcome. 8. Why do American people love to buy second-hand goods? A. To earn money. B. To save money. C. To contribute to charity. 答案: B9. What is probably sold in a yard sale? A. New goods. B. Treasures and furniture. C. Used books and records. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。T
12、ext 8M: Being away from home for college can be stressful. Besides all the pressures of study, theres the pressure on your pocket. Today, lets go to a university to find out. Excuse me. Can I ask you a few questions? W: Well, Okay. M: How do you find the cost of living in the city? W:Everything is e
13、xpensive, including clothing, housing, and traveling. M:So, what do you spend most on? W: Transport, I think. For food, if I cook myself, its not expensive at all. For clothing, I bring my clothes here from my home country, where theyre nice and cheap. But every week, I have to spend more than 100 p
14、ounds on the trains. M: Then whats the social life like? W: Im a very social person. I love hanging out with my friends and meeting new people. Thankfully, I dont drink nor smoke, so the only expense is maybe tickets to the cinemas, clubs, and so on. 10. What does the woman think of the living expen
15、ses in the city? A. Very high. B. Fairly low. C. Just Okay. 答案: A11. What does the woman spend most on? A. Meals. B. Trains. C. Clothes. 答案: B12. What does the woman do in her free time? A. Goes for a drink. B. Listens to music. C. Sees films. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: What was your childhood l
16、ike? M: As a boy, I enjoyed all the sports and I read a lot. I liked making friends. W: Where did you study? M: At 17, I won a scholarship to a college in the northern states. Then I left there in 1960. W: What was life in the northern states like? Were you accustomed to it? M: People of different c
17、olors lived together. The area was not fully developed. The blacks were not equally treated. People of different races were not friendly to each other. And most of them were not very nice to outsiders. W: I know you won the Nobel Prize. What kind of Nobel Prize did you win? M: Well, I won the Nobel
18、Prize for Peace. That was in 1986. W: Then what did you do with the prize money? M: I gave all the money to the Freedom Movement. W: Its very nice to talk with you, sir. Do you mind if I take a photo with you? M: Not at all. 13. What is the possible relationship between the two speakers? A. Father a
19、nd daughter. B. TV reporter and interviewee. C. School president and job hunter. 答案: B14. What was life of African-Americans like in the northern states? A. They were free but quite poor. B. They enjoyed equal rights and free life. C. They were not treated equally as whites. 答案: C15. What did the ma
20、n do with the prize money? A. He gave the money to the government. B. He gave the money to the Freedom Movement. C. He gave the money to a charity for poor children. 答案: B16. When did the man win the Nobel Prize? A. In 1986. B. In 1968. C. In 1916. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: People who live in
21、 cities usually take their dirty clothes to a laundry place called a “laundromat”. These public businesses are usually open from 7: 00 am to 10: 00 pm. A smaller laundromat might have a dozen washers and a dozen dryers, while a larger one might have twice that number. Most places do not have any emp
22、loyees there, as there are simple instructions posted near the machines and everything can be done without assistance. Most people bring their own washing soap, but there is often a machine that sells small packages in case you run out or forget yours. During the weekend, it can be hard to find an o
23、pen machine while it is much easier during the weekdays. Many laundry places have TVs, video games, magazines, or free WiFi. Recently, many laundry places have added cafs or bars. Because people usually spend a few hours doing their laundry; having a drink or a meal is a convenient and fun way to ki
24、ll the time. Of course, when so many people are washing their clothes close to each other, it is easy to make mistakes. My sister actually met her husband at a laundromat after he put her clothes in his basket by accident! 17. How many washers might a larger laundry place have? A. 12. B. 24. C. 48.
25、答案: B18. Which of the following is not included in the laundry places? A. A swimming pool. B. Cafs. C. Free WiFi. 答案: A19. According to the text, what do people often do while waiting in the laundry place? A. Chat with the employee. B. Eat some food. C. Put their clothes out in the sun. 答案: B20. Who
26、 met her husband in a laundry place? A. The speakers sister. B. The speakers friend. C. The speaker. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhatever youve got planned this summer-time at the beach, traveling to exotic destinations, or barbecuing in you
27、r backyard you need a good book to keep you company. Luckily, our “GMA” book editor has picked an exciting list of must-reads to keep the pages turning through the summer. Trust Exercise by Susan ChoiWhat if your version of the story is the wrong one? Thats what Trust Exercise asks. What starts as a
28、 love story between two teens at an art school with a charming teacher becomes an investigation into the ways teenagers protect themselves. As the perspective of the book shifts, the truth breaks. Susan Choi keeps you on your toes until the very last sentence. Rules for Visiting by Jessica Francis K
29、aneThis beautiful novel tackles loneliness in the digital age and the lost art of visiting. Shy May is given some unexpected time off as a university gardener and is inspired to reconnect with four once-close friends. She chooses to bypass her friends online lives to instead meet them IRL( in real l
30、ife). Gives a whole new meaning to Instagram vs. reality. Mrs Everything by Jennifer WeinerGet a box of tissues and get ready to meet Jo and Bethie Kaufmantwo very different sisterswhose lives, twists and turns we follow over 70 years. New York Times best-selling author Jennifer Weiner tackles what
31、it means to be a woman over various generations in this exciting novel. City of Girls by Elizabeth GilbertFrom the No. 1 New York Times best-selling author of Eat Pray Love comes a delicious love story about showgirls in 1940s New York City. Gilbert brings charm, adventure and the idea that you dont
32、 have to be a good girl to be a good person. 【语篇概述】本文属于说明文, 介绍适合消遣娱乐的四本小说。21. What does Trust Exercise focus on? A. Teen love. B. Art school education. C. Truth and lies. D. Teenagers self-protection. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段What starts as a love story between two teens at an art school with a charming te
33、acher becomes an investigation into the ways teenagers protect themselves. 可知, 这个故事以两个青少年在艺术学校的爱情故事开始, 但是后面成为探讨青少年自我保护的话题, 故可知, 这本小说关注的是青少年的自我保护。22. Which book is relevant to social networking? A. Trust Exercise. B. Rules for Visiting. C. City of Girls. D. Mrs Everything. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段This beau
34、tiful novel tackles loneliness in the digital age and the lost art of visiting. 可知, 这本小说探讨的是数字时代的孤独以及亲自拜访艺术的消失, 故可知, 这本小说与社交有关, 故选B。23. What do Mrs Everything and City of Girls have in common? A. They feature history stories. B. The two stories happened in the 1940s. C. They are by New York Times be
35、st-selling authors. D. The characters have influenced various generations. 【解析】选C。推理判断题。根据Mrs Everything部分的New York Times best-selling author Jennifer Weiner tackles. . . 以及City of Girls部分的From the No. 1 New York Times best-selling author of Eat Pray Love可知, 这两本小说的作者都是纽约时报畅销书的作者, 故选C。BAlthough its g
36、reat to spend vacations seeing the world with family, friends, or a lover, traveling alone can also be completely incredible. A solo adventure has the potential to be life-changing. Here are some reasons you should travel alone at least once. If you enjoy meeting new friends, heres your chance; you
37、will likely find some when traveling alone. Since you wont be focused on talking to anyone you know, youll be more likely to strike up conversations with strangers. Meeting people from different backgrounds opens our minds, expands our world, and can inspire us a lot. You may meet some amazing local
38、s or other adventurers like yourself; either way youre bound to make some new friends during your journey. A trip alone can ignite your creativity. Spending time alone with an open mind can be exactly what you need for your imagination to soar. Your enthusiasm and passion for life may sky-rocket fro
39、m your awesome adventure. When traveling with a partner or a group, every idea can be bounced off someone else. When you travel alone, you will learn to be decisive; you will be making every decision alone. From where to eat, to what time to wake up, to what sights to see, and which airline to use,
40、traveling solo forces you to rely on yours truly. As you realize you can make good choices without help from others, you will likely trust your instincts more, and this new found self-assurance and confidence will be helpful in many areas of your life. 【语篇概述】这是一篇说明文。作者告诉我们人生至少要有一次机会独自去旅行。并给出了三个理由: 一
41、是可以遇见新朋友; 二是可以激发你的想象力; 三是可以让你变得更有决策能力。24. Which of the following is not mentioned in the passage? A. You will meet new people. B. Your imagination will soar. C. You will learn to enjoy being alone. D. You will learn to be decisive. 【解析】选C。细节理解题。选项A(遇见新朋友), B(你的想象力会猛增), D(让你变得更有决策能力)分别对应文章第二、三、四段内容,
42、只有选项C(你会喜欢上独处)文章中没有提到。故选C。25. From the passage, we know that _. A. traveling alone you can do anything you wantB. traveling alone, we will learn more thingsC. youll learn to thrive outside your comfort zoneD. the strangers who we meet are all kind【解析】选B。细节理解题。由文章第二段中的“Meeting people from different b
43、ackgrounds opens our minds, expands our world, and can inspire us a lot. ”可知, 遇到不同背景的人可以使我们开放思想, 打开视野, 让我们产生灵感。也就是说独自旅行可以让我们学到很多。故选B。26. Which of the following is similar to the underlined phrase in paragraph four? A. hesitantB. independentC. fearlessD. determined【解析】选D。词义猜测题。划线单词所在句子句意: 你独自旅行时, 你将学
44、会更加坚定, 你将会独自做每个决定。“decisive”与“making every decision alone(独自做每个决定)”属于同义替换。hesitant犹豫的; independent独立的; fearless无畏的, 大胆的; determined决定了的, 坚决的。故选D。27. Which of the following would be the best title of the passage? A. How to travel alone. B. You should travel alone at least once in your life. C. Travel
45、ing will make you have more friends. D. Let us enjoy vacation trip. 【解析】选B。主旨大意题。作者通过三个理由想告诉读者人生至少要有一次机会独自去旅行。故选B。CMy favourite book is The Adventure of Tom Sawyer by Mark Twain. Tom lives with his aunt Polly in a quiet street of St. Petersburg Missouri. Hes a lively and clever young boy, and he fin
46、ds himself in many exciting adventures. He runs away with his two friends, Huck Finn and Joe, to an island in the middle of the Mississippi River for several days. With Huck he goes looking for treasure, with Becky he gets lost in a cave. And finally, they find a box of gold. My favourite scene in t
47、he book is when everyone thinks Tom is dead. He decides to go to his own funeral. He hides and watches for a time and then suddenly he appears. Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive. Tom is the hero of the story, but there are other important characters. Huck is
48、an outsider and everyone is afraid of him. Becky is pretty with fair hair. Joe is Toms best friend. And Injun Joe is the bad man of the story. The theme of the story is about children growing up. It describes how strangers are seen in small towns of America. Finally, it talks about freedom, social r
49、ules and how people are punished for bad behaviour. Why do I think The Adventure of Tom Sawyer is a great book? Mark Twain wrote the story in 1876, but its still read and loved by people all over the world today. And although its only a story, Twain wrote it in the everyday English of the southern s
50、tates of America in the 19th century, so it sounds very real. Today its thought to be one of the greatest books in American literature. Go onread it! I know youll enjoy it, too. 【语篇概述】本文主要介绍了马克吐温的汤姆索亚历险记这本书的主要内容, 这本书主要是关于孩子的成长的。28. Where does Tom run away with his two friends? A. To a quiet street.
51、B. To a small town. C. To an island. D. To a forest. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段“He runs away with his two friends, Huck Finn and Joe, to an island in the middle of the Mississippi River for several days. ”可知, 他和两个朋友一起逃到了一个小岛上。故选C。29. Who is the bad man in the story? A. Huck Finn. B. Injun Joe. C. Becky. D.
52、Polly. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段“And Injun Joe is the bad man of the story. ”可知, 书中的坏人角色是Injun Joe。故选B。30. How did people feel when Tom appeared at his own funeral? A. They were surprised and happy. B. They were surprised and sad. C. They were worried and excited. D. They were frightened and happy. 【解析】选A。
53、细节理解题。根据第二段“. . . then suddenly he appears. Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive. ”可知, 当他出现时, 人们既惊讶又高兴。故选A。31. The writer writes the article to _. A. ask us to read the bookB. tell us how popular the book is todayC. tell us when Mark Twain wrote the storyD. tell
54、 us why the story sounds very real【解析】选A。推理判断题。根据最后一段“Go onread it! I know youll enjoy it, too. ” (快来读这本书吧! 我知道你也会喜欢上它的。)可知, 本文介绍汤姆索亚历险记这本书的内容, 目的是号召大家读这本书。故选A。DA new library in TianjinTianjin Binhai Public Libraryrecently became an online hit. The Daily Mail described it as “breathtaking”. One look
55、 at the library and youll see why. With its very futuristic design and walls loaded with books, its the dream library of every book lover. But theres a burning question lying in the back of our minds: with physical bookstores closing down one by one, what makes libraries survive the wave of digitali
56、zation? Do we really still need libraries as weve got the internet in our hands? Reporter Ian Clark has the answer. “Libraries are not declining in importance. People are simply changing the way they use them. ” he wrote on the Guardian website. Since not everyone can afford a smartphone, a tablet o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545296.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
考点梳理时习卷三年级上册数学人教版考点梳理手册.pdf
